Skip to main content

Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Μοντενέγρο 2, 21 Μαΐου, 20 Ιουν

6 μέρες στα στολίδια της Αδριατικής Νουτμβρόβκικ - Σπλιτ - Μοντενέγρο - Κοτόρ - - Πούτβα - Τρόγκιρ με διαμονή σε ξενοδοχεία πολυτελείας με πρωινό μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά. Αναχωρήσεις Πάσχα & Αγίου Πνεύματος.

Μέρα:
Αθήνα - Ντουμπρόβνικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση της CROATIA AIRLINES για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη, στο μαργαριτάρι της Αδριατικής και κοσμεί τη νοτιότερη γωνιά των Δαλματικών Ακτών & βρίσκεται υπό τη προστασία της Unesco. Μεταφορά στο επιλεγμένο ξενοδοχείο πολυτελείας CROATIA 5* (www.hotelcroatia.hr) στη περιοχή Τσάβτατ με θέα το ανοιχτό πέλαγος από τη μια & τα τείχη του Ντουμπρόβνικ από την άλλη ή εναλλακτικά στο ARISTON 5* (www. importanneresort.com) στη χερσόνησσο Lapad στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο.

 

Μέρα:
Ντουμπρόβνικ

Πρόγευμα και ξεκινάμε για τη γνωριμία μας με τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες... Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Η Placa είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.

 

Μέρα:
Ολοήμερη εκδρομή Κότορ - Πούτβα - Μαυροβούνιο (Μοντενέγρο)

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο πανέμορφο Μαυροβούνιο που βρίσκεται περίπου δυόμιση ώρες από το Ντουμπρόβνικ με μία πανοραμική διαδρομή. Ακολουθεί ξενάγηση της παλιάς πόλης του Κότορ και επίσκεψη στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα που βρίσκεται στη παλιά πόλη του Κότορ, στη συνέχεια θα σταματήσουμε στη παλιά πόλη της Πούτβα (Budva) την Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού και χρόνος ελεύθερος για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Περπατήστε στην παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και με την μοναδική αρχιτεκτονική η οποία μένει αναλλοίωτη διαμέσου των αιώνων. Δείτε τα πολλά μικρά καταστήματα της και τις πολλές μικρές εκκλησίες της οι οποίες εξακολουθούν να είναι αναλλοίωτες διαμέσου της ιστορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο.

 

Μέρα:
Ντουμπρόβνικ - Τρογκίρ - Σπλιτ

Πρωινό μπουφέ και ξεκινάμε μια πανέμορφη διαδρομή, κατά μήκος των «δαντελωτών» ακτών της Δαλματίας για να καταλή- ξουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ αφού προηγουμένως επισκεφτούμε το ιστορικό & ονομαστό λιμάνι των Δαλματικών ακτών της Κροατίας, το Τρογκίρ. Η πόλη αυτή έχει να επιδείξει πολλά ανάκτορα, ναούς, πύργους, όπως και ένα εξαίσιο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Τελικός προορισμός μας το γραφικό Σπλιτ και διαμονή σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία RADISSON BLU (www.radissonblu.com).Δείπνο.

 

Μέρα:
Σπλιτ

Πρωινό & γνωριμία με το όμορφο Σπλιτ που μας φιλοξενεί. Από τον λόφο Μοργιάν θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης με το λιμάνι, την αμμώδη παραλία στο κέντρο της και τον παραλιακό πεζόδρομο. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το παλάτι του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, όπου επέλεξε να το χτίσει σε σχήμα Ρωμαϊκού κάστρου και το οποίο προστατεύεται και αυτό από την Ουνέσκο σαν μια από τις πιο σημαντικές κληρονομιές της Ευρώπης. Απόγευμα ελεύθερο & δείπνο.

 

Μέρα:
Σπλιτ- Ντουμπρόβνικ - Αθήνα
Πρωινό μπουφέ & αποχαιρετάμε το στολίδι της Αδριατικής μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ για την πτήση της επιστροφής.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις 2, 21 Μαΐου, 20 Ιουν., 6 μέρες
   
 SMART PRICE έως 12 Απριλίου 
Δίκλινο685715
3ο άτ. έως 12 ετ.625625
Μονόκλινο865895
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 100.
Για την αναχώρηση 20/06 επιβάρυνση 25 € το άτομο.

 Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΑΘΗΝΑ με απευθείας πτήση της CROATIA AIRLINES
     Τρεις διαν/σεις στο πολυτελείας ξενοδοχείο CROATIA 5* στη περιοχή του Τσάβτατ ή εναλλακτικά στο ARISTON 5* στη χερσόνησσο Lapad στο Ντουμπρόβνικ
     Δυο διαν/σεις στο RADISSON BLU RESORT στο Σπλιτ
     Πρωινό μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά, ημιδιατροφή
     Μεταφορές- περιηγήσεις-εκδρομές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
     Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, ποτά, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα & ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.