Skip to main content

Χονγκ Κόνγκ στο Intercontinental 5* και Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Σιγκαπούρη | 24.12.2023 Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ από 1999

Αναχώρηση: 24/12

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Χονγκ Κονγκ.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Άφιξη στο ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Το Χονγκ Κονγκ είναι ένας τόπος, όπου το παρελθόν έχει διεισδύσει αρμονικά στο παρόν. Ξύλινες βάρκες-βαπορέτα λικνίζονται στα νερά του λιμανιού πλάι σε υπερωκεάνια, φθαρμένα σπίτια δίπλα σε υπερσύγχρονους ουρανοξύστες, παραμελημένα δρομάκια πίσω από πολυτελή ξενοδοχεία. Ουσιαστικά, αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό χαρακτηριστικό της πόλης. Η παράλληλη συνύπαρξη διαφορετικών φαινομενικά στοιχείων και ο συνδυασμός του εξωτικού με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα υπάρχουν ουρανοξύστες. Ιστορικά τραμ διασχίζουν τους δρόμους, ενώ κάτω από το έδαφος λειτουργεί ένα από τα πιο προηγμένα μετρό του κόσμου. Στο Χονγκ Κονγκ βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο, αλλά οι ζωντανές υπαίθριες αγορές δεν παύουν να σφύζουν από ζωή και υπάρχουν σε κάθε σημείο της πόλης. Έτσι, το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει την παράδοση μιας κινεζικής πόλης δίχως να χάνει τις "δυτικού τύπου" ανέσεις.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (ξενάγηση)

Το Χονγκ Κονγκ, το "λιμάνι των αρωμάτων", η "Νέα Υόρκη της Ανατολής", συνεχίζει να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου. Ένα καλειδοσκόπιο όπου εναλλάσσονται η Ανατολή με τη Δύση, ο πλούτος με τη φτώχεια, ο ρεαλισμός με τη δεισιδαιμονία. Αποτέλεσε Βρετανική αποικία από τα μέσα του 19ου αι. μέχρι το 1997 που επεστράφη στην Κίνα. Στο πλαίσιο "ένα κράτος, δύο συστήματα" παραμένει ένας συναρπαστικός τουριστικός πόλος, σαν μια "Τσάιναταουν", η μεγαλύτερη του κόσμου.

Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε το υποθαλάσσιο τούνελ για την πρωτεύουσα Βικτόρια. Θα σταθούμε στο λόφο Βικτόρια με την πανοραμική θέα των ουρανοξυστών του νησιού και του λιμανιού του. Το Χονγκ Κονγκ είναι στα πόδια μας, η Καουλούν απέναντί μας. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στην ακτή Αμπερντίν και στην ακτή Ρέπαλς, με τον πιο παράδοξο Βουδιστικό Ναό κτισμένο στην άμμο, με αμέτρητα αγάλματα του Βούδα και μορφές της κινέζικης μυθολογίας. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε κάτω από την κόκκινη γέφυρα της καλοτυχίας, να χαϊδέψετε τον θεό του πλούτου με ένα χαρτονόμισμα στο χέρι, όπως κάνουν εδώ όλοι οι προληπτικοί Ασιάτες επισκέπτες. Το βράδυ σάς προτείνουμε ένα ποτό στο μπαρ του υπέροχου ξενοδοχείου που μας φιλοξενεί. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (ημέρα ελεύθερη)

Μέρα ελεύθερη σε ένα από τα πιο μεθυστικά, πολύβουα, πολύχρωμα μέρη του κόσμου. Περπατήστε στην εμπορική λεωφόρο Νάθαν Ρόουντ, κάντε μια βόλτα στην προκυμαία με τη συναρπαστική θέα των ουρανοξυστών, όπου δεσπόζει ο "Πύργος του Διεθνούς Εμπορίου", παρατηρείστε στο περίφημο πάρκο της Καουλούν τα ροζ φλαμίνγκος στη μικρή λίμνη τους, ή τον κήπο με τις πεταλούδες. Επισκεφτείτε το Μουσείο Ιστορίας ή το Μουσείο Διαστήματος. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το νησάκι Μακάο μια πινελιά Πορτογαλίας στην Κίνα, που χαρακτηρίζεται σαν το Λας Βεγκας της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – πτήση για ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας το Χονγκ Κονγκ και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για τον επόμενο συναρπαστικό προορισμό μας: τη Σιγκαπούρη, μία από τις πιο αναπτυγμένες και οργανωμένες πόλεις στον κόσμο.

Η Δημοκρατία της Σιγκαπούρης είναι νησιωτικό ανεξάρτητο κρατίδιο της νοτιοανατολικής Ασίας και αποτελείται από το ομώνυμο νησί - με μήκος 37 περίπου χλμ. από την ανατολική μέχρι τη δυτική του άκρη και πλάτος 22 χλμ. - και άλλες 58 νησίδες, που βρίσκονται κάτω από τη νότια Μαλαϊκή χερσόνησο. Τα πιο σημαντικά από αυτά τα 58 νησιά είναι τα Παλάου Τεκόνγκ και Παλάου Ουμπίν, στα βορειοδυτικά, και το νησί Μπλακάνγκ Μάτι στα νότια. Η συνολική έκταση του κρατιδίου ανέρχεται σε 692,7 τ. χλμ. (ειδικότερα η νήσος Σιγκαπούρη έχει έκταση 544 τ. χλμ.) και ο πληθυσμός του το 2002 εκτιμήθηκε στους 4.452.732 κατοίκους.

Το νησί της Σιγκαπούρης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Μαλάκας. Το κρατίδιο χωρίζεται από τη Μαλαισία, που περιβάλλει τις βόρειες ακτές του κράτους της Σιγκαπούρης, με το στενό πορθμό Τζοχόρ. Μια οδική αρτηρία και μια σιδηροδρομική γραμμή, που είναι χτισμένες πάνω σε μια τεχνητή λωρίδα στεριάς στον πορθμό Τζοχόρ, ενώνει τις ακτές της βόρειας Σιγκαπούρης με τη δυτική Μαλαισία. Στα νοτιοδυτικά το νησί χωρίζεται από την ινδονησιακή Σουμάτρα με τον πορθμό της Μαλάκας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Σιγκαπούρη. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η πανοραμική ξενάγησή μας , διάρκειας περίπου 4 ώρες. Θα περάσουμε από τη συνοικία των Μαλαίσιων με το χρυσό τέμενος, θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους, θα περάσουμε από τη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών, τη συνοικία των Κινέζων και το ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης.

Γενικότερα, η Σιγκαπούρη είναι ένα μείγμα εθνοτήτων που διατηρούν έντονη την πολιτιστική τους ταυτότητα. Στην περιοχή της Μικρής Ινδίας ο αέρας μοσχομυρίζει από ανθισμένες γιρλάντες, μπαχαρικά και σαφράν, ενώ η μουσική του sitar σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Όλη η περιοχή της Κινεζικής Συνοικίας κοσμείται από ναούς και παραδοσιακά καταστήματα. Στο Μαλαισιανό κομμάτι βρίσκεται το Malay Heritage Center, η Αγορά και τα μαγαζάκια με τις ξυλόγλυπτες, περίτεχνες επενδύσεις. Στους κεντρικούς δρόμους Victoria, Arab & Bridge, στη συμβολή των οποίων ξεχωρίζει το επιβλητικό Τζαμί του Σουλτάνου, πλήθος από μαγαζάκια και καφέ δημιουργούν μια συναρπαστική εικόνα. Διανυκτέρευση.

 

7η - 8η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Μέρες ελεύθερες για αξέχαστες βόλτες στην υπερσύγχρονη πόλη ή για τα ψώνια σας στα εμπορικά κέντρα ή ακόμη και για μια προαιρετική εκδρομή στο νησάκι Σεντόζα.

Με παραδοσιακό ξύλινο σκάφος Sampan μπορούμε να πλεύσουμε στην περιοχή Boat Quay για να απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα σε μια από τις δεκάδες ταβέρνες και υπαίθρια εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι ή για μια άλλη άποψη των εντυπωσιακών ουρανοξυστών της μεγαλούπολης. Υπάρχουν πολλά πλωτά εστιατόρια που υπόσχονται γαστρονομικές απολαύσεις al fresco, τόσο για το μεσημεριανό σας γεύμα όσο και για ένα δείπνο υπό το φως των κεριών.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - πτήση επιστροφής

Αφήνουμε το ξενοδοχείο μας (check out στις 12:00) και κάνουμε μια τελευταία βόλτα στη Σιγκαπούρη. Αργά το βράδυ μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1999 € 890 €
  Twin Room 1999 € 890 €
  Triple Room 1999 € 890 €
  Single Room 2879 € 890 €

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στο Χονγκ Κονγκ διαμονή στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Intercontinental Grand Stanford 5*. Στη Σιγκαπούρη πολύ καλό ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ο οποίος μπορεί να σας συνοδεύει από την Ελλάδα ή να τον συναντήσετε στην Ασία, ανάλογα με την αναχώρηση).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για αναχωρήσεις από Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LX1839

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

17:40

19:25

LX 138

24/12/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

22:40

17:40 (+1)

LH 791

01/01/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΟΝΑΧΟ

23:45

05:45 (+1)

LH1752

02/01/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

08:40

12:05