Skip to main content

ΜΠΟΥΡΑΝΙΔΕΣ ΧΩΡΙΑ ΜΕΤΑΞΙΟΥ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ!! ΑΠΟ 167,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 1-3/3

Μπουρανίδες Χωριά Μεταξιού Αγιά-Ελασσόνα-Τύρναβος-Λάρισα

1η μέρα: Αθήνα-Λάρισα

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση τη Λάρισα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας Grecotel LarissaImperial 5* ή DivaniPalaceLarissa 5*. Περιήγηση στην πόλη, βόλτα πεζή στους πεζοδρόμους και στην κεντρική πλατεία με τα εντυπωσιακά σιντριβάνια και τα ενδιαφέροντα νεοκλασικά κτίρια. Την πόλη κοσμούν επίσης το αρχαίο θέατρο, το φρούριο και ο Ναός του Αγίου Αχιλλείου. Δείπνο.

2η μέρα: Χωριά Μεταξιού: Αγιά-Μεταξοχώρι-Μεγαλόβρυσο-Μελίβοια

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα πανέμορφα ορεινά χωριά Μεταξοχώρι, Μεγαλόβρυσο,Μελίβοια, που διακρίνονται από μακριά με τα εντυπωσιακά αρχοντόσπιτα,σαν στολίδια να κοσμούν τις πλαγιές του Κισσάβου (Όσσας), με τους παραδοσιακούς καφενέδες και το ποτάμι. Επόμενος σταθμός η Αγιά. Εδώμπορούμε να επισκεφθούμε έναν από τους βυζαντινούς ναούς, που είναιαρκετοί στην κωμόπολη, καθώς και το Πολιτισμικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», όπου παλιά αποθήκευαν τα κουκούλια του μεταξοσκώληκα, και διαθέτει επιπλέον και άλλες συλλογές εκθεμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και Αποκριάτικο πάρτι με DJ.

3η μέρα: Ελασσόνα-Τύρναβος (Μπουρανί)

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική Ελασσόνα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Ολυμπιώτισσας. Από εκεί συνεχίζουμε για τον Τύρναβο, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το περίφημο ούζο και τσίπουρο. Η πόλη γλεντά από τις προηγούμενες ημέρες τιμώντας τον Διόνυσο, όμως αυτήν τη μέρα η γιορτή κορυφώνεται με το «Μπουρανί» (χορτόσουπα χωρίς λάδι). Η προετοιμασία της εορταστικής σούπας πλαισιώνεται με Διονυσιακές τελετές, τολμηρές μεταμφιέσεις και πειράγματα, που συνθέτουν το μοναδικό πνεύμα του τοπικού εθίμου. Πορεία επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Μετάβαση, εκδρομές, περιηγήσεις • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ • Εορταστικό δείπνο με μουσική DJ την Κυριακή το βράδυ • Αρχηγός/συνοδός • Κοτιγιόν-σερπαντίνες • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

DIVANI PALACE LARISSA

Κόστος κατ’ άτομο Ημιδιατροφή

2/κλινο

3ο άτομο

1/κλινο

1ο παιδί 0-12

2ο παιδί 0-12

1-3/3 3ήμερη πούλμαν

171

135

229

75

115

GRECOTEL LARISSA IMPERIAL

Κόστος κατ’ άτομο Ημιδιατροφή

2/κλινο

3ο άτομο

1/κλινο

1ο παιδί 0-12

1-3/3 3ήμερη πούλμαν

167

125

221

80