Skip to main content

Χωριά Ζήρειας Καλάβρυτα - Ευρωστίνη - Ναύπλιο Πάσχα 2024 από 270€

Αναχώρηση: 3/5 4 ημέρες | Ώρα αναχώρησης: 08:00

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Χωριά Ζήρειας - Ξυλόκαστρο

Πρωινή αναχώρηση για τα χωριά Ζήρειας. Άφιξη στον υδροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Περιβάλλοντος (εφόσον είναι ανοιχτό). Συνεχίζουμε για τη μαγευτική τεχνητή Λίμνη Δόξα, με το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και τα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα, όπως φασόλια, φακές και φάβα κ.ά. Ακολουθεί επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Γεωργίου με το κρυφό σχολειό, με σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο σε υψόμετρο 1500μ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, την Γκούρα, με την ονειρική πλατεία και τα επιβλητικά αρχοντικά. Χρόνος για καφέ και αναχώρηση για την Καστανιά, χτισμένη μέσα στα έλατα, σε υψόμετρο 920μ., για το μεσημεριανό μας γεύμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο EVITA BLUE HOTEL 4* στο Ξυλόκαστρο. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

 

Μ. Σάββατο: Οδοντωτός - Αγία Λαύρα - Καλάβρυτα

Πρωινό και αναχώρηση για το Διακοφτό, όπου θα επιβιβασθούμε στον Οδοντωτό. Θα απολαύσουμε την καταπληκτική διαδρομή μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, με άφθονο πράσινο και τρεχούμενα νερά. Άφιξη στα Καλάβρυτα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αγία Λαύρα, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στην Πελοπόννησο και ένα μέρος άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική ιστορία. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην πόλη των Καλαβρύτων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και αγορές στα παραδοσιακά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ θα μεταβούμε στην εκκλησία για την Ανάσταση. Ακολουθεί το αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη (Ζάχολη)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για περίπατο στην όμορφη παραλία του Ξυλοκάστρου. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το πασχαλινό γεύμα με τον οβελία να κυριαρχεί και παραδοσιακά εδέσματα. Το απόγευμα αναχώρηση για την Ευρωστίνη (Ζάχολη), ένα μαγικό χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 700μ. Θα θαυμάσουμε τη θέα προς τον Κορινθιακό, τη φύση και το Ρέμα των Μύλων, μια φυσική ρεματιά με μικρές λίμνες με πέστροφες, καταρράκτες και ξύλινα γεφυράκια. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Γεωργίου, σημαντικό αξιοθέατο του οικισμού. Χτίστηκε το 1811 και εντυπωσιάζει με τους δεκαεπτά τρούλους του και τις παραδοσιακές βρύσες. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και αγορές παραδοσιακών προϊόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Δευτέρα Πάσχα: Χιλιομόδι - Μουσείο Μελιού «Άξιον Εστί» - Ναύπλιο - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Μονή Φανερωμένης. Χτίστηκε το 12ο αιώνα και βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή στο Χιλιομόδι. Στη Μονή υπάρχει μεγάλος θησαυρός Αγίων Λειψάνων όπως και η εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επόμενος σταθμός μας το Μουσείο Μελιού «Άξιον Εστί», όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής και συσκευασίας μελιού, στην έκθεση με αντικείμενα που αφορούν τη μελισσοκομία και θα ενημερωθούμε για τη ζωή της μέλισσας και τα προϊόντα της. Άφιξη στο Ναύπλιο και επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Αξίζει να παρατηρήσετε το ξυλόγλυπτο τέμπλο, τις εικόνες, το δεσποτικό θρόνο και τον κεντρικό πολυέλαιο, ο οποίος έχει προέλευση την Οδησσό. Προχωρώντας στα σοκάκια, θα περάσουμε από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, την Πλατεία Συντάγματος και την πρώτη Βουλή της Ελλάδας, την Πλατεία Φιλελλήνων και το Ρολόι της πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Evita Blue Hotel 4*, στο Ξυλόκαστρο ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά
✓ Αναστάσιμο δείπνο & πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής ✓ Λαμπάδα για την Ανάσταση
✓ Το εισιτήριο για τον Οδοντωτό ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

 

 

 

ΧΩΡΙΑ ΖΗΡΕΙΑΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ και Ποτά στα γεύματα ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

1ο παιδί 4-12

2ο παιδί 4-12

3/5

4

270€

235€

330€

140€

210€