Skip to main content

8ήμερη κρουαζιέρα στον Βόλγα (Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη) Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη 29/6, 13/7, 27/7, 10/8, 17/8, 7/9 Αγ. Πετρούπολη - Μόσχα 22/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 24/8, 31/8


8ήμερη κρουαζιέρα στον Βόλγα (Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη)

 

Αναχωρήσεις

 

Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη 29/6, 13/7, 27/7, 10/8, 17/8, 7/9

 

Αγ. Πετρούπολη - Μόσχα 22/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 24/8, 31/8

 

Αναχώρηση: Αθήνα
Μέρες: 8ήμερο

 

 

Ένα μοναδικό ρομαντικό ταξίδι στα χνάρια των Τσάρων…στον διασημότερο ποταμό της Ρωσίας. Πόλεις γεμάτες ιστορία κατά μήκος του Βόλγα, που διατηρούν την ατμόσφαιρα, το μυστηριώδες παρελθόν της χώρας, τους μύθους και τις παραδόσεις. Ένα απολαυστικό-χαλαρωτικό ταξίδι  σε άνετες καμπίνες σε συνδυασμό με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, τις εκδρομές στα σημαντικότερα αξιοθέατα και τις γαστρονομικές απολαύσεις… εγγυώνται την καλύτερη δυνατή απόλαυση.

Κάθε πλοίο διαθέτει άνετες επιπλωμένες κλιματιζόμενες εξωτερικές καμπίνες, που μπορούν να φιλοξενήσουν 1-3 άτομα και διαθέτουν ιδιωτικό WC, ντους και προσφέρουν μία μαγευτική θέα σε όλη την διάρκεια της εκδρομής. Η τραπεζαρία προσφέρει ποικιλία από ευρωπαϊκή & ρωσική κουζίνα και η πολύ καλή εξυπηρέτηση του προσωπικού θα βοηθήσει στην άριστη φιλοξενία. Ακόμα κάθε πλοίο διαθέτει μπαρ, κατάστημα με σουβενίρ, σαλόνι μουσικής, σαλόνι ομορφιάς, και ποικιλία από παιχνίδια πάνω στο πλοίο.

Κάπου ανάμεσα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη… η Μόσχα με μια θαυμάσια κληρονομιά των ιστορικών κτιρίων της, ενώ η Αγία Πετρούπολη ως ένα παραδεισένιο τοπίο αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα… συμπληρώστε τις αναμνήσεις σας με τις βόλτες του πλοίου κατά μήκος του ποταμού Νέβα, την λίμνη Λάντογκα & Ονεγκα, τον ποταμό Σβιρ, το βαλτικό κανάλι και την λευκή λίμνη !

 

 

Κόστος κατ' άτομο σε δίκλινο με πλήρη διατροφή και εκδρομές: 1/6-30/8 € 1490 31/8-7/9: 1420

 

 

Αναχωρήσεις

 

Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη 29/6, 13/7, 27/7, 10/8, 17/8, 7/9

 

Αγ. Πετρούπολη - Μόσχα 22/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 24/8, 31/8

 

 

Πρόγραμμα κρουαζιέρας

1η ημέρα Πτήση για Μόσχα, συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη και μεταφορά στο πλοίο. Επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο και χρόνος ελεύθερος. Το γεύμα θα δοθεί στο κέντρο της πόλης. Διαν/ση εντός πλοίου

2η ημέρα θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης της Μόσχας και του Κρεμλίνου με επίσκεψη σε έναν από τους καθεδρικούς ναούς. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για ψώνια. Το γεύμα θα δοθεί εντός του πλοίου. Χρόνος για χαλάρωση εντός του πλοίου και διαν/ση.

 

Προαιρετική εκδρομή : Η Μόσχα τη νύχτα.

Η Μόσχα ως πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Ρωσίας, καθώς και ένα σημαντικό παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο, έχει σίγουρα πολλά να δείξει. Όμορφα φωταγωγημένα κτίρια και αξιοθέατα ξεδιπλώνονται  μπροστά σας..όπως το Κρεμλίνο, η κόκκινη πλατεία, ο Καθεδρικός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κ.ά. Ως η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης μπορεί και συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το αρχαίο και το σύγχρονο. Μεσαιωνικές κατασκευές ανάμεσα σε σύγχρονα κτίρια γραφείων, παλιά δρομάκια που διακλαδώνονται με μεγάλες λεωφόρους, όμορφα πάρκα που διακοσμούνται με ποτάμια και λίμνες….η Θέα είναι σίγουρα μοναδική!

3η ημέρα Με την άφιξη στο Ουγκλιτς, θα ακολουθήσει μία μικρή περιήγηση της πόλης με επίσκεψη του Κρεμλίνου του ναού του αίματος του Αγ. Δημητρίου και τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Η πόλη ιδρύθηκε το 1148 ως ένα μικρό πριγκιπάτο. Συνόρευε με την Βαρβαρία και θεωρείτο  από τις πιο αγαπημένες πόλεις της παλαιάς Ρωσίας. Η θέα της πόλης, καθώς πλησιάζετε από τον ποταμό Βόλγα κόβει την ανάσα με τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη να υψώνονται στον ορίζοντα. Η ιστορία της πόλης είναι συναρπαστική…στο τέλος του 16ου αιώνα, η Μαρία Ναγκαγια, έβδομη σύζυγος του Ιβάν του Τρομερού, εξορίστηκε στο Κρεμλίνο του Ουγκλιτς. Στον κήπο του ίδιου Κρεμλίνου, ο τότε 10 ετών πρίγκιπας Δημήτριος της Δυναστείας Ρούρικ και διάδοχος του Ρωσικού θρόνου, δολοφονήθηκε από τον Μπορις Γκαντουνώφ, που ήθελε απεγνωσμένα την εξουσία. Στο σημείο της εκτέλεσης του μικρού πρίγκιπα χτίστηκε προ τιμή του η εκκλησία του αίματος του Αγ. Δημητρίου. Από αυτήν την εγκληματική πράξη ξεκίνησαν και οι 15ετής ταραχές της χώρας, μέχρι την εκλογή του νέου Τσάρου Μιχαήλ Ρομανώφ-του πρώτου της δυναστείας των Ρομανώφ.  Μέσα από το Κρεμλίνο θα δείτε επίσης το παλάτι του Πρίγκιπα Δημήτριου και στην ίδια περιοχή θα μάθετε περισσότερα για το παρελθόν της πόλης και να περπατήσετε στα μονοπάτια της ρωσικής ιστορίας

4η ημέρα Άφιξη στο αρχαίο χωριό Γκόριτσυ και επίσκεψη της Μονής του Αγ. Κύριλλου  στην Λευκή Λίμνη. Ο μικρός αυτός οικισμός Γκόριτσυ απέχει 7 χλμ από τα ερείπια της Μονής της Αναστάσεως που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Σεξνά. Η Μονή του Αγ. Κύριλλου πάνω στην λευκή λίμνη, ιδρύθηκε το 1397 από τον Κύριλλιο Μπελορέρσκυ. Αποτελούσε μεγάλο εμπορικό κέντρο από το 15ο έως τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως οχυρό για τους Ευγενής της χώρας κατά την διάρκεια των εσωτερικών ταραχών. Μετά το γεύμα θα επιστρέψετε στο πλοίο και θα ακολουθήσει ο απόπλους με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη κατά μήκος του ποταμού Βόλγα και του Βαλτικού Καναλιού

5η ημέρα Στην σημερινή ημέρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να πλεύσετε κατά μήκος της δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης της Ευρώπης «Ονεγα», μέχρι την άφιξή σας στο νησί Κιζχι. Σε αυτό το νησί θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε το συναρπαστικό υπαίθριο μουσείο-παραδοσιακής περίτεχνης ξύλινης γλυπτικής.  Με 80 προσπάθειες συντήρησης αυτών των μοναδικών μνημείων, θα δείτε αντιπροσωπευτικά δείγματα ξυλογλυπτικής από όλη την χώρα με κορυφαίο τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Preobrazhenskaya), με τους 22 ξύλινους τρούλους του, που πρωτο-κατασκευάστηκε το 1714 χωρίς χρήση οποιουδήποτε καρφιού. Παρατηρείστε τα χρώματα του φωτός πως αλλάζουν το χρώμα της εκκλησίας από την αντανάκλαση!    

6η ημέρα Θα γίνει μία στάση στο χωριό Μαντρογκουι, για να κάνετε την βόλτα σας και να γνωρίσετε από κοντά ένα παραδοσιακό ρωσικό χωριό χτισμένο σε ένα όμορφο περιβάλλον. Ευκαιρία για ξεκούραση-χαλάρωση & διασκέδαση. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να κάνετε το πικνίκ σας με μπάρμπεκιου (σουβλάκια) στις όχθες του ποταμού. Η συλλογή από παλιά ξύλινα σπίτια, θα σας δείξει τον τρόπο ζωής της παλιάς καλής ρώσικης εποχής, ενώ το Μουσείο Βότκας με τις χιλιάδες ταμπέλες, θα σας μεταφέρει στον κόσμο της αγαπημένης συνήθειας των πολιτών της!

7η & 8η ημέρα Άφιξη στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας….την Αγ. Πετρούπολη. Εδώ θα ξεκινήσει η πανοραμική ξενάγηση της πόλης…σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να εξοικειωθείτε με τα σημαντικότερα αξιοθέατα ! Ο συνοδός σας θα ξεκινήσει την ξενάγηση από την διάσημη κεντρική λεωφόρο Νιέφσκυ, σημείο που θα δείτε μερικά από τα ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης όπως τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν (εξωτερικά) και τα χειμερινά ανάκτορα (εξωτερικά). Στην συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το πρώτο οικοδόμημα και σύμβολο της πόλης (εξωτερικά)…το Φρούριο Πέτρου & Παύλου.  Το ίδιο απόγευμα, θα έχετε την δυνατότητα τνα επισκεφθείτε το Μουσείο Ερμιτάζ, που περιέχει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο. Το μουσείο αποτελείται από πέντε ιστορικά κτήρια, όπως το Χειμερινό Παλάτι - την κατοικία των Ρώσων Τσάρων, το θέατρο και το Μουσείο. Το μουσείο εμπεριέχει  πάνω από 3 εκατομμύρια έργα τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στα διάσημα έργα, θα βρείτε έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς και μια μεγάλη συλλογή των ιμπρεσιονιστών όπως  Ματίς, Πικάσο…κ.ά.

 

Προαιρετική εκδρομή: Η Αγία Πετρούπολη τη νύχτα.

Ένας καλός τρόπος για να αποχαιρετήσετε την Ρωσία, είναι να ακολουθήσετε αυτή την προαιρετική βραδινή εκδρομή. Η Αγία Πετρούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και ως «Βόρεια πρωτεύουσα», θεωρείτε επίσης πολιτιστικό κέντρο αλλά και «Βόρεια Βενετία» λόγω του εκτεταμένου συστήματος καναλιών και νησιών. Παλάτια και ανάκτορα του παρελθόντος, πολυάριθμες γέφυρες, διάσημα θέατρα και ένα υψηλό επίπεδο πολιτιστικής ζωής…κάνουν την πόλη μοναδική! Ο καλύτερος τρόπος για να την μάθεις είναι σίγουρα να την δεις από το νερό!   Η κρουαζιέρα θα κλείσει με την μεταφορά σας στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

 

Περιλαμβάνονται

  •     Αεροπορικά οικονομικής θέσης με την Siberia Airline
  •     Εσωτερική πτήση με την Siberia Airline Κρουαζιέρα σε 4* ποταμόπλοιο
  •     Εξωτερική καμπίνα
  •     Πλήρη διατροφή, τρία γεύματα την ημέρα (από το μεσημεριανό γεύμα την ημέρα επιβίβασης στο πρωινό αποβίβασης)
  •     Ένα μπουκάλι νερό κατά την διάρκεια των γευμάτων στο εστιατόριο
  •     1 ποτήρι κρασί για κάθε γεύμα
  •     Σταθμός καφέ με ροφήματα καθημερινά από 18:00 έως το δείπνο
  •     Το πρόγραμμα όπως αναλύεται παραπάνω
  •     Διεθνές ψυχαγωγικό πρόγραμμα εντός πλοίου
  •     Οδηγίες – πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας
  •     Κοκτέιλ καλοσωρίσματος
  •     Τελετή καλωσορίσματος
  •     Μπάρμπεκιου στο Μαντρογκουι Ρωσικό, Ουκρανικό και Πειρατικό θεματικό δείπνο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας
  •     Αποχαιρετιστήριο δείπνο του καπετάνιου με ειδικό γκαλά μενού & συναυλία
  •     Δωρεάν χρήση της πισίνας και της σάουνας εν πλω
  •     Ατομική άφιξη και μεταφορά στο αεροδρόμιο αναχώρησης

 

Δεν περιλαμβάνονται

  •     Κόστος έκδοσης βίζας για ελληνικά διαβατήρια-Ιατροφαρμακευτική ασφάλεια-Ασφάλεια ταξικής ευθύνης-Λιμενικά Τέλη-Φιλοδωρήματα (€320)
  •     Φόροι αεροδρομίων & επίναυλα καυσίμων (~€ 145)

 

Σημειώσεις

  •     Το 30% του συνολικού ποσού , ως προκαταβολή κατά την κράτηση – το οποίο δεν επιστρέφετε σε περίπτωση ακύρωσης
  •     Το υπόλοιπο 70 % 75 ημέρες πριν από την αναχώρηση
  •     Τα ποταμόπλοια που πραγματοποιούν το παραπάνω ταξίδι είναι M/S Alexander Pushkin & M/S Lev Tolstoy
  •  

Σε περίπτωση ακύρωσης: Δεν επιστρέφεται η προκαταβολή, έως 65 ημέρες πριν την αναχώρηση κρατείται το υπόλοιπο 20%. 64-55 ημέρες πριν την αναχώρηση κρατείται το 50%. 54-36 ημέρες πριν την αναχώρηση κρατείται το 75%. 35 ημέρες έως 1 ημέρα πριν την αναχώρηση 100% ακυρωτικά