Skip to main content

Ροδανός ποταμός και χριστουγεννιάτικη Λυών Χριστούγεννα 2019 από 619,00

Αναχωρήσεις : 23/12

5,7 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ – ΠΕΡΟΥΖ – ΛΥΩΝ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας για τη Γενεύη. Άφιξη στην ελβετική πόλη και άμεση μεταφορά οδικώς στο Περούζ (Perouge), ένα γοητευτικό μεσαιωνικό χωριό, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από όπου εποπτεύει ολόκληρη την κοιλάδα του ποταμού Ροδανού. Η ιστορία του χωριού ξεκινά στα τέλη του 14ου αι. ως μέρος του βασιλείου της Σαβοΐας. Για περίπου τρεις αιώνες το Περούζ γνώρισε μέρες ακμής, κυρίως χάρη στο γεγονός πως βρισκόταν πάνω στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Λυών και Γενεύης. Ο 19ος αι. έφερε δύσκολες μέρες για το χωριό, στις αρχές μάλιστα του 1900 δεν είχε απομείνει παρά μία μόνο οικογένεια στο Περούζ! Η συνέχεια πάντως ήταν καλύτερη, το Περούζ ανακαινίστηκε, πολλές φορές αποτέλεσε σκηνικό κινηματογραφικών παραγωγών που αναζητούσαν το ιδανικό μεσαιωνικό φόντο, χάρη στα προστατευόμενα μνημεία του και τη… μεσαιωνική μαγεία που πλανάται στην ατμόσφαιρά του, σαγηνεύοντας τους πάντες. Θα περιηγηθούμε στο χωριό και κατόπιν συνεχίζουμε για τη Λυών. Άφιξη στη γαλλική πόλη και σύντομη πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά αξιοθέατα της Λυών, και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Σήμερα είναι η καλύτερη ημέρα για να ζήσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών: ετοιμαστείτε για έναν περίπατο ανάμεσα σε 140 ξύλινα σπιτάκια στολισμένα με χαρούμενα λαμπιόνια και «φορτωμένα» με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα δώρα για μικρούς και μεγάλους. Για περίπου είκοσι χρόνια τώρα η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών συγκεντρώνει όλους τους επισκέπτες της πόλης στην πλατεία Carnot, και όλη η πόλη ευωδιάζει πραλίνα, τζίντζερμπρεντ και mulled wine. Όχι τυχαία, η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών θεωρείται (και είναι!) από τις πιο «ζεστές» και δημοφιλείς στην Ευρώπη. Ο τέλειος τρόπος για να μας υποδεχθεί η Γαλλία, δε νομίζετε; Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΛΥΩΝ (Ολοήμερη ξενάγηση)

 

Σήμερα θα αφιερώσουμε ολόκληρη την ημέρα στην πόλη της Λυών και το ιστορικό της κέντρο. Η UNESCO έχει ανακηρύξει την Παλιά Λυών ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ξεκινάμε λοιπόν για να ανακαλύψουμε τα μυστικά και τις κρυφές γωνιές της. Μια πόλη άλλωστε γεμάτη ζωή όπως είναι η Λυών, έχει πολλά να μας αποκαλύψει, από τα μουσεία και τις γραφικές της πλατείες, μέχρι τα λιθόστρωτα καλντερίμια της και τα εξαιρετικά εστιατόρια και wine bars. Θα δούμε λοιπόν την πανοραμική θέα της πόλης, θα επισκεφτούμε τη συνοικία St. Jean Quartier, θα δούμε τη βασιλική της Notre Dame de la Fourviere, θα κάνουμε βόλτα στα traboules της Λυών (τα περίφημα μυστικά περάσματα με τις στοές και τις αλλεπάλληλες σκάλες) και τέλος θα δούμε το Μουσείο Lugdunum (Γαλλο-Ρωμαϊκό Μουσείο) καθώς και το Musée des Tissus, το εμβληματικό μουσείο της πόλης που αφηγείται την ιστορία δύο χιλιάδων ετών κλωστοϋφαντουργίας· η Λυών άλλωστε είναι το λίκνο του μεταξιού της Γαλλίας! Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΥΩΝ (Χριστούγεννα – ημέρα ελεύθερη)

 

Ανήμερα Χριστούγεννα σήμερα. Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε βόλτες με τον αρχηγό μας στη Λυών. Για το ξεκίνημα της ημέρας μπορείτε να παρακολουθήσετε και την πρωινή χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε κάποιες από τις εκκλησίες της πόλης.

Το μεσημέρι μπορούμε να έχουμε γεύμα της Ημέρας των Χριστουγέννων, σε επιλεγμένο εστιατόριο με ένα αστέρι Michelin (κόστος χριστουγεννιάτικου γεύματος: €80, με γεύμα και ένα ποτήρι κρασί. Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας)

Υπόλοιπο μέρας ελεύθερο με τον αρχηγό μας για να σεργιανίσουμε στα στενά της Λυών και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της.  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΥΩΝ (Οινογνωσία σε κάστρο στο Μπωζολέ) – ΠΕΡΟΥΖ – ΛΥΩΝ

 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσουμε και παράλληλα να μυηθούμε στην ιδιοσυγκρασία της περιοχής, από το να εντρυφήσουμε στην πλούσια οινοπαραγωγή της. Ξεκινάμε λοιπόν για την περιοχή Μπωζολέ (Beaujolais), λίγο βορειότερα της Λυών, όπου θα περάσουμε από γραφικά χωριά, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Oingt, που έχει κηρυχθεί ως ένα από «Τα Πιο Όμορφα Χωριά Της Γαλλίας».

Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε κάστρο στην όπου θα δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά, και κατόπιν συνεχίζουμε για το αββαείο του Cluny, για να ανακαλύψουμε τα απομεινάρια ενός κέντρου πνευματισμού και την έδρα του μεγαλύτερου μεσαιωνικού μοναστικού τάγματος στη Δυτική Ευρώπη! Στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Λυών. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΥΩΝ – ΓΕΝΕΥΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check-out και μετάβαση στη Γενεύη και στο αεροδρόμιο της ελβετικής πόλης για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα, για το τέλος του ταξιδιού μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΔΥΟ (2) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

Όσοι έχουν επιλέξει την επέκταση του προγράμματος με δύο επιπλέον διαν/σεις στη Γενεύη, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

5η ημέρα: ΛΥΩΝ – ΓΕΝΕΥΗ

 

Αναχώρηση οδικώς από τη Λυών με προορισμό μας την ελβετική Γενεύη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε πολύ όμορφο κεντρικό ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ (ημέρα ελεύθερη)

 

Ελεύθερη ημέρα για βόλτες στη Γενεύη, πόλη όπου εδρεύουν πολυάριθμοι Διεθνείς Οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να δείτε το περίφημο μεγάλο σιντριβάνι, το ύψος του νερού του οποίου φθάνει τα 140 μέτρα,  το μνημείο της Μεταρρύθμισης, τον Καθεδρικό ναό, το σπίτι του Καποδίστρια, το Δημαρχείο, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών κ.ά. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι 2 διαν/σεις στη Γενεύη αποτελούν του προγράμματος χωρίς αρχηγό ή τοπικό ξεναγό. Περιλαμβάνονται μόνο η μεταφορά προς το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Ο αρχηγός θα επιστρέψει με το γκρουπ του 5νθήμερου προγράμματος.
Οι θέσεις για τη διαμονή στη Γενεύη είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 05 ημέρες  - Τιμή από 619€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 619 € 250 €
  Twin Room 619 € 250 €
  Triple Room 619 € 250 €
  Single Room 839 € 250 €

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 07 ημέρες  - Τιμή από 799€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 799 € 250 €
  Twin Room 799 € 250 €
  Triple Room 799 € 250 €
  Single Room 1099 € 250 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσης,  οικονομικής θέσης.
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Λυών. Στην επέκταση στη Γενεύη, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Γενεύη.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Είσοδος στο κάστρο Μποζολέ.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (εκτός του κάστρου Μποζολέ)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

A3 854

23/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ

08:15

10:05

A3 857

27/12/2019

ΓΕΝΕΥΗ – ΑΘΗΝΑ

16:55

20:40

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

A3 854

23/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ

08:40

10:05

A3 857

29/12/2019

ΓΕΝΕΥΗ – ΑΘΗΝΑ

16:55

20:40