Skip to main content

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 7 ημέρες Καλοκαίρι 2016 από 595,00

Best seller!!!
EARLY BOOKING

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
“Τα στολίδια της Unesco” 7 ημέρες
Βερολίνο, Πότσνταμ, Μαγδεμβούργο, Δρέσδη, Ερφούρτη, Βαϊμάρη, Νυρεμβέργη, Βύρτσμπουργκ, Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ.

Aναχωρήσεις: 13, 20, 27 Ιουλίου ’16
03, 10, 17, 24 Αυγούστου ‘16

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( πανοραμική ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, στις όχθες του ποταμού Σπρέε. ‘Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και πανοραμική περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτυλιχτεί η ιστορία της που σφράγισε την εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου και την ιστορία της Ευρώπης. Από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ και την Ποτσντάμερ Πλατς με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες εναλλάσσονται τα μνημεία της αυτοκρατορικής εποχής με τα κτήρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ Πόιντ «Τσάρλι» τα απομεινάρια του Τείχους θα μας μεταφέρουν νοερά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου θα απολαύσετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τίεργκαρτεν, στη βόρεια πλευρά του οποίου βρίσκεται το Γερμανικό Κοινοβούλιο, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η Καγκελαρία, η Βουλή και πολλές πρεσβείες. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( Μουσείο Περγάμου)

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Περγάμου, που χρωστά το όνομά του στον περίφημο Βωμό της Περγάμου, ο οποίος δεσπόζει στην κεντρική αίθουσα, και φιλοξενεί μία από τις διασημότερες συλλογές αρχαιοτήτων στην Ευρώπη. Το μουσείο υποδιαιρείται στη συλλογή αρχαιότητας, το μουσείο της Μέσης Ανατολής και το μουσείο της ισλαμικής τέχνης. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε 30 χλμ. νότια, στο κοντινό Πότσνταμ, πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου και των Πρώσων αυτοκρατόρων. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο περίφημο ανάκτορο Σαν Σουσί, που έχτισε ΤΟ 1745 ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και στο ανάκτορο Σεσίλιενχοφ, όπου συγκλήθηκε η Διάσκεψη του Πότσνταμ (17 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 1945) και αποφασίστηκε ο αφοπλισμός και το μέλλον της ηττημένης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Μαγδεμβούργο, που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Ποτιστικής Κληρονομίας και   είναι μία από τις παλαιότερες πόλης της Γερμανίας, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Έλβα, με κορυφαίο αξιοθέατο την υδάτινη γέφυρα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΔΡΕΣΔΗ – ΕΡΦΟΥΡΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον βομβαρδισμό των βρετανικών και αμερικανικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναγεννήθηκε και απέκτησε ξανά την παλιά της αίγλη μαγεύοντας τους επισκέπτες της. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής περιήγησης στο ιστορικό κέντρο της Δρέσδης, θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα της Σαξονίας, το μπαρόκ Τσβίνγκερ, το περίφημο σγκράφιτο Φίρστεντσουνγκ (παρέλαση δουκών), τη γιγαντιαία Φράουενκιρχε, τον Καθεδρικό Ναό (Χόφκιρχε), το Δημαρχείο κ.ά. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Ερφούρτη, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Θουριγγίας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΕΡΦΟΥΡΤΗΓ – ΒΑΪΜΑΡΗ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Ερφούρτη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκέρα και έχει 142 γέφυρες, 25 ενοριακές εκκλησίες, 15 μοναστήρια και εκκλησιαστικά ιδρύματα και 10 παρεκκλήσια, στην πόλη που είναι γνωστή και ως «Ρώμη της Θουριγγίας», ιδρύθηκε ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης (1392) στο οποίο φοίτησε και ο Μαρτίνος Λούθηρος. Στην πανοραμική περιήγηση θα επισκεφθούμε τον λόφο Ντόμπεργκ, όπου δεσπόζουν ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας με μία από τις μεγαλύτερες καμπάνες του κόσμου και η εκκλησία του Αγίου Σεβερίου, τη διάσημη μεσαιωνική γέφυρα Κρέμερμπρικε (1325) και τον λόφο Πέτερσμπεργκ, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο παλιά κάστρα της Ευρώπης. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Βαϊμάρης, λίκνο του γερμανικού διαφωτισμού, την πόλη στην οποία έζησαν και δημιούργησαν μερικοί από τους μεγαλύτερους συγγραφείς, φιλοσόφους, μουσικούς και καλλιτέχνες της Γερμανίας, όπως ο Γκαίτε και ο Σίλερ, ο Νίτσε, ο Μπαχ, ο Λιστ, ο Κλέε κ.ά., την πόλη που γεννήθηκε το Μπάουχαους και η εύθραυστη Δημοκρατία της Βαϊμάρης (1919-1933). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: Γερμανικό Εθνικό Θέατρο, Μουσείο Μπάουχαους, Μουσείο Γκαίτε, Σπίτι του Σίλερ, ανάκτορα Μπελβεντέρε.Αργά το απόγευμα άφιξη στην Νυρεμβέργη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Νυρεμβέργη είναι η πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» και πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Στην περιήγηση της παλιάς πόλης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στη φημισμένη αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Πανοραμική περιήγηση και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και πτήση επιστροφής.

                                                       Early Booking 
Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο                 595 €                        635  €           
Τιμή σε μονόκλινο                            745 €                        785 €                           
Παιδικό (μέχρι 12 ετών )                   455 €                        495 €                           
Φόροι αεροδρομίων                          150 €                        150 €                           

Σημείωση :

  • To Early booking ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση το επιπλέον κόστος είναι : Από/προς Θεσσαλονίκη 70 € και από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια 140 €.  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τη Αθήνα – Βερολίνο & Φρανκφούρτη – Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονήσεεπιλεγμέναξενοδοχεία 4*sup.(Hilton Nuremberg, Radisson Erfurt, Berlin – Berlin. Ή παρόμοια)
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός για την ξενάγηση στο Βερολίνο.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης./ Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Check point   15€.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

Πτήσεις
Αναχώρηση: Α3   851   Αθήνα – Βερολίνο                 08.45   10.15
Επιστροφή : A3   833 Φρανκφούρτη – Αθήνα       18.00   21.50

Σημειώσεις :

  • Ξεναγήσεις και  εκδρομές, ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Σε ορισμένες αναχωρήσεις το πρόγραμμα θα εκτελείται και αντίστροφα.