Skip to main content

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΠΑΣΧΑ 2013!!!

 

                                                                                    ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 8ΗΜΕΡΕΣ

Δουβλίο – Βράχος του Κάσελ – Κορκ – Δαχτυλίδι του Κερυ – Μπέρρεν – Βράχοι Μόχερ – Γκώλγουει – Κονεμάρα – Σλάιγκο – Ντέρυ – Μπέλφαστ


1η ημέρα : ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΕΛ – ΚΟΡΚ – ΚΕΡΥ (350 χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Δουβλίνο με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη και αναχώρηση με προορισμό την κομητεία Κέρυ. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας ο Βράχος του Κάσελ. To πιθανώς πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο στην Ιρλανδία είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας. Τον επόμενο σταθμό αποτελεί η πόλη Κορκ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας και Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2005. Θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε και να εξερευνήσετε την πόλη με τα πολυάριθμα κανάλια, τα στενά δρομάκια και τις γραφικές προκυμαίες που βρίσκονται στα βόρεια και νότια του ποταμού Λι που τη διασχίζει. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την κομητεία του Κέρρυ, γνωστή και ως “Το Βασίλειο” που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Ιρλανδία σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Κιλλάρνεϋ ή Τραλί. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΥ ( 166 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Δαχτυλίδι του Κέρυ. Η εκπληκτική ομορφιά της χερσονήσου Aïβιρα πηγάζει από την μεγάλη ποικιλία και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου. Τα πανύψηλα βουνά και η θέα πραγματικά κόβουν την ανάσα. Καταπράσινοι λόφοι, λίμνες με κρυστάλλινα νερά, γραφικά χωριουδάκια στολισμένα με πολύχρωμα σπίτια συνθέτουν το σκηνικό της πανέμορφης περιοχής. Στο σημείο αυτό αρχίζει η περιήγηση στο πλέον φαντασμαγορικό τοπίο της Ιρλανδίας, την περιοχή του Κέρυ. Η περιοχή είναι γνωστή για τα γαλακτομικά της και το τυρί Kerrygold Regato. Αφήνοντας το Κιλλάρνευ θα περάσετε από το γραφικό χωριό Κιλόργκλιν διάσημο για το φεστιβάλ Πουκ που γίνεται εδώ κάθε χρόνο. Ακολουθεί το χωριό Καχιρσαïβίν, τη γενέτειρα του Εθνικού Ήρωα Ντάνιελ Ο Κόνελ και διασχίζοντας τα ελώδη εδάφη τύρφης θα φτάσετε στην πόλη Γουότερβιλ απ’όπου θα κατευθυνθείτε στο χωριό Σνήμ με τα γραφικά του σπιτάκια βαμμένα με έντονα χρώματα. Η διαδρομή θα συνεχίσει μέσα από τα βουνά μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μόλ και μέχρι το σημείο Λέιντις Βιού απ’όπου θα απολαύσετε τη μαγευτική θέα προς τις διάσημες λίμνες του εθνικού Δρυμού του Κιλλάρνευ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΚΕΡΥ – ΜΠΕΡΡΕΝ – ΒΡΑΧΟΙ ΜΟΧΕΡ – ΓΚΩΛΓΟΥΕΙ ( 280 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Γκώλγουέι ταξιδεύοντας μέσα από την περιοχή του Μπέρρεν. Πρώτη μας επίσκεψη είναι το κάστρο Μπανράττυ, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας. Γύρω από το Κάστρο του Μπανράττυ βρίσκεται το θεματικό του πάρκο όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή της αγροτικής Ιρλανδίας το 19ο αιώνα. Στο πάρκο μπορούμε να δούμε φάρμες, αγροικίες και μαγαζιά επιπλωμένα με αυθεντικά κομμάτια που αναδύουν την αίσθηση της εποχής. Συνεχίζουμε στο πλέον δυτικό τμήμα της χώρας κοντά στον ωκεανό. Η διαδρομή θα μας φέρει στούς βράχους του Μοχέρ, από τα πιο επιβλητικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, υψωμένοι 250 περίπου μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό προκαλούν δέος στή θέα της ακτής.Αν είμαστε τυχεροί η μέρα είναι καθαρή θα μπορέσουμε να δούμε τα νησιά Άραν καθώς και να διακρίνουμε τις πεδιάδες και τους λόφους της περιοχής της Κονεμάρα. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν μέρος του Εθνικού Δρυμού Μπέρρεν της Ιρλανδίας. Πρόκειται για μια περιοχή από ασβεστόλιθο που καλύπτει περίπου 300.000 στρέμματα και βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της κομητείας Κλαίρ. Συνεχίζουμε για την κομητεία Γκώλγουεï με την ομώνυμη πρωτεύουσα. Η πόλη αυτή που βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο είναι μία γραφική και εντυπωσιακή πόλη που διακρίνεται από έναν υπέροχο αέρα αβάντ γκαρντ. Θα βρούμε πολλά κατάλοιπα του μεσαιωνικού της παρελθόντος και αξίζει τον κόπο να την εξερευνήσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΓΚΩΛΓΟΥΕΙ – ΚΟΝΕΜΑΡΑ - ΣΛΑΪΓΚΟ (285 χλμ.)
Μετά το πρόγευμά θα κατευθυνθούμε βόρεια διασχίζοντας τα γοητευτικά τοπία της βραχώδους περιοχής Κονεμάρα με τις μεγάλες εκτάσεις με βάλτους, βουνά και λίμνες και το μοναδικό Φιόρντ της Ιρλανδίας, με προορισμό την κομητεία Ντόνεγκάλ. Η μαγευτική αυτή περιοχή χαρακτηρίζεται από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και τις όμορφες κωμοπόλεις της καθώς και από τα εντυπωσιακά τοπία της διαδρομής. Θα διασχίσουμε την κομητεία Γέιτς, με την πλούσια καλλιτεχνική και λογοτεχνική της παράδοση αλλά και τα προϊστορικά αξιοθέατα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε καθοδόν το νεκροταφείο Καροουμόρ που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σλάϊγκο. Πρόκειται για το αρχαιότερο μεγαλιθικό κοιμητήρι της Ιρλανδίας όπου λέγεται ότι υπήρξαν πάνω από 100 τάφοι εκ των οποίων οι 60 σώζονται ακόμα και σήμερα. Κάθε τάφος φέρει έναν χαρακτηριστικό αριθμό και ο κεντρικός τάφος έχει αποκατασταθεί ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στο εσωτερικό. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα : (ΛΟΝΤΟΝ)ΝΤΕΡΥ – ΤΖΑΙΑΝΤΣ ΚΟΖΓΟΥΕΪ – ΜΠΕΛΦΑΣΤ (250 χλμ.)
Τη σημερινή μέρα θα εγκαταλείψουμε τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και θα διασχίσουμε τα σύνορα περνώντας στη Βόρεια Ιρλανδία, περιοχή του νησιού της Ιρλανδίας που αποτελείται από 6 κομητείες οι οποίες ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία. Θα επισκεφτούμε την πόλη Ντέρυ (ή Λόντονντέρυ όπως την αποκαλούν οι Ιρλανδοί προτεστάντες) μία συναρπαστική περιφραγμένη πόλη με σχεδόν ακέραια διατηρημένα τα τείχη της. Η πόλη διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες των ιρλανδών καθολικών και ιρλανδών προτεσταντών τις ταραγμένες δεκαετίες του ’70 και ’80. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής της περιοχής Αντρίμ και θα επισκεφθούμε το Δρόμο του Γίγαντα (Τζάιαντς Κόζγουέϊ). Το φαινόμενο που συναντάται στο Τζάιαντς Κόζγουέϊ σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 60 εκατομμύρια χρόνια, όταν καυτή λάβα εκτοξεύτηκε στην επιφάνεια της γης. Η θάλασσα κρύωσε γρήγορα τη λάβα κι έτσι δημιουργήθηκαν 40 χιλιάδες πολυγωνικοί κώνοι βασάλτη οι οποίοι αποτελούν σήμερα τον διάδρομο του Γίγαντα. Θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφτεί κανείς το Τζάιαντς Κόζγουέϊ, τοποθεσία που αποτελεί παγκόσμιο κληροδότημα της UNESCO και που συχνά αναφέρεται ως “ το όγδοο θαύμα του κόσμου”. Στο κέντρο επισκεπτών της περιοχής προβάλλεται ένα φιλμ που περιγράφει τον τρόπο δημιουργίας, τις γεωλογικές ιδιαιτερότητες, αλλά και τους ποικίλους μύθους που συνδέονται με την περιοχή. Ένα μικρό λεωφορείο συνδέει το κέντρο επισκεπτών με την παραλία για όσους δεν θέλουν να περπατήσουν (εισιτήριο λεωφορείου με επιβάρυνση) Μετά την επίσκεψη θα συνεχίσουμε για το Μπέλφαστ όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΕΛΦΑΣΤ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ (168 χλμ)

