Skip to main content

Αγγλία – Σκωτία Πάσχα

Αγγλία – Σκωτία
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 1 & 4/5

1η ημέρα Αθήνα – Λονδίνο - Πανοραμική Ξενάγηση Πόλης.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο . Άφιξη στο Λονδίνο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα . Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας . Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ήμερα Λονδίνο.
Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη για να επισκεφθείτε κάποια από τα εκατοντάδες αξιοθέατα του Λονδίνου. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου. Συνεχίστε την περιήγησή σας με το Ενυδρείο, τον τροχό της Χιλιετίας και τελειώστε με την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη και τα αξιοθέατα της φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε και να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα εστιατόρια της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Λονδίνο – Αγγλικές Λίμνες – Γλασκόβη.
ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ (ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ) : 420 Χλμ. – ΓΚΡΕΤΝΑ ΓΚΡΙΝ : 80 Χλμ - ΓΛΑΣΚΟΒΗ : 140 χλμ.
Μετά από το πλούσιο Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε νωρίς με προορισμό την μεγαλύτερη πόλη της Σκοτίας τη Γλασκόβη. Πρώτα όμως θα επισκεφθούμε τη μαγευτική περιοχή των Αγγλικών Λιμνών. Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο πανέμορφο θέρετρο Γουιντερμίρ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προαιρετικά όσοι επιθυμούμε μια μίνι κρουαζιέρα στη λίμνη ή να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό με τα μικρά παραδοσιακά μαγαζιά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Αναχώρηση και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητά σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Στάση στο Γκρέτνα Γκρίν, ένα γραφικό χωριό παγκοσμίως γνωστό για την τέλεση δεκάδων παραδοσιακών γάμων ημερησίως. Ελεύθερος χρόνος για αγορά μάλλινων σκοτσέζικων ειδών ρουχισμού. Αναχώρηση και μετά από μια διαδρομή μιάμισης ώρας , άφιξη στη Γλασκόβη. Σύντομη περιήγηση της πόλης. Σημαντικά αξιοθέατα η πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτήρια, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Μάνγκο. Αργά το βράδυ θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στη Γλασκόβη. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Γλασκόβη – Στέρλινγκ - Φορτ Άγκουστους –Λόχνες – Ινβερνές - Άβιενμορ.
Γλασκοβη – Φορτ Αγκουστους : 223 Χλμ (Παραλίμνια, Δασική Διαδρομή). Φορτ Αγκουστους – Ινβερνες : 55 χλμ (παραλίμνια, δασική διαδρομή). ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΑΒΙΕΝΜΟΡ : 50 χλμ
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη του Στέρλινγκ, όπου έλαβε χώρα το 1297 μία από τις μεγαλύτερες μάχες Σκωτίας-Αγγλίας με νικητές τους Σκοτσέζους και επικεφαλής τον Θρυλικό Ουίλλιαμ Ουάλας. Προαιρετική είσοδος στο κάστρο του Στέρλινγκ. Συνεχίζουμε περνώντας μέσα από το Εθνικό Πάρκο Τρόσακς. Στάση για φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις (υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας) για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας ταξιδεύοντας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκοτίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες, όπου η Νέσι το θρυλικό αυτό τέρας ελλοχεύει να κλείσει το μάτι της σε κάποιους τυχερούς , φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές. Επίσκεψη στην πόλη και αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Άβιεμορ. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Ενδέχεται η διανυκτέρευση να γίνει στην πόλη του Ινβερνές.

5η ημέρα Ινβερνές – Μπλερ Αθολ – Πιτ Λόχρυ - Εδιμβούργο.
Ινβερνές – Μπλερ Αθάλ : 80 χλμ. Μπλερ Αθολ / Πιτ Λοχρυ– Εδιμβούργο : 115 χλμ.
Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση στην διαδρομή μας ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Προαιρετική ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Μπλερ Άθολ. Ο Δούκας Άθολ είναι ο μόνος Δούκας όπου έχει το δικαίωμα ιδιωτικού στρατού. Ο σημερινός του στρατός ανέρχεται στους 100 στρατιώτες Χαιλάντερς. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα από τη χαράδρα του Κιλκράνκι για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρυ με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού και για γεύμα. Αναχώρηση και μετά από διαδρομή μιας ώρας άφιξη στην “Αθήνα του Βορρά” όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το απόγευμα για όσους επιθυμούν γίνεται προαιρετικά νυκτερινός περίπατος και περιήγηση της παλιάς πόλης του Εδιμβούργου με πούλμαν και τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Ξενάγηση Εδιμβούργου.
Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχώρηση για τη ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου. Θα ξεκινήσουμε την Νέα - Γεωργιανού τύπου - πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα γύρω από τρεις μεγάλους παράλληλους δρόμους βόρεια της μεσαιωνικής πόλης, με στόχο να ανακουφιστεί η Παλιά Πόλη από τον συνωστισμό των κατοίκων και τις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούσαν. Θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτήρια, πλατείες με υπέροχες αναλογίες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπειά της εποχής τους. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον, με το παρατηρητήριο της πόλης , το Μνημείο αφιερωμένο στο ναύαρχο Νέλσον και το Εθνικό Μνημείο για τους νεκρούς των Ναπολεόντειων πολέμων. Από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου. Επόμενη στάση μας το όμορφο Παλάτι του Χόλιρουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα από τα ψηλά σπίτια της Παλιάς Πόλης, εκεί μπορείτε να βρείτε κατασκευαστές γκάιντας, πωλητές ουίσκι, εξαιρετικά μουσεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση μας. Προαιρετικά θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μία σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT ( Σκοτσέζικη φούστα ). Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Εδιμβούργο –Ντάραμ – Γιορκ - Λιντς.
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ–ΝΤΑΡΑΜ :208 χλμ. ΝΤΑΡΑΜ – ΓΙΟΡΚ : 120 χλμ. ΓΙΟΡΚ – ΛΙΝΤΣ : 40 χλμ
Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχώρηση με προορισμό το Γιόρκ. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο Τζέντμπορο οπού θα επισκεφθούμε ένα πρατήριο υφαντουργείου για τελευταίες Σκοτσέζικες αγορές. Στάση για φωτογραφίες στα νοητά σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας και στην συνέχεια περνώντας έξω από το Νιου Καστλ θα φτάσουμε στην Φρουριακή Μητρόπολη Ντάραμ. Εκεί θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από την πλατεία Market Place με την όμορφη κλειστή αγορά θα συνεχίσουμε μέσω της Silver Street για να περάσουμε τη γέφυρα Φαρμγουελγκέιτ, του 14ου αιώνα, και να θαυμάσουμε την εντυπωσιακή εικόνα που σχηματίζουν τα τείχη του κάστρου και οι πύργοι του καθεδρικού Ναού καθώς υψώνονται πάνω από τις δασωμένες όχθες του ποταμού Γουίρ. Στη συνέχεια Θα επισκεφθούμε το φημισμένο καθεδρικό ναό του Ντάραμ, ρομανικού ρυθμού, και το κάστρο της πόλης όπου φιλοξενείτε το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Αναχώρηση για την πιο όμορφη, μικρή, Μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας το Γιορκ . Η Ιστορική Πόλη του Γιορκ περιβάλετε από ένα ανέπαφο από το χρόνο, γερό τείχος ( μήκους 4 χιλιομέτρων), εμείς θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από τον Πύργο Λένταλ με την ομώνυμη γέφυρα, εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις όμορφες εικόνες που μας χαρίζει ο ποταμός Ουζ. Θα περάσουμε από τους Κήπους του Μουσείου, για να φτάσουμε στην έξοχη Μητρόπολη του Γιόρκ, το Γιορκ Μίνστερ, η μεγαλύτερη μεσαιωνική Εκκλησία στη Βόρεια Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης με την χαρακτηριστική κατάληξη τους σε gate (Gillygate, Fossgate, κ.τ.λ). Μην παραλείψετε την πιο παλιά οδό του Γιορκ Shables, το Μουσείο Γιόρβικ Βίκινγκ Σέντερ, το Πύργο Κλίφορντ, το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Λιντς. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημερα Γιορκ – Κέιμπριτζ – Λονδίνο – Αθήνα.
Λιντς – Κέιμπριτζ : 240 χλμ. (με ενδιάμεση στάση ) Κέιμπριτζ – Λονδίνο : 100 χλμ
Μετά από το πλούσιο αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχώρηση για την πόλη του Λονδίνου. Ενδιάμεση στάση στην δεύτερη Πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας, το Κέμπριτζ. Περιήγηση στα κτήρια των κολεγίων (Τρίνιτι Χολ , Κουίνς κόλετζ κ.α). που δημιουργούν ένα από τα πιο σημαντικά Πανεπιστήμια του κόσμου. Θα δούμε τη Μεγάλη Εκκλησία της Παναγίας όπου από το πύργο της μπορούμε να θαυμάσουμε μία υπέροχη θέα της πόλης . Ίσως έχουμε χρόνο προαιρετικά για μια μικρή βαρκάδα στο ποταμό Κεμ. Αναχώρηση και μετά από διαδρομή 1 ½ ώρας άφιξη στη Βρετανική Πρωτεύουσα, το Λονδίνο και το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Έλεγχος εισιτηρίων για την πτήση και επιστροφή στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας

Κόστος κατ' άτομο 2κλινο 1κλινο Παιδί*
8 ημέρες 995€ +320€ 845€


Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα – Λονδίνο – Αθήνα με Aegean Airlines.
  • Τις αντίστοιχες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3***superior & 4****.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, βάσει προγράμματος. με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Καθημερινά Αγγλικό ή Σκοτσέζικο πρωινό σε μπουφέ.
  • 3 δείπνα βάσει προγράμματος με μενού 3 πιάτων.
  • Έμπειρος συνοδός αρχηγός του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάση προγράμματος.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικός οδηγός Σκωτίας (TOP 10 Σκοτία).

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα , φόροι Αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 163€, φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

AEGEAN AIRLINES
Αθήνα - Λονδίνο Α3600 0915-1115
Λονδίνο - Αθηνά Α3609 2215-0400*