Skip to main content

Νεα προγράμματα για Τυνησια στις Γιορτές!

Νέες Προσφορές για Τυνησία

Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα!

 

Αναλυτικός Τιμοκατάλογος

  • Τυνησία Γύρος Οάσεων
  • Τυνησία Relax και Σαφάρι

 

Τυνησία Γύρος Οάσεων


ΤΟΖΕΡ  (2) - ΝΤΟΥΖ (1)  - ΧΑΜΜΑΜΕΤ (4)

Ημέρα 1η:
AΘΗΝΑ - ΤΥΝΙΔΑ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τύνιδα. Άφιξη και ακολούθως μεταφορά στο γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο της Χαμμαμέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ- ΕΛ ΤΖΕΜ - ΣΦΑΞ - ΜΑΤΜΑΤΑ - ΝΤΟΥΖ

Νωρίς το πρωί πρωινό και αναχώρηση για το Νότιο τμήμα της Τυνησίας. Επίσκεψη στο ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης. Πέρασμα από την πόλη Σφάξ. Στάση για γεύμα. Αναχώρηση για την Ματμάτα, την παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών όπου και θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Άφιξη στην Ντούζ γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου». Σας προτείνουμε μια βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: ΝΤΟΥΖ - ΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ - ΤΟΖΕΡ

Πρωινό και αναχώρηση για την Τοζέρ, την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, περνώντας από την πόλη Κεμπιλί και απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ. Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες. Μεταφορά στην Τοζέρ και περιήγηση της πόλης όασης για να χαρούμε την ομορφιά της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παϊτόνια (παραδοσιακές άμαξες).Ακολουθεί επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Τοζέρ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σαριέτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: ΤΟΖΕΡ

Πρωινό και σας προτείνουμε Safari με Jeep 4X4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ. Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δείτε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των άστρων» και μαγευτείτε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το τοπίο. Δείπνο. Σας προτείνουμε παραδοσιακή Βεδουίνικη βραδιά σε αραβικούς ρυθμούς, με φαγητό, τοπικούς χορούς και σόου με αραβικά άλογα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: ΤΟΖΕΡ - ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΣΟΥΣ- ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Νωρίς το πρωί πρόγευμα και αναχώρηση για τον Βορρά. Πρώτη μας στάση, η Καϊρουάν, η ιερότερη πόλη της Τυνησίας και η τέταρτη σημαντικότερη πόλη του Ισλαμικού κόσμου μετά τη Μέκκα με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού, έργο μιας άλλης εποχής. Επίσκεψη στο Ιερό Τέμενος, τη Δεξαμενή των Αγλαβδητών, το Μαυσωλείο του Σίντι Σάχμπι και την τοπική βιοτεχνία χαλιών και στη συνέχεια στάση για γεύμα. Επόμενη επίσκεψη το παραθαλάσσιο θέρετρο Σους, με πανοραμική ξενάγηση στο τζαμί και επίσκεψη στα γραφικά παζάρια-σουκς. Τελευταία μας στάση το Πορτ Ελ Καντάουι όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για καφέ. Άφιξη στην Χαμμαμέτ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ (Ελεύθερη Μέρα)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Χαρίστε στον εαυτό σας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνοντας μασάζ με αιθέρια έλαια, SPA και υδρομασάζ στο ξενοδοχείο. Για τους πιο δραστήριους, προτείνουμε να πάρετε το τρενάκι όπου θα σας μεταφέρει στην παλιά Μεδίνα που βρίσκεται στα παλιά τείχη της πόλης και να αγοράσετε σουβενίρ, χειροποίητα, κεραμικά, ξύλινα, διακοσμητικά για το σπίτι,τουμπερλέκια, κελεμπίες, ναργιλέδες, καφτάνια και ότι άλλο βάλει ο νους σας! Εναλλακτική πρόταση είναι η Ναμπέλ, πρωτεύουσα του Καπ Μπον (Καλό Ακρωτήριο). Η Ναμπέλ έχει χαρακτηριστικά μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης όπου η ζωή είναι γλυκιά. Είναι σημαντικό κέντρο βιοτεχνίας και χειροτεχνίας καθώς παράγονται πολλά είδη λαϊκής τέχνης όπως: κεραμικά, ψάθες, κεντήματα ενώ φημίζεται επίσης και για το παζάρι καμήλας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ -ΤΥΝΙΔΑ (Μεντίνα, Μπαρντό, Καρχηδόνα, Σίντι Μπου Σαϊντ) - ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Πρωινό και μεταφορά στην Τύνιδα. Θα ξεκινήσουμε με την Κάσμπα, την παλιά πόλη της Τύνιδας, με τη σκεπαστή αγορά και το Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα (Τεμένους της Ελιάς). Ελεύθερος χρόνος στα σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο. Η μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Γεύμα. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό, φημισμένο για τα ψηφιδωτά του, τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας και το γραφικό Σίντι μπου Σαίντ, ένα μικρό χωριό κτισμένο σε Ανδαλουσιάνικο στυλ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας θαυμάζοντας την καταπληκτική θέα προς την Μεσόγειο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΤΥΝΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό, ελεύθερος χρόνος και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Αναλυτικός Τιμοκατάλογος

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως
  • Διαμονή και διατροφή ως αναφέρονται στον σχετικό τιμοκατάλογο
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις / εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 


 

Τυνησία Relax και Σαφάρι

 

ΧΑΜΜΑΜΕΤ (4) - ΝΤΟΥΖ (1) - ΤΟΖΕΡ (2)

Ημέρα 1η:
AΘΗΝΑ - ΤΥΝΙΔΑ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τύνιδα. Άφιξη και ακολούθως μεταφορά στο γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο της Χαμμαμέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ- ΕΛ ΤΖΕΜ - ΣΦΑΞ - ΜΑΤΜΑΤΑ - ΝΤΟΥΖ

Νωρίς το πρωί πρωινό και αναχώρηση για το Νότιο τμήμα της Τυνησίας. Επίσκεψη στο ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης. Πέρασμα από την πόλη Σφάξ. Στάση για γεύμα. Αναχώρηση για την Ματμάτα, την παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών όπου και θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Άφιξη στην Ντούζ γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου». Σας προτείνουμε μια βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: ΝΤΟΥΖ - ΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ - ΤΟΖΕΡ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος έως το γεύμα. Αναχώρηση για την Τοζέρ, την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, περνώντας από την πόλη Κεμπιλί και απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ. Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες. Μεταφορά στην Τοζέρ και περιήγηση της πόλης όαση για να χαρούμε την ομορφιά της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παϊτόνια (παραδοσιακές άμαξες). Ακολουθεί επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Τοζέρ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Το απόγευμα επίσκεψη στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σεράιτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: ΤΟΖΕΡ

Πρωινό, και προαιρετικά μπορείτε να κάνετε Safari με Jeep 4X4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ. Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δείτε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία«ο Πόλεμος των άστρων» και μαγευτείτε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Γεύμα και χρόνος ελεύθέρος για να απολαύσετε το τοπίο. Δείπνο.Σας προτείνουμε παραδοσιακή Βεδουίνικη βραδιά σε αραβικούς ρυθμούς, με φαγητό, τοπικούς χορούς και σόου με αραβικά άλογα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: ΤΟΖΕΡ - ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΣΟΥΣ- ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Νωρίς το πρωί πρόγευμα και αναχώρηση για τον Βορρά. Πρώτη μας στάση, η Καϊρουάν, η ιερότερη πόλη της Τυνησίας και η τέταρτη σημαντικότερη πόλη του Ισλαμικού κόσμου μετά τη Μέκκα με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού, έργο μιας άλλης εποχής. Επίσκεψη στο Ιερό Τέμενος, τη Δεξαμενή των Αγλαβδητών, το Μαυσωλείο του Σίντι Σάχμπι και την τοπική βιοτεχνία χαλιών και στη συνέχεια στάση για γεύμα. Επόμενη επίσκεψη το παραθαλάσσιο θέρετρο Σους, με πανοραμική ξενάγηση στο τζαμί και επίσκεψη στα γραφικά παζάρια-σουκς. Τελευταία μας στάση το Πορτ Ελ Καντάουι όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για καφέ. Άφιξη στην Χαμμαμέτ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο

και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η & 7η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ(Ελεύθερες Μέρες)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Χαρίστε στον εαυτό σας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνοντας μασάζ με αιθέρια έλαια, SPA και υδρομασάζ στο ξενοδοχείο. Για τους πιο δραστήριους, προτείνουμε να πάρετε το τρενάκι όπου θα σας μεταφέρει στην παλιά Μεδίνα που βρίσκετε στα παλιά τείχη της πόλης και να αγοράσετε σουβενίρ, χειροποίητα, κεραμικά, ξύλινα, διακοσμητικά για το σπίτι,τουμπερλέκια, κελεμπίες, ναργιλέδες, καφτάνια και ότι άλλο βάλει ο νους σας! Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη βίλλα του Σεμπάστιαν, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, να θαυμάσετε την πισίνα με τις στοές, την λουτρό-κολυμπήθρα που μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα και να απολαύσετε τον καφέ σας. Για τους μικρούς μας φίλους, μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσουν είναι η αραβική Ντίσνεϋλάντ, Carthageland. Η αναπαράσταση του αραβικού παραμυθιού «Χίλιες και μία νύχτες», η αναβίωση της ρωμαϊκής αγοράς και της Μεντίνας όπως στην αρχική της μορφή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.

Δείπνο

και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΤΥΝΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό, ελεύθερος χρόνος και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

Αναλυτικός Τιμοκατάλογος


Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως
  • Διαμονή και διατροφή ως αναφέρονται στον σχετικό τιμοκατάλογο
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις / εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
Γενικές σημειώσεις

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Ή ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΡΟΗ.
ΟΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΖΕΡ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