Μετά το πρόγευμα θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης “θρύλος” που αποτελεί την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα ξεκινήσουμε με το κυρτό ρολόι που είναι αφιερωμένο στον Αλβέρτο, το σύζυγο της βασίλισσας Βικτωρίας και αποτελεί την απάντηση της Ιρλανδίας στον πύργο της Πίζας. Θα θαυμάσουμε το κτίριο της όπερας, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης, το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο της Βασίλισσας, και την παμπ Κράουν Μπαρ που χρονολογείται από το 1885. Κάποιες φορές μας παίρνει ο χρόνος και μπορούμε να επισκεφθούμε το ναυπηγείο Χαρλαντ και Γουλφ όπου κατασκευάστηκε και καθελκύσθηκε ο Τιτανικός το έτος 1912. Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ένα πέρασμα από την προτεσταντική γειτονιά του Σανκίλl και την καθολική του Φώλς όπου θα αποκτήσουμε μία εντύπωση για το πώς ήταν η ζωή στο Μπέλφαστ κατά τη διάρκεια της ταραγμένης εποχής των συγκρούσεων στην πόλη. Μετά τη ξενάγηση μας θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το Δουβλίνο όπου θα έχουμε τη δυνατότητα μιας πρώτης γνωριμίας με την ιρλανδική πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα : ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στην Ιρλανδική πρωτεύουσα . Θα ξεκινήσουμε από τη βόρεια πλευρά του ποταμού Λίφεϊ που διασχίζει την πόλη περνώντας από φημισμένα σημεία όπως το πολιτιστικό κέντρο του Τζέιμς Τζόις που έγραψε το έπος ”Oδυσσέας”, το κτίριο του κεντρικού Ταχυδρομείου, το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου, την πλατεία Παρνέλ που αποτελεί στέγη εξαιρετικών μουσείων και γκαλερί τέχνης, το δρόμο Ο’Κόνελ, έναν από τους φαρδύτερους δρόμους στην Ευρώπη με πληθώρα κλασικών κτιρίων και περίφημα αγάλματα να το διακοσμούν, το αποστακτήριο Ουίσκυ Τζέιμσον και άλλα. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη νότια πλευρά του ποταμού περνώντας μπροστά από το πιο σημαντικό πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, το Τρίνιτυ Κόλετζ. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας που καθρεφτίζει την ιστορία της χώρας μέσα από ιστορικά και αρχαιολογικά εκθέματα του προϊστορικού, πρώιμου πολιτισμού της Ιρλανδίας μέχρι και τη βίαιη σύγκρουση του 1916-22. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας συνεχίζουμε μέσα από τις γειτονιές της Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα πανοραμικά με την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το κάστρο του Δουβλίνου του 13ου αιώνα, το σπίτι του Όσκαρ Γουάιλντ και περνώντας από τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού, θα φθάσουμε στον Καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου, τον εθνικό καθεδρικό της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας. Δε θα παραλείψουμε βέβαια να δούμε και τη γειτονιά που φιλοξενεί τα κτίρια της περίφημης μαύρης μπύρας Γκίνες, το μεγαλύτερο ζυθοποιείο της Ευρώπης. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας επιστροφή στο κέντρο της πόλης. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη και στη διάθεσή σας προκειμένου να εξερευνήσετε τις γωνιές μιας από τις πιο δημοφιλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης. Διανυκτέρευση

8η ημέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
Πρωινό καθημερινά.
Γεύματα και δείπνα (όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο)
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ,όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:

  1. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ψυχαγωγικά προγράμματα και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  2. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφά ή οι διανυκτερεύσεις να γίνουν με διαφορετική σείρα.