Skip to main content

Κύπρος 5 ημέρες Καθαρά Δευτέρα 2024 από 465€

Αναχώρηση: 14/03   - 5 ημέρες

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ– Λάρνακα

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας για την Λάρνακα. Άφιξη και παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Επιβίβαση στο πούλμαν και κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας στην Λάρνακα. Παραλαβή των δωματίων και διανυκτέρευση. 

2η μέρα: Λευκωσία

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώων στην Μακεδονίτισσα. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι Ελλαδίτες αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την Τουρκική εισβολή το 1974.  Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα Φυλακισμένα μνήματα στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών, στον οποίο είχαν ταφεί κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονισθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες.  Συνεχίζουμε με το μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Επίσκεψη στον Ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες και επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε στον νέο Καθεδρικὸς Ναό Αποστόλου Βαρνάβα ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2021.  Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα.  Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό) και ψώνια. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα: Όρος Τρόοδος – Μονή Κύκκου

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου.  Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη.  Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, Θα  επισκεφτούμε  το  Μοναστήρι Τρικουκιάς και θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά.  Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος. Χρόνος ελεύθερος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πάφος

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή στη όμορφη Πόλη της Πάφου.  Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι.  Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα.  Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Στην συνέχεια περνώντας από  τις Αγγλικές βάσεις θα σταματήσουμε για τις φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι και την εγκλίστρα του Αγίου Νεοφύτου.  Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε περνώντας από την Αγία ΣΟΛΟΜΟΝΗ η οποία θεωρείται ως το παρεκκλήσι των επτά Κοιμωμένων και το οποίο αποτελούσε προσκύνημα για κάθε Χριστιανό του Μεσαίωνα. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα: Λάρνακα – Κεφαλονιά

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Λάρνακας για την  πτήση  επιστροφής μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Δίκλινο

Μονόκλινο

465€

+120€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Κεφαλονιά – Λάρνακα – Κεφαλονιά με Sky Express
  • Αποσκευή 20 κιλά, χειραποσκευή 8 κιλά και προσωπικό αντικείμενο στα αεροπορικά εισιτήρια
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Amorgos Boutique Hotel 3* ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 180€
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα, ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Πτήσεις με Sky Express:

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

14/03

Αθήνα

Λάρνακα

20.30

22.10

GQ 606

18/03

Λάρνακα

Αθήνα

10.00

11.45

GQ 601

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  3. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  4. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  5. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  6. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής