Skip to main content

Βόρεια Γαλλία Σαιν Μαλό - Κάστρα Λίγηρα 26/4, 10,24/5, 14/6 2016 8 ημερες απο 1199,00

Ρουέν, Ονφλέρ, Ντωβίλ, Καέν, Αρομάνς, Μον Σαιν Μισέλ, Σαιν Μαλό,

Ανζέ, Σωμύρ, Τουρ, Αμπουάζ, Μπλουά, Σενονσώ, Σαμπόρ, Παρίσι

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΡΟΥΕΝ (ROUEN) - 140 χλμ, πτήση, επισκέψεις

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Παρίσι. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Νορμανδίας, τη Ρουέν, χτισμένη πάνω στον ποταμό Σηκουάνα. Παρά τις καταστροφές που υπέστη η πόλη κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν παραμείνει αρκετά αξιόλογα μνημεία όπως η Μητρόπολη, το Μεγάλο (Αστρονομικό) Ρολόι, το Δικαστικό Μέγαρο και πολλά μεσαιωνικά κτίρια και γοτθικοί ναοί, το μουσείο Καλών Τεχνών της πόλης με έργα ζωγράφων που εκπροσωπούν τις γαλλικές και ευρωπαικές σχολές από τον 15ο μέχρι και τον 20ο αι., η μοντέρνα εκκλησία-μνημείο της Ζαν ντ’Αρκ κ.ά., τα οποία θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΥΕΝ (ROUEN) - ΟΝΦΛΕΡ (HONFLEUR) - ΝΤΩΒΙΛ (DEAUVILLE) - ΚΑΕΝ (CAEN) - οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 170 χλμ

Σήμερα το πρωί θα κατευθυνθούμε προς την ακτή της Μάγχης και συγκεκριμένα προς το πανέμορφο Ονφλέρ, αρχικά ένα γραφικό ψαροχώρι και αργότερα μια μικρή ιστορική πόλη με ένδοξο ναυτικό παρελθόν, κτισμένη στη νότια όχθη της εκβολής του Σηκουάνα. Καθ΄ οδόν θα δούμε τη λεγομένη "Γέφυρα της Νορμανδίας", που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στη μικρή αυτή πόλη, να γευτούμε τα τοπικά εδέσματα και να δοκιμάσουμε μηλίτη και μπράντυ από μήλα. Θα συνεχίσουμε προς την κοσμοπολίτικη Ντωβίλ, με την απέραντη παραλία της, τα αριστοκρατικά κτίρια και καταστήματα και ένα από τα κομψότερα καζίνο της Ευρώπης. Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για την Καέν, την πόλη του Γουλιέλμου του Κατακτητή και πρωτεύουσα της Κάτω Νορμανδίας, της οποίας το μεγαλύτερο τμήμα καταστράφηκε το 1944 στην μάχη της Καέν, αμέσως μετά την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΕΝ (CAEN) - Παραλίες απόβασης - ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ (SAINT- MALO) - οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 250 χλμ

Σήμερα το πρωί θα κατευθυνθούμε βόρεια, προς την ακτή της Μάγχης και τις ακτές της απόβασης της 6ης Ιουνίου του 1944, οι οποίες (από ανατολικά προς δυτικά) ήταν οι: Σουόρντ (Sword - Άγγλοι, Γάλλοι), Τζούνο (Juno - Καναδοί), Γκολντ (Gοld - ΄Άγγλοι), Ομάχα (Omaha - Αμερικανοί), Γιούτα (Utah - Αμερικανοί). Πρώτος μας σταθμός θα είναι η Αρομάνς (Arromanches-les-Bains), που βρίσκεται στην ακτή Γκολντ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία κινηματογραφική προβολή 40΄ σε 360ο.Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα δυτικά, για να πάρουμε μια καλύτερη ιδέα του "τείχους του Ατλαντικού", μέχρι το σημείο Πουέντ ντυ Οκ (Pointe du Hoc), όπου έχοντας την ακτή απόβασης "Ομάχα" προς τα ανατολικά και τη "Γιούτα" προς τα δυτικά, θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι συμμαχικές δυνάμεις. Εδώ θα δούμε επίσης και κάποια γερμανικά πυροβολεία, καθώς και το αμερικανικό νεκροταφείο της Κολβίλ (Colleville-Sur-Mer)- ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, που αξίζει να το αποθανατίσουμε. Θα συνεχίσουμε προς την χερσόνησο Κοτεντέν, όπου θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριουδάκι Σαιντ-Μερ-Εγκλίζ (Sainte-Mere-Eglise),που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Η φήμη του όμως οφείλεται στη διάσημη ρίψη των Αμερικανών αλεξιπτωτιστών των αερομεταφερόμενων μεραρχιών (82ης και 101ης) κατά τη νύκτα της 5ης προς 6η Ιουνίου 1944. Θα έχουμε χρόνο για καφέ και για να δούμε το σχετικό μουσείο, κτισμένο σε σχήμα αλεξίπτωτου. Τέλος, θα κατευθυνθούμε στο πανέμορφο θέρετρο Σαιν Μαλό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ (SAINT-MALO) - ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ (MONTST-MICHEL) - ΑΝΖΕ (ANGERS) - οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 200 χλμ

Σύντομη πρωινή βόλτα στην παλιά καστρόπολη του Σαιν Μαλό, που αποτέλεσε μεγάλη ναυτική δύναμη, αφετηρία σημαντικών εξερευνητΙκών αποστολών και καταφύγιο κουρσάρων. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το παραμυ- θένιο παλιρροϊκό νησάκι Μον Σαιν Μισέλ, με το οχυρωμένο μοναστήρι, που βρίσκεται 1,6 χλμ από την ακτή, στην εκβολή του ποταμού Κουεσνόν (Couesnon), ο οποίος χωρίζει τα ιστορικά δουκάτα της Νορμανδίας και της Βρετάνης. Μετά την επίσκεψή μας στο Μοντ Σαιν Μισέλ, θα συνεχίσουμε με προορισμό την πόλη Ανζέ, χτισμένη πάνω στον ποταμό Μαιν κοντά στη συμβολή του με τον Λίγηρα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 5η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΖΕ (ANGERS) - ΣΩΜΥΡ (SAUMUR) - ΤΟΥΡ (TOURS) – ΜΠΛΟΥΑ (BLOIS) Oδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 187 χλμ

Πρωινή επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης Ανζέ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα περίφημα κάστρα του Λίγηρα, ακολουθώντας μία γραφική διαδρομή παράλληλα με τον μεγαλύτερο ποταμό της Γαλλίας και με κατεύθυνση την Τουρ. Πρώτος μας σταθμός, στα 50 χιλιόμετρα περίπου, θα είναι η ιστορική πόλη Σωμύρ, χτισμένη πάνω στον ποταμό Λίγηρα, με δράση κατά τον Μεσαίωνα, κατά τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά και τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Με το περίφημο κάστρο της, το δημαρχείο, το θέατρό της και τις μεσαιωνικές γέφυρες, είναι μια πόλη κόσμημα. Συνεχίζουμε για την Τουρ, στην καρδιά της κοιλάδας, χτισμένη ανάμεσα στους ποταμούς Λίγηρα και Σερ. Σύντομη επίσκεψη στην πόλη και αναχώρηση για την πόλη Μπλουά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΛΟΥΑ (BLOIS) - ΑΜΠΟΥΑΖ (AMBOISE) - ΣΕΝΟΝΣΩ (CHENONCEAU) Εσωτερικές επισκέψεις στα κάστρα Σενονσώ και Μπλουά

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις των κάστρων της κοιλάδας του Λίγηρα. Πρώτος μας σταθμός θα είναι το βασιλικό κάστρο της πόλης Μπλουά, γνωστό ως «Λεξικό Αρχιτεκτονικής», καθώς οι διάφορες πτέρυγές του αποτελούν εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής των εποχών που χτίστηκαν (14ο μέχρι 17ο αι.) Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για την Αμπουάζ, μια ολοζώντανη πόλη πάνω στον Λίγηρα, στην οποία έζησε τα τελευταία του χρόνια ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας το ρομαντικό κάστρο Σενονσώ, χτισμένο πάνω στον ποταμό Σερ και γνωστό ως « Το Κάστρο των Κυριών», καθώς σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, διοικήθηκε, κατοικήθηκε, χρησιμοποιήθηκε, επεκτάθηκε και διακοσμήθηκε κυρίως από γυναίκες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Μπλουά. Διανυκτέρευση.                                                                                                                                  

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΛΟΥΑ (BLOIS) - ΣΑΜΠΟΡ (CHAMBORD) - ΠΑΡΙΣΙ - oδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 195 χλμ

Μια σύντομη διαδρομή 16 χλμ θα μας φέρει σήμερα στο μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό κάστρο της κοιλάδας του Λίγηρα, το Σαμπόρ, αποτέλεσμα της μεγαλομανίας του βασιλιά Φραγκίσκου Α’, ο οποίος το έχτισε για να χρησιμοποιηθεί ως κυνηγητικό περίπτερο. το οποίο και θα επισκεφθούμε. Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό, το Παρίσι. Άφιξη νωρίς το απόγευμα για μια σύντομη πανοραμική ξενάγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βραδινή βόλτα για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ (Πρωινό ελεύθερο, πτήση επιστροφής)

Ημέρα ελεύθερη στο Παρίσι. Απογευματινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

**Super Τιμή**

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Κάντε την κράτηση σας έως 29/02/16 και ταξιδέψτε απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές  σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί να εξαντληθούν ακόμα και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Για τις αναχωρήσεις: 26/4, 10,24/5, 14/6

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

1.199 €

+ 440 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup. & 4* όσον το δυνατόν πιο κεντρικά, ανάλογα με τις
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα,με συνθήκες και τις ανάγκες του προγράμματος πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ξεναγήσεις από τοπικούς ξεναγούς στα κάστρα Σενονσώ και Μπλουά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων 200.00 euro, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

Σημείωση: Τα ξενοδοχεία του προγράμματος είναι απλά ξενοδοχεία 3* & 4* γαλλικών προδιαγραφών (αλυσίδα Accor, Mercure, Novotel ή άλλα αντίστοιχα). Γίνεται προσπάθεια να είναι κεντρικά, όσο αυτό είναι εφικτό, καθότι βασικός σκοπός μας είναι η προσέγγιση της επισκέψιμης περιοχής και η διανυκτέρευση κοντά στα σημεία ενδιαφέροντος.