Skip to main content

Πανόραμα Κίνας, Χονγκ Κονγκ Σεπτέμβριος 2017 από 2190,00

14 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Πεκίνο (3), Σιάν (2), Σανγκάη (2), Γκουιλίν (2), Χονγκ Κονγκ (2)
Τε 13/09/2017


Πτήσεις Emirates/ ωράρια:

  • Αθήνα-Ντουμπάι 18.05-23.55
  • Ντουμπάι-Πεκίνο 03.55-15.25
  • Χ. Κονγκ-Ντουμπάι 00.35-04.20
  • Ντουμπάι-Αθήνα 10.50-15.30

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού και 1 έγχρωμη φωτογραφία ειδικών διαστάσεων (ρωτήστε μας) 15 μέρες πριν από την αναχώρηση.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Πεκίνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο το απόγευμα και αναχώρηση για το Πεκίνο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
2η μέρα: Πεκίνο
Άφιξη το απόγευμα στο Capital, διεθνές αεροδρόμιο της μεγαλούπολης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο Δυτικού τύπου και διανυκτέρευση.
3η μέρα: Πεκίνο
Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά το Πεκίνο, τη διάσημη πρωτεύουσα της αχανούς χώρας. Μπορεί η «Πρωτεύουσα του Βορρά», όπως μεταφράζεται η λέξη Beijing, που είναι το Κινεζικό όνομα της πόλης των 13 εκ. κατοίκων να έχει αλλάξει εντυπωσιακά τα τελευταία 15 - 20 χρόνια και να έχει μετατραπεί σε μία μεγαλούπολη με μοντέρνα κτίρια και φαρδιές λεωφόρους, τα μνημεία της όμως παραμένουν αθάνατα: Η παγκόσμια γνωστή πλατεία Τιεν Αν Μεν, δηλαδή της Ουράνιας Ειρήνης - μεγαλύτερη σε διαστάσεις πλατεία στο κόσμο - περιβαλλόμενη από ιστορικά κτίρια όπως το μπαλκόνι που τη 1η Οκτωβρίου του 1949 ο Μαο Τσε Τουνγκ ανακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Εθνικό Μουσείο, το Κοινοβούλιο του Λαού. Η περίφημη «Απαγορευμένη πόλη», αυτοκρατορική κατοικία από το 1402 έως το 1912 με τα 9999 δωμάτια και πολιτικό – διοικητικό κέντρο της αυτοκρατορίας για πάνω από 500 χρόνια κα φυσικά ο καταπληκτικός Ναός του Ουρανού με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της εποχής των Μίνκγκ αποτελούν τα κυριότερα σημεία της σημερινής μας ξενάγησης. Το βράδυ θα έχουμε την πρώτη γνωριμία μας με την Κινέζικη κουζίνα, δοκιμάζοντας την περίφημη « Πάπια Πεκίνου ».
4η μέρα: Πεκίνο
Μετά το πλούσιο πρωινό θα ξεκινήσουμε μία περιεκτική ξενάγηση στο κορυφαίο αξιοθέατο της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Πρόκειται για το απόλυτο πανανθρώπινο μεγαλούργημα, ορατό από την Σελήνη, μήκους 8.800 χλμ., που ξεκίνησε να υλοποιείται τον 3ο π.Χ αιώνα. Η κατασκευή του προσαρμόστηκε στην διαθεσιμότητα των υλικών της κάθε περιοχής που διέσχιζε, ωστόσο η σύλληψη και η οχυρωματική αρχιτεκτονική του το κατατάσσουν στα κορυφαία αμυντικά έργα του ανθρώπου. Το τείχος, αρκετά φαρδύ για να παρέχει άνεση στον καλπασμό επτά έφιππων στρατιωτών, συμπληρώνεται από κωνοειδείς πύργους και παρατηρητήρια. Κάθε πύργος διαθέτει σκάλες και εισόδους, ειδικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να προκαλείται σύγχυση στους επιτιθέμενους. Εμείς θα το προσεγγίσουμε στο πέρασμα του Τζινγιονγουάν και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω του, να φωτογραφήσουμε τις πολεμίστρες και τους αμυντικούς πύργους και να φανταστούμε δυνατούς στρατούς να το διατρέχουν με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση. Μαγεμένοι από την αισθητική αρμονία της μεγαλειώδους κατασκευής θα συνεχίσουμε για την ιερή περιοχή του Changling, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των αυτοκρατορικών τάφων της περίφημης δυναστείας των Μινγκ, η οποία έθεσε τις βάσεις της πολιτιστικής και πνευματικής αναμόρφωσης της Κίνας. Γεμάτοι από πρωτόγνωρες εικόνες και ανατολίτικους ήχους, θα κλείσουμε την μέρα μας με ένα παραδοσιακό δείπνο «Πάπιας Πεκίνου», σε ειδικευμένο τοπικό εστιατόριο. Δεν είναι μόνο ο έρωτας, που περνάει από το στομάχι, βλέπετε. Αν θέλει κανείς να διεισδύσει βαθιά στην κουλτούρα ενός λαού θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσει την κουζίνα του.
