Skip to main content

Αρχαία Ολυμπία Επικούρειος Απόλλων - Ανδρίτσαινα - Κρέστενα - Δρυοδάσος Φολόης Πάσχα 2024 από 315€

Αναχώρηση: 3/5 4 ημέρες

 Ώρα αναχώρησης: 07:45

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Βάσσες (Ναός Επικούρειου Απόλλωνα) - Ανδρίτσαινα - Ολυμπία

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα προς τις Βάσσες Φιγαλείας με ενδιάμεσες στάσεις. Σε υψόμετρο 1.130μ. θα επισκεφθούμε το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα του 5ου αιώνα π.Χ. (UNESCO), ένας από τους σημαντικότερους της αρχαιότητας, πανομοιότυπος του Παρθενώνα, έργο του Ικτίνου (έξοδα ατομικά). Επόμενος σταθμός μας η Ανδρίτσαινα, ιστορικό κεφαλοχώρι που βρίσκεται στις πλαγιές του Λυκαίου Όρους. Χρόνος για γεύμα με φόντο το καταπράσινο τοπίο και συνεχίζουμε για την Ολυμπία. Άφιξη στο NEDA HOTEL 3* στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια και μετάβαση στην περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

 

Μ. Σάββατο: Αρχαία Ολυμπία (ξενάγηση) - Κρέστενα

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Ολυμπία. Θα ξεναγηθούμε από επίσημo ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.ά. (έξοδα ατομικά). Θα δούμε επίσης το μνημείο του Πιερ Ντε Κουμπερτέν, ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων - εδώ βρίσκεται μέχρι και σήμερα η καρδιά του κατόπιν επιθυμίας του. Το μεσημέρι φτάνουμε στα Κρέστενα, γοητευτική κωμόπολη με νεοκλασικά κτίρια και ανερχόμενος γαστρονομικός προορισμός. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και ακολουθεί το αναστάσιμο δείπνο.

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα - Κατάκολο

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για περίπατο στη πόλη και στη συνέχεια θα  απολαύσετε ούζο με μεζέδες στην πισίνα του ξενοδοχείου, παρακολουθώντας το ψήσιμο του οβελία. Ακολουθεί πλούσιο πασχαλινό γεύμα με οβελία και παραδοσιακά εδέσματα. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο Κατάκολο, για περίπατο και καφέ στο γραφικό λιμανάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Δευτέρα Πάσχα: Δάσος Φολόης - Λάμπεια - Τριπόταμα - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση μέσω του ορεινού χωριού Λάλα για το μαγευτικό αυτοφυές δρυόδασος της Φολόης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιάς και σύμφωνα με τη μυθολογία οφείλει το όνομά του στο βασιλιά των Κενταύρων, το Φόλο. Επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Μουσείο, όπου θα ενημερωθούμε από τοπικό ειδικό ξεναγό για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και ακολουθεί μικρή πεζοπορία. Συνεχίζουμε για τη Λάμπεια (ή Δίβρη), όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό γεύμα. Ακολουθεί πεζή περιήγηση στο σημείο που συναντιούνται τα τρία ποτάμια της περιοχής, ο Ερύμανθος, ο Αροάνιος και ο Σειραίος. Χρόνος για καφέ και επιστροφή στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ - NEDA HOTEL

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

3/5

4

315 €

245 €

370 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Μουσείο και στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας ✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Neda Hotel 3* στην Ολυμπία ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά ✓ Αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής ✓ Λαμπάδα για την Ανάσταση ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.