Skip to main content

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ & ΑΓΓΛΙΑΣ-ΣΚΩΤΙΑΣ-ΧΑΪΛΑΝΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ & ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2013 4,5,7 & 8 ΗΜΕΡΕΣ !!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ & ΑΓΓΛΙΑΣ-ΣΚΩΤΙΑΣ-ΧΑΪΛΑΝΤΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ & ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2013

4,5,7 & 8 ΗΜΕΡΕΣ !!!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

  • ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2013 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΑΓΓΛΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 8 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 5 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΑΓΓΛΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΣΚΩΤΙΑ  ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2013 7 & 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 


 

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2013
4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ

1η Ημέρα Παρασκευή: Ελλάδα – Λονδίνο – Περιήγηση πόλης & επίσκεψη Βρετανικού Μουσείου
(Προαιρετικός Νυχτερινός Γύρος )
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Άφιξη στο Λονδίνο και με το πούλμαν και τον ελληνόφωνο αρχηγό μας θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση της Βρετανικής πρωτεύουσας από την περιοχή του Ουέστμινστερ που αποτελεί το κέντρο της πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας της Αγγλίας με το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, το Αβαείο του Ουέστμινστερ, τα ογκώδη δημόσια κτίρια της οδού Γουάιτχολ όπου στεγάζονται εδώ και αιώνες διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική πινακοθήκη, στη  συνέχεια περνώντας από το φημισμένο Σέιντ Τζειμς Παρκ θα φθάσουμε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ. Διασχίζοντας την Πάρκ Λέιν με τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία από την μια και το πανέμορφο Χάυντ Πάρκ από την άλλη θα μας οδηγήσει στο έργο του Τζόν Νας, τη Μάρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα ). Συνεχίζοντας περνάμε  από την περιοχή του Σάουθ Κένσινγτον βλέποντας το μνημείο του Αλβέρτου, το Άλμπερτ Χώλ, τα δαιδαλώδη μουσεία Φυσικής Ιστορίας , Επιστημών και της Βικτορίας και Αλβέρτου. Θα συνεχίσουμε με το Σίτυ ,το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου ( αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν ), τον Πύργο του Λονδίνου και την γέφυρα του Πύργου (ορόσημο της πόλης). Η περιήγηση μας τελειώνει με επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο όπου η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής . Διανυκτέρευση.
Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα εστιατόρια και παμπ της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Σάββατο: Λονδίνο
(Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς).   
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ. Ελεύθερη ημέρα, για τους φυσιολάτρες όπου μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τα πάρκα του Λονδίνου, το Χάυντ Πάρκ με τη λίμνη Σέρπανταϊν , οι κήποι του  Κένζινκτον με τα ομώνυμα ανάκτορα, το Ρίτζεντ Παρκ με το ζωολογικό του κήπο, το Σέιντ Τζέημς Παρκ με τα ανάκτορα του Μπάκινχαμ και το Γκρήν Πάρκ. Επίσης μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα δεκάδες μουσεία για να επισκεφτείτε εκτενώς όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα 80.000.000 εκθέματα, το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου το μεγαλύτερο μουσείο διακοσμητικών τεχνών του κόσμου, το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο, τη  γκαλερί σύγχρονης τέχνης Τέιτ, το  περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό - το καλύτερο στο είδος του, «για να γνωρίσετε  από  κοντά»  μεγάλες  προσωπικότητες  της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz  και του αθλητισμού. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το Spitalfields και να πάρετε μέρος στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ στο ανατολικό Λονδίνο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μοναδικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από τους κορυφαίους νέους βρετανούς καλλιτέχνες. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Βρετανίας , ο Τάμεσης είναι το πιο διάσημο λόγω της σχέσης του με το Λονδίνο και προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ , το «Μανχάταν του Λονδίνου». Για τη βραδινή σας διασκέδαση σας προτείνουμε να μην χάσετε μία από τις φαντασμαγορικές θεατρικές παραστάσεις - musical στη γνωστή θεατρική περιοχή του Λονδίνου. Διανυκτέρευση.  

3η Ημέρα Κυριακή: Λονδίνο
(προαιρετική εκδρομή Οξφόρδη – Στράτφορντ απόν Έιβον – Bicester Outlet Village).
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε τις βόλτες σας για ψώνια και τις επισκέψεις σας σε διάφορα αξιοθέατα της Πόλης μιας και είναι ανεξάντλητη σε καταστήματα, τέχνη και ψυχαγωγία.  Για ένα καλό γεύμα συνιστούμε το κινέζικο Hakassan , το Sketch λατρεμένο εστιατόριο-μπαρ της Victoria Beckam, τα κλασικά παραδοσιακά Rules & Simpsons κ.α. Διανυκτέρευση.
Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά)  στην ημερήσια  εκδρομή μας στην Αγγλική ενδοχώρα. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα φημισμένα κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή  περνώντας από τα  παραδοσιακά χωριά της περιοχής Κότσγουολτς  που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ένας  από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές στο κόσμο. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ και  ελεύθερος χρόνος για γεύμα παρόχθια του ποταμού Έιβον. Στη συνέχεια θα αφιερώσουμε περίπου 2 ώρες για αγορές στο Bicester Outlet Village. Ένα μοναδικό χωριό με μια αγορά που απαρτίζεται από 120 μπουτίκ με τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές και διεθνείς φίρμες, (προϊόντα περασμένων κολεξιόν) σε τιμές που αγγίζουν μέχρι και 60% έκπτωση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Δευτέρα: Λονδίνο
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ. H υπόλοιπη μέρα στη διάθεσή σας για να χαρείτε την υπέροχη πόλη. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα παγκοσμίου φήμης πολυκαταστήματα Harrods και Harvey & Nichols, τα  εκλεκτά καταστήματα της Σλόαν στρήτ, περπατήστε στις γνωστές Όξφορντ στρήτ, Μποντ στρήτ, Ρίτζεντ στρήτ με τους φημισμένους οίκους μόδας, απολαύστε τον καφέ σας στο Κόβεν Γκάρντεν. Προτείνουμε μία βόλτα στη διάσημη Αγορά του Πορτομπέλο Ρόουντ στο Νότινγκ Χίλ με τους δεκάδες εμπορικούς πάγκους. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τρίτη: Λονδίνο – εκδρομή στην πόλη Γουίντσορ (προαιρετική είσοδος στο κάστρο) – Ελλάδα
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ. Ελεύθερο πρωινό και το μεσημέρι με το πούλμαν και  τον  αρχηγό μας θα αναχωρήσουμε για να  επισκεφθούμε   την πόλη του Γουίντσορ με τα θερινά Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας ( προαιρετική  είσοδος  στο κάστρο)  όπου  θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή, έκτασης πέντε στρεμμάτων που ξετυλίγει τα επιβλητικά τείχη του πάνω σε ένα λοφίσκο που περιτριγυρίζεται με τάφρο. Θα επισκεφθείτε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σέιντ Τζωρτζ αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας. Μετά το τέλος της περιήγησής θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης Γουίντσορ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.

 

Σημειώσεις προγράμματος:
•    Η σειρά των επισκέψεων διαφοροποιείται  ανάλογα με τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, μνημείων, λοιπών αξιοθέατων  καθώς και  των πτήσεων, χωρίς να παραλειφθεί καμία παροχή υπηρεσίας.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟ « ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ 2013 »

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

4

21-24/06

Kensington Close Hotel & Spa 4*

545

150

495

AEGEAN AIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

Α3600 0915-1115

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ

Α3609 2215-0400*

Kingsway Hall Covent Garden 4* superior

625

200

575

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

5

21-25/06

Kensington Close Hotel & Spa 4*

645

200

595

AEGEAN AIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

Α3600 0915-1115

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ

Α3603 1635-2210

 

Τι σας προσφέρουμε:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
•    Τρεις ή Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας.
•    Αγγλικό πρωινό  σε μπουφέ.
•    Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα .
•    Πανοραμική ξενάγηση της πόλης του Λονδίνου & επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο.
•    Εκδρομή στην πόλη και στο κάστρο του Γουίντσορ. ( Στο 5ημερο πρόγραμμα )
•    Υπηρεσίες έμπειρων τοπικών αντιπροσώπων του γραφείου μας βάσει των παρεχόμενων  υπηρεσιών/μετακινήσεων
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης  με την Allianz  Ελλάς (αριθμός ασφαλιστηρίου συμβολαίου 20007002)
•    Ενημερωτικό έντυπο – χάρτης Λονδίνου.
•    Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:  163 € από/προς Αθήνα
215 € από/προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών,  275 € από/προς άλλες πόλεις μέσω Αθηνών.
•    Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα , φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΚΑΣΤΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΑ & ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΑ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ

£ 17.00

£ 15.50

£ 10.20

ROYAL OBSERVATORY – ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ

£ 07.00

£ 05.00

£ 02.00

MADAME TUSSAUD’S EXPERIENCE( ADVANCED TICKET )

£ 30.00

£ 30.00

£ 25.80

LONDON EYE (STANDARD TICKET)

£ 18.90

£ 15.00

£ 11.10

LONDON DUNGEONS ( ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΟΜΟΥ )

£ 24.00

£ 24.00

£ 18.60

ΠΥΡΓΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

£ 20.90

£ 17.60

£ 10.45

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΣΠΙΤΙ   ΣΑΙΞΠΗΡ

£ 14.00

£ 13.00

£ 09.00

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ & ΑΛΒΕΡΤΟΥ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΕΙΤ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΙΤ & ΑΛΛΑ

ΔΩΡΕΑΝ

 

 



ΑΓΓΛΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ - ΣΚΩΤΙΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
8 ΗΜΕΡΕΣ


1η Ημέρα Αθήνα – Λονδίνο – πανοραμική ξενάγηση πόλης – επίσκεψη Βρετανικού μουσείου
( Προαιρετικός Νυχτερινός Γύρος )
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο  και αναχώρηση για  Λονδίνο . Άφιξη στο Λονδίνο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγηση της πόλης του Λονδίνου. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόρια και παμπ της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

2η Ημέρα Λονδίνο
( Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς)
Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη για να επισκεφθείτε κάποια από τα εκατοντάδες αξιοθέατα του Λονδίνου. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου. Συνεχίστε την περιήγησή σας με το Ενυδρείο, τον τροχό της Χιλιετίας και τελειώστε με την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Βρετανίας , ο Τάμεσης είναι το πιο διάσημο λόγω της σχέσης του με το Λονδίνο και προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Επιστροφή στο Λονδίνο αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ , το «Μανχάταν του Λονδίνου». Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο  με μια στάση για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το μοναδικό στο είδος του μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τυσσό.
Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Λονδίνο – Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον – Τσέστερ – Μάντσεστερ ( 437χλμ.)
ΛΟΝΔΙΝΟ – ΟΞΦΟΡΔΗ 98χλμ. – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ ΑΠΟΝ ΕΙΒΟΝ 69χλμ. – ΤΣΕΣΤΕΡ 210χλμ. – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 60χλμ.
Αγγλικό πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την επαρχία της Αγγλίας. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια των κολεγίων και να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των φοιτητών στο δεύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και θεατρικούς συγγραφείς. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή παμπ με θέα τον ποταμό Έιβον. Το σπίτι που μεγάλωσε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ και άλλα αξιοθέατα μπορούν να γεμίσουν τον ελεύθερο μας χρόνο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό την αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Τσέστερ. Τα περίφημα ρόους και ο καθεδρικός της πόλης θα μας εντυπωσιάσουν στην πεζή μας περιήγηση. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή  του  Μάντσεστερ.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση .

4η Ημέρα Μάντσεστερ – Αγγλικές Λίμνες ( κρουαζιέρα Γουίντερμιρ-Αμπλσάϊντ ) – Γλασκόβη ( 368χλμ. )
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ (ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ) 133χλμ. – ΓΚΡΕΤΝΑ ΓΚΡΙΝ 95χλμ – ΓΛΑΣΚΟΒΗ 140χλμ.   
Μετά το πρόγευμα  θα αναχωρήσουμε νωρίς με προορισμό την πανέμορφη περιοχή των αγγλικών λιμνών και συγκεκριμένα τη λίμνη Γουίντερμιρ, τη μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού πάρκου Λέικ Ντίστρικτ και το χωριό Μπόουνες, ένα από τα ωραιότερα παραλίμνια θέρετρα από όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοιάριο και μετά από μια κρουαζιέρα 35 λεπτών θα φτάσουμε στο Αμπλσαιντ. Επιβίβαση στο πούλμαν και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητάσύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Στάση στο Γκρέτνα Γκρίν, ένα γραφικό χωριό παγκοσμίως γνωστό για την τέλεση δεκάδων παραδοσιακών γάμων ημερησίως. Ελεύθερος χρόνος για αγορά μάλλινων σκοτσέζικων ειδών ρουχισμού. Αναχώρηση και μετά από μια διαδρομή μιάμισης ώρας , άφιξη στη Γλασκόβη, το περίφημο πάλαι ποτέ ναυπηγικό κέντρο της Σκωτίας. Αφού περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατά της όπως την πλατεία Τζώρτζ με τα επιβλητικά της Βικτοριανά κτίρια , το κτίριο του πανεπιστημίου και κάποιες σύγχρονες αρχιτεκτονικές όψεις της Γλασκόβης του 21ου αιώνα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ (Λας) – Φορτ Αγκούστους – Λοχ Νες – Ινβερνές – Άβιεμορ ( 331χλμ. )
ΓΛΑΣΚΟΒΗ – ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ 53χλμ. – ΦΟΡΤ ΑΓΚΟΥΣΤΟΥΣ 173χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). – ΙΝΒΕΡΝΕΣ 55χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). – ΑΒΙΕΝΜΟΡ 50χλμ.
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό την «πρωτεύουσα» των Χάιλαντς , το Ινβερνές. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας το χωριό Λας στις όχθες της μεγαλύτερης και ομορφότερης λίμνης της Σκωτίας Λοχ Λόμοντ. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το τοπίο πίνοντας ένα τσάι σε παραδοσιακό σκωτσέζικο καφέ. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις (υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας) για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Εκεί θα γευματίσουμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε, κινούμενοι κατά μήκος του περίφημου Καλυδώνιου καναλιού, για την περίφημη λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι ,το θρυλικό τέρας, όπου ο «μύθος» της ζει στη λίμνη από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1950. Αφού ανακαλύψουμε οι ίδιοι αν πρόκειται περί μύθου ή πραγματικότητας θα αναχωρήσουμε για το Ινβερνές, την «πρωτεύουσα των Χάιλαντς». Μετά από μια σύντομη περιήγηση και γνωριμία με την πόλη θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Άβιεμορ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Ενδέχεται η διανυκτέρευση να γίνει στην πόλη του Ινβερνές.