5η μέρα: Πεκίνο – Σιάν
Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε στα βορειοδυτικά της πόλης και φθάνουμε στα Θερινά Ανάκτορα που κτίστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας αυτοκρατορικής δυναστείας της Κίνας, Τσινγκ. Η λίμνη των ονείρων, τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της διαβόητης αυτοκράτειρας Σι Ξι, οι ατελείωτοι διάδρομοι και κήποι καθώς και το μοναδικό μαρμάρινο πλοίο σύμβολο ματαιοδοξίας του καθεστώτος, αποτελούν τα κυριότερα σημεία που θα επικεντρωθεί η περιήγησή μας. Η βόλτα μας με δίκυκλα στα "Χουτόνγκ", τις φτωχογειτονιές του Πεκίνου, θα συμπληρώσει την εικόνα της πολυπρόσωπης πρωτεύουσας. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πάρουμε την πτήση μας για το Σιάν. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
6η μέρα: Σιάν
Σήμερα θα μεταφερθούμε περίπου τριάντα χιλιόμετρα δυτικά του σύγχρονου Σιάν, εκεί που το 1974, εντελώς τυχαία από ένα χωρικό που έσκαβε για τη διάνοιξη κάποιου πηγαδιού έγινε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα και βγήκε στο φως ο περίφημος Πήλινος Στρατός, που κατασκευάστηκε 2300 χρόνια πριν, για να συνοδεύει στο νεκρικό του ταξίδι τον αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουανγκ Τι. Η επίσκεψη στο τεράστιο, θαυμάσιο μουσείο με τους χιλιάδες πήλινους στρατιώτες και άρματα θα σας αφήσει άφωνους. Επιστροφή στην πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τα ιστορικά τείχη της πόλης με τους Πύργους τους. Δείπνο δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο της πόλης και αμέσως μετά θα παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα με εξαιρετικούς χορούς εμπνευσμένους από την αυτοκρατορική αυλή και τη ζωή την εποχή της δυναστείας των Τανγκ.
7η μέρα: Σιάν – Σαγκάη
Η πρωινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στη Σαγκάη, την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κίνας. Η κάποτε αμαρτωλή πόλη των αρχών του 20ου αιώνα, μετά τα «δύσκολα» πρώτα χρόνια που ακολούθησαν το τέλος του εμφυλίου πολέμου, σύρει σήμερα το άρμα του εκσυγχρονισμού και της οικονομικής ανάπτυξης της νέας εποχής, μετατρεπόμενη όχι μόνο στη ναυαρχίδα της Κινεζικής οικονομίας αλλά σε ένα οικονομικό και κοινωνικό κέντρο παγκοσμιότητας Η μεστή ξενάγηση της Σαγκάης που ακολουθεί, θα μας αποκαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητρόπολης, όπως τη κινεζική παραδοσιακή εικόνα στη γραφική China Town με τα δαιδαλώδη δρομάκια και τους περίφημους κήπους Γιου, τη θρησκευτική κατάνυξη στον ιερό Ναό του Βούδα από Ζαντ, τη πολυκοσμία στη Πλατεία του Λαού και στη κεντρική εμπορική οδό Νανζινγκ Ντονγκλού που την περπατούν 6 εκ. άνθρωποι τη μέρα, την εποχή της αποικιοκρατίας με το διάσημο Bund, τη προκυμαία με τα δυτικής αρχιτεκτονικής κτίρια και φυσικά το Pudong με τους φουτουριστικούς ουρανοξύστες σύμβολα της οικονομικής δύναμης της πόλης σήμερα και τον πύργο της Τηλεόρασης. Δείπνο δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
8η μέρα: Σαγκάη ( Σουτσόου )
Πρωινή οδική αναχώρηση για το Σουτσόου. Πιστεύουμε ότι η Κίνα διατηρεί ακόμα και σήμερα μία διπλή ταυτότητα όπου το μοντέρνο συνυπάρχει άλλοτε αρμονικά και άλλοτε όχι με το παραδοσιακό. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην περιλάβουμε όχι μόνο την επίσκεψη στη Βενετία της Ανατολής –όπως το χαρακτήρισε πρώτος ο Μάρκο Πόλο–που είναι μία πανέμορφη πόλη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική αιώνων, γραφικά στενά και πανέμορφα γοητευτικά κανάλια. Επιστροφή στη Σαγκάη το απόγευμα. Δείπνο δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο ενώ αμέσως μετά θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρουν οι ακροβάτες της Σανγκάης.
9η μέρα: Σαγκάη – Γκουιλίν
Η σημερινή μας μέρα θα μας φέρει αεροπορικώς σε μία από τις πιο γνωστές περιοχές της Νότιας Κίνας το μαγευτικό Γκουιλίν. Η απογευματινή μας ξενάγηση είναι αποκαλυπτική της ομορφιάς της περιοχής και θα επισκεφτούμε τα καταπληκτικά σπήλαια του Καλαμένιου Αυλού με τους χαρακτηριστικούς Σταλακτίτες και Σταλαγμίτες καθώς και το λόφο Φουντό με την υπέροχη ημιτροπική βλάστηση. Δείπνο Δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
10η μέρα: Γκουιλίν
Αμέσως μετά το πρωινό μας περιμένει η αξέχαστη εμπειρία της κρουαζιέρας στο πιο γραφικό τμήμα της διαδρομής του ποταμού Λι, όπου αναδεικνύονται πλήρως οι απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του. Η διαδρομή ανάμεσα σε εκατοντάδες καταπράσινους λόφους που διαδέχεται ο ένας τον άλλο, οι εικόνες από τους φωτογενείς ορυζώνες και οι εικόνες της νωχελικής αγροτικής καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής συνθέτουν ένα «μοναδικό» ταξιδιωτικό σκηνικό το οποίο είναι βέβαιο ότι θα σας γοητεύσει. Χρόνος ελεύθερος στο γραφικό χωριουδάκι Γιανκσόου όπου αποβιβαζόμαστε από τη κρουαζιέρα. Επιστροφή στο Γκουιλίν το απόγευμα. Δείπνο Δυτικού Τύπου στο ξενοδοχείο.
11η μέρα: Γκουιλίν – Καντόνα – Χονγκ Κονγκ
Νωρίς το πρωί επιβίβαση στο συναρπαστικό τρένο «βολίδα» με κατεύθυνση προς την ηρωική Καντόνα, χτισμένη επιβλητικά στις όχθες του Μαργαριταρένιου Ποταμού. Η νησίδα Σάμιαν από όπου ξεκίνησαν το 19ο αιώνα οι πόλεμοι του Οπίου, το μαυσωλείο του Σαν Γιατσέν που ανάγκασε σε παραίτηση τον τελευταίο αυτοκράτορα και έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Κίνας τερματίζοντας ένα θεσμό που κράτησε χιλιετηρίδες, το μουσείο – ίδρυμα της οικογένειας Τσαν - με τα σπουδαία εκθέματα λαϊκής τέχνης αποτελούν τα κυριότερα σημεία της περιήγησης μας που ξεκινάει αμέσως μετά την άφιξή μας στη πόλη. Στη συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση με πλοίο Καταμαράν για το Χονγκ Κονγκ, την πρώην Βρετανική αποικία που από το 1997 ανήκει και πάλι στη Κίνα, με ειδικό όμως καθεστώς, διατηρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το χαρακτήρα των προηγούμενων ετών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
12η μέρα: Χονγκ Κονγκ
«Νησί των αρωμάτων» είναι η ερμηνεία της ονομασίας Χονγκ Κονγκ στη Καντονέζικη γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι από τα 7 εκ. κατοίκων της εντυπωσιακής μητρόπολης της Άπω Ανατολής, που παραμένει μία εκρηκτική πόλη, όπου καθημερινά εξελίσσονται εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες. Η ξενάγησή μας ξεκινάει από το υποθαλάσσιο τούνελ με το Λόφο Βικτώρια και την μοναδική πανοραμική θέα των ατελείωτων ουρανοξυστών. Στη συνέχεια είναι η σαγηνευτική Repulse Βay με τους Ναούς αφιερωμένους στις Κινεζικές θεότητες της θάλασσας και το γραφικό Aberdeen με τα εκατοντάδες σπίτια-βάρκες που περιμένουν για να μας μυήσουν στο «άλλο», παραδοσιακό Χονγκ Κονγκ.
13η μέρα: Χονγκ Κονγκ – Αθήνα /Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πανέμορφη πόλη του Χονγκ Κονγκ. Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πλήρεις εντυπώσεων, θα ξεκινήσουμε για την πτήση της επιστροφής μας.
14η μέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Τε 13/09/2017
Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 2190€, Μονόκλινο: 2990€, Φόροι: 870€

Παρατηρήσεις:
• Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
• Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
• Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
• Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
• Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Emirates Airlines
• Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* και 5*
• Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από το Χόνγκ Κονγκ όπου οι διανυκτερεύσεις είναι με πρωινό.
• Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Αντιπρόσωπο/Συνοδό: και τοπικοί ξεναγοί
• Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες