Skip to main content

Πλήρες Βιετνάμ Γιορτες 2014

Περιλαμβάνει το Κεντρικό Βιετνάμ & Eκδρομή στο Δέλτα του Μεκόνγκ

Αναχώρηση: 23.12 & 04.01       11 Ημέρες

Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι

Ξενοδοχεία 5* και γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία

Ινδοκίνα

Μια χερσόνησος ανάμεσα στον Κινεζικό κολοσσό και την απέραντη Ινδία είναι η Ινδοκίνα. Στη μια πλευρά της τη χαϊδεύουν τα κύματα του Ινδικού ωκεανού και στην άλλη της θάλασσας της Κίνας. Και οι δυο την προίκισαν με τη μαγεία, τη θρησκεία, την τέχνη, τον πανάρχαιο πολιτισμό τους και τη σοφία τους.
Ο ποταμός Μεκόνγκ, "η μητέρα των ποταμών" διαδραματίζει από πανάρχαιους χρόνους πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των λαών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι για την Ινδοκίνα, ότι ο Νείλος για την Αίγυπτο.
Ένα ταξίδι στο Βιετνάμ δεν είναι απλά μια περιήγηση σε μια μακρινή και εξωτική χώρα. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία διείσδυσης στην ιστορία παλαιών αλλά και νεώτερων χρόνων, μια ιστορία πρόσφατη, σχεδόν νωπή. GoodmorningVietnam…
Η διάχυτη ηρεμία και απλότητα, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου και τα μοναδικά τοπία της Ινδοκίνας θα κάνουν το ταξίδι σας αληθινό ταξίδι ψυχής!

 

 

Οι πτήσεις μας

23.12  QR204 ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΧΑ     1820 2330

24.12  QR828 ΝΤΟΧΑ-ΑΝΟΪ           0125 1445

01.01  QR965 ΣΑΪΓΚΟΝ-ΝΤΟΧΑ    1900 2325

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο

02.01  QR201 ΝΤΟΧΑ-ΑΘΗΝΑ       0720 1120

Σημείωση: οι ώρες των πτήσεων μπορεί να αλλάξουν

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η HMEPA: AΘHNA- ΑΝΟΪ   23.12

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της χώρας, το Ανόι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η HMEPA: ΑΝΟΪ  24.12

Άφιξη στο Ανόι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η HMEPA: ΑNοΪ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ XAΛONΓK - ANοΪ    25.12

Πρωινή αναχώρηση για το Χάλονγκ Μπέι, που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι. Η τοποθεσία, λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς της, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα σε καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το σπήλαιο Τιέν Κουνγκ, γνωστό ως το "σπήλαιο του Ουρανού". Είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σπήλαιο του Χαλόνγκ, αποτελούμενο από τρεις μεγάλες αίθουσες, εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, επιστρέφουμε στο Ανόι, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

4η HMEPA: ΑΝοϊ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΑΜ ΚΟΚ - ΑΝοϊ    26.12

Πρωινή αναχώρηση για το Νιν Μπιν μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα μαγευτικά τοπία της Ινδοκίνας και να έλθουμε σε επαφή με την αγροτική ζωή της χώρας. Θα επισκεφθούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, την Χόα Λου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού. Συνεχίζουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) στο ποτάμι. Η γαλήνη του τοπίου με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα μας σαγηνεύσει. Επιστροφή στο Ανόι. Διανυκτέρευση.

5η HMEPA: ΑΝΟΪ (Ξενάγηση, Παράσταση με Μαριονέτες στο Νερό)  27.12

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα Γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου και θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, τόπο αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, καθώς και το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα δούμε τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα και τον Ναό της Λογοτεχνίας, που αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Συνεχίζουμε με την πανέμορφη λίμνη Χόαν Κιέμ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, συμπληρώνει τις εικόνες που ήδη έχουμε αποκομίσει. Το βράδυ μας επιφυλάσσει μια υπέροχη έκπληξη: μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και τους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η HMEPA: ΑΝΟΪ - ΧΟΥΕ  28.12

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Χουέ, την αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802-1945. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με την Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η Βασιλική Οικογένεια. Ακολουθεί μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα, ενώ το απόγευμα μια όμορφη βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων, θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η HMEPA: ΧΟΥΕ - ΧΟΪΑΝ 29.12

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή με εναλλαγή τοπίων βουνού και θάλασσας, που θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις εκπληκτικές παραλίες του κεντρικού Βιετνάμ. Προορισμός μας είναι η Χοϊάν, ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στο διάστημα μεταξύ 16ου και 18ου αιώνα. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ, με έντονες Βιετναμέζικες, Κινεζικές και Ιαπωνικές επιρροές. Άφιξη και περιήγηση με τα πόδια στους παραδοσιακούς δρόμους της παλιάς πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον Κινέζικο ναό PhucKien, την περίφημη Ιαπωνική Γέφυρα, καθώς και τη γραφική αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η HMEPA: ΧΟΪ ΑΝ - ΝΤΑΝΑΝΓΚ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΣΑΪΓΚΟΝ) - ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ  30.12

Πρωινή οδική αναχώρηση για το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ, το Ντανάνγκ, από όπου θα επιβιβαστούμε στη σύντομη πτήση μας για το Χο Τσι Μινχ (ή Σαϊγκόν, όπως ονομαζόταν παλιότερα η πόλη). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό Κου Τσι, όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ - κρησφύγετα των Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στη χώρα. Επιστροφή στο Χο Τσι Μινχ. Διανυκτέρευση.

9η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ - ΑΓΟΡΑ ΚΑΪ ΜΠΕ - ΔΕΛΤΑ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ 31.12

Στο επίκεντρο της σημερινής μας ημέρας βρίσκεται το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε μία φάρμα και κέντρο έρευνας φιδιών. Από το Κάϊ Μπε θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε την παραδοσιακή πλωτή αγορά της πόλης καθώς και τοπικές οικογενειακές βιοτεχνίες. Συνεχίζουμε τη μαγευτική μας βόλτα στον ποταμό περνώντας από διάφορα νησιά μέχρι το Βιν Λόνγκ και επιστρέφουμε οδικώς στη Σαϊγκόν. Διανυκτέρευση.

10η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (Ξενάγηση) - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 01.01

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Παλάτι της Επανένωσης (τ. Προεδρικό μέγαρο), την παγόδα Βιν Νγιέμ και το Μουσείο του Πολέμου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το παλαιό Δημαρχείο, την Όπερα, τη μικρή "Νοτρ Νταμ" και το κεντρικό ταχυδρομείο, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη Γαλλική επιρροή στην πόλη από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η HMEPA: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ME ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κάντε την κράτηση σας έως 07/11/14 και ταξιδέψτε απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

**Super Προσφορά**

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Για την αναχώρηση: 23.12

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.199 €

+ 405 €

Για την αναχώρηση:04.01

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.279 €

+ 405 €

 

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ (ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 45 $)
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
    • Ξενοδοχεία 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία (όχι σε τοπικά εστιατόρια) Την τελευταία νύχτα στην αναμονή στη Ντόχα λόγω αργοπορημένης άφιξης δεν δίνεται βραδινό
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εκδρομή στο Ταμ Κοκ (από το Ανόι)
  • Εκδρομή στο Δέλτα του Μεκόνγκ
  • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι
  • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό
  • Κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ
  • Επίσκεψη στο Κεντρικό Βιετνάμ (Ντανάγκ, Χόι Αν, Χουέ), όπου βρίσκονται μαγικά πολιτιστικά στολίδια και οι πανέμορφες παραλίες του Βιετνάμ.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση, μπορεί να σας περιμένει στην Ασία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 770 ευρώ Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζες και φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά (περίπου 45 $) και δεν περιλαμβάνονται στους φόρους που πληρώνονται στην Αθήνα.