Skip to main content

Βερολίνο - Αμβούργο Καλοκαίρι 2016 από 685,00

29/07, 19/08
Λίμπεκ - Βρέμη - Πότσνταμ - Λύνεμπουργκ - Βίσμαρ - Μουσείο Περγάμου
6 ημέρες
 

 

1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα - Βερολίνο - Μουσείο Περγάμου
Αναχώρηση από την Αθήνα με την πτήση μας και άφιξη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Με την άφιξη αναχωρούμε για την πανοραμική ξενάγηση της πόλης κατά την διάρκεια της οποίας θα δούμε το παλάτι Σαρλότεμπουργκ ,το βουλεβάρτο Κούρφιστεν με τα υπέροχα κτίρια του, στην ανατολική δε πλευρά θα μας δωθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το «νησί των μουσείων», όπου και θα ξεναγηθούμε στους χώρους του μουσείου της Περγάμου (UNESCO ) , την πλατεία Μπέμπελ, την Γκεντάρμενπλατς με τα υπέροχα κτίρια, καθώς και τα καρτιέ της Φρίντριχστρασε. Η πύλη του Βρανδεμβούργου χτισμένη ανάμεσα στο περίτεχνο κτίριο του κοινοβουλίου και του αφιερωμένου στο Ολοκαύτωμα χώρου , η πλατεια Ποτσδαμ με τις μοντερνες κατασκευες , το φιλοτεχνημενο με γκραφιτι τμημα του τειχους ,το οποιο χωριζε την πολη στα δυο ειναι μερικα μονο απο τα ιστορικα μεν ,ενταγμενα στην καθημερινοτητα της πολης σημεια ιστορικης αναφορας που θα γνωρισουμε ,πριν φθασουμε στο ξενοδοχείο μας .Τακτοποιση στα δωματια και γνωριμια της περιοχης του ξενοδοχειου με την κεντρικη πλατεια Βιτενμπεργκ ,το πολυκαταστημα KaDeWe ,την εκκλησια της μνημης και τον ζωολογικο κηπο . Διανυκτερευση .
 
2η ΗΜΕΡΑ
Πότσδαμ - Βερολινο
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για το Πότσδαμ, την πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο Σαν Σουσί, το οποίο έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που αποτελεί σήμερα “Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς” UNESCO. Το Πότσδαμ βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ, και η πόλη χαρακτηρίζεται από μια σειρά συνδεδεμένων μεταξύ τους λιμνων ,οπως η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Θα δούμε τη Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς βίλες και θα επισκεφτούμε το ιστορικό σπίτι, όπου έγινε η Διάσκεψη της Βανζέε υπό τον Χάϊντριχ, το 1942, για την γενοκτονία των Εβραίων. Κατόπιν θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, τα θρυλικά ανάκτορα με τους υπέροχους κήπους, όπου βρίσκεται και η περίφημη Γεωπονική Σχολή. Ελευθερος χρονος για καφε και ξεκουραση .
 
