Skip to main content

Γοτθικές Μητροπόλεις του Βορρά Χριστούγεννα 2017 από 449,00

23/12
SMART PRICE
5 ημέρες

1η ημέρα | ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΚΟΛΩΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντίσελντορφ. Άφιξη και περιήγηση στην παλιά πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον Πύργο του Ρήνου, το ρολόι. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Κολωνία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα | ΚΟΛΩΝΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ

Πρωινό και ξενάγηση στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με ιδιαίτερα γραφική και ζωντανή παλιά πόλη, με τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια. Θα δούμε το Σύμβολο και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης τον Καθεδρικό ναό, το μουσείο σοκολάτας με όψη καραβιού και ιστορία για τη παρασκευή της λαχταριστής αυτής λιχουδιάς. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με τη σιδηροδρομική γέφυρα της πόλης. Τέλος χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθούμε τις έξι συνολικά υπαίθριες αγορές που απλώνονται σε όλη τη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Χριστουγεννιάτικο δείπνο (προτεινόμενο).

3η ημέρα | ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΑΧΕΝ – ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Πρωινό και αναχώρηση για το Άαχεν. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Άααχεν, το δημαρχείο που χτίστηκε τον 14ου αιώνα, την Μητρόπολη, τα Ιαματικά Λουτρά «Καρόλους Τέρμεν». Χρόνος ελεύθερος. Έπειτα αναχώρηση για το Μάαστριχτ ή αλλιώς το πέρασμα του ποταμού Μάας (το παλαιότερο ποτάμι του κόσμου). Διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης συναντάμε την πλατεία Vrijthof, όπου βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Σερβατίου (αρχαιότερος της Ολλανδίας, 6ος αιώνας) και ο ναός του Αγίου Ιωάννη με τον χαρακτηριστικό κόκκινο πύργο. Τέλος θα περάσουμε την παλαιότερη γέφυρα της Ολλανδίας, τη γέφυρα του Αγίου Σερβατίου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα | ΚΟΛΩΝΙΑ – LIMBURG AN DER LAHN – ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Λίμπουργκ αν ντερ Λαν που είναι μια πανέμορφη τουριστική πόλη δίπλα στον ποταμό Λαν. Θα δούμε μεταξύ άλλων το περίφημο Κάστρο Schaumburg, τον Καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Κόμπλετζ. Η πόλη βρίσκεται χτισμένη επάνω στη συμβολή των ποταμών Μοζέλα και Ρήνου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μνημείο-σύμβολο της Γερμανικής ενότητας του Βίλχελμ Κάιζερ, τον καθεδρικό ναό του Άγιου Κάστορα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα εστιατόρια.

5η ημέρα | ΚΟΛΩΝΙΑ – ΒΟΝΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βόννη, που υπήρξε στο παρελθόν η διοικητική πρωτεύουσα της ∆υτικής Γερµανίας πριν την ενοποίηση της µε την Ανατολική. Μια ιστορία 2000 ετών και πάνω έχει δώσει στη Βόννη ποικίλες όψεις, γραφικές εντυπώσεις κατά µήκος του ροµαντικού Ρήνου. Στην ξενάγησή μας θα δούμε τα ιστορικά μνημεία, έργα τέχνης που μπορεί να θαυµάσει κανείς σε διάφορα σηµεία του Μουσειακού Μιλίου της Βόννης, θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια, την όπερα και το σπίτι του μεγάλου μουσουργού Μπετόβεν. Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και πτήση επιστροφής.

Γοτθικές Μητροπόλεις του Βορρά 5ημ        

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Early
Booking

Κανονική
Τιμή

Παιδί
2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις -
Αερ. Εταιρία -
Παρ/σεις

23/12

Leonardo Royal Hotel Köln -
Am Stadtwald 4* Κεντρικό

πρωινό

449 €

489 €

270 €

110 €

Aegean Airlines
Εγγυημένες θεσεις
Αθήνα-Θεσ/νίκη
07.05-08.00

Θεσσαλονίκη- Ντίσελντορφ
10:10 - 12:00
Ντίσελντορφ - Αθήνα
16:15 - 20:15

AZIMUT Cologne
City Center 4* Κεντρικό

πρωινό

500 €

560 €

270 €

160 €

Cologne Marriott 5* Κεντρικό

πρωινό

595 €

635 €

270 €

215 €

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 160 €. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Θεσσαλονίκη-ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ- Αθήνα –με την AegeanAirlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • (4) διαν/σεις στα ξενοδοχεία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων