Skip to main content

Πανόραμα Βαυαρίας - Νυρεμβέργη - Χαϊδελβέργη - Χριστούγεννα 2019 & Πρωτοχρονιά 2020 από 560,00

Αναχώρηση: 21 & 28 Δεκεμβρίου 

6 ημέρες

Πανόραμα Βαυαρίας - Νυρεμβέργη - Χαϊδελβέργη

 1η μέρα: Αθήνα – Μόναχο, περιήγηση πόλης - Νυρεμβέργη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας όπου και θα ξεκινήσετε την ξενάγηση από την κεντρική πλατεία Μάριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσετε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσετε την Βικτουαλιενμάρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δείτε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσάμ, την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Συνεχίζετε στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) ο οποίος το 1828 παρεχωρήθη από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατινέρ στράσσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Όντεονσπλατς,
συνεχίζετε στη Ρεσιντέντς στράσσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (Ρεσιντέντς) και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσετε με το Χόφμπροιχαους, μία από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθείτε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνετε την ξενάγηση στην πλατεία Μαρίενπλατς απ’ όπου ξεκινήσατε. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Νυρεμβέργη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Νυρεμβέργη, περιήγηση πόλης

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην όμορφη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του Ναζισμού κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των Ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχτηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945 – 1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί, ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz) που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, και γύρω τους η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά (Nürnberg Christkindlesmarkt). Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης με τα στολίδια από ξύλο και ύφασμα έχει τις ρίζες στης στο Μεσαίωνα. Παραδοσιακά γλυκίσματα, Gingerbread, κεριά και στολίδια, καρουσέλ και χριστουγεννιάτικη μουσική δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Χρόνος ελεύθερος στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ρέγκενσμπουργκ – Βαλχάλα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το γραφικό Ρέγκενσμπουργκ. Το Ρέγκενσμπουργκ έχει περίπου 145.000 κατοίκους και βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Συνεχίζουμε για τη Βαλχάλα (εξωτερικά), την αρχιτεκτονικά πετυχημένη μεταφορά του Παρθενώνα στον Δούναβη από τον Λουδοβίκο Α΄ της Βαυαρίας. Η περιοχή είναι εντυπωσιακά χτισμένη σε έναν λόφο ακριβώς πάνω από τον ποταμό. Επιστροφή στη Νυρεμβέργη και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Νυρεμβέργη - Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Χαϊδελβέργη

Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για να διασχίσουμε την εντυπωσιακή ύπαιθρο του φημισμένου Ρομαντικού Δρόμου. Θα φτάσουμε στην παραμυθένια πόλη του Ρότενμπουργκ, ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θαυμάστε το Αναγεννησιακό Δημαρχείο, επισκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Ιακώβου για να δείτε από κοντά το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του ιερού του Αγίου Αίματος ή ανεβείτε στα τείχη για να θαυμάσετε τη μοναδική οχύρωση της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την αρχαιότερη Πανεπιστημιούπολη της χώρας, την ιστορική Χαιδελβέργη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα και με την συνοδεία του αρχηγού θα περπατήσετε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές.

5η μέρα: Χαϊδελβέργη, ξενάγηση πόλης

Πρωινό και ξεκινάτε την ξενάγησή σας στη γραφική Χαιδελβέργη, την πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθείτε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δείτε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ’ αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ’ όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η μέρα - Χαϊδελβέργη – Μόναχο

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου και η πτήση της επιστροφής.

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΥΑΡΙΑΣ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ 6 ΗΜΕΡΕΣ

Εκδρομικό πακέτο

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Early Booking

Κανονική Τιμή

Παιδί   2-12

Επιβ. Μον.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

 

21/12- 26/01 28/12-02/01

NH Collection City 4* Sup

Νυρεμβέργη

Leonardo 4*

Χαϊδελβέργη

ή παρόμοια

Πρωινό

560€

610€

330€

250€

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις

Αθήνα – Μόναχο

A3 802 08:30 – 10:10

Μόναχο – Αθήνα

Α3 807 18:25 – 21:55

Χρεώσεις αεροδρομίων & λοιποί φόροι 175€. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

Οι τιμές early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων.

 Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Αθήνα  – Μόναχο - Αθήνα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 175€ το άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται