Skip to main content

ΑΓΓΛΙΑ / ΛΟΝΔΙΝΟ - ΣΚΩΤΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2013

ΑΓΓΛΙΑ / ΛΟΝΔΙΝΟ - ΣΚΩΤΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2013

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

 

  • ΣΚΩΤΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΑΓΓΛΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΣΚΩΤΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΛΟΝΔΙΝΟ GLAM & STYLE, 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ, 8 + 2 ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 


 

 

ΣΚΩΤΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ
6 ΗΜΕΡΕΣ


1η Ημέρα Ελλάδα – Μάντσεστερ
Συγκέντρωση νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Μάντσεστερ. Άφιξη στο Μάντσεστερ και μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Μάντσεστερ – Αγγλικές Λίμνες ( κρουαζιέρα Γουίντερμιρ-Αμπλσάϊντ ) – Γλασκόβη ( 368χλμ. )
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ (ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ) 133χλμ. – ΓΚΡΕΤΝΑ ΓΚΡΙΝ 95χλμ – ΓΛΑΣΚΟΒΗ 140χλμ.   
Μετά το πρόγευμα  θα αναχωρήσουμε νωρίς με προορισμό την πανέμορφη περιοχή των αγγλικών λιμνών και συγκεκριμένα τη λίμνη Γουίντερμιρ, τη μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού πάρκου Λέικ Ντίστρικτ και το χωριό Μπόουνες, ένα από τα ωραιότερα παραλίμνια θέρετρα από όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοιάριο και μετά από μια κρουαζιέρα 35 λεπτών θα φτάσουμε στο Αμπλσαιντ. Επιβίβαση στο πούλμαν και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητάσύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Στάση στο Γκρέτνα Γκρίν, ένα γραφικό χωριό παγκοσμίως γνωστό για την τέλεση δεκάδων παραδοσιακών γάμων ημερησίως. Ελεύθερος χρόνος για αγορά μάλλινων σκοτσέζικων ειδών ρουχισμού. Αναχώρηση και μετά από μια διαδρομή μιάμισης ώρας , άφιξη στη Γλασκόβη, το περίφημο πάλαι ποτέ ναυπηγικό κέντρο της Σκωτίας. Αφού περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατά της όπως την πλατεία Τζώρτζ με τα επιβλητικά της Βικτοριανά κτίρια , το κτίριο του πανεπιστημίου και κάποιες σύγχρονες αρχιτεκτονικές όψεις της Γλασκόβης του 21ου αιώνα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ (Λας) – Φορτ Αγκούστους – Λοχ Νες – Ινβερνές – Άβιεμορ ( 331χλμ. )
ΓΛΑΣΚΟΒΗ – ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ 53χλμ. – ΦΟΡΤ ΑΓΚΟΥΣΤΟΥΣ 173χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). – ΙΝΒΕΡΝΕΣ 55χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). – ΑΒΙΕΝΜΟΡ 50χλμ.
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό την «πρωτεύουσα» των Χάιλαντς , το Ινβερνές. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας το χωριό Λας στις όχθες της μεγαλύτερης και ομορφότερης λίμνης της Σκωτίας Λοχ Λόμοντ. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το τοπίο πίνοντας ένα τσάι σε παραδοσιακό σκωτσέζικο καφέ. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις (υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας) για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Εκεί θα γευματίσουμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε, κινούμενοι κατά μήκος του περίφημου Καλυδώνιου καναλιού, για την περίφημη λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι ,το θρυλικό τέρας, όπου ο «μύθος» της ζει στη λίμνη από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1950. Αφού ανακαλύψουμε οι ίδιοι αν πρόκειται περί μύθου ή πραγματικότητας θα αναχωρήσουμε για το Ινβερνές, την «πρωτεύουσα των Χάιλαντς». Μετά από μια σύντομη περιήγηση και γνωριμία με την πόλη θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Άβιεμορ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Ενδέχεται η διανυκτέρευση να γίνει στην πόλη του Ινβερνές.

4η  Ημέρα Άβιεμορ – Κάστρο Μπλερ – Πιτλόχρυ – Εδιμβούργο ( 206χλμ.)
ΑΒΙΕΜΟΡ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ 81χλμ. – ΠΙΤΛΟΧΡΥ 12χλμ. – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ 113χλμ.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σκωτίας , το Εδιμβούργο. Πρώτος σταθμός στο σημερινό μας ταξίδι το περίφημο Κάστρο Μπλερ. Σε στρατηγική θέση από το 1269 φιλοξενεί την οικογένεια των Άθολ με το μοναδικό στην Ευρώπη ιδιωτικό στρατό «Χαϊλάντερς του Άθολ». Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ που είναι γνωστό στους επισκέπτες  για τα αποστακτήρια ουίσκυ που φιλοξενεί όπως και για την καλλιέργεια της καφέ πέστροφας. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε αλλά και να επισκεφθούμε παραδοσιακό σκοτσέζικο αποστακτήριο του «νερού της ζωής». Αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ , θα φθάσουμε στο Εδιμβούργο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κεντρικότατο Holiday Inn Express Edinburgh City Centre και τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Εδιμβούργο – ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο Εδιμβούργου
Μετά το πρόγευμα , αναχώρηση για τη ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου , της «Αθήνας του Βορρά» όπως την αποκαλούν .Θα ξεκινήσουμε από την νέα πόλη Γεωργιανής εποχής , μέσα από τις κομψές οδούς και ημισελήνους της για να θαυμάσουμε την υπέροχη αυτή αρχιτεκτονική και να ακούσουμε τις ιστορίες αυτών που έζησαν και βασίλευσαν εκεί . Έπειτα θα οδηγηθούμε στο λόφο Κάρλτον, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική και καλύτερη άποψη της πόλης του Εδιμβούργου. Θα κατηφορίσουμε για να βρεθούμε στο παλάτι του Χόλιρουντ , την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στην Σκωτία. Θα συνεχίσουμε δια μέσου του ιστορικού Βασιλικού Μιλίου της παλιάς πόλης  και από αξιοθέατα όπως το Τόλμπουθ, την οικία του Τζον Νοξ , τον καθεδρικό του Αγίου Τζάιλς και πολλά άλλα ώσπου θα καταλήξουμε στο κάστρο του Εδιμβούργου το οποίο και θα επισκεφτούμε για να δούμε τα κοσμήματα του Στέμματος. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας είμαστε ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Πρίνσες Στριτ , εμπορικό δρόμο της νέας πόλης με τα καταστήματα και την υπέροχη θέα της παλιάς πόλης. Προαιρετικά θα μπορέσουμε να πάρουμε μέρος σε μια σκωτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς  χορούς με τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες (ΚΙΛΤ). Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Εδιμβούργο – Ντάραμ – Υόρκη – Μάντσεστερ αεροδρόμιο ( 463χλμ. ) – Ελλάδα
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΤΖΕΝΤΜΠΟΡΟ 77χλμ. – ΝΤΑΡΑΜ 122χλμ. – ΥΟΡΚΗ 124χλμ. – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) 140χλμ.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα πάρουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στα νοητά σύνορα της Σκοτίας με την Αγγλία. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο Τζέντμπορο, συνοριακή πόλη του μεσαίωνα οπού θα επισκεφθούμε ένα πρατήριο υφαντουργείου για τελευταίες Σκοτσέζικες αγορές και καφέ. Ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφίες με Σκοτσέζους παραδοσιακά ντυμένους και υπό τους ήχους της γκάιντας να «προστατεύουν» την πατρίδα τους και περνάμε στα Αγγλικά εδάφη. Επόμενη  στάση στο ταξίδι μας είναι το Ντάραμ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ωραιότερο καθεδρικό Ναό ρομανικού και γοτθικού μαζί ρυθμού που όταν ηχούν οι καμπάνες του ακούγονται σε απόσταση 7 μιλίων και το κτίριο του πανεπιστημίου που φιλοξενείται στο κάστρο της πόλης . Θα έχουμε χρόνο για γεύμα και βόλτα στο ποτάμι που αγκαλιάζει σε σχήμα δακτυλιδιού την παλιά πόλη. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Υόρκη. Την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Αγγλίας. Το μεσαιωνικό τείχος της που φθάνει τα πέντε μέτρα ύψος περιβάλλει την παλιά πόλη με τα πέτρινα σοκάκια και τον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό κάθετου γοτθικού ρυθμού με τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή βιτρό στη Βρετανία. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στο αεροδρόμιο των Αθηνών με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

 

ΣΚΩΤΙΑ-ΧΑΙΛΑΝΤΣ-ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013»

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

6

15/7-20/7

22/7-27/7

29/7-03/8

05/8-10/8

12/8-17/8

19/8-24/8

26/8-31/8

3* superior & 4*

κεντρικόστοΕδιμβούργοτο

HolidayInnExpressEdinburghCity Centre

925

260

795

AEGEANAIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Α3638 1815-2020

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΑΘΗΝΑ

Α3639 2105-0250*

 Οι αναχωρήσεις του Αυγούστου έχουν επιβάρυνση 75,00 λόγω του φεστιβάλ του Εδιμβούργου
 

Τι σας προσφέρουμε:
•    Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα – Μάντσεστερ – Αθήνα με Aegean Airlines.
•    Τις αντίστοιχες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*superior & 4*.
Η διαμονή μας στο Εδιμβούργο γίνεται στο κεντρικότατο Holiday Inn Express Edinburgh City Centre
•    Μετακινήσεις, εκδρομές, βάσει προγράμματος. με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
•    Αγγλικό ή Σκοτσέζικο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά ( σύνολο 5 πρωινά ).
•    Δείπνα βάσει προγράμματος με μενού τριών πιάτων ( σύνολο 2 δείπνα ).
•    Έμπειρος συνοδός αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
•    Ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάση προγράμματος.
•    Κρουαζιέρα στη λίμνη Γουίντερμιρ ( Αγγλικές λίμνες ).
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Allianz  Ελλάς.
•    Φ.Π.Α.
•    Ταξιδιωτικός οδηγός Σκωτίας (TOP 10 Σκοτία).

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:  150 € από/προς Αθήνα,
200 € από/προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών,  260 € από/προς άλλες πόλεις μέσω Αθηνών .
Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα ,φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά  και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ ΑΘΟΛ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 9.80

£ 8.30

£ 5.80

ΚΑΣΤΡΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 16.00

£ 12.80

£ 9.60

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΤΟ

£ 45.00

£ 45.00

£ 25.00

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

£ 60.00

£ 60.00

£ 30.00

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΟΥΙΣΚΥ

£ 6.50

£ 6.50

ΔΩΡΕΑΝ

 

 


 

 

ΑΓΓΛΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΣΚΩΤΙΑ
8 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η Ημέρα Αθήνα – Λονδίνο – πανοραμική ξενάγηση πόλης – επίσκεψη Βρετανικού μουσείου
( Προαιρετικός Νυχτερινός Γύρος )
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο  και αναχώρηση για  Λονδίνο . Άφιξη στο Λονδίνο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγηση της πόλης του Λονδίνου. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόρια και παμπ της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

2η Ημέρα Λονδίνο
( Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς)
Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη για να επισκεφθείτε κάποια από τα εκατοντάδες αξιοθέατα του Λονδίνου. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου. Συνεχίστε την περιήγησή σας με το Ενυδρείο, τον τροχό της Χιλιετίας και τελειώστε με την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Βρετανίας , ο Τάμεσης είναι το πιο διάσημο λόγω της σχέσης του με το Λονδίνο και προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Επιστροφή στο Λονδίνο αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ , το «Μανχάταν του Λονδίνου». Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο  με μια στάση για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το μοναδικό στο είδος του μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τυσσό.
Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Λονδίνο – Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον – Τσέστερ – Μάντσεστερ ( 437χλμ.)
ΛΟΝΔΙΝΟ – ΟΞΦΟΡΔΗ 98χλμ. – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ ΑΠΟΝ ΕΙΒΟΝ 69χλμ. – ΤΣΕΣΤΕΡ 210χλμ. – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 60χλμ.
Αγγλικό πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την επαρχία της Αγγλίας. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια των κολεγίων και να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των φοιτητών στο δεύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και θεατρικούς συγγραφείς. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή παμπ με θέα τον ποταμό Έιβον. Το σπίτι που μεγάλωσε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ και άλλα αξιοθέατα μπορούν να γεμίσουν τον ελεύθερο μας χρόνο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό την αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Τσέστερ. Τα περίφημα ρόους και ο καθεδρικός της πόλης θα μας εντυπωσιάσουν στην πεζή μας περιήγηση. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή  του  Μάντσεστερ.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση .

4η Ημέρα Μάντσεστερ – Αγγλικές Λίμνες ( κρουαζιέρα Γουίντερμιρ-Αμπλσάϊντ ) – Γλασκόβη ( 368χλμ. )
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ (ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ) 133χλμ. – ΓΚΡΕΤΝΑ ΓΚΡΙΝ 95χλμ – ΓΛΑΣΚΟΒΗ 140χλμ.   
Μετά το πρόγευμα  θα αναχωρήσουμε νωρίς με προορισμό την πανέμορφη περιοχή των αγγλικών λιμνών και συγκεκριμένα τη λίμνη Γουίντερμιρ, τη μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού πάρκου Λέικ Ντίστρικτ και το χωριό Μπόουνες, ένα από τα ωραιότερα παραλίμνια θέρετρα από όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοιάριο και μετά από μια κρουαζιέρα 35 λεπτών θα φτάσουμε στο Αμπλσαιντ. Επιβίβαση στο πούλμαν και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητάσύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Στάση στο Γκρέτνα Γκρίν, ένα γραφικό χωριό παγκοσμίως γνωστό για την τέλεση δεκάδων παραδοσιακών γάμων ημερησίως. Ελεύθερος χρόνος για αγορά μάλλινων σκοτσέζικων ειδών ρουχισμού. Αναχώρηση και μετά από μια διαδρομή μιάμισης ώρας , άφιξη στη Γλασκόβη, το περίφημο πάλαι ποτέ ναυπηγικό κέντρο της Σκωτίας. Αφού περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατά της όπως την πλατεία Τζώρτζ με τα επιβλητικά της Βικτοριανά κτίρια , το κτίριο του πανεπιστημίου και κάποιες σύγχρονες αρχιτεκτονικές όψεις της Γλασκόβης του 21ου αιώνα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ (Λας) – Φορτ Αγκούστους – Λοχ Νες – Ινβερνές – Άβιεμορ ( 331χλμ. )
ΓΛΑΣΚΟΒΗ – ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ 53χλμ. – ΦΟΡΤ ΑΓΚΟΥΣΤΟΥΣ 173χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). – ΙΝΒΕΡΝΕΣ 55χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). – ΑΒΙΕΝΜΟΡ 50χλμ.
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό την «πρωτεύουσα» των Χάιλαντς , το Ινβερνές. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας το χωριό Λας στις όχθες της μεγαλύτερης και ομορφότερης λίμνης της Σκωτίας Λοχ Λόμοντ. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το τοπίο πίνοντας ένα τσάι σε παραδοσιακό σκωτσέζικο καφέ. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις (υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας) για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Εκεί θα γευματίσουμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε, κινούμενοι κατά μήκος του περίφημου Καλυδώνιου καναλιού, για την περίφημη λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι ,το θρυλικό τέρας, όπου ο «μύθος» της ζει στη λίμνη από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1950. Αφού ανακαλύψουμε οι ίδιοι αν πρόκειται περί μύθου ή πραγματικότητας θα αναχωρήσουμε για το Ινβερνές, την «πρωτεύουσα των Χάιλαντς». Μετά από μια σύντομη περιήγηση και γνωριμία με την πόλη θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Άβιεμορ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Ενδέχεται η διανυκτέρευση να γίνει στην πόλη του Ινβερνές.

6η  Ημέρα Άβιεμορ – Κάστρο Μπλερ – Πιτλόχρυ – Εδιμβούργο ( 206χλμ.)
ΑΒΙΕΜΟΡ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ 81χλμ. – ΠΙΤΛΟΧΡΥ 12χλμ. – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ 113χλμ.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σκωτίας , το Εδιμβούργο. Πρώτος σταθμός στο σημερινό μας ταξίδι το περίφημο Κάστρο Μπλερ. Σε στρατηγική θέση από το 1269 φιλοξενεί την οικογένεια των Άθολ με το μοναδικό στην Ευρώπη ιδιωτικό στρατό «Χαϊλάντερς του Άθολ». Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ που είναι γνωστό στους επισκέπτες  για τα αποστακτήρια ουίσκι που φιλοξενεί όπως και για την καλλιέργεια της καφέ πέστροφας. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε αλλά και να επισκεφθούμε παραδοσιακό σκοτσέζικο αποστακτήριο του «νερού της ζωής». Αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ , θα φθάσουμε στο Εδιμβούργο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κεντρικότατο Holiday Inn Express Edinburgh City Centre και τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Εδιμβούργο – ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο Εδιμβούργου
Μετά το πρόγευμα , αναχώρηση για τη ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου , της «Αθήνας του Βορρά» όπως την αποκαλούν .Θα ξεκινήσουμε από την νέα πόλη Γεωργιανής εποχής , μέσα από τις κομψές οδούς και ημισελήνους της για να θαυμάσουμε την υπέροχη αυτή αρχιτεκτονική και να ακούσουμε τις ιστορίες αυτών που έζησαν και βασίλευσαν εκεί . Έπειτα θα οδηγηθούμε στο λόφο Κάρλτον, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική και καλύτερη άποψη της πόλης του Εδιμβούργου. Θα κατηφορίσουμε για να βρεθούμε στο παλάτι του Χόλιρουντ , την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στην Σκωτία. Θα συνεχίσουμε δια μέσου του ιστορικού Βασιλικού Μιλίου της παλιάς πόλης  και από αξιοθέατα όπως το Τόλμπουθ, την οικία του Τζον Νοξ , τον καθεδρικό του Αγίου Τζάιλς και πολλά άλλα ώσπου θα καταλήξουμε στο κάστρο του Εδιμβούργου το οποίο και θα επισκεφτούμε για να δούμε τα κοσμήματα του Στέμματος. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας είμαστε ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Πρίνσες Στριτ , εμπορικό δρόμο της νέας πόλης με τα καταστήματα και την υπέροχη θέα της παλιάς πόλης. Προαιρετικά θα μπορέσουμε να πάρουμε μέρος σε μια σκωτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς  χορούς με τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες (ΚΙΛΤ). Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Εδιμβούργο – Ντάραμ – Υόρκη – Μάντσεστερ αεροδρόμιο ( 463χλμ. ) – Ελλάδα
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΤΖΕΝΤΜΠΟΡΟ 77χλμ. – ΝΤΑΡΑΜ 122χλμ. – ΥΟΡΚΗ 124χλμ. – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) 140χλμ.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα πάρουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στα νοητά σύνορα της Σκοτίας με την Αγγλία. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο Τζέντμπορο, συνοριακή πόλη του μεσαίωνα οπού θα επισκεφθούμε ένα πρατήριο υφαντουργείου για τελευταίες Σκοτσέζικες αγορές και καφέ. Ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφίες με Σκοτσέζους παραδοσιακά ντυμένους και υπό τους ήχους της γκάιντας να «προστατεύουν» την πατρίδα τους και περνάμε στα Αγγλικά εδάφη. Επόμενη  στάση στο ταξίδι μας είναι το Ντάραμ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ωραιότερο καθεδρικό Ναό ρομανικού και γοτθικού μαζί ρυθμού που όταν ηχούν οι καμπάνες του ακούγονται σε απόσταση 7 μιλίων και το κτίριο του πανεπιστημίου που φιλοξενείται στο κάστρο της πόλης . Θα έχουμε χρόνο για γεύμα και βόλτα στο ποτάμι που αγκαλιάζει σε σχήμα δακτυλιδιού την παλιά πόλη. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Υόρκη. Την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Αγγλίας. Το μεσαιωνικό τείχος της που φθάνει τα πέντε μέτρα ύψος περιβάλλει την παλιά πόλη με τα πέτρινα σοκάκια και τον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό κάθετου γοτθικού ρυθμού με τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή βιτρό στη Βρετανία. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στο αεροδρόμιο των Αθηνών με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ -2- ΑΓΓΛΙΑ-ΣΚΩΤΙΑ-ΧΑΙΛΑΝΤΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013»

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

8

06/7-13/7

13/7-20/7

20/7-27/7

27/7-03/8

03/8-10/8

10/8-17/8

17/8-24/8

24/8-31/8

3* superior & 4*

κεντρικόστοΕδιμβούργοτο

HolidayInnExpressEdinburghCity Centre

1195

350

995

AEGEANAIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

Α3600 0915-1115

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΑΘΗΝΑ

Α3639 2105-0250*

 

Οι αναχωρήσεις του Αυγούστου έχουν επιβάρυνση 75,00 λόγω του φεστιβάλ του Εδιμβούργου

 

 

Τι σας προσφέρουμε :
Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα – Λονδίνο & Μάντσεστερ – Αθήνα με Aegean Airlines.
Τις αντίστοιχες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*superior & 4*.
Η διαμονή μας στο Εδιμβούργο γίνεται στο κεντρικότατο Holiday Inn Express Edinburgh City Centre
Μετακινήσεις, εκδρομές, βάσει προγράμματος. με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Αγγλικό ή Σκοτσέζικο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά ( σύνολο 7 πρωινά ).
Δείπνα βάση προγράμματος με μενού τριών πιάτων ( σύνολο 3 δείπνα ).
Έμπειρος συνοδός αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάση προγράμματος.
Κρουαζιέρα στη λίμνη Γουίντερμιρ ( Αγγλικές λίμνες ).
Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Allianz  Ελλάς.
Φ.Π.Α.
Ταξιδιωτικός οδηγός Σκωτίας (TOP 10 Σκοτία).

Δεν περιλαμβάνονται : 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:  150 € από/προς Αθήνα,
200 € από/προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών,  260 € από/προς άλλες πόλεις μέσω Αθηνών .
Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα ,φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά  και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ ΑΘΟΛ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 9.80

£ 8.30

£ 5.80

ΚΑΣΤΡΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 16.00

£ 12.80

£ 9.60

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΤΟ

£ 45.00

£ 45.00

£ 25.00

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

£ 60.00

£ 60.00

£ 30.00

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΟΥΙΣΚΥ

£ 6.50

£ 6.50

ΔΩΡΕΑΝ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

£ 35.00

£ 35.00

£ 15.00

ΜΑΝΤΑΜ ΤΥΣΣΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ

£ 30.00

£ 30.00

£ 25.00

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ

£ 35.00

£ 35.00

£ 15.00

 

 


 

 

ΛΟΝΔΙΝΟ GLAM & STYLE, 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η Ημέρα Αθήνα – Λονδίνο – πανοραμική ξενάγηση πόλης – επίσκεψη Βρετανικού μουσείου
( Προαιρετικός Νυχτερινός Γύρος )
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο  και αναχώρηση για  Λονδίνο . Άφιξη στο Λονδίνο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγηση της πόλης του Λονδίνου. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόρια και παμπ της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

2η Ημέρα Λονδίνο
( Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς)
Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη για να επισκεφθείτε κάποια από τα εκατοντάδες αξιοθέατα του Λονδίνου. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου. Συνεχίστε την περιήγησή σας με το Ενυδρείο, τον τροχό της Χιλιετίας και τελειώστε με την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Βρετανίας , ο Τάμεσης είναι το πιο διάσημο λόγω της σχέσης του με το Λονδίνο και προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Επιστροφή στο Λονδίνο αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ , το «Μανχάταν του Λονδίνου». Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο  με μια στάση για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το μοναδικό στο είδος του μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τυσσό.
Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Λονδίνο – Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον – Τσέστερ – Μάντσεστερ ( 437χλμ.)
ΛΟΝΔΙΝΟ – ΟΞΦΟΡΔΗ 98χλμ. – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ ΑΠΟΝ ΕΙΒΟΝ 69χλμ. – ΤΣΕΣΤΕΡ 210χλμ. – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 60χλμ.
Αγγλικό πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την επαρχία της Αγγλίας. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια των κολεγίων και να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των φοιτητών στο δεύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και θεατρικούς συγγραφείς. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή παμπ με θέα τον ποταμό Έιβον. Το σπίτι που μεγάλωσε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ και άλλα αξιοθέατα μπορούν να γεμίσουν τον ελεύθερο μας χρόνο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό την αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Τσέστερ. Τα περίφημα ρόους και ο καθεδρικός της πόλης θα μας εντυπωσιάσουν στην πεζή μας περιήγηση. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή  του  Μάντσεστερ.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση .

4η Ημέρα Μάντσεστερ – Αγγλικές Λίμνες ( κρουαζιέρα Γουίντερμιρ-Αμπλσάϊντ ) – Γλασκόβη ( 368χλμ. )
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ (ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ) 133χλμ. – ΓΚΡΕΤΝΑ ΓΚΡΙΝ 95χλμ – ΓΛΑΣΚΟΒΗ 140χλμ.   
Μετά το πρόγευμα  θα αναχωρήσουμε νωρίς με προορισμό την πανέμορφη περιοχή των αγγλικών λιμνών και συγκεκριμένα τη λίμνη Γουίντερμιρ, τη μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού πάρκου Λέικ Ντίστρικτ και το χωριό Μπόουνες, ένα από τα ωραιότερα παραλίμνια θέρετρα από όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοιάριο και μετά από μια κρουαζιέρα 35 λεπτών θα φτάσουμε στο Αμπλσαιντ. Επιβίβαση στο πούλμαν και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητάσύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Στάση στο Γκρέτνα Γκρίν, ένα γραφικό χωριό παγκοσμίως γνωστό για την τέλεση δεκάδων παραδοσιακών γάμων ημερησίως. Ελεύθερος χρόνος για αγορά μάλλινων σκοτσέζικων ειδών ρουχισμού. Αναχώρηση και μετά από μια διαδρομή μιάμισης ώρας , άφιξη στη Γλασκόβη, το περίφημο πάλαι ποτέ ναυπηγικό κέντρο της Σκωτίας. Αφού περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατά της όπως την πλατεία Τζώρτζ με τα επιβλητικά της Βικτοριανά κτίρια , το κτίριο του πανεπιστημίου και κάποιες σύγχρονες αρχιτεκτονικές όψεις της Γλασκόβης του 21ου αιώνα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ (Λας) – Φορτ Αγκούστους – Λοχ Νες – Ινβερνές – Άβιεμορ ( 331χλμ. )
ΓΛΑΣΚΟΒΗ – ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ 53χλμ. – ΦΟΡΤ ΑΓΚΟΥΣΤΟΥΣ 173χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). – ΙΝΒΕΡΝΕΣ 55χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). – ΑΒΙΕΝΜΟΡ 50χλμ.
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό την «πρωτεύουσα» των Χάιλαντς , το Ινβερνές. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας το χωριό Λας στις όχθες της μεγαλύτερης και ομορφότερης λίμνης της Σκωτίας Λοχ Λόμοντ. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το τοπίο πίνοντας ένα τσάι σε παραδοσιακό σκωτσέζικο καφέ. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις (υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας) για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Εκεί θα γευματίσουμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε, κινούμενοι κατά μήκος του περίφημου Καλυδώνιου καναλιού, για την περίφημη λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι ,το θρυλικό τέρας, όπου ο «μύθος» της ζει στη λίμνη από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1950. Αφού ανακαλύψουμε οι ίδιοι αν πρόκειται περί μύθου ή πραγματικότητας θα αναχωρήσουμε για το Ινβερνές, την «πρωτεύουσα των Χάιλαντς». Μετά από μια σύντομη περιήγηση και γνωριμία με την πόλη θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Άβιεμορ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Ενδέχεται η διανυκτέρευση να γίνει στην πόλη του Ινβερνές.

6η  Ημέρα Άβιεμορ – Κάστρο Μπλερ – Πιτλόχρυ – Εδιμβούργο ( 206χλμ.)
ΑΒΙΕΜΟΡ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ 81χλμ. – ΠΙΤΛΟΧΡΥ 12χλμ. – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ 113χλμ.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σκωτίας , το Εδιμβούργο. Πρώτος σταθμός στο σημερινό μας ταξίδι το περίφημο Κάστρο Μπλερ. Σε στρατηγική θέση από το 1269 φιλοξενεί την οικογένεια των Άθολ με το μοναδικό στην Ευρώπη ιδιωτικό στρατό «Χαϊλάντερς του Άθολ». Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ που είναι γνωστό στους επισκέπτες  για τα αποστακτήρια ουίσκι που φιλοξενεί όπως και για την καλλιέργεια της καφέ πέστροφας. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε αλλά και να επισκεφθούμε παραδοσιακό σκοτσέζικο αποστακτήριο του «νερού της ζωής». Αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ , θα φθάσουμε στο Εδιμβούργο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κεντρικότατο Holiday Inn Express Edinburgh City Centre και τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Εδιμβούργο – ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο Εδιμβούργου
Μετά το πρόγευμα , αναχώρηση για τη ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου , της «Αθήνας του Βορρά» όπως την αποκαλούν .Θα ξεκινήσουμε από την νέα πόλη Γεωργιανής εποχής , μέσα από τις κομψές οδούς και ημισελήνους της για να θαυμάσουμε την υπέροχη αυτή αρχιτεκτονική και να ακούσουμε τις ιστορίες αυτών που έζησαν και βασίλευσαν εκεί . Έπειτα θα οδηγηθούμε στο λόφο Κάρλτον, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική και καλύτερη άποψη της πόλης του Εδιμβούργου. Θα κατηφορίσουμε για να βρεθούμε στο παλάτι του Χόλιρουντ , την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στην Σκωτία. Θα συνεχίσουμε δια μέσου του ιστορικού Βασιλικού Μιλίου της παλιάς πόλης  και από αξιοθέατα όπως το Τόλμπουθ, την οικία του Τζον Νοξ , τον καθεδρικό του Αγίου Τζάιλς και πολλά άλλα ώσπου θα καταλήξουμε στο κάστρο του Εδιμβούργου το οποίο και θα επισκεφτούμε για να δούμε τα κοσμήματα του Στέμματος. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας είμαστε ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Πρίνσες Στριτ , εμπορικό δρόμο της νέας πόλης με τα καταστήματα και την υπέροχη θέα της παλιάς πόλης. Προαιρετικά θα μπορέσουμε να πάρουμε μέρος σε μια σκωτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς  χορούς με τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες (ΚΙΛΤ). Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Εδιμβούργο – Ντάραμ – Υόρκη – Μάντσεστερ αεροδρόμιο ( 463χλμ. ) – Ελλάδα
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΤΖΕΝΤΜΠΟΡΟ 77χλμ. – ΝΤΑΡΑΜ 122χλμ. – ΥΟΡΚΗ 124χλμ. – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) 140χλμ.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα πάρουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στα νοητά σύνορα της Σκοτίας με την Αγγλία. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο Τζέντμπορο, συνοριακή πόλη του μεσαίωνα οπού θα επισκεφθούμε ένα πρατήριο υφαντουργείου για τελευταίες Σκοτσέζικες αγορές και καφέ. Ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφίες με Σκοτσέζους παραδοσιακά ντυμένους και υπό τους ήχους της γκάιντας να «προστατεύουν» την πατρίδα τους και περνάμε στα Αγγλικά εδάφη. Επόμενη  στάση στο ταξίδι μας είναι το Ντάραμ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ωραιότερο καθεδρικό Ναό ρομανικού και γοτθικού μαζί ρυθμού που όταν ηχούν οι καμπάνες του ακούγονται σε απόσταση 7 μιλίων και το κτίριο του πανεπιστημίου που φιλοξενείται στο κάστρο της πόλης . Θα έχουμε χρόνο για γεύμα και βόλτα στο ποτάμι που αγκαλιάζει σε σχήμα δακτυλιδιού την παλιά πόλη. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Υόρκη. Την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Αγγλίας. Το μεσαιωνικό τείχος της που φθάνει τα πέντε μέτρα ύψος περιβάλλει την παλιά πόλη με τα πέτρινα σοκάκια και τον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό κάθετου γοτθικού ρυθμού με τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή βιτρό στη Βρετανία. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στο αεροδρόμιο των Αθηνών με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Σημειώσεις προγράμματος:

  • Η σειρά των επισκέψεων διαφοροποιείται ανάλογα με τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων,μνημείων, λοιπών αξιοθέατων καθώς και των πτήσεων, χωρίς να παραλειφθεί καμία παροχή υπηρεσίας.
  • Το 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 4η μέρα

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟ « ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 »

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

4

Κάθε Σάββατο

από

13/07-24/08

Kensington Close Hotel & Spa 4*

595

140

545

AEGEAN AIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

Α3600 0915-1115

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ

Α3603 1635-2210

-Double Tree by Hilton- 

London Hyde Park 4* superior

625

190

575

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

5

28/6-02/7

05/7-09/7

12/7-16/7

Kensington Close Hotel & Spa 4*

595

220

545

Κάθε Παρασκευή

από

19/07-06/09

Kensington Close Hotel & Spa 4*

645

190

595

-Double Tree by Hilton-

London Hyde Park 4* superior

695

240

645

 

 

 

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ

2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ &

2 ΠΑΙΔΙΑ (έως 12 ετών)

5

Κάθε Παρασκευή

από

19/07-06/09

Millennium & Copthorne Hotel Chelsea 4* deluxe

2.280

 

 

Τι σας προσφέρουμε :
•    Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα – Λονδίνο & Μάντσεστερ – Αθήνα με Aegean Airlines.
•    Τις αντίστοιχες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*superior & 4*.
Η διαμονή μας στο Εδιμβούργο γίνεται στο κεντρικότατο Holiday Inn Express Edinburgh City Centre
•    Μετακινήσεις, εκδρομές, βάσει προγράμματος. με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
•    Αγγλικό ή Σκοτσέζικο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά ( σύνολο 7 πρωινά ).
•    Δείπνα βάση προγράμματος με μενού τριών πιάτων ( σύνολο 3 δείπνα ).
•    Έμπειρος συνοδός αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
•    Ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάση προγράμματος.
•    Κρουαζιέρα στη λίμνη Γουίντερμιρ ( Αγγλικές λίμνες ).
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Allianz  Ελλάς.
•    Φ.Π.Α.
•    Ταξιδιωτικός οδηγός Σκωτίας (TOP 10 Σκοτία).

Δεν περιλαμβάνονται : 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:  150 € από/προς Αθήνα,
200 € από/προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών,  260 € από/προς άλλες πόλεις μέσω Αθηνών .
Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα ,φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά  και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

( Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 8 ΑΤΟΜΩΝ )

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΠΑΙΔΙ

5-15ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (4ώρες)

£ 35

£ 15

ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ

ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ (5ώρες)

£ 35

£ 15

ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΜΜ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΑΡΙΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ

& BICESTERVILLAGE (10ώρες)

£ 70

£ 35

ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ – ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ – ΠΟΥΛΜΑΝ

 

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΚΑΣΤΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΑ & ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΑ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ

£ 17.00

£ 15.50

£ 10.20

ROYAL OBSERVATORY – ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ

£ 07.00

£ 05.00

£ 02.00

MADAME TUSSAUD’S EXPERIENCE( ADVANCED TICKET )

£ 30.00

£ 30.00

£ 25.80

LONDON EYE (STANDARD TICKET)

£ 18.90

£ 15.00

£ 11.10

LONDON DUNGEONS ( ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΟΜΟΥ )

£ 24.00

£ 24.00

£ 18.60

ΠΥΡΓΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

£ 20.90

£ 17.60

£ 10.45

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΣΠΙΤΙ   ΣΑΙΞΠΗΡ

£ 14.00

£ 13.00

£ 09.00

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ & ΑΛΒΕΡΤΟΥ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΕΙΤ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΙΤ & ΑΛΛΑ

ΔΩΡΕΑΝ

 

 


 

 

ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ, 8 + 2 ΗΜΕΡΕΣ (ΔΩΡΟ 2 ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ)

ΔΟΥΒΛΙΝΟ(3) – ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΕΛ – ΚΟΡΚ – ΚΕΡΡΥ – ΚΙΛΛΑΡΝΕΥ(1) – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΑΝΡΑΤΤΥ – ΒΡΑΧΟΙ ΜΟΧΕΡ  ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΜΠΕΡΡΕΝ – ΓΚΑΛΟΓΟΥΕΙ(1) – ΣΛΑΙΓΚΟ – ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ ΜΠΕΛΙΚ – ΜΠΕΛΦΑΣΤ(1)
ΛΟΝΔΙΝΟ(2) – ΟΞΦΟΡΔΗ – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ ΑΠΟΝ ΕΙΒΟΝ – ΤΣΕΣΤΕΡ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ(1)

 

1η Ημέρα Αθήνα – Λονδίνο – πανοραμική ξενάγηση πόλης – επίσκεψη Βρετανικού μουσείου
( Προαιρετικός Νυχτερινός Γύρος )
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο  και αναχώρηση για  Λονδίνο . Άφιξη στο Λονδίνο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγηση της πόλης του Λονδίνου. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόρια και παμπ της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

2η Ημέρα Λονδίνο
( Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς)
Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη για να επισκεφθείτε κάποια από τα εκατοντάδες αξιοθέατα του Λονδίνου. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου. Συνεχίστε την περιήγησή σας με το Ενυδρείο, τον τροχό της Χιλιετίας και τελειώστε με την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Βρετανίας , ο Τάμεσης είναι το πιο διάσημο λόγω της σχέσης του με το Λονδίνο και προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Επιστροφή στο Λονδίνο αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ , το «Μανχάταν του Λονδίνου». Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο  με μια στάση για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το μοναδικό στο είδος του μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τυσσό.
Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Λονδίνο – Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον – Τσέστερ – Μάντσεστερ ( 437χλμ.)
Αγγλικό πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την επαρχία της Αγγλίας. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια των κολεγίων και να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των φοιτητών στο δεύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και θεατρικούς συγγραφείς. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή παμπ με θέα τον ποταμό Έιβον. Το σπίτι που μεγάλωσε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ και άλλα αξιοθέατα μπορούν να γεμίσουν τον ελεύθερο μας χρόνο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό την αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Τσέστερ. Τα περίφημα ρόους και ο καθεδρικός της πόλης θα μας εντυπωσιάσουν στην πεζή μας περιήγηση. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μάντσεστερ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Μάντσεστερ – Χόλυχεντ (Ουαλία) – Δουβλίνο ( 210χλμ.)
Μετά από το πλούσιο αγγλικό πρόγευμα  θα αναχωρήσουμε νωρίς με προορισμό την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Άφιξη στο λιμάνι του Χόλιχεντ , όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην όμορφη και γοητευτική πόλη όπου ζει το 1/3 των κατοίκων της Ιρλανδίας. Άφιξη στο Δουβλίνο, μία σύγχρονη πρωτεύουσα που τα έχει όλα και προσφέρει πλήθος από τουριστικά αξιοθέατα και εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία και να πάρουμε μια γεύση από Κέλτικες νύχτες. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Δουβλίνο – Βράχος του Κάσελ – Κορκ – κομητεία Κέρυ – Κιλλάρνευ (350 χλμ.)
Μετά από το πλούσιο ιρλανδικό πρόγευμα  θα αναχωρήσουμε με προορισμό την κομητεία Κέρυ. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας ο Βράχος του  Κάσελ. To  πιθανώς  πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο στην Ιρλανδία είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας.  Αυτό το μνημείο που  δεσπόζει επάνω από την πόλη Κάσελ από τη βάση του που την αποτελεί ένας ογκόλιθος ύψους 61 μέτρων, υπήρξε κάποτε η έδρα των βασιλέων της επαρχίας Μούνστερ. Ο Άγιος Πατρίκιος επισκέφθηκε το βράχο το 450 μ.Χ, ενώ τον 10ο αιώνα έλαβε χώρα εδώ η   στέψη του Μπραïαν Μπόρου ως 1ου  υψηλού Βασιλέα της Ιρλανδίας. Θα έχουμε την ευκαιρία, στο εσωτερικό των επιβλητικών τειχών που περιβάλλουν τον Βράχο να δούμε έναν κυκλικό πύργο, έναν Καθεδρικό Ναό, το ρομανικού ρυθμού παρεκκλήσι από το 12ο αιώνα καθώς και κέλτικους σταυρούς. Ο καθεδρικός Ναός γοτθικού ρυθμού χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και συνδέεται με το κτήριο που αποτελούσε το Μέγαρο του Αρχιεπισκόπου του Κάσελ. Το παρεκκλήσι του Κόρμακ είναι μικρότερο σε μέγεθος, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ τυπικό δείγμα ρομανικής αρχιτεκτονικής ενώ η  είσοδος στον Βράχο γίνεται από ένα κτήριο του 15ου αιώνα στο οποίο διέμεναν οι ψάλτες του Καθεδρικού. Τον επόμενο σταθμό αποτελεί η πόλη Κορκ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας και Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2005.  Θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε και να εξερευνήσετε την πόλη με τα πολυάριθμα κανάλια, τα στενά δρομάκια και τις γραφικές προκυμαίες που βρίσκονται στα βόρεια και νότια του ποταμού Λι που τη  διασχίζει. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την κομητεία του Κέρρυ, γνωστή και ως «Το Βασίλειο» που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Ιρλανδία σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Κιλλάρνεϋ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Η διανυκτέρευση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη του Τραλέε.

