Skip to main content

ΔΙΠΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΑΝΙ 3ημερο ή 4ημερο Καθαρά Δευτέρας 2024 από 264€

Αναχώρηση: 16-18/3  ή 15-18/04 

3  ή 4  ΜΕΡΕΣ

1η μέρα: Αθήνα –  Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας – Φρούριο – Πόλη Λάρισας

Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 7:30 για την σύγχρονη πόλη της Λάρισας με τις πολλές, μεγάλες και όμορφες πλατείες με τα σιντριβάνια και τους αμέτρητους πεζόδρομους. Η πρώτη μας επίσκεψη, για να γνωρίσουμε την μακραίωνη ιστορία της Λάρισας, θα γίνει στο Διαχρονικό Μουσείο (έξοδα ατομικά). Το μουσείο, “πραγματικό κόσμημα”, λειτουργεί από το 2015 και περιλαμβάνει εκθέματα από όλες τις περιόδους της Λάρισας. Συνεχίζουμε για την πόλη της Λάρισας, εκεί δεσπόζει το Αρχαίο Θέατρο και το ιστορικό κέντρο που απλώνεται γύρω του και αποτελούν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα την ψυχή της πόλης. Περίπατος γνωριμίας γύρω από το λόφο του Αγίου Αχιλλείου, θαυμάζοντας τα μνημεία που μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία της πόλης ανά τους αιώνες. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τα φημισμένα μεζεδοπωλεία, τα τσιπουράδικα αλλά και την τεράστια αγορά. Ξεκουραστείτε στα μοδάτα καφέ στην αναπλασμένη πλατεία Ταχυδρομείου (Εθνάρχου Μακαρίου) και όχι μόνο. Τακτοποίηση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial 5* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Τρίκαλα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην «έξυπνη» πόλη των Τρικάλων, όπως χαρακτηρίζεται λόγω των τεχνολογικών καινοτομιών. Θα επισκεφθούμε το τέμενος Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι.) όπου συνήθως φιλοξενούνται διάφορες περιοδικές εκθέσεις. Εκεί βρίσκεται και το κέντρο έρευνας – μουσείο Τσιτσάνη που λειτουργεί στο κτήριο των παλαιών φυλακών Τρικάλων. Θα διασχίσουμε  την πανέμορφη κεντρική γέφυρα κατασκευασμένη το 1886, σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της πόλης.  Θα περπατήσουμε στην παραδοσιακή γειτονιά  Βαρούσι και στα Παλιά μανάβικα, η συνοικία που φιλοξενεί τα περισσότερα εστιατόρια της πόλης αλλά και την τρισδιάστατη τοιχογραφία 150 τ.μ.  που απεικονίζει σκηνές από την καθημερινότητα της πόλης αλλά και τον Βασίλη Τσιτσάνη να παίζει το μπουζούκι του στο μπαλκόνι.  Χρόνος ελεύθερος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα:  Ελασσόνα – Στρατιωτικό Μουσείο Σαρανταπόρου  – Καρναβάλι Κοζάνης

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για να  βρεθούμε στην Κοζάνη οπού εκεί χτυπά η καρδιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Περνώντας από το χωριό Τσαριτσάνη, το μικρό Παρίσι του 18ου αιώνα όπως αναφερόταν λόγω των πολλών παλιών αρχοντικών και εκκλησιών, φθάνουμε στην Ελασσόνα. Αφού περπατήσουμε στην παλιά συνοικία Βαρόσι και φωτογραφίσουμε το σύμβολο της πόλης, το παλιό τοξωτό πέτρινο γεφύρι, συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το στρατιωτικό μουσείο Σαρανταπόρου. Το μουσείο φιλοξενεί  πλήθος από εκθέματα της εποχής των Βαλκανικών πολέμων και δίπλα, το Χάνι του Χατζηγώγου, που υπήρξε το Στρατηγείο του τότε διαδόχου Κωνσταντίνου κατά την ιστορική Μάχη του 1912. Διασχίζοντας την εντυπωσιακή γέφυρα Σερβίων (Πολυφύτου) μήκους 1372 μέτρα και θαυμάζοντας το μοναδικό τοπίο της τεχνητής λίμνης από τα νερά του Αλιάκμονα φθάνουμε στην Κοζάνη. Στην κεντρική πλατεία με το ρολόι, σύμβολο της πόλης, οι καρναβαλιστές είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες αλλά και να παρελάσουν χαρίζοντας άφθονο κέφι και χορό σε όλους τους παρευρισκόμενους. Θα απολαύσουμε τα εντυπωσιακά άρματα αλλά και τις ενδυμασίες με παραδοσιακά στοιχεία υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών από τις μπάντες. Έπειτα από αυτή την μοναδική εμπειρία θα επιστρέψουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Τύρναβος (Μπουρανί) – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω μίας διαδρομής με χρώματα και αμπέλια φθάνουμε στον Τύρναβο. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο διαφορετικό και πιο πικάντικο καρναβάλι, το παραδοσιακό Μπουρανί Τυρνάβου! Το έθιμο με διονυσιακές καταβολές κλείνει τον κύκλο των καρναβαλικών εκδηλώσεων και έρχεται να αναταράξει το μονότονο ρυθμό της καθημερινότητας στην πόλη. Είναι ένα λαϊκό πανηγύρι, μια αναβίωση ενός αρχαίου διονυσιακού τελετουργικού, στην ουσία η γιορτή του φαλλού, που συμβολίζει την αναπαραγωγή και την ευτεκνία. Προετοιμαστείτε να βιώσετε μία μοναδική εκδήλωση με χορό, τραγούδι, αστεϊσμούς και φυσικά τα  “πικάντικα” πειράγματα των ντόπιων μαζί με άφθονο τσίπουρο. Αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες  στάσεις.

  • Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
  • Πόλη Λάρισας (Λόφος Φρουρίου – Αρχαίο Θέατρο – πόλη)
  • Τρίκαλα ( Κουρσούμ Τζαμί – Μουσείο Τσιτσάνη – Βαρόσι – Μανάβικα)
  • Ελασσόνα
  • Στρατιωτικό Μουσείο Σαρανταπόρου
  • Καρναβάλι Κοζάνης
  • Μπουρανί Τύρναβος

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν

 

16-18/3

3 ΜΕΡΕΣ

15-18/3

4 ΜΕΡΕΣ

Bungalow Garden View

264

357

Superior Guestroom Hotel / Garden View

273

371

3o άτομο

176

225

3o άτομο έως 6 ετών

132

159

3ο άτομο 7 έως 12 ετών

158

198

Μονόκλινο Bungalow Garden View

362

506

Μονόκλινο Superior Guestroom Hotel / Garden View

380

534

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές GRECOTEL LARISSA IMPERIAL 5* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) •  Ελεύθερη χρήση internet σε όλους τους χώρους και τα δωμάτια • Ελεύθερη είσοδος στην εσωτερική πισίνα, Jacuzzi, σάουνα, χαμάμ και στο γυμναστήριο • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.