3η ΗΜΕΡΑ
Βερολίνο - Βίσμαρ - Λίμπεκ
Αναχώρηση από το Βερολίνο και μεταφορά στην σπουδαια Χανσεατική πόλη Βίσμαρ .Εδω θα γνωρισουμε μερικους γοτθικους ναους με την χαρακτηριστικη χρηση του κοκκινου τουβλου ,οπως αυτον του Αη Γιωργη ,τον αγιο Νικολαο και την εκκλησια της Παρθενου .Πληθος κτιριων εποχης , η μεγαλη κεντρικη πλατεια με την κρινη , το λιμανι με τις χαρακτηριστικες αποθηκες ειναι μερικες μονο απο τις αρχιτεκτονικες ομορφιες της πολης ,η οποια βρισκεται μαζι με την Λιμπεκ στις καλενδες της UNESCO . Ελευθερος χρονος και συνεχίζουμε για την παλιά Χανσεατική πόλη Λίμπεκ, αλλιώς την «κυρά της Βαλτικής». Εδώ θα δούμε τον Ναό της Παναγίας, χτισμένο δίπλα στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου, τα σπίτια διάσημων λογοτεχνών, όπως αυτό των αδελφών Μαν, θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο του παλιού καγκελάριου Willy Brand, για να καταλήξουμε στη γειτονιά με τις αποθήκες αλατιου, που εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ
Λύνεμπουργκ - Αμβούργο
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Λύνεμπουργκ όπου ξεκινοντας απο την πλατεια του δημαρχειου και περνοντας απο τις παλιες γειτονιες των αλατωρυχων θα exeiκατευθυνθουμε προς το λιμανι με τις λειτουργικες αλλα αρχιτεκτονικα πανεμορφες εγκαταστασεις του ,οπου σε ενα απο τα πολλα κουκλιστικα μαγαζια θα απολαυσετε τον καφε σας πριν αναχωρησουμε για το Αμβουργο . Φθανοντας περνάμε μέσα από τα παρκα , τους εκθεσιακούς και πανεμορφους αποθηκευτικους χώρους, τους οποιουs η UNESCO εχει ενταξει στις καλενδες της. Συνεχιζουμε με την συνοικία του λιμανιού St. Pauli , την ψαραγορά, τους ταρσανάδες και τις αποβάθρες για να καταληξουμε στην «καρδιά» της παλιάς πόλης με την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, το Χρηματιστήριο, καθώς και το παλιό Δημαρχείο στις όχθες της λίμνης Άλστερ, πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και ξεκινάμε πεζή να γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο με τον Σιδ. Σταθμό, το θέατρο και τον κεντρικό πεζόδρομο, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Βρεμη
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βρέμη, μια παραμυθένια, ιστορική πόλη του γερμανικού Βορρά, με σύγχρονη αύρα. Παραμύθια και θρύλοι, επιστήμη και ιστορία, διασκέδαση, παράδοση και πολιτισμός, συνδυάζονται αρμονικά, σε αυτή τη γραφική, ενδιαφέρουσα πόλη του γερμανικού Βορρά. Η Βρέμη του… παραμυθιού, με τη χανσεατική κληρονομιά, τη μακρά ιστορία και την αεροδιαστημική τεχνογνωσία, είναι ένας προορισμός με μεγάλο ενδιαφέρον και αποδεικνύει περίτρανα ότι μια παλιά πόλη μπορεί ακόμα να είναι νέα στην καρδιά. Η περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, δεν απαιτεί χάρτη: 2.000 καρφιά από ορείχαλκο και ατσάλι, οδηγούν από την αυλή της εκκλησίας Liebfrauen, στην κεντρική πλατεία και από εκεί προς την οδό Böttcherstraße, η οποία ήταν κάποτε η οδός των βιοτεχνών, αλλά σήμερα αποτελεί καλλιτεχνικό και πολιτισμικό κέντρο και ένα λαμπρό σημείο της ιστορίας του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Απαράμιλλο έμβλημα της πόλης παραμένει το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο (Rathaus) με το αναγεννησιακό στιλ του Weser, καθώς και η σεβάσμια φιγούρα του Roland (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO), του προστάτη του Εμπορίου, αλλά και πολιούχου της πόλης ο οποίος την ίδρυσε, στην ιστορική κεντρική πλατεία. Και φυσικά, εδώ βρίσκεται και το άγαλμα του Gerhard Marcks που αναπαριστά τους μουσικούς της Βρέμης (έναν γάιδαρο, έναν σκύλο, μία γάτα και έναν πετεινό), από τα παραμύθια των αδελφών Grimm. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και ο Καθεδρικός του St. Petri και η Liebfrauenkirche, η παλαιότερη εκκλησία της πόλης. Η είσοδος στο Καθεδρικό Ναό είναι δωρεάν, ενώ μπορείτε να ανεβείτε και στο καμπαναριό του για να θαυμάσετε τη θέα . Ελευθερος χρονος για καλυτερη γνωριμια της πολης και επιστροφη στο Αμβουργο.
 
6η ΗΜΕΡΑ
Αμβούργο - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο και χρονος αρκετος για μια επισκεψη σε ενα απο τα θαυμασια μουσεια της πολης , στην σπουδαια αγορα της μεχρι την ωρα μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.
 

Κόστος κατ’ άτομο

2κλινο

1κλινο

Παιδί

6 ημέρες

685€

+175€

565€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βερολίνο & Αμβούργο-Αθήνα με Aegean με απευθείας πτήσεις
  • Μεταφορές/περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 4 νύχτες διαμονή (2 Βερολίνο & 1 Λυμπεκ & 2 Αμβούργο) σε 4* κεντρικά ξενοδοχεία ως άνω
  • Πρόγευμα μπουφές καθημερινά
  • Αρχηγός/ξεναγός Ελληνόφωνος όλες τις ημέρες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 155€
  • Είσοδοι σε μουσεία, εσωτερικοί χώροι επίσκεψης (όπου υπάρχει)

Πτήσεις

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

29/07, 19/08

Αθήνα

Βερολίνο

08.40

10.35

Α3 852

03, 24/08

Αμβούργο

Αθήνα

16.30

20.30

Α3 849