Skip to main content

Κροατία-Μαυροβούνιο 2/5

Εarlybooking

Κροατία-Μαυροβούνιο-ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕ ΓΟΒΙΝΗ-ΣΕΡΒΙΑ

Τίρανα-Φιόρδ Αγίου Στεφάνου-Κότορ-Μόσταρ-Ντουμπρόβνικ-Σαράγεβο-Νόβι Σαντ-Βελιγράδι-Εθνικό Πάρκο Frοuska Gora-«Άγιον Όρος» Σερβίας

Αναχώρηση: 2/5

9 Ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα-Τίρανα (Δυρράχιο)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί γιατα Τίρανα μέσω Κρυσταλλοπηγής, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στοΔυρράχιο. Δείπνο.

2η ημέρα: Φιόρδ Μπόκα-Άγιος Στέφανος-Κότορ-Ντουμπρόβνικ (Δαλματικές Ακτές)

Πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση. Στο δρόμο προς το Μαυροβούνιο θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στο Φιόρδ Μπόκα, ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπηςκαι θα σταθμεύουμε στον γραφικό Αγ. Στέφανο. Περιηγούμαστεστο Κότορ και φθάνουμε στο «μαργαριτάρι της Αδριατικής», τοΝτουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας.Δείπνο.

3η ημέρα: Ντουμπρόβνικ (Δαλματικές Ακτές)

Πρόγευμακαι ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο ιστορικό Ντουμπρόβνικ (μνημείο Unesco), μια πόλη με οχύρωση μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. «Πετάμε» πάνω από την παλαιά πόλη, τα πανύψηλα πέτρινα κτίριαμε παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές,εκκλησίες, παλάτια, κρήνες, την κεντρική πλακόστρωτη πλατείαπου οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά(το φαρμακείο του λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1391!) στον πύργοτου ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

4η ημέρα: Ντουμπρόβνικ-Μόσταρ (Βοσνία & Ερζεγοβίνη)-Σαράγεβο

Πρωινό και αναχώρηση για το Μόσταρ, στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη. Αφού απολαύσουμετη φανταστική διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα καιτην περιήγηση στη γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα (ΣτάριΜοστ) και το ιστορικό κέντρο, συνεχίζουμε για το Σαράγεβο, την≪πόλη με τη διπλή ταυτότητα≫. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξηκαι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

5η ημέρα: Σαράγεβο-ΝόβιΣαντ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Τεράστιος πλούτος μνημείων στολίζει την παλιά πόλη, όπου μπαρόκ εκκλησίες απότον καιρό των Αψβούργων γειτνιάζουν με τα οθωμανικά τζαμιά καιτους μιναρέδες. Δεν υπάρχει καμία άλλη πόλη στον κόσμο που προβάλλει τόσο έντονα την πολυεθνική της ταυτότητα. Συνεχίζουμε γιατο Νόβι Σαντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

6η ημέρα: Φρούσκα Γκόρα-«Άγιον Όρος» Σερβίας-Βελιγράδι

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη. Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων,την Φρούσκα Γκόρα, όπου ανάμεσα στο συγκλονιστικό φυσικό το-

πίο με σπάνια είδη πανίδας & χλωρίδας, θα βρούμε τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού ≪Αγίου Όρους≫, που χτίστηκαν τέσσερις καιπέντε αιώνες πριν και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικόμνημείο (Unesco). Θα επισκεφθούμε δύο ή τρεις μονές (προσβάσιμες)και έπειτα το κουκλίστικο Sremski Karlovci. Ακολούθως αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Πρώτη γνωριμίαμε την πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στα επιλεγμένα ξενοδοχείαμας. Δείπνο

7η ημέρα: Βελιγράδι, το «must» των Βαλκανίων

Πρόγευμα. Ξενάγηση στο Βελιγράδι, την πολυπολιτισμική και αινιγματική παραδουνάβια πόλη. Είναι γεμάτη ιστορία και ζωντάνια. Θαξεναγηθούμε στην Πλατεία της Δημοκρατίας, θα δούμε την Όπερα,

το Δημαρχείο και τη Βουλή της χώρας, θα επισκεφθούμε τον πύργο Νέμποσα, όπου φυλακίσθηκε και πέθανε ο Ρήγας Φεραίος, τοΠολεμικό Μουσείο και το Άγαλμα του Νικητή. Δείπνο. Για το βράδυ προτείνουμε μια βόλτα στη διάσημη Μποέμ συνοικία (Σκανταρλίγια).

8η ημέρα: Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη

Πρωινή αναχώρηση από τοΒελιγράδι για την Ελλάδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείομας στη Θεσσαλονίκη.

9η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Πρόγευμακαι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις.Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

 Η εκδρομή συνδυάζεται με την 8ήμερη αεροπορική

 Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Δυρράχιο: As 4*

Ντουμπρόβνικ: Argosy 3* Sup

Σαράγ εβο: Hollywood 4*

Νό βι Σαντ: Prezident 5*

Βελιγ ράδι: Slavija 4*

Θεσσ αλονίκη: Davitel Tobacco 4*

 Κόστος κατ΄άτομο

 

2/κλινο

1/κλινο

Παιδί*

9 Ημέρες

549€

+170€

519€

 Περιλαμβάνονται:

• Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν όπως στο πρόγραμμα

• 8νύχτες όπως στο πρόγραμμα (1 νύχτα στο Δυρράχιο, 2 νύχτες στο Ντουμπρόβνικ, 1 νύχτα στο Σαράγεβο,1 νύχτα στο Νόβι Σαντ, 2 νύχτες στο Βελιγράδι με ημιδιατροφή & 1 νύχτα στη Θεσσαλονίκη με πρωινό)

• Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75ετών