Skip to main content

ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΑΙΛΑΝΔΗΣ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ (10 μέρες) Καλοκαίρι 2015 από 1250,00

Μπανγκόκ- Αγιούταγια – Λομπουρι - Πιτσανουλόκ – Σουκοτάι – Λαμπάνγκ – Φυλές Κάρεν Τσιανγκ Ραι- Μαε Σαι- Τσιανγκ Μαι

 

1η μέρα: Αθήνα – πτήση

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης την Μπανγκόκ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ολονύχτια πτήση.

2η μέρα: Μπανγκόκ – περιήγηση πόλης – Ταιλανδέζικοι χοροί

Άφιξη στην κοσμοπολίτικη χαώδη μεγαλούπολη της Μπανγκόκ, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα συνεχίζουμε με την περιήγηση μας στο Μεγάλο Βασιλικό Παλάτι τον πιο σημαντικό ναό της Μπανγκόκ όπου θα απολαύσουμε την αίγλη του παλιού παλατιού και την ιεροσύνη του Σμαραγδένιου Βούδα . Συνεχίζουμε στον ναό  "Wat Chetuporn" (γνωστός ως "Wat Pho") με τον εντυπωσιακό ξαπλωτό Βούδα μήκους 45 μέτρων τo Wat Pho ήταν το πρώτο κέντρο δημόσιας παιδείας στη χώρα και πολλοί το θεωρούν το πρώτο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην Ταϊλάνδη. Εδώ υπάρχει η παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στην χώρα. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακούς Ταιλανδέζικους χορούς.

3η μέρα: Μπανγκόκ - Αγιούταγια – Λομπουρι - Πιτσανουλόκ (380 χλμ)

Το πρωί αναχώρηση οδικώς για το Πιτσανουλόκ, γνωστό και σαν «η πόλη των δύο ποταμών». Πρώτος σταθμός στην διαδρομή μας θα είναι η Αγιούταγια. Η ομορφιά και το μεγαλείο αυτής της πόλης που κτίστηκε από 33 βασιλείς σε διάρκεια 400 χρόνων δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Η πόλη ιδρύθηκε περίπου το 1350 και γύρω στο 1600 ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις της Ασίας. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό πάρκο της πόλης και στην συνέχεια θα έλθουμε στα θερινά ανάκτορα του Βασιλιά και στις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφετ όπου θα εντυπωσιαστούμε παράλληλα και από το μεγαλείο της φύσης αλλά και από την μαγεία των νερών που θα μας συνοδεύουν σε όλη την διαδρομή της περιήγησης μας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργότερα αναχώρηση για το Πιτσανουλόκ με μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη καθ’ οδόν στο Λομπουρι παλιά πρωτεύουσα του Σιάμ. Άφιξη δείπνο (σετ μενού) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Πιτσανουλόκ – Σουκοτάι – Λαμπάνγκ (242 χλμ

Το πρωί θα επισκεφθούμε τον περίφημο Ναό PraSri και θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Σουκοτάι, την πρώτη πρωτεύουσα του βασιλείου της Ταϊλάνδης όπου θα επισκεφτούμε το ιστορικό πάρκο Sukhothai και στην συνέχεια το πάρκο Sri Satchanalai. Ένα απίστευτο φυσικό τοπίο μαζί με τους παλιούς ναούς της πόλης μας προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργότερα συνεχίζουμε για την Λαμπάνγκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Λαμπάνγκ – Φυλές Karen - Τσιάνγκ Ράι (226 χλμ)

Μετά το πρωινό θα δούμε τους δυο σημαντικότερους ναούς της Λαμπάνγκ-ο κάθε ένας με ξεχωριστό αρχιτεκτονικό στυλ και ιστορία. Τον WatDonTaoκαι τον WatPratuPhong. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Τσιάνγκ Ράι στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου στα σύνορα των τριών χωρών, Λάος, Βιρμανίας και Ταϊλάνδης.   Η πόλη ιδρύθηκε το 1262 από τον Βασιλιά MengRaiκαι ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Ακολούθως θα απολαύσουμε μια εκδρομή με παραδοσιακό πλοιάριο στον ποταμό Kokγια να επισκεφτούμε τα χωριά της φυλής Karenκαι να γνωρίσουμε από κοντά τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους. Άφιξη στο Τσιάνγκ Ραϊ την βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή "Τρίγωνο του Οπίου". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Τσιάνγκ Ράι - MaeSai - Τσιανγκ Μάι (150 χλμ)

Συνεχίζουμε για το MaeSai την βορειότερη πόλη της Ταϊλάνδης στα σύνορα με την Βιρμανία όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε είδη Βιρμανέζικης λαικής τέχνης. Στην συνέχεια θα έρθουμε στο σημείο όπου οι ποταμοί Ruak και Μεκόνγκ ενώνονται προσφέροντας μια θέα από ψηλά της Βιρμανίας, του Λάος και της Ταϊλάνδης. Στην συνέχεια προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε μια εκδρομή με παραδοσιακό πλοιάριο στον Μεκόνγκ για να γνωρίσουμε το χωριό ChiangSaen και τους υπέροχους βουδιστικούς Ναούς του. Αργότερα αναχώρηση μέσα από τροπική ζούγκλα για το «Ροδο του Βορά» το Τσιάνγκ Μια. Άφιξη και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Τσιανγκ Μάι – περιήγηση πόλης – χοροί Καντόκε

Το πρωί ξεκινάμε την περιήγηση μας στην περιοχή με τις βιοτεχνίες η οποία είναι η πηγή όλων των χειροτεχνημάτων της χώρας (εργοστάσιο ξύλου , μεταξωτών) και στο χωριό των χειροτεχνών Sankampheng. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργότερα θα δούμε τον υπέροχο ναό Doi Suthep που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της οροσειράς του Doi Inthanon . Ο ναός που θα επισκεφτούμε χαίρει απίστευτης αρχιτεκτονικής ομορφιάς και διατηρεί ένα μεγάλο αριθμό συμβόλων του βουδισμού και της παράδοσης της χώρας . Επίσης από το μπαλκόνι του μπορείτε να απολαύσετε την θέα της μεγαλύτερης πόλης του Βορρά, το Τσιάνγκ Μάι. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακούς χορούς Καντόκε.

8η μέρα: Τσιανγκ Μάι – Φάρμα Ελεφάντων - Μπανγκόκ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε μια τοπική φάρμα ελεφάντων. Θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο που κάνουν το πρωινό μπάνιο τους και στην συνέχεια για όσους το επιθυμούν προαιρετικά θα απολαύσουμε μια βόλτα πάνω στα υπέροχα αυτά ζώα μέσα από την διαμορφωμένη ζούγκλα  της φάρμας . Στην συνέχεια θα έχουμε μια επίσκεψη σε μια φάρμα με ορχιδέες. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπανγκόκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο.

9η μέρα: Μπανγκόκ - πλωτή αγορά DamnoenSaduak

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα μας περιμένει σήμερα ξεκινώντας με την πλωτή αγορά της χώρας, την Damnoen Saduak. Εδώ, όπου έχει μικρή απόσταση η ψευδαίσθηση από την πραγματικότητα, θα διασχίσουμε τα νερά του ποταμού με παραδοσιακές βάρκες, για να γνωρίσουμε την ζωή των ντόπιων κατοίκων οι οποίοι πουλούν τα προϊόντα τους πάνω από τις βάρκες και κατοικούν σε πασσαλόπηκτα σπίτια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια θεαματική παράσταση με παραδοσιακούς Ταιλανδέζικους χορούς, ThaiBoxing και ξιφομαχία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Μπανγκόκ.

10η μέρα: Μπανγκόκ – Αθήνα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν

 

Αναχωρήσεις

24/06, 29/07, 05/08, 09/09, 21/10

Τιμές κατ’ άτομο

Δίκλινο δωμάτιο

1250 €

Επιβάρυνση μονόκλινου

260 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 

 

Περιλαμβάνονται:  

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Παραδοσιακό Ταιλανδέζικο Δείπνο με χορούς Καντόκε
  • Εκδρομή μισής ημέρας με παραδοσιακό πλοιάριο σε παραπόταμο του Ποταμού Κόκ
  • Επίσκεψη στην πλωτή αγορά DamnoenSaduak
  • Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Aτομική ασφαλιστική κάλυψη, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά 585 €

Σημειώσεις:

 

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 99€ το άτομο.

    Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Έγκυρο διαβατήριο που να ισχύει τουλάχιστον για όλη την διάρκεια παραμονής στην Ταϊλάνδη (για τα Ελληνικά διαβατήρια)

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.