Skip to main content

Περού "Τα Άπαντα" - Βόρειο & Νότιο Περού Ταξίδι 17 ημερών Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023 από 4590

 Αναχώρηση: 18/10, 18/12

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Λίμα
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Λίμα του Περού όπου φτάνουμε αργά τη νύχτα.

 

Ημέρα 2η: Λίμα - Πούνο
Πρωινή ξενάγηση στη Λίμα όπου θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και τα αποικιακά κτίρια του ιστορικού κέντρου. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό με τον τάφο του Φρανσίσκο Πισάρο, θα περπατήσουμε στην Τσάϊνατάουν και θα δούμε το εσωτερικό του Μοναστηριού του Σαν Φρανσίσκο και την αριστοκρατική συνοικία Μιραφλόρες. Από εδώ σας επιφυλάσσουμε κάτι ξεχωριστό. Θα επισκεφθούμε το διάσημο Μουσείο του Χρυσού, όπου λόγω κόστους ελάχιστα γκρουπ το επισκέπτονται. Το απόγευμα πετάμε για το Περουβιανό οροπέδιο στο αεροδρόμιο της Χουλιάκα και καταλήγουμε στο Πούνο στη λίμνη Τιτικάκα 3.800 μέτρα!

 

Ημέρα 3η: Πούνο - Λα Ρινκονάδα
Αφήνουμε το οροπέδιο και αρχίζουμε την ανάβαση στις απολήξεις των Άνδεων. Το μεσημέρι αρχίζει και διακρίνεται ο Παγετώνας της κορυφής Μπέλα Ντουρμιέντε (η Ωραία Κοιμωμένη) και καταλήγουμε στα 5.100 μέτρα στην πόλη Λα Ρινκονάδα. Στην ψηλότερη πόλη στον κόσμο, στην πόλη των χρυσοθήρων. Η μεγαλοπρέπεια του τοπίου έρχεται σε αντίθεση με την πόλη που απλώνεται μπροστά μας. Τραχιά, αφιλόξενη και άναρχη δεν βρίσκεται με τίποτε στα “τουριστικά” δρομολόγια του Περού. Μεταλλικά σπίτια, δύσβατοι ανηφορικοί δρόμοι και ελάχιστες ανέσεις κρατάνε μακριά τους περίεργους. Μόνο μικρά καταστήματα που αγοράζουν χρυσό από τους λιγοστούς τυχερούς. Ένα τοπίο «Φαρ Ουέστ» χαμένο στις κορυφές των Άνδεων και εικόνες βγαλμένες κατ’ ευθείαν από το μυθιστόρημα του Ζωρζ Αρνώ “Το μεροκάματο του Τρόμου”! Μια και δεν υπάρχουν καταλύματα στην Ρινκονάδα παλινδρομούμε και “κατεβαίνουμε” στα…. 3830 μέτρα στην κωμόπολη Πούτινα για διανυκτέρευση σε απλό μη τουριστικό ξενοδοχείο. Μια διαφορετική μέρα που ταιριάζει πιο πολύ στο στυλ “Ιντιάνα Τζόουνς” παρά στους συνηθισμένους τουρίστες!

 

Ημέρα 4η: Πούτινα - Πούνο
Επιστέφοντας στο Πούνο θα πάμε στους επιβλητικούς Πύργους του Σιλουστάνι, απομεινάρια του προϊνκαϊκου πολιτισμού των Κόλλα, του μεγαλύτερου βασιλείου των γηγενών Αϋμάρα. Χωρίς αμφιβολία όμως το κορυφαίο αξιοθέατο της ημέρας είναι τα απίστευτα χωριά των Ούρο στα ψάθινα νησιά που μπαζώθηκαν στον πυθμένα της Τιτικάκα. Εμείς θα επισκεφθούμε με σκάφος μερικά απ’ αυτά και θα δούμε από κοντά τη ζωή των κατοίκων.

 

Ημέρα 5η: Πούνο - Κούσκο
Αναχωρούμε οδικώς ταξιδεύοντας κατά μήκος των οροπεδίων των Άνδεων. Θα περάσουμε από γραφικά χωριά εντυπωσιακά αρχαία ερείπια και μεγαλοπρεπή τοπία. Θα σταθούμε σε χωριά και τοπικές αγορές και θα καταλήξουμε στο Κούσκο την λαμπρή πρωτεύουσα του Τιχουαντισούγιο, όπως ήταν γνωστή η αυτοκρατορία των Ίνκα στην γλώσσα των ινδιάνων Κέτσουα.

 

Ημέρα 6η: Κούσκο
Πρωινή ξενάγηση στα μνημεία των Ίνκα και τα αποικιακά μέγαρα του Κούσκο καθώς και το κολοσσιαίο φρούριο Σακσαχουαμάν. Δείπνο με περουβιανή μουσική σε κέντρο της πόλης.

 

Ημέρα 7η: Κούσκο - Μάτσου Πίτσου
Ολοήμερη εκδρομή με τραίνο στη χαμένη Πολιτεία των Ίνκα, το Μάτσου Πίτσου, που ατενίζει την κοιλάδα του Ουρουμπάμπα. Το ταξίδι μας ξεκινά με το λεωφορείο μέχρι το σημείο όπου μπαίνουμε στο τρένο που θα μας οδηγήσει στον οικισμό Άγουας Καλιέντες, 400 μέτρα πιο χαμηλά από τον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί μπαίνουμε σε τοπικό λεωφορείο με το οποίο διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι την είσοδο του συμπλέγματος του Μάτσου Πίτσου. Το «Γέρικο Βουνό» όπως είναι η μετάφραση του Μάτσου Πίτσου στα ελληνικά, ανακαλύφθηκε το 1911 τυχαία από τον σπουδαίο Αμερικάνο αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου Γέηλ Χίραμ Μπίγκαμ. Στις ανασκαφές που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ο πρώτος μη ιθαγενής που είχε περάσει από το σημείο. Υπάρχουν στοιχεία ότι, ιεραπόστολοι και άλλοι εξερευνητές είχαν ανακαλύψει τον αρχαιολογικό χώρο τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα χωρίς να το κάνουν ευρέως γνωστό. Μετά την ανακάλυψη και την μελέτη των ευρημάτων από τις ανασκαφές, ο Χίραμ Μπίγκαμ δημοσίευσε το βιβλίο με τον τίτλο «Η Χαμένη Πόλη των Ίνκας», που πυροδότησε και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και της χώρας. Το Μάτσου Πίτσου με τα περισσότερα από 150 κτίρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται λουτρά, οικίες, ναοί και βωμοί, αποτελεί αναμφισβήτητα τον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Νοτίου Αμερικής. Ο μοναδικός συνδυασμός της εξαιρετικής τοπογραφίας της περιοχής, της οργιώδους βλάστησης (μην ξεχνάμε ότι είναι κτισμένο σε περιοχή που οι ντόπιοι ονομάζουν «Φρύδι της Ζούγκλας») και της επιβλητικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα σύνολο απαράμιλλο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Είναι γνωστό ότι οι Ίνκας δεν είχαν γραφή (τα περισσότερα στοιχεία που γνωρίζουμε γι’ αυτούς προέρχονται από τους Ισπανούς χρονικογράφους) με αποτέλεσμα, τα αρχαιολογικά ευρήματα του χώρου να έχουν πάρει ένα, μάλλον αυθαίρετο, όνομα από τους επιστήμονες. Από αυτά τα μνημεία λοιπόν, ξεχωρίζουν ο Ναός του Ηλίου, ο Θάλαμος με τα τρία παράθυρα, ο Ναός του Κόνδορα και ο σκαλισμένος βράχος Ιντιχουατάνα που χρησίμευε ως ηλιακό ρολόι. Μετά το τέλος της επίσκεψης γευματίζουμε και, ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή, Καταλήγουμε το βράδυ πίσω στο Κούσκο.

 

Ημέρα 8η: Κούσκο - Λίμα
Επιστρέφουμε αεροπορικώς στη Λίμα ενδιάμεσο σταθμό του Β’ μέρους του ταξιδιού μας στο ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΡΟΥ. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε θαλασσινά με θέα τον Ειρηνικό στο αριστοκρατικό εστιατόριο ROSA NAUTICA!

 

Ημέρα 9η: Λίμα - Κουελάπ
Πολύ νωρίς το πρωί αρχίζει η εξερεύνηση του Βόρειου άγνωστου Περού. Πετάμε για την πόλη Χαέν απ’ όπου στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε νότια διατρέχοντας την ανατολική ραχοκοκαλιά των Άνδεων που κοιτάζει προς στον Αμαζόνιο. Με διάφορες φωτογραφικές στάσεις καθ’ οδόν θα καταλήξουμε στην ευρύτερη περιοχή του Κουελάπ του Τσατσαπόγιας για διανυκτέρευση σε κάποιο απ’ τα γειτονικά χωριά.

 

Ημέρα 10η: Κουελάπ
Όλη η μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη του φρουρίου Κουελάπ που ατενίζει από τα 3.000 μέτρα το χάος του φαραγγιού που σχηματίζει ο ποταμός Ουτκουμπάμπα. Η πρόσβαση από μόνη της είναι μια περίπλοκη διαδικασία που αποκαλύπτει σταδιακά τη μεγαλοπρέπεια του χώρου. Από το χωριό Τίνγκο θα πάμε με ειδικά οχήματα του πάρκου στο σταθμό του τελεφερίκ. Από εκεί θα βρεθούμε 1.000 μέτρα ψηλότερα στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού όπου στέκει το μεγαλόπρεπο οχυρό με 10 μέτρα ψηλούς τοίχους. Οι Ισπανοί δεν συνάντησαν ποτέ τους κατοίκους Τσατσαπόγιας. Οι περιγραφές των Ίνκα μιλάνε για έναν λαό με λευκό δέρμα και ξανθά μαλλιά όπως μερικές απ’ τις προτομές στο Τιχουανάκο της Βολιβίας. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα ερείπια που είχαν κρυφτεί για 12 αιώνες κάτω απ’ την υποτροπική βλάστηση και θα νιώσουμε εκείνο το συναίσθημα της προσωπικής ανακάλυψης ενός σπάνιου τόπου. Όταν χορτάσουμε από εικόνες και εμπειρίες θα επιστρέψουμε με τον ίδιο τρόπο στη βάση μας.

 

Ημέρα 11η: Κουελάπ -Καχαμάρκα
Μακρινή, ορεινή και αργή η σημερινή διαδρομή πάνω από τις Άνδεις θα μας δείξει άγνωστες πτυχές της χώρας. Το βράδυ θα καταλήξουμε στη θρυλική Καχαμάρκα, ίσως την πιο αυθεντική ινδιάνικη πόλη του Περού.

 

Ημέρα 12η: Καχαμάρκα - Τσικλάγιο
Η Καχαμάρκα, είναι μια αριστουργηματική πόλη με σπάνια αρχιτεκτονική που χρονολογείται από το 16ο αιώνα. Ήταν εδώ που παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος όταν οι Ισπανοί διέλυσαν την αυτοκρατορία Τιχουαντισούγιου των Ίνκας. Στην απογευματινή ξενάγηση θα δούμε το κελί που φυλακίστηκε ο βασιλιάς Αταχουάλπα, το μόνο σωζόμενο ινκαϊκό κτίσμα. Θα δούμε ακόμα την Πλατεία των Όπλων με τα αρμονικά αποικιακά κτίσματα και το εκκλησιαστικό-νοσοκομειακό συγκρότημα της Βηθλεέμ. Πριν το μεσημέρι κατηφορίζουμε στις πεδιάδες του Περού στις ακτές του Ειρηνικού . Άφιξη αργά το απόγευμα στη μοντέρνα πόλη Τσικλάγιο.

 

Ημέρα 13η: Τσικλάγιο - Λαμπαγιέκε - Λίμα
Το 1988 τα νέα συντάραξαν τον κόσμο. Ο ασύλητος τάφος στο Σιπάν, του ηγεμόνα των Τσιμού ήταν κάτι το απίστευτο. Μια ανακάλυψη που μπορεί να συγκριθεί μ’ εκείνη της Βεργίνας και του Τουταγχαμών. Το νέο μουσείο βρίσκεται στην κωμόπολη Λαμπαγιέκε λίγα χιλιόμετρα βορειότερα. Θα επισκεφθούμε το μουσείο που κατασκευάστηκε για να στεγάσει τα εντυπωσιακά ευρήματα του «Λόρδου του Σιπάν» και θα μείνουμε άφωνοι από το θέαμα και τον πλούτο των πολύτιμων αντικειμένων. Θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε και το κοντινό Μουσείο Μπρουνιχ που για πολλές δεκαετίες ήταν αυτό που στέγαζε τα νέα ευρήματα από τους πολιτισμούς του Βόρειου Περού. Επιστροφή το βράδυ αεροπορικώς στη Λίμα για διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 14η: Λίμα - Πίσκο (Νάσκα)
Αναχωρούμε νωρίς το πρωί οδικώς για το κεντρικό Περού. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Πίσκο απ’ όπου πετάμε για τη θρυλική Νάσκα. Οι εντυπώσεις κορυφώνονται καθώς θα θαυμάσουμε τις περίφημες μυστηριακές γραμμές. Με ελαφρά αεροπλάνα θα πετάξουμε πάνω απ’ τις γραμμές που αποκαλύπτουν αυτό το απίστευτο θέαμα. Οι άμορφοι σωροί χωμάτων μετασχηματίζονται από ψηλά σε εντυπωσιακά κοσμοδρόμια, ανθρώπινες φιγούρες, πουλιά και αράχνες. Διανυκτέρευση στο Πίσκο ή την Ίκα.

 

Ημέρα 15η: Πίσκο - Ίκα- Λίμα
Σήμερα θα αποπειραθούμε να δούμε από κοντά ένα από τα πιο απίστευτα ευρήματα του Περού. Τις μούμιες που βρέθηκαν στην έρημο με παράξενα χαρακτηριστικά και διαφορετικό DNA απ’ αυτό των ανθρώπων. Επειδή η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε επιστήμονες δεν εγγυόμαστε την επίσκεψη αλλά θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε.
Δεν σας λέμε περισσότερα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Λίμα.

 

Ημέρα 16η: Λίμα - Αθήνα
Τελευταίες ώρες ελεύθερες στη Λίμα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το “Ιταλικό Μουσείο” με εξαίσια έργα ευρωπαϊκής -κυρίως ιταλικής- γλυπτικής και ζωγραφικής ή το μουσείο Λάρκο Χερέρα με συλλογή κεραμικών προκολομβιανών πολιτισμών. Το απόγευμα πετάμε πίσω στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Ημέρα 17η: Άφιξη Αθήνα
Σήμερα γεμάτοι μοναδικές εντυπώσεις φτάνουμε στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

18/10, 18/12 σε Δίκλινο

4.590€

   
18/10, 18/12 Μονόκλινο

5.580€

   
Φόροι

960€

 

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* και 5*, απλά ξενοδοχεία στο Κουελάπ και απλό μη τουριστικό κατάλυμα στη Ρινκονάδα (Πούτινα).
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός εκείνων των περιπτώσεων που υπάρχουν πολύ πρωινές αναχωρήσεις ή πολύ νυχτερινές αφίξεις.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο: Όταν και όπου υπάρχουν αχθοφόροι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.