Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 ΚΩΣ! από 323 €

ΝΙΣΥΡΟΣ

Το νησί του Ιπποκράτη

4 μερες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

1η μέρα – Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Κως - Γύρος Νησιού

Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κω, που εντυπωσιάζει αμέσως τον επισκέπτη με τους φαρδείς ασφαλτοστρωμένους δρόμους της, “πνιγμένους” κυριολεκτικά στο πράσινο, τους ποδηλατοδρόμους και τους φοίνικες. Ξεκινάμε το γύρο του νησιού από το Ασκληπιείο, το καλύτερο ίσως και πιο φημισμένο θεραπευτήριο της εποχής εκείνης, με τρεχούμενα ιαματικά νερά. Από εδώ συνεχίζουμε για τη Ζιά με τα παλιά εξωκλήσια και το καλό κρασί, χτισμένη στην καταπράσινη πλαγιά του Δικαίου Όρους, ένα ορεινό γραφικό χωριό με πηγές, γνωστό για τα ταβερνάκια του. Στη συνέχεια κινούμαστε προς την Αντιμάχεια με το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο, που έχει θέα την Καρδάμαινα και τη Νίσυρο και τους γραφικούς ανεμόμυλους. Συνέχεια στην Κέφαλο, μια όμορφη πόλη με στενά σοκάκια. Η Καρδάμαινα, ένα μικρό ψαροχώρι στο παρελθόν, που έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, αποτελεί την τελευταία μας στάση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Ramira Beach Hotel 5*. Νηστήσιμο δείπνο και παρακολούθηση του Επιταφίου.  

2η μέρα – Μ. Σάββατο: Κρουαζιέρα στη Νίσυρο (προαιρετικά)

Μπουφέ πρόγευμα και σε λίγο επιβιβαζόμαστε σε καράβι με προορισμό την πανέμορφη Νίσυρο (προαιρετικά), ένα από τα Δωδεκάνησα, που ανήκει μάλιστα στην ομάδα των Αρχαίων Νοτίων Σποράδων. Από τη μυθολογία, με τη βοήθεια της φαντασίας των Αρχαίων Ελλήνων, η Νίσυρος γεννήθηκε σύμφωνα με το μύθο της Γιγαντομαχίας, όπου ο Ποσειδώνας με την τρίαινά του έκοψε ένα κομμάτι από την Κω και καταπλάκωσε το Γίγαντα Πολυβώτη. Κάθε φορά που ο καταπλακωμένος Πολυβώτης αγριεύει, έχουμε σεισμό στο νησί. Στον τοπικό οικισμό Μαντράκι, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και φαηγτό το τοπίο είναι μαγευτικό. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε την παραδοσιακή ντόπια κανελάδα. Το απόγευμα επιστροφή στην Κω και το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας. Κατόπιν Αναστάσιμο Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα – Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιάτικη Κως

Χριστός Ανέστη! Μπουφέ πρόγευμα και το μεσημέρι μας περιμένει το Πασχαλινό τραπέζι με τα παραδοσιακά εδέσματα, το αρνάκι και τα κόκκινα αυγά, όπως ορίζει η γιορτινή αυτή μέρα. Για το απόγευμα, προτείνουμε βόλτα στην πόλη για περίπατο και ποδήλατο. Σύγχρονα μαγαζιά, τουριστικά καταστήματα, μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια κάθε είδους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας (για όσους κάνουν την εκδρομή) και διανυκτέρευση.

4η μέρα – Δευτέρα: Κως - Αθήνα

Πρωινό μπουφέ. Περιήγηση της Αρχαίας Πόλης, όπου μπορούμε να επισκεφθούμε την Αρχαία Αγορά λίγα βήματα από την Ακτή Μιαούλη, τμήμα της οχύρωσης, τα Ιερά της Αφροδίτης και του Ηρακλή, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω, το Ρωμαϊκό Ωδείο και τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, θεωρείται από τα γηραιότερα δέντρα στον κόσμο και η παράδοση λέει ότι στη σκιά του δίδασκε ο πατέρας της Ιατρικής. Στη συνέχεια καφεδάκι και ποτό στα στέκια του λιμανιού και χρόνος για τα τελευταία ψώνια. Χρόνια για φαγητό, καφέ και βόλτες και το βραδάκι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλμαν με ηµιδιατροφή / Αναστάσιμο Δείπνο & Πασχαλινό Γεύμα

RAMIRA BEACH HOTEL   5*

22-25/4

Δίκλινο θέα πισίνα

323

Δίκλινο θέα θάλασσα

334

Δίκλινο Deluxe

342

3ο άτομο θέα πισίνα

288

3ο άτομο θέα θάλασσα

315

3ο άτομο έως 11,99 ετών

256

Μονόκλινο

441

Φόροι αεροδρομίου € 51 κατ' άτομο 

Πτήσεις µε Sky Express (22-25/4):

Αθήνα – Κως: 07:15 - 08:15     GQ220     

Κως – Αθήνα: 22:15 - 23:15     GQ225

Όλοι οι επιβάτες μας για Κω με Sky Express, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο Business Lounge “Μελίνα Μερκούρη” του Αεροδρομίου Αθηνών

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κως-Αθήνα µε Sky Express µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Ramira Beach Hotel 5* • Μπουφέ πρωινό, ημιδιατροφή (μέρος της οποίας Πασχαλινό Γεύμα + Αναστάσιμο Δείπνο) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίου € 51 κατ' άτομο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 4,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση.