Skip to main content

Κένυα - Σαφάρι - Μομπάσα στις Γιορτές!

ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΛΙΜΝΕΣ ΝΑΚΟΥΡΟΥ & ΝΑΪΒΑΣΑ –  ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ -  ΜΟΜΠΑΣΑ

Προέκταση στην Ουγκάντα στις πηγές του Λευκού Νείλου
και στους Σπάνιους "Ορεινούς Γορίλες"

10 Ημέρες

Αναχώρηση : 24/12, 02/01

H Κένυα είναι η πιο ελκυστική και οργανωμένη από τουριστική άποψη χώρα ολόκληρης της ανατολικής Αφρικής και προσφέρει τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής.

Ένα εκπληκτικό ταξίδι που αφήνει ανεπανάληπτες εμπειρίες με ζούγκλες, άγρια ζώα, συναρπαστικά σαφάρι, φυλές της Αφρικής και εξωτικές παραλίες. Μια διαφορετική εμπειρία σας περιμένει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Ναϊρόμπι μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΜΟΜΠΑΣΑ

Άφιξη στο Ναϊρόμπι και ανταπόκριση με την πτήση για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο, τη Μομπάσσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Μας περιμένουν ημέρες ξεγνοιασιάς στις εξωτικές παραλίες με τις κάτασπρες αμμουδιές, κάτω από τον καυτό ήλιο ή στη σκιά ενός φοίνικα. Διανυκτέρευση στην Μομπάσα.

 

3η, 4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ

Το 1498 αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Μομπάσα ο Βάσκο ντα Γκάμα, κατευθυνόμενος προς τις Ανατολικές Ινδίες. Εν συνεχεία οι Πορτογάλοι τη λεηλάτησαν και εγκατέστησαν εδώ την πρωτεύουσα των εδαφών που είχαν κατακτήσει. Το 1698 κατελήφθη από τους Άραβες, ύστερα από μια μακρόχρονη πολιορκία, κατόπιν περιήλθε στην κυριαρχία των σουλτάνων της Μασκάτ (1793) και αργότερα των σουλτάνων της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 κατακτήθηκε από την Αγγλική Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών και το 1895 έγινε πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής Αφρικής. Γύρω από το φρούριο, το οποίο έχει κτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αι., εκτείνεται η παλιά πόλη με την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία. Η πόλη έχει παραδοσιακό ύφος και η παλιά πόλη παραμένει όπως ήταν στα μέσα του 19ου αιώνα. Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας, να περιπλανηθείτε στην πόλη και να γευθείτε όλες τις ιδιόρρυθμες αλλά και πολύ εύγεστες λιχουδιές της. Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε σε ένα από τα πολυάριθμα εστιατόρια κρέας ζέβρας, που είναι και η σπεσιαλιτέ της πόλης. Υποκύψτε στην επιμονή των πλανόδιων πωλητών της παραλίας και αγοράστε εντυπωσιακά πολύχρωμα παρεό για σας και τους φίλους σας. Χαρείτε τη θάλασσα και τα μαγευτικά τοπία με τους τεράστιους φοίνικες.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΛΙΜΝΕΣ ΝΑΚΟΥΡΟΥ & ΝΑΪΒΑΣΑ

Πτήση επιστροφής στο Ναϊρόμπι και αναχώρηση για τη λίμνη Νακούρου με τα ροζ φλαμίγκος. Σαφάρι στη λίμνη. Διανυκτέρευση σε Lodge στην περιοχή της λίμνης Ναϊβάσα.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΝΑΪΒΑΣΑ - ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ

Αναχώρηση για ένα από τα πλουσιότερα πάρκα της Κένυας, το Μασάι Μάρα. Η διαδρομή μας μέσα από την περιοχή των Μασάι θα μας μείνει αξέχαστη. Η διαμονή μας γίνεται σε Lodge, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της Αφρικανικής ζούγκλας σε ρυθμούς τελείως διαφορετικούς από τους δικούς μας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επιδοθούμε σ’ ένα σαφάρι , όπου θα αναζητήσουμε άγρια ζώα που ζουν στο πάρκο αυτό.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ

Εφοδιαστείτε με καπέλο, φωτογραφικές μηχανές και πολλά φιλμ. Θα αναζητήσουμε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αγριογούρουνα, γαζέλες, στρουθοκαμήλους ρινόκερους και αγέλες γκνού. Διανυκτέρευση στο Lodge με πλήρη διατροφή.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Μετά τις μοναδικές εμπειρίες των Σαφάρι επιστροφή οδικώς για Ναϊρόμπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Το πρωί ξενάγηση στην πολύβουη πρωτεύουσα της Κένυας. Αποτελεί τη νεότερη, την πιο μοντέρνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της ανατολικής Αφρικής και φυσικά θεωρείται η πρωτεύουσα των σαφάρι. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση

10η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο τις πρώτες πρωινές ώρες και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 – 7 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 09.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

 

1.899 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου + 510 € 

 

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις

  • Επιβάλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων από πλευράς συναλλάγματος και δη χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά.
  • Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια του σαφάρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠεριλαμβάνΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία, 4* Sup στη Μομπάσα, 5* στο Ναϊρόμπι και Lodges πολυτελείας στο σαφάρι.
  • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, All Inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, πρωινό στο Ναϊρόμπι
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Σαφάρι με jeep 4x4
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (Ανάλογα την ημερομηνία αναχώρησης μπορεί να σας περιμένει στο Ναϊρόμπι)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

  • 520 ευρώ που αναλύονται σε : Φόροι αεροδρομίων & επιβάρυνση καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Βίζα 50 δολάρια Αμερικής (πληρώνονται επι τόπου κατά την είσοδο στη χώρα )
  • Επιπλέον πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμούλόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.