Skip to main content

Νυρεμβέργη - Χριστουγεννιάτικες Αγορές 2017 από 445,00

EARLY BOOKING!
5 μέρες
Αναχώρηση: 17/12

1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη

Πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη, άφιξη και περιήγηση στο παλιό κομμάτι της πόλης -πατρίδας του Γκαίτε, όπου θα δούμε το σιντριβάνι, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τα κουκλίστικα σπίτια της Romerberg κ.ά. Θα καταλήξουμε στον ποταμό Μάιν, που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το θέαμα των ουρανοξυστών του οικονομικού κέντρου της Ευρώπης, το λεγόμενο «Μάινχαταν». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα στην εορταστική αγορά, τη μεγαλύτερη της Γερμανίας! Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Φρανκφούρτη – Ρότενμπουργκ - Νυρεμβέργη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ρότενμπουργκ. Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, καθώς όλα καταδεικνύουν ότι ο χρόνος στο Ρότενμπουργκ σταμάτησε στο Μεσαίωνα! Το όνομά της σημαίνει “κόκκινο φρούριο”, λόγω του κόκκινου χρώματος στις σκεπές των κτιρίων, ενώ οι περισσότερες κατοικίες και τα καταστήματα χρονολογούνται από το 1560. Ο Μεσαίωνας… βρίσκεται εδώ σε κάθε λεπτομέρεια. Συνεχίζουμε για τη Νυρεμβέργη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια, επίσκεψη της Χριστουγεννιάτικης αγοράς στη παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βαμβέργη

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη ξενάγηση της παλιάς πόλης. Όλη η παλιά πόλη είναι μια χρονομηχανή από μόνη της. Το επιβλητικό κάστρο, τα παραδοσιακά κτίρια, οι γοτθικοί ναοί και οι όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz μεταφέρουν τον επισκέπτη αιώνες πίσω, όταν η Νυρεμβέργη ήταν η «ανεπίσημη πρωτεύουσα» της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού εθνους. Αναγεννησιακές κατοικίες, μεσαιωνικά κάστρα και πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό! Ελεύθερος χρόνος στις Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το μαγευτικό Μπάμπεργκ (Βαμβέργη) στη Φραγκονία, χτισμένο πάνω σε 7 λόφους, με εκπληκτική αρχιτεκτονική, παλαιοπωλεία και εννέα ζυθοποιίες με πάνω από 30 ποικιλίες της περίφημης Γερμανικής μπίρας. Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, χτισμένο το 1012. Χρόνος ελεύθερος για να δοκιμάσετε μία από τις πολλές ποικιλίες μπίρας και τοπικές λιχουδιές της Φραγκονίας.

Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ρέγκενσμπουργκ – Βαλχάλα – Μόναχο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το γραφικό Ρέγκενσμπουργκ. Το Ρέγκενσμπουργκ έχει περίπου 145.000 κατοίκους και βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής γύρω από τον καθεδρικό ναό αποκτά της Χριστουγεννιάτική περίοδο με την ετήσια ομώνυμη αγορά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Συνεχίζουμε για τη Βαλχάλα (εξωτερικά), την αρχιτεκτονικά πετυχημένη μεταφορά του Παρθενώνα στον Δούναβη από τον Λουδοβίκο Α της Βαυαρίας . Η περιοχή είναι εντυπωσιακά χτισμένη σε έναν λόφο ακριβώς πάνω από τον ποταμό. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μόναχο - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιήγηση στο Μόναχο. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπυραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του νεογοτθικού δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας και τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, τα οποία προσφέρουν μικροδώρα και τις χαρακτηριστικές λιχουδιές της Βαυαρίας. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής μας.

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί

 

445

495€

+160

405€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Lufthansa Airlines

  • 1 διανυκτέρευση στη Φρανκφούρτη με πρωινό

  • 2 διανυκτερεύσεις στη Νυρεμβέργη με πρωινό

  • 1 διανυκτέρευση στo Μόναχο με πρωινό

  • Μεταφορές με πολυτελές/κλιματιζόμενο πούλμαν βάση προγράμματος

  • Έμπειρο συνοδό/ξεναγό καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων €160

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

  • Είσοδοι σε μουσεία & επισκεπτόμενους χώρους

Πτήσεις

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

17/12

Αθήνα

Φρανκφούρτη

07.15

09.20

LH 1285

21/12

Μόναχο

Αθήνα

19.35

23.00

LH 1754

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια

  • Φρανκφούρτη  Moevenpick Frankfurt 4*
  • Νυρεμβέργη  Holiday Inn Nuremberg City Centre 4*
  • Μόναχο  Courtyard by Marriott Munich City East 4*