Skip to main content

Πάτμος - Λειψοί, η πισίνα του Αιγαίου | Πάσχα 2022 439€ με πλοιο

20/4    Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο Skala Hotel 3*, για να έχουμε τα πάντα στα πόδια μας, και όχι σε απομακρυσμένα καταλύματα, όπως σε άλλα προγράμματα της αγοράς, με ανέσεις και παροχές που ξεπερνούν τα αστέρια του.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομή στους Λειψούς (περιλαμβάνεται η μεταφορά με το καραβάκι)
  • διπλωματούχος ξεναγός που θα σας δείξει το νησί μέσα από τα μάτια και την καρδιά των φιλόξενων κατοίκων της.
  • Μεταφορά προς όλα τα σημεία παρακολούθησης των πασχαλινών εθίμων και τελετών (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα), με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο.

 

 

1η ημέρα: Πειραιάς – Πάτμος

Το ταξίδι αρχίζει από το λιμάνι του Πειραιά και, ήδη από το κατάστρωμα, το βραδινό αεράκι μας προετοιμάζει χαλαρωτικά για το νησί της Αποκάλυψης. Διανυκτέρευση εν πλω.


2η ημέρα: Σκάλα – Τελετή του Νιπτήρος – Χώρα – Σκάλα

Άφιξη πολύ νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σκάλας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και άμεση τακτοποίηση. Μετά το πρωινό μεταφορά στην εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την τελετή του Νιπτήρος, αλλά και να γνωρίσουμε την παραδοσιακή κατάλευκη Χώρα με τα γραφικά σοκάκια της, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά της, τα ξέφωτα και τις μικρές πλατείες, τα δρομάκια με τις καμάρες και τις στοές, αλλά και το επιβλητικό κάστρο της. Το βράδυ φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σκάλα – Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου – Σπήλαιο της Αποκαλύψεως – Μονή Ευαγγελισμού – Αρχοντικό Σημαντήρη – Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής – Σκάλα

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τα δύο βασικά αξιοθέατα και προσκυνήματα του νησιού. Το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Μόλις περάσουμε την πύλη του κάστρου της επιβλητικής Μονής, η ατμόσφαιρα αποκτά άλλη βαρύτητα, κάνοντας αισθητή τη μεταφυσική διάσταση του χώρου. Τα ίδια συναισθήματα προκαλεί και η ατμόσφαιρα του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως. Συνεχίζοντας θα γνωρίσουμε τα μοναδικής ομορφιάς τοπία, παρθένα ψαροχώρια στο Γροίκο, στον Κάμπο και παραλίες με πολύχρωμα βότσαλα στη Λάμπη. Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι του νησιού, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και έχει εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Κήπων, αφού είναι χτισμένη στην άκρη του βράχου. Το αρχοντικό Σημαντήρη, το παλαιότερο κτίσμα της Χώρας μετά από την Μονή Ευαγγελισμού, και πλάι στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, κτίστηκε το 1625 από Σμυρνιούς τεχνίτες και είναι χαρακτηριστικό πατινιώτικο διώροφο αρχοντικό, που λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό μουσείο. Τέλος, θα δούμε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, που χτίστηκε το 1607. Ο προορισμός του Μοναστηριού ήταν να λειτουργεί σαν καταφύγιο χηρών, ορφανών αλλά και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το απόγευμα παρακολούθηση τη περιφοράς του Επιταφίου. Δείπνο με νηστήσιμα σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σκάλα – εκδρομή στους Λειψούς

Πρωινό. Ημερήσια εκδρομή στους μαγευτικούς Λειψούς (καιρού επιτρέποντος), κυριολεκτικά μία κουκίδα στο χάρτη του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι Λειψοί είναι γνωστοί από την ελληνική μυθολογία ως η Ωγυγία, το μυθικό νησί της θεάς Καλυψώς (τίτλος που συναγωνίζεται αντίστοιχα και η Γαύδος στην Κρήτη) και βρίσκεται βόρεια από τη Λέρο και ανατολικά της Πάτμου. Το κρυφό “διαμαντάκι του Αιγαίου” φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά του και τη γαλήνη του. Κάνουμε βόλτα στα καλντερίμια της Χώρας και περπατάμε σε γραφικά και ήσυχα σοκάκια. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία και αμέσως μετά ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Πασχαλινό γεύμα και γλέντι

Πρόγευμα. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Με χαλαρή διάθεση θα περιμένουμε το Πασχαλινό μας γεύμα, όπου θα φάμε και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μεταφορά στην Ιερά Μονή Θεολόγου στην Χώρα για την παρακολούθηση του Εσπερινού της αγάπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Πάτμος – Πειραιάς

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την επιστροφή μας στον Πειραιά το βράδυ.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/4/2022- Τιμή από 439€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 439 € 0 €
  Twin Room 439 € 0 €
  Triple Room 439 € 0 €
  Single Room 614 € 0 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς
  • Διαμονή στο Skala Hotel 3* με πρωινό
  • Εκδρομή στους Λειψούς (περιλαμβάνεται η μεταφορά με το καραβάκι)
  • Μεταφορά προς όλα τα σημεία παρακολούθησης των Πασχαλινών εθίμων και τελετών (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα), με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέσσερα (4) συνολικά γεύματα, συμπεριλαμβανομένου του Αναστάσιμου δείπνου και του Πασχαλινού γεύματος, σε τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια
  • Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριακών εγγράφων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Φόρος διαμονής.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.