Skip to main content

Χριστούγεννα στην Νυρεμβέργη!

5 μέρες.. ένα χειμωνιάτικο παραμύθι στις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βαυαρίας, της Φραγκονίας & του Ρομαντικού Δρόμου. Και με ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ στις 24 Δεκεμβρίου.

 

Μέρα:
Αθήνα – Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μόναχο – Νυρεμβέργη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Μόναχο η Φραγκφούρτη με πτήση της LUFTHANSA. Άφιξη και μεταφορά στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου με τις γιορτινά στολισμένες βιτρίνες των μπουτίκ & των πολυκαταστημάτων αλλά & με τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες. Ανακαλύψτε την εκπληκτικής ομορφιάς Marienplatz, χαλαρώστε περπατώντας στις όχθες του Ίζαρ και διασκεδάστε απολαμβάνοντας ένα ποτήρι ζεστό κρασί ή μια μπύρα Weisse σε κάποια από τις φημισμένες μπυραρίες της πόλης. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Τακτοποίηση στο κεντρικό & πολυτελές ξενοδοχείο μας LE MERIDIEN GRAND HOTEL 5* (www.starwoodhotels.com).
Μέρα:
στην πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη αγορά του κόσμου
Πρόγευμα & η Νυρεμβέργη, η πόλη που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ, μας περιμένει. Κατά την περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το επιβλητικό Δημαρχείο και την ιστορική Marktplatz, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό "Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος" στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο, Kaiserburg. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Χριστουγεννιάτικη αγορά της Christkindlesmarkt, γνωστή και ως παραμυθένια πόλη λόγω των carousel, και των πολυάριθμων δραστηριοτήτων για παιδιά και μεγάλους. Αφεθείτε στη γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα περισσότερα από 200 υπαίθρια καταστήματα που σας περιμένουν για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας (έως τις 24 Δεκ. νωρίς το μεσημέρι), δοκιμάστε τις τοπικές λιχουδιές και μην παραλείψετε να θαυμάσετε από κοντά τα διάσημα "Nuremberg Plum People", μικρά χειροποίητα ανθρωπάκια από δαμάσκηνο. Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε επίσκεψη στο κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β' Παγκοσμίου πολέμου, το Germanisches Museum ή κάποιο άλλο από τα ιστορικά κτίρια και μουσεία της πόλης.
Μέρα:
Ρόττενμπουργκ – Μπάμπερκ & Χριστουγεννιάτικο Δείπνο
Πρόγευμα και διασχίζοντας την εντυπωσιακή ύπαιθρο του φημισμένου "Ρομαντικού Δρόμου", θα φτάσουμε στην παραμυθένια πόλη του Ρόττεμπουργκ, ίσως την πιο καλά διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θαυμάστε το Αναγεννησιακό Δημαρχείο και επισκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Ιακώβου. Συνεχίζουμε για το μαγευτικό Μπάμπεργκ, χτισμένο, όπως η Ρώμη πάνω σε επτά λόφους, με καταστήματα με αντίκες και τις πολυάριθμες ζυθοποιίες που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας. Η Μικρή Βενετία, η γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, όπου στεγάζεται το κτίριο-κόσμημα του παλιού Δημαρχείου & ο μοναδικός Καθεδρικός ναός των Αγίων Πέτρου και Γεωργίου με το γειτονικό παλάτι του Neue Residenz είναι λίγα μόνο από τα ιστορικά κτίρια της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νυρεμβέργη. Χριστουγεννιάτικο Δείπνο στις 24 Δεκεμβρίου.
Μέρα:
Ρέγκενσμπουργκ… η πρώτη πρωτεύουσα της Βαυαρίας
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πρώτη πρωτεύουσα της Βαυαρίας το μεσαιωνικό Ρέγκενσμπουργκ. Χτισμένη στις όχθες των ποταμών Δούναβη και Ρέγκεν, η πόλη αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2006. Ανακαλύψτε τη γοητευτική Πέτρινη Γέφυρα, διασχίστε την ρωμαϊκή πύλη της Porta Praetoria, επισκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Πέτρου που είναι κτισμένος πάνω στα ερείπια ρωμαϊκού οχυρού και εξερευνήστε το παλιό Δημαρχείο που αποτέλεσε το Κοινοβούλιο (Reichstag) της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Επίσης μην παραλείψετε να ολοκληρώσετε τη βόλτα σας στην πόλη με το εντυπωσιακό παλάτι του "Τhurn & Ταxis", που πλαισιώνεται το ναό του St.Emmeram και το Αβαείο των Βενεδικτίνων Μοναχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νυρεμβέργη.
Μέρα: 
Νυρεμβέργη - Αθήνα
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.
Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις:  22, 23, 28 Δεκ. // 2 Ιαν., 5 μέρες
 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Χριστουγεννιάτικο δείπνο
 
ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 
Δίκλινο695595545
3ο άτ. έως 12 ετ.595495445
Μονόκλινο835715 695 

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ–ΜΟΝΑΧΟ ή ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ–ΑΘΗΝΑ με την LUFTHANSA
     Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο & πολυτελές ξενοδοχείο LE MERIDIEN GRAND NURNBERG 5*
     Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
     Χριστουγεννιάτικο δείπνο – μπουφέ στις 24 Δεκ.
     Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
     Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
     ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π.
Σημειώσεις:
     Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Στις αναχωρήσεις 28 Δεκ & 2 Ιαν. οι πτήσεις του προγράμματος είναι Αθήνα – Φρανκφούρτη // Μόναχο - Αθήνα.