Skip to main content

Πασχαλιά στις Δαλματικές Ακτές

9 μέρες οδικώς Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Πούτβα - Σπλιτ - Τρογκίρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ - Ζαντάρ - Σπήλαια Ποστόινα - Δυρράχιο. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά.

 

Μέρα:
Αθήνα – Δυρράχιο

Αναχώρηση για το Δυρράχιο μέσω Λαμίας – Καστοριάς με ενδιάμεσες στάσεις. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, συνεχίζουμε για το Δυρράχιο. Άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο AS HOTEL 4* (www.harmonia-hotels.com) ή παρόμοιο. Δείπνο.

 

Μέρα:
Δυρράχιο - Πούτβα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μαυροβούνιο με πρώτο σταθμό το Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα που βρίσκεται στη παλιά πόλη του Κότορ. Συνεχίζουμε με τη παλιά πόλη της Πούτβα (Budva) την Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού. Περπατήστε στην παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια & παραδοσιακά μικρά καταστήματα και πολλές μικρές εκκλησίες. Το γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας & το πράσινο των δαλματικών ακτών θα μας συνοδεύει μέχρι την είσοδο μας στη πόλη-μνημείο στο Νότο, που έχει μείνει γνωστή και ως το «μαργαριτάρι της Αδριατικής». Ένα μαργαριτάρι που ακούει στο όνομα Ντουμπρόβνικ και κοσμεί τη νοτιότερη γωνιά των Δαλματικών Ακτών. Διαμονή στο ξενοδοχείο πολυτελείας ARISTON 5* (www.importanneresort.com) στη χερσόνησο Lapad με ιδιωτική παραλία & θέα στο ανοιχτό πέλαγος. Δείπνο.

 

Μέρα:
Ντουμπρόβνικ, ξενάγηση

Πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου, με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες...Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα- πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.

 

Μέρα:
Ντουμπρόβνικ - Τρογκίρ – Σπλιτ

Πρωινό μπουφέ και διαδρομή κατά μήκος των «δαντελωτών» ακτών της Δαλματίας για να καταλήξουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ. Προηγουμένως θα επισκεφτούμε το ιστορικό λιμάνι του Τρογκίρ με ένα εξαίσιο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη στο Σπλιτ, όπου εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τη πόλη που ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου, παγκόσμια κληρονομία της Ουνέσκο. Διαμονή σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία RADISSON BLU (www. radissonblu.com).Δείπνο.

 

Μέρα:
Σπλιτ - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγκρεμπ

Πρωινό και αναχωρούμε για τη πόλη του Ζαντάρ με τη Ρωμαϊκή αγορά και την ωραία παραλία του. Συνεχίζουμε με τη περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε όπου θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες, όπου η κάθε μία βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο και συνδέεται με τις υπόλοιπες με τους καταρράκτες των νερών που πέφτουν από τη μιας στην άλλη δημιουργώντας ένα φανταστικό θέαμα. Καταλήγουμε στο όμορφο Ζάγκρεμπ τη πρωτεύουσα της Κροατίας που περιβάλλεται από δάση και παρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια & το ποταμό Σάβο στα νότια. Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο FOUR POINT SHERATON 4*. Δείπνο.

 

Μέρα:
Εκδρομή στα Σπήλαια Ποστόινα & Λιουμπλιάνα

Πρωινό & αναχώρηση για τα σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την καταπληκτική μεσαιωνική παλαιά πόλη στις όχθες του Ποταμού Λουμπλιάνκα. Η πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, ο καθεδρικός του Αγ. Νικολάου, το αρχιεπισκοπικό παλάτι, η γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ, δείπνο & διανυκτέρευση.

 

Μέρα:
Ζάγκρεμπ – Βενετία (πλοίο)

Πρωινό & σύντομη περιπατητική ξενάγηση της μικρής γραφικής πόλης του Ζάγκρεμπ. Θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της χώρας, και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια, πριν ξεκινήσουμε τη πορεία για το λιμάνι της "Βασίλισσας της Αδριατικής", τη μοναδική Βενετία. Επιβίβαση στο σύγχρονο ταχύπλοο της για την μετάβασή μας στην Πάτρα . Άνετοι χώροι, διασκέδαση και ψυχαγωγία μετατρέπουν το ταξίδι σε μια απολαυστική διαδρομή.

 

& 9η Μέρα:
Πάτρα – Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και οδική μεταφορά στην Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση 1, 20 Μαΐου, 19 Ιουνίου, 9 μέρες οδικώς
  
  
Δίκλινο575
3ο άτ. έως 12 ετ.515
Μονόκλινο765

Για την αναχώρηση 19 Ιουν. επιβάρυνση € 25 το άτομο 
Επιβάρυνση καμπινών: 4κλινη εξωτερική € 10 • 3κλινη εξωτερική € 25 • 3κλινη εσωτερική € 20 • 2κλινη εσωτερική € 30 • 2κλινη εξωτερική € 30

Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
     Εισιτήρια πλοίου ΒΕΝΕΤΙΑ-ΠΑΤΡΑ σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
     Μια διαν/ση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο AS HOTEL 4* στο Δυρράχιο
     Δυο διαν/σεις στο πολυτελείας ARISTON 5* στη χερσόνησο Lapad στο Ντουμπρόβνικ
     Μια διαν/ση στο RADISSON BLU RESORT στο Σπλιτ
     Δυο διαν/σεις στο FOUR POINTS SHERATON στο Ζάγκρεμπ
     Πρωινό μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά, ημιδιατροφή
     Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.