6η Ημέρα Κιλλάρνευ – περιοχή Μπέρρεν – Βράχοι  Μόχερ – Γκαλογουέι ( 280 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Γκαλογουέι ταξιδεύοντας μέσα από την περιοχή του Μπέρρεν. Πρώτη μας επίσκεψη είναι το κάστρο Μπανράττυ, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας. Χτίστηκε το 1425 και αναστυλώθηκε το  1954 αποκτώντας και πάλι τη μεσαιωνική του λάμψη με αυθεντικά έπιπλα και εξοπλισμό που αντικατοπτρίζουν την ατμόσφαιρα και το στυλ εκείνης της εποχής. Γύρω από το Κάστρο του Μπανράττυ βρίσκεται το θεματικό του πάρκο όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή της αγροτικής Ιρλανδίας το 19ο αιώνα. Στο πάρκο μπορούμε να δούμε φάρμες, αγροικίες και μαγαζιά επιπλωμένα με αυθεντικά κομμάτια που αναδύουν την αίσθηση της εποχής. Πρόκειται για ένα ζωντανό μουσείο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε ένα αυθεντικό ιρλανδικό αγρόκτημα, να παρακολουθήσουμε τον πεταλωτή την ώρα της δουλειάς, να δούμε πώς υφαίνεται το μαλλί καθώς και να απολαύσουμε φρεσκοψημένα ψωμάκια με τσάι στο τεϊοποτείο του θεματικού χωριού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στους Βράχους του Μόχερ ένα από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας. Οι βράχοι που υψώνονται 230 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό σε μήκος 8χλμ θα μας προσφέρουν αξεπέραστη θέα. Αν είμαστε τυχεροί η μέρα είναι καθαρή θα μπορέσουμε να δούμε τα νησιά Άραν καθώς και να διακρίνουμε τις πεδιάδες και τους λόφους της περιοχής της Κονεμάρα. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν μέρος του Εθνικού Δρυμού Μπέρρεν της Ιρλανδίας. Πρόκειται για μια περιοχή από ασβεστόλιθο που καλύπτει περίπου 300.000 στρέμματα και βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της κομητείας Κλαίρ. Αποτελείται από στρώσεις ασβεστολιθικών πετρωμάτων που έχουν διαβρωθεί με την πάροδο των χρόνων δημιουργώντας χαρακτηριστικά σχήματα. Στην επιφάνεια αυτών των στρώσεων υπάρχουν ρωγμές μέσα από τις οποίες φυτρώνουν χιλιάδες αγριολούλουδα. Στην περιοχή του Μπαρρεν θα συναντήσουμε δεκάδες μεγαλιθικούς τάφους και κέλτικους σταυρούς καθώς και ένα ερειπωμένο Αβαείο του 12ου αιώνα. Συνεχίζουμε για την κομητεία Γκαλογουέι με την ομώνυμη πρωτεύουσα. Βρίσκεται στην επαρχία Κώνοχτ και πρόκειται για μία πανέμορφη κομητεία στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας μ’ ένα μείγμα αντιθέσεων. Εδώ βρίσκονται τα πιο άγρια και απομονωμένα τοπία της Κονεμάρα  συνδυασμένα με το Γκαλογουέι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης, που σφύζει από ζωντάνια κι ενέργεια. Η πόλη αυτή που βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο είναι μία γραφική και εντυπωσιακή πόλη που διακρίνεται από έναν υπέροχο αέρα αβάντ γκαρντ. Θα βρούμε πολλά κατάλοιπα του μεσαιωνικού της παρελθόντος και αξίζει τον κόπο να την εξερευνήσουμε. Το κέντρο της πόλης είναι περιεκτικό και βολικό σε μέγεθος ώστε να μπορέσουμε να το εξερευνήσουμε άνετα με τα πόδια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Γκαλογουέι – Σλάϊγκο – Μπέλικ κεραμοποιία – Μπέλφαστ ( 357χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα κατευθυνθούμε βόρεια προς την κομητεία Ντόνεγκαλ με προορισμό το περίφημο Μπέλφαστ. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε το νεκροταφείο Κάροουμόρ που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σλάϊγκο. Ένα μεγαλιθικό κοιμητήριο όπου βρίσκεται μία συστάδα από 60 πέτρες και δημιουργούν έναν μυστηριώδη κύκλο  καθώς και πολλοί θαλαμωτοί τάφοι καθιστώντας το ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Λίθινης Εποχής στην Ευρώπη. Πρόκειται για το αρχαιότερο μεγαλιθικό κοιμητήρι της Ιρλανδίας όπου λέγεται ότι υπήρξαν  πάνω από 100 τάφοι εκ των οποίων οι 60 σώζονται ακόμα και σήμερα. Κάθε τάφος φέρει έναν χαρακτηριστικό αριθμό και ο κεντρικός τάφος έχει αποκατασταθεί ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στο εσωτερικό του και να παίρνουν οι επισκέπτες μια ιδέα για το πώς ήταν στην αρχική του μορφή όταν κατασκευάστηκε πριν 5000 χρόνια. Ο τοπικός ξεναγός θα μας δώσει σημαντικές  και λεπτομερείς εξηγήσεις για αυτό το μνημείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Σλάϊγκο όπου θα γευματίσουμε και προαιρετικά θα μπορέσουμε να  επισκεφτούμε το εργαστήριο κεραμικής του Μπελίκ  που κατασκευάζει υψηλής ποιότητας πορσελάνη από την ίδρυσή του το 1857. Θα δούμε από κοντά πώς δημιουργούνται τα παγκοσμίου φήμης είδη κεραμικής. Η επίσκεψη περιλαμβάνει ένα σύντομο φιλμ και στη συνέχεια ακολουθεί μία εικοσάλεπτη ξενάγηση στο εργαστήριο κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρακολουθήσετε πώς δημιουργούνται τα καλούπια από πηλό και πώς στη συνέχεια διακοσμούνται από τους καλλιτέχνες της περιοχής. Θα έχετε τη δυνατότητα να ψωνίσετε πορσελάνινα είδη αν το επιθυμείτε ή να απολαύσετε τοπικές συνταγές στο εστιατόριο ή στην καφετέρια του εργαστηρίου. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην πόλη του Μπέλφαστ και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα Μπέλφαστ – Δουβλίνο (168χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης «θρύλος» που αποτελεί την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα ξεκινήσουμε με το κυρτό ρολόι που είναι αφιερωμένο στον Αλβέρτο, το σύζυγο της βασίλισσας Βικτωρίας και αποτελεί την απάντηση της Ιρλανδίας στον πύργο της Πίζας. Θα θαυμάσουμε το κτήριο της όπερας, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήρια της πόλης ,το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο της Βασίλισσας, και την παμπ Κράουν Μπαρ που χρονολογείται από το 1885. Κάποιες φορές μας παίρνει ο χρόνος και μπορούμε να επισκεφθούμε το ναυπηγείο Χαρλαντ και Γουλφ όπου κατασκευάστηκε και καθελκύσθηκε ο Τιτανικός το έτος 1912. Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ένα πέρασμα από την προτεσταντική γειτονιά του Σανκίλl και την καθολική του Φώλς όπου θα αποκτήσουμε μία εντύπωση για το πώς ήταν η ζωή στο Μπέλφαστ κατά τη διάρκεια της ταραγμένης εποχής των συγκρούσεων στην πόλη. Μετά τη ξενάγηση μας θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας  προς το Δουβλίνο όπου θα έχουμε τη δυνατότητα μιας καλύτερης γνωριμίας με την ιρλανδική πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

9η Ημέρα Δουβλίνο – Πανοραμική ξενάγηση πόλης με επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Ιρλανδίας
(προαιρετικός νυχτερινός γύρος πόλης )
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στην Ιρλανδική πρωτεύουσα. Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας Θα μας οδηγήσει αρχικά στη βόρεια πλευρά του ποταμού Λίφεϊ που διασχίζει την πόλη περνώντας από φημισμένα σημεία όπως το πολιτιστικό κέντρο του Τζέιμς Τζόις που έγραψε το έπος «Οδυσσέας», το κτίριο του κεντρικού Ταχυδρομείου , επίκεντρο της επανάστασης του Πάσχα , το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου, την πλατεία Πάρνελ που αποτελεί στέγη εξαιρετικών μουσείων και γκαλερί τέχνης , το δρόμο Ο’Κόνελ , έναν από τους φαρδύτερους δρόμους στην Ευρώπη με πληθώρα κλασικών κτιρίων και περίφημα αγάλματα να το διακοσμούν, το αποστακτήριο Ουίσκυ Τζέιμσον και άλλα. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη νότια πλευρά του ποταμού περνώντας μπροστά από το πιο σημαντικό πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, το Τρίνιτυ Κόλετζ. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας που καθρεφτίζει την ιστορία της χώρας μέσα από ιστορικά και αρχαιολογικά εκθέματα του προϊστορικού , πρώιμου πολιτισμού της Ιρλανδίας μέχρι και τη βίαιη σύγκρουση του 1916-22. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας συνεχίζουμε μέσα από τις γειτονιές της Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα πανοραμικά με την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το κάστρο του Δουβλίνου του 13ου αιώνα, το σπίτι του Όσκαρ Γουάιλντ και περνώντας από τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού, την πρώτη εκκλησία του Δουβλίνου που ιδρύθηκε το 1038 θα φθάσουμε στον Καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου , τον εθνικό καθεδρικό της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας και γνωστή από τον πρωτοπρεσβύτερο της Τζόναθαν Σουίφτ που έγραψε «τα ταξίδια του Γκιούλιβερ». Δε θα παραλείψουμε βέβαια να δούμε και τη γειτονιά που φιλοξενεί τα κτίρια της περίφημης μαύρης μπύρας Γκίνες, το μεγαλύτερο ζυθοποιείο της Ευρώπης. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυχτερινός γύρος πόλης. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να ακολουθήσετε μια περιήγηση στην Τεμπλ Μπαρ. Γνωστή ως δυτική όχθη του Δουβλίνου και περίφημη περιοχή για τις «Αποκλίσεις» , μια υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση που διαρκεί όλο το καλοκαίρι. Γεμάτη με μπαρ, καφετέριες, παμπ , εστιατόρια αλλά και αξιοθέατα όπως το Δημαρχείο, τη γέφυρα της Χιλιετίας , την αψίδα του εμπόρου και το Μίτινγκ Χάουζ Σκουέαρ που αποτελεί το κέντρο της Τεμπλ Μπαρ, τον τόπο συναυλιών, υπαίθριων προβολών ταινιών και της Σαββατιάτικης αγοράς τροφίμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η  Ημέρα Δουβλίνο – Μάντσεστερ – Ελλάδα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Δουβλίνου και επιβίβαση στο πλοίο για την Αγγλία. Άφιξη στο Χόλυχεντ και το πούλμαν θα μας οδηγήσει στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ από όπου και θα πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής.  Άφιξη στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ -1- ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013»

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

10

20/7-29/7

27/7-05/8

03/8-12/8

10/8-19/8

4*

1395

320

1195

AEGEANAIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

Α3600 0915-1115

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΑΘΗΝΑ

Α3639 2105-0250*

 

Τι σας προσφέρουμε:
•    Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα – Λονδίνο & Μάντσεστερ – Αθήνα με Aegean Airlines.
•    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις διαδρομές στην Ιρλανδική θάλασσα Χόλυχεντ-Δουβλίνο-Χόλυχεντ.
•    Διαμονή στην Ιρλανδία(6) και Αγγλία(3) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
•    Μετακινήσεις, εκδρομές, βάσει προγράμματος. με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
•    Ιρλανδέζικο και αγγλικό πρωινό σε μπουφέ καθημερινά ( σύνολο 9 πρωινά ).
•    Δείπνα βάση προγράμματος με μενού τριών πιάτων ( σύνολο 4 δείπνα ).
•    Έμπειρος συνοδός αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
•    Ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάση προγράμματος.
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Allianz  Ελλάς.
•    Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:  150 € από/προς Αθήνα,
200 € από/προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών,  260 € από/προς άλλες πόλεις μέσω Αθηνών .
Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα ,φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά  και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.