6η  Ημέρα Άβιεμορ – Κάστρο Μπλερ – Πιτλόχρυ – Εδιμβούργο ( 206χλμ.)
ΑΒΙΕΜΟΡ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ 81χλμ. – ΠΙΤΛΟΧΡΥ 12χλμ. – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ 113χλμ.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σκωτίας , το Εδιμβούργο. Πρώτος σταθμός στο σημερινό μας ταξίδι το περίφημο Κάστρο Μπλερ. Σε στρατηγική θέση από το 1269 φιλοξενεί την οικογένεια των Άθολ με το μοναδικό στην Ευρώπη ιδιωτικό στρατό «Χαϊλάντερς του Άθολ». Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ που είναι γνωστό στους επισκέπτες  για τα αποστακτήρια ουίσκι που φιλοξενεί όπως και για την καλλιέργεια της καφέ πέστροφας. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε αλλά και να επισκεφθούμε παραδοσιακό σκοτσέζικο αποστακτήριο του «νερού της ζωής». Αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ , θα φθάσουμε στο Εδιμβούργο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κεντρικότατο Holiday Inn Express Edinburgh City Centre και τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Εδιμβούργο – ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο Εδιμβούργου
Μετά το πρόγευμα , αναχώρηση για τη ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου , της «Αθήνας του Βορρά» όπως την αποκαλούν .Θα ξεκινήσουμε από την νέα πόλη Γεωργιανής εποχής , μέσα από τις κομψές οδούς και ημισελήνους της για να θαυμάσουμε την υπέροχη αυτή αρχιτεκτονική και να ακούσουμε τις ιστορίες αυτών που έζησαν και βασίλευσαν εκεί . Έπειτα θα οδηγηθούμε στο λόφο Κάρλτον, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική και καλύτερη άποψη της πόλης του Εδιμβούργου. Θα κατηφορίσουμε για να βρεθούμε στο παλάτι του Χόλιρουντ , την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στην Σκωτία. Θα συνεχίσουμε δια μέσου του ιστορικού Βασιλικού Μιλίου της παλιάς πόλης  και από αξιοθέατα όπως το Τόλμπουθ, την οικία του Τζον Νοξ , τον καθεδρικό του Αγίου Τζάιλς και πολλά άλλα ώσπου θα καταλήξουμε στο κάστρο του Εδιμβούργου το οποίο και θα επισκεφτούμε για να δούμε τα κοσμήματα του Στέμματος. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας είμαστε ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Πρίνσες Στριτ , εμπορικό δρόμο της νέας πόλης με τα καταστήματα και την υπέροχη θέα της παλιάς πόλης. Προαιρετικά θα μπορέσουμε να πάρουμε μέρος σε μια σκωτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς  χορούς με τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες (ΚΙΛΤ). Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Εδιμβούργο – Ντάραμ – Υόρκη – Μάντσεστερ αεροδρόμιο ( 463χλμ. ) – Ελλάδα
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΤΖΕΝΤΜΠΟΡΟ 77χλμ. – ΝΤΑΡΑΜ 122χλμ. – ΥΟΡΚΗ 124χλμ. – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) 140χλμ.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα πάρουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στα νοητά σύνορα της Σκοτίας με την Αγγλία. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο Τζέντμπορο, συνοριακή πόλη του μεσαίωνα οπού θα επισκεφθούμε ένα πρατήριο υφαντουργείου για τελευταίες Σκοτσέζικες αγορές και καφέ. Ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφίες με Σκοτσέζους παραδοσιακά ντυμένους και υπό τους ήχους της γκάιντας να «προστατεύουν» την πατρίδα τους και περνάμε στα Αγγλικά εδάφη. Επόμενη  στάση στο ταξίδι μας είναι το Ντάραμ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ωραιότερο καθεδρικό Ναό ρομανικού και γοτθικού μαζί ρυθμού που όταν ηχούν οι καμπάνες του ακούγονται σε απόσταση 7 μιλίων και το κτίριο του πανεπιστημίου που φιλοξενείται στο κάστρο της πόλης . Θα έχουμε χρόνο για γεύμα και βόλτα στο ποτάμι που αγκαλιάζει σε σχήμα δακτυλιδιού την παλιά πόλη. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Υόρκη. Την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Αγγλίας. Το μεσαιωνικό τείχος της που φθάνει τα πέντε μέτρα ύψος περιβάλλει την παλιά πόλη με τα πέτρινα σοκάκια και τον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό κάθετου γοτθικού ρυθμού με τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή βιτρό στη Βρετανία. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στο αεροδρόμιο των Αθηνών με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

 

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ (Έκδοση 24 Μαΐου )
ΑΓΓΛΙΑ-ΣΚΩΤΙΑ-ΧΑΙΛΑΝΤΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013»

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

8

06/7-13/7

13/7-20/7

3* superior & 4*

κεντρικόστοΕδιμβούργο το

HolidayInnEdinburghCity Centre

1195

350

995

AEGEANAIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

Α3600 0915-1115

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΑΘΗΝΑ

Α3639 2105-0250*

 

 

Τι σας προσφέρουμε :
•    Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα – Λονδίνο & Μάντσεστερ – Αθήνα με Aegean Airlines.
•    Τις αντίστοιχες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*superior & 4*.
Η διαμονή μας στο Εδιμβούργο γίνεται στο κεντρικότατο Holiday Inn Express Edinburgh City Centre
•    Μετακινήσεις, εκδρομές, βάσει προγράμματος. με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
•    Αγγλικό ή Σκοτσέζικο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά ( σύνολο 7 πρωινά ).
•    Δείπνα βάση προγράμματος με μενού τριών πιάτων ( σύνολο 3 δείπνα ).
•    Έμπειρος συνοδός αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
•    Ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάση προγράμματος.
•    Κρουαζιέρα στη λίμνη Γουίντερμιρ ( Αγγλικές λίμνες ).
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Allianz  Ελλάς.
•    Φ.Π.Α.
•    Ταξιδιωτικός οδηγός Σκωτίας (TOP 10 Σκοτία).

