Skip to main content

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών 2, 21 Μαΐου, 20 Ιουν

6 μέρες Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Ζαντά ρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή καθημερινά. Αναχωρήσεις Πάσχα & Αγίου Πνεύματος

 

Μέρα:
Αθήνα – Ντουμπρόβνικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση της CROATIA AIRLINES για το Ντουμπρόβνικ. Μεταφορά και διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο πολυτελείας CROATIA 5* (www.hotelcroatia.hr) στη περιοχή Τσάβτατ με θέα το ανοιχτό πέλαγος από τη μια & τα τείχη του Ντουμπρόβνικ από την άλλη ή εναλλακτικά στο ARISTON 5* (www. importanneresort.com) στη χερσόνησσο Lapad στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο.

 

Μέρα:
Ντουμπρόβνικ, ξενάγηση

Πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου, με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες... Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.

 

Μέρα:
Ντουμπρόβνικ - Τρογκίρ - Σπλιτ

Πρωινό μπουφέ και διαδρομή κατά μήκος των «δαντελωτών» ακτών της Δαλματίας για να καταλήξουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ. Προηγουμένως θα επισκεφτούμε το ιστορικό λιμάνι του Τρογκίρ με ένα εξαίσιο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη στο Σπλιτ, όπου εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τη πόλη που ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου, παγκόσμια κληρονομία της Ουνέσκο. Διαμονή σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία RADISSON BLU (www.radissonblu.com).Δείπνο.

 

Μέρα:
Σπλιτ - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγκρεμπ

Πρωινό και αναχωρούμε για τη πόλη του Ζαντάρ με τη Ρωμαϊκή αγορά και την ωραία παραλία του. Συνεχίζουμε με τη περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε όπου θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες, όπου η κάθε μία βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο και συνδέεται με τις υπόλοιπες με τους καταρράκτες των νερών που πέφτουν από τη μιας στην άλλη δημιουργώντας ένα φανταστικό θέαμα. Καταλήγουμε στο όμορφο Ζάγκρεμπ τη πρωτεύουσα της Κροατίας που περιβάλλεται από δάση και παρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια & το ποταμό Σάβο στα νότια. Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο FOUR POINT SHERATON 4*. Δείπνο.

 

Μέρα:
Εκδρομή στα Σπήλαια Ποστόινα & Λιουμπλιάνα

Πρωινό & αναχώρηση για τα σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την καταπληκτική μεσαιωνική παλαιά πόλη στις όχθες του Ποταμού Λουμπλιάνκα. Η πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, ο καθεδρικός του Αγ. Νικολάου, το αρχιεπισκοπικό παλάτι, η γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ, δείπνο & διανυκτέρευση.

 

Μέρα:
Ζάγκρεμπ - Αθήνα
Πρωινό & ξεκινά η περιπατητική ξενάγηση της μικρής γραφικής πόλης του Ζάγκρεμπ. Θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της χώρας, και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για τη πτήση της επιστροφής.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις 2, 21 Μαΐου, 20 Ιουν., 6 μέρες
  
  
Δίκλινο695
3ο άτ. έως 12 ετ.625
Μονόκλινο775

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 100.

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ & ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΑΘΗΝΑ με CROATIA AIRLINES
     Δυο διαν/σεις στο πολυτελείας ξενοδοχείο CROATIA 5* στη περιοχή του Τσάβτατ ή εναλλακτικά στο ARISTON 5* στη χερσόνησσο Lapad στο Ντουμπρόβνικ
     Μια διαν/ση στο RADISSON BLU RESORT στο Σπλιτ
     Δυο διαν/σεις στο FOUR POINTS SHERATON στο Ζάγκρεμπ
     Πρωινό μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά, ημιδιατροφή
     Μεταφορές-περιηγήσεις- εκδρομές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
     Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, ποτά, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα & ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό.