Skip to main content

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2016 ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΜΑΝΙΑΣ ΑΛΣΑΤΙΑ – ΜΕΛΑΣ ΔΡΥΜΟΣ! ΑΠΟ 450,00

Φρανκφούρτη, Στρασβούργο,  Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ,Βύρτσμπουργκ, Χωριά Αλσατίας,   Κολμάρ, Χαιδελβέργη, Μπάτεν – Μπάτεν.

10 – 14 Μαρτίου ’16 

5 ΗΜΕΡΕΣ

 

 1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ  - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη  Φρανκφούρτη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και  αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Τελευταίος μας προορισμός το Στρασβούργο. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι  κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό  κέντρο  της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε  στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ – ΚΟΛΜΑΡ

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας  όπως το Βernai – Ribeauville – Riquewihr – Kaysersberg - Eguisheim και φυσικά το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε  το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ  -ΜΠΑΝΤΕΝ  ΜΠΑΝΤΕΝ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη όπου  θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις πολύβουες πλατείες τις υπαίθριες  αγορές,  τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και  του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Επόμενη επίσκεψη  το Μπάντεν – Μπάντεν, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμού και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Φρανκφούρτη. Σύντομη πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος στο εμπορικό κέντρο της πόλης.  Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο  της Φρανκφούρτης για την  πτήση της επιστροφής.

                                                     Hotel Holiday Inn                               Hotel Hilton

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο                    450 €                                           495 €                          

Τιμή σε μονόκλινο                                  570 €                                           675 €                     

Φόροι αεροδρομίων                              145 €                                           145 €       

Σημείωση:  Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση το επιπλέον κόστος είναι :  Από/προς Θεσσαλονίκη  70 €.   Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια  140 €.  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα με την AegeanAirilnes.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο .  
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων  
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις

10/03 Α3  830 Αθήνα – Φρανκφούρτη   08.25   10.25

14/03 Α3  833 Φρανκφούρτη – Αθήνα   18.00   21.50

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.