Skip to main content

Δαλματικές Ακτές Καλοκαίρι 2012

Αναχώρηση 21, Ιουλίου, 1, 10, 22 Αυγούστου, 5 Σεπτεμβρίου, 28 Οκτ,

 8 μέρες οδικώς με διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές Δυρράχιο - Τίρανα - Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ -Μπίογραντ - Μπίογραντ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Οπάτια - Σπήλαια Ποστόινα - Πάντοβα

 

Μέρα:
Αθήνα - Δυρράχιο
Αναχώρηση για το Δυρράχιο μέσω Λαμίας – Καστοριάς με ενδιάμεσεςστάσεις. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων στο συνοριακό σταθμό τηςΚρυσταλλοπηγής, συνεχίζουμε για το Δυρράχιο. Άφιξη και τακτοποίησησε ξενοδοχείο 4*. Δείπνο.
Μέρα:
Δυρράχιο - Τίρανα - Ντουμπρόβνικ
Πρόγευμα, σύντομη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Αλβανίας ταΤίρανα με τα αναπαλαιωμένα κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο,το Προεδρικό Μέγαρο και το μουσείο. Το γαλαζοπράσινο χρώμα τηςθάλασσας και το πράσινο των δαλματικών ακτών θα μας συνοδεύειμέχρι την είσοδο μας στη πόλη-μνημείο στο Νότο, που έχει μείνειγνωστή και ως το «μαργαριτάρι της Αδριατικής». Ένα μαργαριτάρι πουακούει στο όνομα Ντουμπρόβνικ και κοσμεί τη νοτιότερη γωνιά τωνΔαλματικών Ακτών. Διαμονή στο ξενοδοχείο πολυτελείας CROATIA 5*(www.hotelcroatia.hr) στη περιοχή Τσάβτατ με θέα το ανοιχτό πέλαγοςαπό τη μια και τα τείχη του Ντουμπρόβνικ από την άλλη. Δείπνο.
Μέρα:
Ντουμπρόβνικ
Πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη μεσαιωνική πόλη,περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου με πανύψηλα πέτρινακτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές»αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες...Στη μέση κυλάει η Placa, έναπλακόστρωτο, που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτικήπλευρά στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται τοπαλάτι του κυβερνήτη και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, ΑγίουVlaho. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.
Μέρα:
Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Μπίογραντ
Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Σπλιτ για να γνωρίσουμε τηνπόλη που ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει τοπαλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικόΤρογκίρ, που έχει επίσης χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείοπαγκόσμιας κληρονομιάς πριν καταλήξουμε στο όμορφο Μπίογραντ.Τακτοποίηση σε ένα από τα ξενοδοχεία ILIRIJA 4* ή KORNATI 4* (www.ilirijabiograd.com).Δείπνο.
Μέρα:
Μπίογραντ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Οπάτια
Πρόγευμα και συνεχίζουμε τη διαδρομή για τη περιοχή των ΛιμνώνΠλίτβιτσε όπου θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο που είναι κάτω απότην προστασία της Ουνέσκο, με τις δεκαέξι λίμνες, όπου η κάθε μίαβρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από τις υπόλοιπες. Η κάθε λίμνησυνδέεται με τις υπόλοιπες με τους καταρράκτες των νερών πουπέφτουν η μια στην άλλη και δημιουργούν ένα φανταστικό θέαμα πουδικαίως ονομάζεται φαινόμενο φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς.Το απόγευμα άφιξη στη κοσμοπολίτικη Οπατίγια, χτισμένη στην άκρητου κόλπου όπου τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*της αλυσίδας LIBU RNIA (www.liburnia.hr). Δείπνο.
Μέρα:
Οπάτια / Ριέκα -  Σπήλαια Ποστόινα - Πάντοβα
Πρόγευμα και αναχώρηση για τα σπήλαια της Ποστόινα, με τουςσταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις.Με το ειδικό τραινάκι (έξοδα ατομικά) διασχίζουμε ένα τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το φαντασμαγορικό εσωτερικόδιάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τελικός προορισμός μαςη Βόρεια Ιταλία με διαμονή στη Πάντοβα και τακτοποίηση στο κεντρικόξενοδοχείο NH MANTEGNA 4* (www.nh-hotels.com).
Μέρα:
Πάντοβα - Ανκόνα (εν πλω)
Πρόγευμα και νωρίς το πρωί αναχώρηση για το Λιμάνι της Ανκόνα απόόπου θα πάρουμε το σύγχρονο ταχύπλοο για την επιστροφή μας στηνΕλλάδα. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους.
Μέρα: 
Πάτρα- Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και μεταφορά στην Αθήνα.
 
Τιμή κατ' άτομο 
Αναχώρηση 21, Ιουλίου, 1, 10, 22 Αυγούστου, 5 Σεπτεμβρίου, 28 Οκτ, 8 μέρες οδικώς
     
 ΙΟΥΛΙΟΣΑΥΓΟΥΣΤΟΣΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ28/10
Δίκλινο599665585499
3ο άτ. έως 12 ετ.549615550449
Μονόκλινο785855775685
         
 
Περιλαμβάνονται:
  Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελέςκλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
  Εισιτήρια πλοίων Αγκώνα-Πάτρα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) •
  Πρωινό μπουφέκαθημερινά και πέντε (5) δείπνα συνολικά
  Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  Είσοδοι στα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους/ μουσεία/ καταρράκτες, έξοδα τρένου, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα παραπάνω περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο
Σημειώσεις:
  Για τις αναχωρήσεις 21/7 & 1/8 επιβάρυνση € 50 το άτομο
  Επιβαρύνσεις καμπινών: 4κλινη εξωτερική € 20, 3κλινη εξωτερική € 25, 3κλινη εσωτερική €20,2κλινη εσωτερική € 35, 2κλινη εξωτερική € 40