Skip to main content

Βόλος – Πήλιο - Τύρναβος Καθαρά Δευτέρα 2024 - 4 ημέρες από 311€

Αναχώρηση: 15-18/3, 4 μέρες

Διαδρομή με το θρυλικό τραινάκι του Πηλίου και Τυρναβίτικο Μπουρανί!

1η ημέρα: Αθήνα – Βόλος

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση στις 08:00 οδικώς από την Αθήνα με κατεύθυνση την πόλη του Ιάσονα και των Αργοναυτών, τον Βόλο. Άφιξη και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας και κεντρικό της Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1909. Εδώ θα δούμε, μεταξύ άλλων, και ευρήματα από το Σέσκλο και το Διμήνι, τους νεολιθικούς οικισμούς (7η-4η χιλιετία π.Χ.) που ήρθαν στο φως στις αρχές του περασμένου αιώνα και άλλαξαν όσα ξέραμε για την εποχή εκείνη. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρό περίπατο στην πόλη και φυσικά να δοκιμάσουμε τους εκλεκτούς μεζέδες και το Βολιώτικο τσίπουρο με γλυκάνισο στα πασίγνωστα τσιπουράδικα της παραλίας του Βόλου (έξοδα ατομικά). Άφιξη και τακτοποίηση στα ξενοδοχείο μας Volos Palace 4* ή το Domotel Xenia Volos 5* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η ημέρα: Μηλιές (Τραινάκι  του  Πηλίου)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στα Άνω Λεχώνια, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου (εφόσον είναι σε λειτουργία - έξοδα ατομικά), τον Μουτζούρη του de Chirico, που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με την απίστευτα πλούσια φύση που διασχίζουμε αλλά και τα τεχνικά έργα που έκαναν εφικτή τη δημιουργία και λειτουργία αυτής της γραμμής, μάς χαρίζουν εικόνες σπάνιας αισθητικής που θα κρατήσουμε μέσα μας για πολύ καιρό. Η μικρή στάση στο φιλόξενο περιβάλλον της Άνω Γατζέας, η καλημέρα με τους κατοίκους και στη συνέχεια ο τερματισμός στον ατμοσφαιρικό σταθμό των Μηλεών, είναι εμπειρίες μοναδικές πλέον στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Μια 90λεπτη διαδρομή που δεν πρέπει να χάσετε για κανέναν λόγο! Στις Μηλιές, την πατρίδα του Πηλιορείτη διαφωτιστή Άνθιμου Γαζή με τη δημόσια βιβλιοθήκη με τα σπάνια χειρόγραφα, θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 με τις καταπληκτικές όσο και σπάνιες αγιογραφίες από Αγιορείτες μοναχούς. Ελεύθερος  χρόνος για να απολαύσουμε το μοναδικό χωριό του Πηλίου και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε μπουφέ.

(Σε περίπτωση που δεν είναι σε λειτουργία το τρενάκι του Πηλίου η διαδρομή ως τις Μηλιές θα πραγματοποιηθεί με το πούλμαν)

3η ημέρα: Μακρινίτσα - Πορταριά – Βόλος

Πλούσιο μπουφέ-πρόγευμα και αναχώρηση για το «μπαλκόνι του Πηλίου» την ξακουστή Μακρινίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση «Αθάνατο νερό» με τους λιονταρόμορφους κρουνούς, θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια, θα παρατηρήσουμε τα πηλιορείτικα σπίτια με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόπλακες, ενώ στο καφενείο Θεόφιλος της κεντρικής πλατείας, θα θαυμάσουμε την υπέροχη τοιχογραφία με τον ήρωα Κατσαντώνη και τους άντρες του, έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας και την εκθαμβωτική θέα, θα κατευθυνθούμε στην παραδοσιακή Πορταριά, έναν αγαπημένο προορισμό χάρη στα σπουδαία αρχοντικά της, τις γραφικές πλατείες, την Παναγιά της Πορταρέας, και βέβαια την ανεμπόδιστη θέα στην πόλη του Βόλου. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, αγορές βοτάνων και φυσικά για σαρακοστιανά εδέσματα συνοδευόμενα πάντα από εκλεκτό τσίπουρο (έξοδα ατομικά). Αφού χαρούμε τη βόλτα μας, επιστρέφουμε στην πόλη του Βόλου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και γλυκό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Τύρναβος (Μπουρανί) – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω μίας διαδρομής με χρώματα και αμπέλια φθάνουμε στον Τύρναβο. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο διαφορετικό και πιο πικάντικο καρναβάλι, το παραδοσιακό Μπουρανί Τυρνάβου! Το έθιμο με διονυσιακές καταβολές κλείνει τον κύκλο των καρναβαλικών εκδηλώσεων και έρχεται να αναταράξει το μονότονο ρυθμό της καθημερινότητας στην πόλη. Είναι ένα λαϊκό πανηγύρι, μια αναβίωση ενός αρχαίου διονυσιακού τελετουργικού, στην ουσία η γιορτή του φαλλού, που συμβολίζει την αναπαραγωγή και την ευτεκνία. Προετοιμαστείτε να βιώσετε μία μοναδική εκδήλωση με χορό, τραγούδι, αστεϊσμούς και φυσικά τα  “πικάντικα” πειράγματα των ντόπιων μαζί με άφθονο τσίπουρο. Αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες  στάσεις.

 

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
  • Βόλος
  • Τρενάκι του Πηλίου
  • Μηλιές
  • Μακρινίτσα
  • Πορταριά
  • Μπουρανί Τυρνάβου

Σημείωση: Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Τιμή κατ’ άτομο, 15-18/3, με πούλμαν, 4 μέρες

 

VOLOS PALACE

 

DOMOTEL XENIA VOLOS

Δίκλινο θέα πόλη

311

Δίκλινο θέα πόλη

374

Δίκλινο θέα θάλασσα

326

Δίκλινο θέα θάλασσα

401

3ο άτομο

278

3ο άτομο

308

3ο άτομο έως 6,99 ετών

158

3ο άτομο έως 6,99 ετών

158

3ο άτομο 7 έως 12 ετών

203

3ο άτομο 7 έως 12 ετών

233

Μονόκλινο θέα πόλη

409

Μονόκλινο

489

Μονόκλινο θέα θάλασσα

439

 

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο VOLOS PALACE 4* ή στο DOMOTEL XENIA VOLOS 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στα ξενοδοχεία καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο• Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων • Η εκδρομή με το τραινάκι του Πηλίου