Skip to main content

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΙΡΜΑΝΙΑ (13 μέρες) 22/10 &19/11 απο 1915,00

Γιανγκόν - Χρυσή Παγόδα - Πυάου- Μπαγκάν – Μανταλέϊ – Σανγκαίγκ – Αμαραπούρα – Ίνβα – Μινγκούν – Πιντάγια - Λίμνη Ινλέ

Αναχωρήσεις

22/10, 19/11/14

Τιμές κατ΄ άτομο

Ξενοδοχεία

Superior

Deluxe

Δίκλινο δωμάτιο

1915 €

2,075 €

Επιβάρυνση μονόκλινου

510 €

690 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 

1η μέρα: Αθήνα - Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Μυανμάρ, ολονύκτια πτήση.

 2η μέρα: Γιανγκόν – Περιήγηση Πόλης – Χρυσή Παγόδα Σβενταγκόν

Άφιξη στην «καρδιά» της Mυανμάρ, τη Γιανγκόν και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Αργότερα συνεχίζουμε με μια περιήγηση στην πόλη που περιβάλλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της με νερό. Θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο δικαιωματικά στην παγόδα Σβενταγκόν. H χρυσή παγόδα που έχει μορφή στούπας, βρίσκεται σ’ ένα λόφο που δεσπόζει στην πόλη και προσελκύει προσκυνητές από όλο τον κόσμο.    Θα κλείσουμε την περιήγησή μας με μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στην παγόδα Σουλέ και το Πάρκο με το άγαλμα της Ελευθερίας.

 3η μέρα: Γιανγκόν – Πυάου (4,5 ώρες)

Το πρωί αναχωρούμε με πούλμαν, δίνοντας έμφαση στην πληρέστερη δυνατή κάλυψη των πολιτιστικών αξιοθέατων της Μυανμάρ.Τα χρώματα εδώ σήμερα είναι τόσο χαρούμενα, που δεν αποτείνονται μονάχα στα μάτια, παρά και στην ακοή, στην γεύση, στην αφή και στην όσφρηση.Κλείστε, λοιπόν, το κινητό σας και ξεχάστε τα πάντα. Έτσι δεν θα έχετε άγχος και θα απολαύσετε την διαδρομή που διασχίζει την εύφορη κοιλάδα του Ιρραουάντυ ποταμού, που είναι πλωτός για 1.500 χιλιόμετρα και υπήρξε πάντοτε η σημαντικότερη αρτηρία της χώρας. Επίσκεψη στις παγόδες BanBanGui, Payagyiκαι Payamar. Άφιξη στο Πυάου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 4η μέρα: Πυάου

Το πρωί θα έλθουμε στην συμπαγή Παγόδα Σβεσαντάου, από τις Ιερότερες της χώρας. Ογδόντα και πλέον επίχρυσες στούπες, περιβάλλουν την θεόρατη Παγόδα, που λέγεται, ότι έχει στα σπλάχνα της δύο τρίχες από τα μαλλιά του Βούδα.Περνώντας στην αντίθετη πλευρά του ποταμού, στη συνέχεια ξεκινάμε με διαφορετικές εικόνες.Ακολουθεί μια περιήγηση χάρμα οφθαλμών. Βουδιστικά αγάλματα λαξευμένα στους βράχους και τα απομεινάρια της Ταγιεκιττάγια, πρωτεύουσας του άλλοτε βασιλείου Πυάου, γίνονται η αιτία να «ανάψουν» οι φωτογραφικές μηχανές μας.

 5η μέρα: Πυάου – Μπαγκάν (7 ώρες περίπου)

Σήμερα θα ζήσουμε μια εξάωρη περίπου οδική διαδρομή, η οποία κινείται, κατά διαστήματα, παράλληλα με τον Iρραουάντι ή χάνεται ανάμεσα σε ρυζοχώραφα και κατάφορτους λόφους με τις ατελείωτες λευκές στούπες.Η διαδρομή είναι αποκαλυπτική και έχει συγκλονιστικές εικόνες, κυρίως απο την καθημερινή ζωή των κατοίκων που ασχολούνται με την γεωργία και ανταλλάσουν τα προϊόντα τους σε τοπικές αγορές ή παρακολουθούν τα λειτουργικά «Σινπιου», για την εφήμερη ένταξη ανδρών στο μοναδικό βουδιστικό σχήμα.Το απόγευμα θα έλθουμε στην Μπαγκάν, όπου 2.200 σωζόμενα κτίσματα μαρτυρούν την Χρυσή εποχή αυτού του βασιλείου.

 6η μέρα: Μπαγκάν

Εφάμιλλο του Μπορομπουντούρ στην Ιάβα της Ινδονησίας και του Άνγκορ Βατ στο Σιέμ Ριπ της Καμπότζης, το Μπαγκάν είναι ένα ακατανίκητο υπαίθριο μουσείο - βουδιστικό θρησκευτικό κέντρο. Ατενίζει νωχελικά τον ποταμό Iρραουάντι, με τους 5000 ναούς και στούπες στην ομώνυμη κοιλάδα του που είναι αφιερωμένη στα πνεύματα της φύσης.Η πρωινή μας περιήγηση στην κεντρική αγορά της πόλης, στη στούπα Σβεζεγκόν, την δεύτερη ιερότερη και την Γκουμπιαουάκι με τις εξαίσιες τοιχογραφίες, έχει τεράστιο ενδιαφέρον.H παγόδα Aνάντα, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που φυλάει το άγαλμα του Bούδα, ύψους 9 μέτρων και το τεράστιο τέμπλο Nαμαγιάνγκι μαζί με το Tαμπανγιού, το υψηλότερο στην πόλη, θα κλείσουν τη σημερινή μας ενδιαφέρουσα εξόρμηση στα αξιοθέατά της.Eνα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα θα ζήσουμε αργότερα από την παγόδα Mπουμπάγια, κλείνοντας μία ακόμα πετυχημένη μέρα.

 7η μέρα: Μπαγκάν – Μανταλέϊ – Περιήγηση Πόλης – Σανγκαίγκ - Μανταλέϊ

Με μία σύντομη πτήση, θα έλθουμε στην πνευματική καρδιά της χώρας, το Μαντελέϊ, που υπήρξε βασιλική πρωτεύουσα για 30 περίπου χρόνια.Υπέροχα τα μνημεία της, ενθουσιάζουν. Τα απομεινάρια του Παλατιού, η Παγόδα Αρακάν, ο κατάφορτος από ναούς και στούπες λόφος της πόλης, η τεράστια Παγόδα Κουταντάου, με τις 729 «πιτάκα» που την περιβάλλουν και το μοναστήρι Σβεναντάου, είναι από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα, που θα επισκεφθούμε αμέσως με την άφιξή μας στην Μανταλέϊ.Συνέχεια έχει η γραφική αγορά Ζέγκνο, για να κάνετε τις αγορές σας. Ενθουσιασμένοι, αργότερα, θα καταλήξουμε στον λόφο Σανγκαίγκ, από όπου θα έχουμε ένα εντυπωσιακό πανόραμα της περιοχής.

 8η μέρα: Μανταλέϊ – Αμαραπούρα – Ίνβα (Άβα) – Μινγκούν - Μανταλέϊ

Το πρωί θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα Αμαραπούρα, με το μοναστήρι Μαχαγκανταγιόν, που διακονείται από 1.000 νεαρούς «σαμανερα», ηλικία 5-15 χρονών, την τοξοειδή γέφυρα, Ου Μπέϊν του 18ου αιώνα, τα ερείπια της ιστορικής πρωτεύουσας Ίνβα (Άβα) και το μοναστήρι Μάχα Αουνγκμι Μπουζάν.Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με πλοιάριο στο Μινγκούν, για να δούμε την γιγάντια καμπάνα (βάρους 87 τόνων) και την ημιτελή Παγόδα, σπουδαία έργα του βασιλιά Μπανταουπάγια. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

 9η μέρα: Μανταλέϊ – Χέχο - Πιντάγια

Οι ομορφιές της επαρχίας Σάν, στην οποία θα περιηγηθούμε έχουν επίκεντρο την γνωστή λίμνη Ινλέ, η οποία βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της επαρχίας.Άφιξη με σύντομη πτήση 30 λεπτών περίπου στο Χέχο, από όπου θα μεταφερθούμε στην Πιντάγια, κωμόπολη στις όχθες μιας ειδυλλιακής λίμνης.Η περιήγησή μας στη συνέχεια, εξελίσσεται στις ασβεστολιθικές σπηλιές της Πιντάγια με τους σταλακτίτες και τα αναρίθμητα Βουδιστικά αγάλματά τους.

 10η μέρα: Πιντάγια – Λίμνη Ινλέ

Χωριά των Φυλών Παλαούνγκ και Παό, δάση πεύκων και συστάδες μπαμπού, εναλλάσσονται στην διαδρομή που έχουμε σχεδιάσει να καταλήξει στην βόρεια άκρη της λίμνης Ινλέ, για να σας καταπλήξει.                                                                     Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το παλάτι του πρώην τοπικού ηγεμόνα και μία βιοτεχνία που κατασκευάζονται τα τοπικά πούρα, για να χαλαρώσουμε.

 11η μέρα: Λίμνη Ινλέ – InnDein Παγόδα – Βόλτα στην λίμνη

Ολοήμερη θα είναι η περιήγηση της όμορφης λίμνης Ινλέ, η οποία περιτριγυρίζεται από λόφους και από τα πασσαλόκτιστα χωριά της ιδιόρρυθμης φυλής των ‘Iντας. Oι κωνικές βάρκες και ο τρόπος που κωπηλατούν οι ντόπιοι, δένοντας το κουπί στο πόδι τους, θα μας ενθουσιάσει. H περιήγηση περιλαμβάνει επίσκεψη στην πολύχρωμη γραφική αγορά Iβάμα, την οποία επισκέπτονται οι ντόπιοι και στα χωριά των Πάο. Eδώ θα φωτογραφίσουμε το μικρό σχολείο και θα έλθουμε στην πανέμορφη περιοχή Akaung Sitthou, όπου βρίσκονται οι αρχαίες στούπες

 12η μέρα: Λίμνη Iνλέ - Γιανγκόν

Θα μεταφερθούμε στο Χέχο, από όπου με πτήση θα έλθουμε στην Γιανγκόν.Το απόγευμα είναι δικό σας, που μπορείτε να το διαθέσετε στις αγορές των μπαχαρικών, στο κέντρο της πόλης και στο μπροστινό μέρος του ποταμού Γιανγκόν.

 13η μέρα: Γιανγκόν - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.

 Ενδεικτικές Πτήσεις:

QR 202  ATHDOH  1405  1835               

QR 918  DOHRGN  2030  0635       

QR 919 RGNDOH  0835  1110                  

QR 203  DOHATH 1310 1810             

  Προτεινόμενα Ξενοδοχεία:

 Superior:

GreenHillHotel ή παρόμοιο 4* στην Γιανγκόν

MingalarGardenResort ή παρόμοιο 3* στην Πυάου

ThiripyitsayaSantuaryResort ή παρόμοιο 4* στο Μπαγκάν

ShweIngyinHotel ή παρόμοιο 3* στο Μανταλέϊ

ParadiseInleResort ή παρόμοιο 3* στην Λίμνη Ινλέ

 Deluxe:

SedonaHotelYangon ή παρόμοιο 5* στην Γιανγκόν

Mingalar Garden Resort ήπαρόμοιο 3* στηνΠυάου

MyanmarTreasureHotel ή παρόμοιο 4* στο Μπαγκάν

SedonaHotelMandalay ή παρόμοιο 5* στο Μανταλέϊ

Myanmar Treasure Inle Resort ή παρόμοιο 4* στην Λίμνη Ινλέ

      Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 3*- 4* και 4*- 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία και σε τοπικά εστιατόρια στη διάρκεια των εκδρομών
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός / ξεναγός
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

      Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 720 €
  • Τοπικοί Φόροι αεροδρομίου 30 $
  • Βίζα εισόδου 40$ η οποία εκδίδεται επί τόπου

 Σημειώσεις:

 Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 135€ το άτομο.

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:

  • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή
  • Απαιτείται η αποστολή έγχρωμης φωτοτυπίας του διαβατηρίου το αργότερο 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση
  • Για την βίζα εισόδου στην Βιρμανία θα πρέπει να έχετε μαζί σας 2 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Το νερό δεν είναι πόσιμο. Συνιστούμε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό.