Skip to main content

Ικαρία Καλοκαίρι 2018 από 385,00

το νησί της ευζωίας!
Όλοι οι επιβάτες µας για Ικαρία µε Sky Express, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο Business lounge “Μελίνα Μερκούρη” του Αεροδροµίου Αθηνών!!!
Με συµµετοχή σε Ικαριώτικο Πανηγύρι!

 

Τα πανηγύρια που θα παρακολουθήσουµε φέτος: 22 Ιουνίου: Αγ. Ιωάννη Προδρόµου (24/6)
14 Ιουλίου: Αγ.Μαρίνας (17/7) - 24 Αυγούστου: Αγ.Φανουρίου (27/8) - 14 Σεπτεµβρίου: Αγ.Σοφίας (17/9)

1η µέρα: Αθήνα (πτήση) - Ικαρία - Θέρµα - Αγ.Κήρυκος - Αρµενιστής

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για Ικαρία. Οι επισκέψεις µας αρχίζουν από τα Θέρµα, τη βασική λουτρόπολη της Ικαρίας µε τις κυριότερες ιαµατικές πηγές του νησιού. Θα επισκεφθούµε το Σπήλαιο που βρίσκεται πάνω στην παραλία του οικισµού (να έχετε εύκαιρα, το µαγιό σας και πετσέτα). Συνεχίζουµε για τον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού. Περίπατος στα λιθόστρωτα δροµάκια της παλιάς πόλης όπου µεταξύ άλλων θα θαυµάσουµε την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία µε το ξυλόγλυπτο τέµπλο του 1820/30 που την έκτισαν ναυτικοί του νησιού, το γυµνάσιο στο νεοκλασικό κτίριο σε σχέδια του Βέλγου αρχιτέκτονα Ντυµπρέ, την Μητρόπολη του Αγίου Κηρύκου. Στον µώλο του λιµανιού δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό από µέταλλο που υπενθυµίζει τη σχέση του νησιού µε το µύθο του Ίκαρου. Αργότερα κατευθυνόµαστε για τον Αρµενιστή. Εγκατάσταση στα ξενοδοχεία µας, το EROFILI BEACH HOTEL 3* superior ή το CAVOS BAY HOTEL 3*. Το βράδυ, µετάβαση στο διπλανό χωριό Νας για το δείπνο µας, απολαµβάνοντας το ωραιότερο ηλιοβασίλεµα του νησιού!

2η µέρα: Κάµπος - Οινοποιείο Αφιανέ - Χριστός Ραχών

Πρόγευµα µπουφέ και ξεκινάµε για το αρχαιολογικό µουσείο του Κάµπου (έξοδα ατοµικά). Συνεχίζουµε για µία υπέροχη εµπειρία γευσιγνωσίας τοπικών φηµισµένων κρασιών στο παραδοσιακό οινοποιείο του Νίκου Αφιανέ και ακολουθεί γεύµα σε εξοχικό εστιατόριο µε τοπικές σπεσιαλιτέ. Αργότερα θα µεταβούµε για περίπατο στο κοντινό κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών, γνωστό για τα χαλαρά του ωράρια. Χρόνος για καφέ και ψώνια και επιστρέφουµε στα ξενοδοχεία µας.

3η µέρα: Προαιρετική εκδροµή σους Φούρνους Κορσεών

Πρόγευµα µπουφέ και ηµέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τον Αρµενιστή και τις κοντινές παραλίες. Για όσους επιθυµούν, προαιρετική εκδροµή µε πούλµαν µέχρι τον Άγιο Κήρυκο και από εκεί µε καραβάκι (καιρού επιτρέποντος) για τη Θύµαινα και τους Φούρνους. Χρόνος για περίπατο και περιπλάνηση στα πανέµορφα σοκάκια. Γευθείτε φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά εδέσµατα. Νωρίς το απόγευµα επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

4η µέρα: Ι.Μ.Οσίας Θεοκτίστης - Εύδηλος - Νας - Ικαριώτικο Πανηγύρι!

Πρόγευµα µπουφέ και ξεκινάµε για το παµπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Στο εσωτερικό του ναού, θα δούµε αξιόλογες τοιχογραφίες µε απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό τη µικρή σπηλιά µέσα στην οποία είναι χτισµένο το βυζαντινό παρεκκλήσι της µονής, η περίφηµη “Θεοσκέπαστη”. Πρόκειται για µια πολύ εντυπωσιακή µικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο βράχο που µοιάζει µε µανιτάρι. Επόµενος σταθµός µας ο Εύδηλος το δεύτερο λιµάνι της Ικαρίας που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωµία µε πολλά καλοδιατηρηµένα νεοκλασικά αρχοντικά. Χρόνος για γεύµα και επιστροφή στα ξενοδοχεία µας για ξεκούραση. Το απόγευµα θα επισκεφθούµε το χωριό Νας, σε ειδυλλιακή τοποθεσία µε µαγευτική του θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορµίσκο. Εκεί διακρίνονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέµιδος και η προκυµαία όπου βρισκόταν το αρχαίο λιµάνι. Συνεχίζουµε για µία από τις κορυφαίες στιγµές του προγράµµατος µας (θα συµµετάσχουµε σε ένα από τα φηµισµένα ικαριώτικα πανηγύρια!!!)

5η µέρα: Ικαρία - Φάρος - Αθήνα

Πρόγευµα µπουφέ και αναχώρηση µας. Κατευθυνόµαστε προς το Μονοκάµπι όπου υπάρχει το µοναδικό ζωντανό φελλόδεντρο όλων των Βαλκανίων και µετά για το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Φάρος όπου χρόνος για γεύµα. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σηµειώσεις: Η σειρά των επισκέψεων µπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα µε την αναχώρηση, χωρίς να παραληφθεί οτιδήποτε από τα αναγραφόµενα.

Πτήσεις µε SKY EXPRESS:

  • Αθήνα - Ικαρία  12:30 - 13:25
  • Ικαρία - Αθήνα  16:25 - 17:20

Αναχ: 22 Ιουν., 14 Ιουλ., 24 Αυγ. & 14 Σεπ

Τιµή κατ’άτοµο µε ηµιδιατροφή,
5 µέρες αεροπορικώς

 

EROFILI BEACH

CAVOS BAY

 

24/8

14/9

22/6 & 14/9

14/7

24/8

Δίκλινο θέα χωριό

-

-

385

429

459

Δίκλινο θέα θάλασσα

560

455

410

455

485

3ο άτοµο *

415

365

350

365

380

3ο άτοµο ως 12 ετών *

395

345

335

345

350

Μονόκλινο θέα χωριό

-

-

440

505

575

Μονόκλινο θέα θάλασσα

780

585

475

545

615

Φόροι αεροδρομίων € 56 κατ'άτομο.

*Στο Cavos Bay, τρίκλινα γίνονται μόνο τα δωμάτια με θέα χωριό.

Περιλαµβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ικαρία-Αθήνα οικονοµικής θέσης µε την SKY EXPRESS µε δικαίωµα ανά επιβάτη µίας χειραποσκευής µέχρι 8 κιλά και µίας αποσκευής µέχρι 23 κιλά
• Διαµονή στο ξενοδοχείο EROFILI BEACH HOTEL 3* superior ή στο CAVOS BAY HOTEL 3*, και τα δύο στον Αρµενιστή
• Mπουφέ πρόγευµα στο ξενοδοχείο και δείπνο σε εστιατόρια καθηµερινά (ηµιδιατροφή)
• Εκδροµές, µεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραµµα
• Γευστική εµπειρία κρασιών στο οινοποιείο Αφιανέ
• Αρχηγός - Συνοδός
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδροµείς ως 75 ετών
• Φ.Π.Α.