Δεν περιλαμβάνονται : 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:  150 € από/προς Αθήνα,
200 € από/προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών,  260 € από/προς άλλες πόλεις μέσω Αθηνών .
Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα ,φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά  και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ ΑΘΟΛ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 9.50

£ 8.10

£ 5.70

ΚΑΣΤΡΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 14.50

£ 11.50

£ 8.60

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΤΟ

£ 45.00

£ 45.00

£ 25.00

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

£ 60.00

£ 60.00

£ 30.00

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΟΥΙΣΚΥ

£ 6.00

£ 6.00

ΔΩΡΕΑΝ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

£ 35.00

£ 35.00

£ 15.00

ΜΑΝΤΑΜ ΤΥΣΣΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ

£ 30.00

£ 30.00

£ 25.00

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ

£ 35.00

£ 35.00

£ 15.00

 



ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
5 ΗΜΕΡΕΣ

1η Ημέρα Παρασκευή: Ελλάδα – Λονδίνο – ξενάγηση πόλης & επίσκεψη Βρετανικού Μουσείου
(Προαιρετικός Νυχτερινός Γύρος )
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο  και αναχώρηση για  Λονδίνο . Άφιξη στο Λονδίνο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγηση της πόλης. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το μνημείο του Αλβέρτου και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ, από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στη συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.
Το βράδυ γίνεται προαιρετικά (έξοδα ατομικά) νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόρια και παμπ της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Σάββατο: Λονδίνο
(Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς).   
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και έχετε όλη την ημέρα στη διάθεσή σας να γνωρίσετε καλύτερα τα πάρκα του Κεντρικού Λονδίνου, το Χάιντ Παρκ με τη λίμνη Σέρπανταιν, τους κήπους του  Κένζινκτον με τα ομώνυμα ανάκτορα, το Ρίτζεντ Παρκ με τον ζωολογικό του κήπο, το Σέιντ Τζέιμς Παρκ με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το Γκρην Παρκ που πάντα προσφέρονται για μια πρωτότυπη βόλτα. Μπορείτε πάλι να διαθέσετε το χρόνο σας σε  επισκέψεις περίφημων Λονδρέζικων μουσείων όπως το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου και να αφιερώσετε και λίγο χρόνο στο μουσείο εικαστικών τεχνών της Βικτωρίας και Αλβέρτου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Εξίσου σημαντικό θεωρείται και το μουσείο επιστημών που συναρπάζει κάθε μικρό και μεγάλο επισκέπτη και βέβαια το  περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό - το καλύτερο στο είδος του, «για να γνωρίσετε  από  κοντά»  μεγάλες  προσωπικότητες  της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz  και του αθλητισμού. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Βρετανίας , ο Τάμεσης είναι το πιο διάσημο λόγω της σχέσης του με το Λονδίνο και προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε  το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Χρησιμοποιώντας το DLR ( υπέργειο , ελαφρύ και αυτόματο τρένο των docklands ) θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ , το «Μανχάταν του Λονδίνου». Πριν τη δύση μπορείτε να επισκεφθείτε το περίφημο «μάτι» του Λονδίνου και να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης μέχρι και 40χλμ. απόσταση από τα 135 μέτρα ύψος της ρόδας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Κυριακή: Λονδίνο
(προαιρετική εκδρομή Οξφόρδη – Στράτφορντ απόν Έιβον – Bicester Outlet Village).
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε τις βόλτες σας για ψώνια και τις επισκέψεις σας σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης μιας και είναι ανεξάντλητη σε καταστήματα, τέχνη και ψυχαγωγία.  Για ένα καλό γεύμα συνιστούμε το κινέζικο Hakassan , το Sketch λατρεμένο εστιατόριο-μπαρ της Victoria Beckam, τα κλασικά παραδοσιακά Rules & Simpsons κ.α. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά)  στην ημερήσια  εκδρομή μας στην Αγγλική ενδοχώρα. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα φημισμένα κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή  περνώντας από τα  παραδοσιακά χωριά της περιοχής Κότσγουολτς  που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ένας  από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές στο κόσμο. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ και γεύμα σε μπουφέ σε τοπικό επιλεγμένο εστιατόριο. Στη συνέχεια θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για αγορές στο Bicester Outlet Village. Ένα μοναδικό χωριό με μια αγορά που απαρτίζεται από 120 μπουτίκ με τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές και διεθνείς φίρμες, (προϊόντα περασμένων κολεξιόν) σε τιμές που αγγίζουν μέχρι και 60% έκπτωση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Δευτέρα: Λονδίνο
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και όλη η μέρα στη διάθεσή σας για να χαρείτε την υπέροχη πόλη και τις όμορφες γωνιές της. Και όπως όλοι γνωρίζουμε εκδρομή στο Λονδίνο δε νοείται χωρίς ψώνια. Η περίφημη Όξφορντ Στρητ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα της όπως το Σέλφριντζις,  η Μποντ Στρητ με τους γνωστούς οίκους μόδας υψηλής ραπτικής και η Ρίτζεντ Στρητ με καταστήματα υψηλής ποιότητας αποτελούν αγοραστικό πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών του Λονδίνου. Επίσης δεν πρέπει να λησμονήσουμε το πολυκατάστημα – αξιοθέατο Χάροντς στο Νάιτσμπριτζ. Εναλλακτικά προτείνουμε μία βόλτα στη διάσημη υπαίθρια αγορά του Πορτομπέλο Ρόουντ στην περιοχή του Νότινγκ Χίλ στο δυτικό Λονδίνο με καταστήματα και τους δεκάδες πάγκους που εμπορεύονται αντίκες και άλλα είδη λαϊκής τέχνης σε δεύτερο χέρι που μπορεί να σας φανούν ευκαιρίες. Για τη βραδινή σας ψυχαγωγία προτείνουμε να κλείσετε θέση σε μία από τις πολυάριθμες και φαντασμαγορικές θεατρικές παραστάσεις - musical στη γνωστή θεατρική περιοχή του Λονδίνου. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τρίτη: Λονδίνο – εκδρομή στην πόλη Γουίντσορ (προαιρετική είσοδος στο κάστρο) – Ελλάδα
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και ελεύθερο πρωινό για μια τελευταία βόλτα και ότι επισκέψεις δεν προλάβατε τις προηγούμενες μέρες. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για να  επισκεφθούμε   την πόλη του Γουίντσορ με τα θερινά Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας ( προαιρετική  είσοδος  στο κάστρο)  όπου  θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή, έκτασης πέντε στρεμμάτων που ξετυλίγει τα επιβλητικά τείχη του πάνω σε ένα λοφίσκο που περιτριγυρίζεται με τάφρο. Θα επισκεφθείτε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σέιντ Τζωρτζ αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας. Μετά το τέλος της περιήγησής θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης Γουίντσορ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.

Σημειώσεις προγράμματος:
•    Η σειρά των επισκέψεων διαφοροποιείται  ανάλογα με τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, μνημείων, λοιπών αξιοθέατων  καθώς και  των πτήσεων, χωρίς να παραλειφθεί καμία παροχή υπηρεσίας.

 

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ -1- ΛΟΝΔΙΝΟ « ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 »

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

5

28/6-02/7

05/7-09/7

12/7-16/7

Kensington Close Hotel & Spa 4*

595

220

545

AEGEAN AIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

Α3600 0915-1115

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ

Α3603 1635-2210

Kingsway Hall Covent Garden 4* superior

695

280

595

 

 

Τι σας προσφέρουμε:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
•    Τέσσερις   διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας.
•    Αγγλικό πρωινό  σε μπουφέ.
•    Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα .
•    Πανοραμική ξενάγηση της πόλης του Λονδίνου & επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο.
•    Εκδρομή στην πόλη και στο κάστρο του Γουίντσορ.
•    Υπηρεσίες έμπειρων τοπικών αντιπροσώπων του γραφείου μας βάσει των παρεχόμενων  υπηρεσιών/μετακινήσεων
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης  με την Allianz  Ελλάς (αριθμός ασφαλιστηρίου συμβολαίου 20007002)
•    Ενημερωτικό έντυπο – χάρτης Λονδίνου.
•    Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:  165 € από/προς Αθήνα
215 € από/προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών,  275 € από/προς άλλες πόλεις μέσω Αθηνών.
•    Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα , φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΚΑΣΤΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΑ & ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΑ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ

£ 17.00

£ 15.50

£ 10.20

ROYAL OBSERVATORY – ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ

£ 07.00

£ 05.00

£ 02.00

MADAME TUSSAUD’S EXPERIENCE( ADVANCED TICKET )

£ 30.00

£ 30.00

£ 25.80

LONDON EYE (STANDARD TICKET)

£ 18.90

£ 15.00

£ 11.10

LONDON DUNGEONS ( ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΟΜΟΥ )

£ 24.00

£ 24.00

£ 18.60

ΠΥΡΓΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

£ 20.90

£ 17.60

£ 10.45

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΣΠΙΤΙ   ΣΑΙΞΠΗΡ

£ 14.00

£ 13.00

£ 09.00

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ & ΑΛΒΕΡΤΟΥ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΕΙΤ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΙΤ & ΑΛΛΑ

ΔΩΡΕΑΝ

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

( Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 8 ΑΤΟΜΩΝ )

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΠΑΙΔΙ

5-15ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (4ώρες)

£ 35

£ 15

ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ

ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ (5ώρες)

£ 35

£ 15

ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΜΜ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΑΡΙΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ

& BICESTERVILLAGE (10ώρες)

£ 70

£ 35

ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ – ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ – ΠΟΥΛΜΑΝ

 



ΑΓΓΛΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ -ΣΚΩΤΙΑ
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2013
7 & 8 ΗΜΕΡΕΣ

1η  ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ – ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
( Προαιρετικός Νυχτερινός Γύρος )
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο . Άφιξη στο Λονδίνο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα . Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάιντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας . Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα εστιατόρια και παμπ της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η  ΗΜΕΡΑ   ΛΟΝΔΙΝΟ
( Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς)
Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη για να επισκεφθείτε κάποια από τα εκατοντάδες αξιοθέατα του Λονδίνου. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου. Συνεχίστε την περιήγησή σας με το Ενυδρείο, τον τροχό της Χιλιετίας και τελειώστε με την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Βρετανίας , ο Τάμεσης είναι το πιο διάσημο λόγω της σχέσης του με το Λονδίνο και προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ , το «Μανχάταν του Λονδίνου» Διανυκτέρευση.


3η  ΗΜΕΡΑ   ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ – ΓΛΑΣΚΟΒΗ
ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ (ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ) : 420χλμ.     – ΓΚΡΕΤΝΑ ΓΚΡΙΝ : 80χλμ - ΓΛΑΣΚΟΒΗ : 140χλμ.   
Μετά από το πλούσιο Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε νωρίς με προορισμό την μεγαλύτερη πόλη της Σκοτίας τη Γλασκόβη. Πρώτα όμως θα επισκεφθούμε τη μαγευτική περιοχή των Αγγλικών Λιμνών. Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο πανέμορφο θέρετρο Γουίντερμιρ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προαιρετικά όσοι επιθυμούμε μια μίνι κρουαζιέρα στη λίμνη ή να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό με τα μικρά παραδοσιακά μαγαζιά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Αναχώρηση και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητά  σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Στάση στο Γκρέτνα Γκρίν, ένα γραφικό χωριό παγκοσμίως γνωστό για την τέλεση δεκάδων παραδοσιακών γάμων ημερησίως. Ελεύθερος χρόνος για αγορά μάλλινων σκοτσέζικων ειδών ρουχισμού. Αναχώρηση και μετά από μια διαδρομή μιάμισης ώρας , άφιξη στη Γλασκόβη. Σύντομη περιήγηση της πόλης. Σημαντικά αξιοθέατα η πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτήρια, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Μάνγκο. Αργά το βράδυ θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στη Γλασκόβη. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η  ΗΜΕΡΑ  ΓΛΑΣΚΟΒΗ – ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ (ΛΑΣ) – ΦΟΡΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜ – ΦΟΡΤ ΑΓΚΟΥΣΤΟΥΣ – ΛΟΧ ΝΕΣ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΑΒΙΕΝΜΟΡ
ΓΛΑΣΚΟΒΗ – ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ : 53χλμ. ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ – ΦΟΡΤ ΑΓΚΟΥΣΤΟΥΣ : 173χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). ΦΟΡΤ ΑΓΚΟΥΣΤΟΥΣ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ : 55χλμ. (παραλίμνια, δασική διαδρομή). ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΑΒΙΕΝΜΟΡ : 50χλμ.
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό την «πρωτεύουσα» των Χάιλαντς , το Ινβερνές. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας το χωριό Λας στις όχθες της μεγαλύτερης και ομορφότερης λίμνης της Σκωτίας Λοχ Λόμοντ. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το τοπίο πίνοντας ένα τσάι σε παραδοσιακό σκωτσέζικο καφέ. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις (υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας) για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Εκεί θα γευματίσουμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε, κινούμενοι κατά μήκος του περίφημου Καλυδώνιου καναλιού, για την περίφημη λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι ,το θρυλικό τέρας, όπου ο «μύθος» της ζει στη λίμνη από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1950. Αφού ανακαλύψουμε οι ίδιοι αν πρόκειται περί μύθου ή πραγματικότητας θα αναχωρήσουμε για το Ινβερνές, την «πρωτεύουσα των Χάιλαντς». Μετά από μια σύντομη περιήγηση και γνωριμία με την πόλη θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Άβιεμορ. Τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο. Διανυκτέρευση.
Σημείωση: Ενδέχεται η διανυκτέρευση να γίνει στην πόλη του Ινβερνές.

5η ΗΜΕΡΑ  ΙΝΒΕΡΝΕΣ –  ΜΠΛΕΡ  ΑΘΟΛ – ΠΙΤΛΟΧΡΥ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΜΠΛΕΡ ΑΘΟΛ : 80χλμ.     ΜΠΛΕΡ ΑΘΟΛ/ΠΙΤΛΟΧΡΥ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ : 115χλμ.   
Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση στην διαδρομή μας ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Προαιρετική ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Μπλερ Άθολ. Ο Δούκας Άθολ είναι ο μόνος Δούκας όπου έχει το δικαίωμα ιδιωτικού στρατού. Ο σημερινός του στρατός ανέρχεται στους 100 στρατιώτες Χαιλάντερς. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα από τη χαράδρα του Κιλκράνκι για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτλόχρυ με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού και για γεύμα. Αναχώρηση και μετά από διαδρομή μιας ώρας άφιξη στην “Αθήνα του Βορρά” όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το απόγευμα για όσους επιθυμούν γίνεται προαιρετικά νυκτερινός περίπατος και περιήγηση της παλιάς πόλης του Εδιμβούργου με πούλμαν και τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΚΑΣΤΡΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ
Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχώρηση για τη ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου. Θα ξεκινήσουμε τη Νέα - Γεωργιανού τύπου - πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα γύρω από τρεις μεγάλους παράλληλους δρόμους βόρεια της μεσαιωνικής πόλης, με στόχο να ανακουφιστεί η Παλιά Πόλη από τον συνωστισμό των κατοίκων και τις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούσαν. Θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτίρια, πλατείες με υπέροχες αναλογίες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπειά της εποχής τους. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάρλτον, με το παρατηρητήριο της πόλης , το Μνημείο αφιερωμένο στο ναύαρχο Νέλσον και το Εθνικό Μνημείο για τους νεκρούς των Ναπολεόντειων πολέμων. Από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου. Επόμενη στάση μας το όμορφο Παλάτι του Χόλιρουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα από τα ψηλά σπίτια της Παλιάς Πόλης, εκεί μπορείτε να βρείτε κατασκευαστές γκάιντας, πωλητές ουίσκι, εξαιρετικά μουσεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση μας. Προαιρετικά θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μία σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT ( Σκοτσέζικη φούστα ). Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ   ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΤΖΕΝΤΜΠΟΡΟ – ΝΤΑΡΧΑΜ – ΓΙΟΡΚ – ΛΙΝΤΣ
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ–ΝΤΑΡΑΜ :208χλμ.    ΝΤΑΡΑΜ – ΓΙΟΡΚ : 120χλμ.    ΓΙΟΡΚ – ΛΙΝΤΣ : 40χλμ.
Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχώρηση με προορισμό το Γιόρκ. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο Τζέντμπορο, συνοριακή πόλη του μεσαίωνα οπού θα επισκεφθούμε ένα πρατήριο υφαντουργείου για τελευταίες Σκοτσέζικες αγορές. Στάση για φωτογραφίες στα νοητά σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας και στην συνέχεια περνώντας έξω από το Νιούκαστλ θα φτάσουμε στη φρουριακή Μητρόπολη Ντάρχαμ. Εκεί θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από την πλατεία Market Place με την όμορφη κλειστή αγορά θα συνεχίσουμε μέσω της Silver Street για να περάσουμε τη γέφυρα Φαρμγουελγκέιτ, του 14ου αιώνα, και να θαυμάσουμε την εντυπωσιακή εικόνα που σχηματίζουν τα τείχη του κάστρου και οι πύργοι του καθεδρικού Ναού καθώς υψώνονται πάνω από τις δασωμένες όχθες του ποταμού Γουίρ. Στη συνέχεια Θα επισκεφθούμε το φημισμένο καθεδρικό ναό του Ντάρχαμ, ρομανικού ρυθμού, και το κάστρο της πόλης όπου φιλοξενείται το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Αναχώρηση για την πιο όμορφη και καλύτερα διατηρημένη, Μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας, το Γιορκ. Η Ιστορική Πόλη του Γιορκ περιβάλλεται από ένα ανέπαφο από το χρόνο, γερό τείχος ( μήκους 4 χιλιομέτρων), εμείς θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από τον Πύργο Λένταλ με την ομώνυμη γέφυρα, εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις όμορφες εικόνες που μας χαρίζει ο ποταμός Ουζ. Θα περάσουμε από τους Κήπους του Μουσείου, για να φτάσουμε στην έξοχη Μητρόπολη του Γιόρκ, το Γιορκ Μίνστερ, η μεγαλύτερη μεσαιωνική Εκκλησία στη Βόρεια Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης με την χαρακτηριστική κατάληξη τους σε gate (Gillygate, Fossgate, κ.τ.λ). Μην παραλείψετε την πιο παλιά οδό του Γιορκ Shables, το Μουσείο Γιόρβικ Βίκινγκ Σέντερ, το Πύργο Κλίφορντ, το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Λιντς. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η  ΗΜΕΡΑ  ΓΙΟΡΚ – ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ – ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ
ΛΙΝΤΣ – ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ : 240χλμ. (με ενδιάμεση στάση)   ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ – ΛΟΝΔΙΝΟ : 100χλμ.
Μετά από το πλούσιο αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχώρηση για την πόλη του Λονδίνου. Ενδιάμεση στάση στην δεύτερη Πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας, το Κέμπριτζ. Περιήγηση στα κτήρια των κολεγίων (Τρίνιτι Χολ , Κουίνς κόλετζ κ.α). που δημιουργούν ένα από τα πιο σημαντικά Πανεπιστήμια του κόσμου. Θα δούμε τη Μεγάλη Εκκλησία της Παναγίας όπου από το πύργο της μπορούμε να θαυμάσουμε μία υπέροχη θέα της πόλης . Ίσως έχουμε χρόνο προαιρετικά για μια μικρή βαρκάδα στο ποταμό Κεμ. Αναχώρηση και μετά από διαδρομή 1 ½ ώρας άφιξη στη Βρετανική Πρωτεύουσα, το Λονδίνο και το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Έλεγχος εισιτηρίων για την πτήση και επιστροφή στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΓΓΛΙΑ-ΣΚΩΤΙΑ « ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ 2013 »

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ

ΠΤΗΣΕΙΣ

8

21-28/06

3* superior & 4*

1095

350

845

AEGEANAIRLINES

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

Α3600 0915-1115

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ

Α3609 2215-0400*

7

22–28/06

995

300

795

 

Τι σας προσφέρουμε :
•    Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα – Λονδίνο – Αθήνα με Aegean Airlines.
•    Τις αντίστοιχες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*superior & 4*.
•    Μετακινήσεις, εκδρομές, βάσει προγράμματος. με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
•    Αγγλικό ή Σκοτσέζικο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά ( σύνολο 7 πρωινά ).
•    Δείπνα βάσει προγράμματος με μενού τριών πιάτων ( σύνολο 3 δείπνα ).
•    Έμπειρος συνοδός αρχηγός του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
•    Ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάση προγράμματος.
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Allianz  Ελλάς.
•    Φ.Π.Α.
•    Ταξιδιωτικός οδηγός Σκωτίας (TOP 10 Σκοτία).

Δεν περιλαμβάνονται : 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:  163 € από/προς Αθήνα,
215 € από/προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών,  275 € από/προς άλλες πόλεις μέσω Αθηνών .
Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα ,φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά  και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ

£ 18.00

£ 18.00

£ 9.00

ΚΑΣΤΡΟ ΕΡΓΚΧΑΡΤ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 7.40

£ 5.90

£ 4.50

ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ ΑΘΟΛ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 9.50

£ 8.10

£ 5.70

ΚΑΣΤΡΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΣΚΩΤΙΑ

£ 14.50

£ 11.50

£ 8.60

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΤΟ

£ 45.00

£ 45.00

£ 25.00

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

£ 60.00

£ 60.00

£ 30.00

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΟΥΙΣΚΥ

£ 6.00

£ 6.00

ΔΩΡΕΑΝ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

£ 35.00

£ 35.00

£ 15.00

ΜΑΝΤΑΜ ΤΥΣΣΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ

£ 30.00

£ 30.00

£ 25.00

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ

£ 35.00

£ 35.00

£ 15.00