Skip to main content

ΚΕΝΥΑ ΜΑΣΑΙ ΜΑΡΑ ΜΟΜΠΑΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

 

9 μέρες

 

Η Κένυα είναι η πιο ελκυστική χώρα της ανατολικής Αφρικής. Εκεί ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής. Με οδικό δίκτυο αρκετά καλό και με οργανωμένα εθνικά πάρκα, φαντάζει πραγματικά ως το ιδανικότερο μέρος για να επισκεφθεί κανείς την μαύρη Αφρική, να φωτογραφήσει ζώα και να δει από κοντά φυλές, χωρίς να θυσιάσει την άνεση, την καλοπέραση και το καλό φαΐ. Ζήστε το μεγάλο Υπερθέαμα της Μετανάστευσης των Άγριων Ζώων της Αφρικανικής Σαβάνας σε ένα μοναδικό ταξίδι που συνδυάζει τη μαγεία της φύσης με τη μοναδική φυλή των πολεμιστών Μασάι. Τέλος η Μομπάσα, χτισμένη στο ομώνυμο νησί του Ινδικού, λίγα μόλις μέτρα από την απέναντι ακτή, γοητεύει με τις παραλίες της, την αραβική συνοικία της παλιάς πόλης και το Φρούριο των Πορτογάλων. Το Ταξίδι συμπληρώνεται από ένα διήμερο χαλάρωσης και ξεκούρασης στις ακτές του Ινδικού.

 

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

1η μέρα: Αθήνα – Ναϊρόμπι. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Ναϊρόμπι.

2η μέρα: Ναϊρόμπι – Μασάι Μάρα. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Κενυάτικη πρωτεύουσα, επιβίβαση στα ειδικά διαμορφωμένα τζιπ και άμεση αναχώρηση για την επικράτεια της φυλής των Μασάι, το γνωστό εθνικό πάρκο Μάρα. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την αφρικανική σαβάνα και να αντικρύσουμε την καταπληκτική θέα του Μεγάλου Ρήγματος που καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αφρικανικής Ηπείρου. Εγκατάσταση σε λοτζ στην καρδιά του Πάρκου.

3η μέρα: Μασάι Μάρα. Πρωινό φωτογραφικό σαφάρι για να γνωρίσουμε από κοντά την άγρια ζωή και τους σκληρούς αγώνες που διέπουν την συνύπαρξη των ζώων. Αντιλόπες, βούβαλοι, λιοντάρια, ύαινες, ζέβρες, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις σε απόσταση αναπνοής θα μας καθηλώσουν με τις εντυπωσιακές τους παρουσίες και την κυριαρχία τους στον αφρικάνικο χώρο. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε ένα τυπικό χωριό της φυλής των Μασάι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά των πρωτόγονο τρόπο ζωής τους, να ενημερωθούμε για τις καθημερινές δραστηριότητες τους και να αγοράσουμε χειροποίητα αναμνηστικά μικροαντικείμενα. Επιστροφή το απόγευμα στην άνεση των λοτζ μας και πλούσιο δείπνο με τοπικές σπεσιαλιτέ.

4η μέρα: Μασάι Μάρα – Λίμνη Νακούρου.

Νωρίς το πρωί αφήνουμε το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα και μέσα από άνυδρες περιοχές και τυπικά χωριά κατευθυνόμαστε προς τη λίμνη Νακούρου. Το καταπράσινο τοπίο και η θέα των χιλιάδων φλαμίγκος που ζουν γύρω από τη λίμνη θα μας ενθουσιάσουν ενώ το απογευματινό σαφάρι θα μας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής των άγριων ζώων της Κενυάτικης υπαίθρου.

5η μέρα: Λίμνη Νακούρου – Μομπάσα. Σήμερα επιστρέφουμε οδικώς στο Ναιρόμπι και το απόγευμα αναχωρούμε αεροπορικώς για τη «θερμή» πρωτεύουσα της Κένυας την τροπική Μομπάσα. Εγκατάσταση στο πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας. Πριν το δείπνο χρόνος ελεύθερος για ένα πρώτο μπάνιο στα ζεστά νερά του Ειρηνικού.

6η μέρα : Μομπάσα . Πρωινή ξενάγηση στην πολύχρωμη Μομπάσα όπου βλέπουμε το παλιό λιμάνι, έδρα δουλεμπορίου μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, το πορτογαλικό φρούριο που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, την παλιά αραβική γειτονιά με τις εκκλησιαστικές σκαλιστές πόρτες και το κέντρο ξυλογλυπτικής Μπομπολούλου. Το απόγευμα απολαύστε ένα ακόμη μπάνιο σε κάποια από τις ζαχαρένιες παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη.

7η μέρα : Μομπάσα. Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα ή να κάνετε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή μέχρι το Μαλίντι όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο ωκεάνιο πάρκο της Ανατολικής Αφρικής. Η γνωριμία σας με τον κοραλλιογενή βυθό και το κοσμοπολίτικο ύφος της περιοχής θα σας μείνει αξέχαστη.

8η μέρα : Μομπάσα – Ναϊρόμπι. Πρωινή πτήση επιστροφής στο Ναιρόμπι και ξενάγηση της πόλης. Κτισμένο πάνω στον Ισημερινό το Ναϊρόμπι έχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και πολλά ενδιαφέροντα μέρη. Το Εθνικό Μουσείο με την τεράστια συλλογή από πεταλούδες και πετρώματα, ο ζωολογικός κήπος με σπάνια είδη ερπετών, η σκεπαστή αγορά και το επιχειρηματικό κέντρο είναι μερικά από τα μέρη που θα επισκεφθούμε. Το τελευταίο μας βράδυ στην Κένυα θα απολαύσουμε μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών στο διεθνούς φήμης εστιατόριο Carnivore.

9η μέρα : Ναϊρόμπι - Αθήνα . Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Σας προσφέρει

  • Ξενοδοχεία 4*, 5* & Λοτζ στα Πάρκα
  • Πλήρης διατροφή στο σαφάρι, πρωινό και ένα γεύμα στη Μομπάσα & στο Ναϊρόμπι.

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

 

 

Συνίστανται χάπια για την ελονοσία (Μαλάρια)

-προαιρετικά-