Skip to main content

Χιλή - Βολιβία - Αργεντινή, Ωκεανός από αλάτι Βολιβίας, Έρημος Ατακάμα, Σαντιάγο, Μπουένος Άιρες | 17.10.2023 Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ από 2990

Αναχώρηση: 17/10

 

 

1η ημέρα: Πτήση για ΣΑΝΤΙΑΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Χιλή και την πρωτεύουσα Σαντιάγκο, πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541 και σήμερα αποτελεί το οικονομικό και πολιτικό κέντρο αυτής της μακρόστενης σαν βέργα χώρας των Δυτικών Άνδεων. Μάλιστα η οροσειρά αυτή είναι που χωρίζει τη Χιλή γεωγραφικά και πολιτισμικά από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, διαμορφώνει καίρια το κλίμα της και αποτελεί το μόνιμο φόντο στις φωτογραφίες των μεγάλων της πόλεων.

 

2η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ: Ξενάγηση

Άφιξη και στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουμε μια πανοραμική περιήγηση στην πόλη, μια γνωριμία με τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Δεν ξεχνάμε πως το Σαντιάγο είναι το σπουδαιότερο πολιτιστικό, κοσμοπολίτικο, καλλιτεχνικό και βιοτεχνικό κέντρο της χώρας. Η ξενάγηση ξεκινά με επίσκεψη στους κεντρικούς δρόμους της αστικής συνοικίας. Θα συναντήσουμε το Santa Lucia, το εμβληματικό αστικό πάρκο στην καρδιά της πόλης, την έδρα της κυβέρνησης, γνωστή ως Palacio de la Moneda, θα δούμε τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Κεντρικό Ταχυδρομείο. Η βόλτα μας συνεχίζεται μέσα από το Δασικό Πάρκο, μέχρι τη γειτονιά Bellavista, που ξεχωρίζει για την μποέμικη διάθεσή της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΛΑ ΠΑΖ: Ξενάγηση

Νωρίς το πρωί αφήνουμε πίσω μας το Σαντιάγο και ταξιδεύουμε αεροπορικώς για την Λα Παζ, την πρωτεύουσα της Βολιβίας. Η Λα Παζ ιδρύθηκε το 1548 από τον Ισπανό κονκισταδόρ Αλόνσο δε Μεντόσα στη θέση του ινδιάνικου οικισμού Τσουκουιάγο. Το 1898 έγινε η de facto έδρα για την εθνική κυβέρνηση της Βολιβίας. Μέχρι τότε πρωτεύουσα της αποικίας ήταν η Σούκρε. Αυτή η μεταβολή αντανακλούσε τη μετατόπιση της βολιβιανής οικονομίας από τα εξαντλημένα πλέον ορυχεία αργύρου της Ποτοσί (βρίσκεται κοντά στη Σούκρε) στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων κασσίτερου (τα κοιτάσματα βρίσκονταν στα μισά της διαδρομής μεταξύ των δύο πρωτευουσών).

Η συναρπαστική ξενάγησή μας στην πανέμορφη αυτή πόλη ξεκινά. Θα απολαύσουμε το πολιτιστικό και ιστορικό ταξίδι γύρω από την πολύχρωμη έδρα της κυβέρνησης αλλά και τους γρήγορους ρυθμούς

ζωής στην πόλη. Θα εξερευνήσουμε αποικιακούς δρόμους, πλατείες, τον καθεδρικό ναό, την Αγορά των Μαγισσών και θα απολαύσουμε τη θέα από διαφορετικά σημεία θέασης αλλά και από το τελεφερίκ, το μακρύτερο και πιο σύγχρονο της Νότιας Αμερικής. Μετά το γεύμα μας θα επισκεφθούμε μερικές από τις σημαντικότερες γκαλερί Τέχνης. Αργά το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Κοιλάδα της Σελήνης, έναν μυστηριώδη σχηματισμό βράχου στα νότια της πόλης.

Νωρίς το πρωί αφήνουμε πίσω μας το Σαντιάγο και ταξιδεύουμε αεροπορικώς για την Λα Παζ, την πρωτεύουσα της Βολιβίας. Η Λα Παζ ιδρύθηκε το 1548 από τον Ισπανό κονκισταδόρ Αλόνσο δε Μεντόσα στη θέση του ινδιάνικου οικισμού Τσουκουιάγο. Το 1898 έγινε η de facto έδρα για την εθνική κυβέρνηση της Βολιβίας. Μέχρι τότε πρωτεύουσα της αποικίας ήταν η Σούκρε. Αυτή η μεταβολή αντανακλούσε τη μετατόπιση της βολιβιανής οικονομίας από τα εξαντλημένα πλέον ορυχεία αργύρου της Ποτοσί (βρίσκεται κοντά στη Σούκρε) στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων κασσίτερου (τα κοιτάσματα βρίσκονταν στα μισά της διαδρομής μεταξύ των δύο πρωτευουσών).

Η συναρπαστική ξενάγησή μας στην πανέμορφη αυτή πόλη ξεκινά. Θα απολαύσουμε το πολιτιστικό και ιστορικό ταξίδι γύρω από την πολύχρωμη έδρα της κυβέρνησης αλλά και τους γρήγορους ρυθμούς ζωής στην πόλη. Θα εξερευνήσουμε αποικιακούς δρόμους, πλατείες, τον καθεδρικό ναό, την Αγορά των Μαγισσών και θα απολαύσουμε τη θέα από διαφορετικά σημεία θέασης αλλά και από το τελεφερίκ, το μακρύτερο και πιο σύγχρονο της Νότιας Αμερικής. Μετά το γεύμα μας θα επισκεφθούμε μερικές από τις σημαντικότερες γκαλερί Τέχνης. Αργά το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Κοιλάδα της Σελήνης, έναν μυστηριώδη σχηματισμό βράχου στα νότια της πόλης.

 

4η ημέρα: ΛΑ ΠΑΖ – ΟΥΓΙΟΥΝΙ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και μετά από μια σύντομη πτήση αναχωρούμε για τις Αλυκές Ουγιούνι, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη φυσική αποθήκη άλατος στον κόσμο, με εκτιμώμενο απόθεμα 10 δισεκατομμύρια τόνους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη άλατος στον πλανήτη, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.653 μέτρων. Καθ’ οδόν θα απολαύσουμε το απόκοσμο θέαμα των αλυκών, που λαμπυρίζουν κατάλευκες μέσα στο ηφαιστειακό τοπίο της ερήμου.

Κομβικός οικισμός στην περιοχή είναι η ιστορική Πύλη του Αλατιού ή αλλιώς Κολτσάνι. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, 600 κατοίκων, χτισμένο από τα χρόνια της αποικιοκρατίας δίπλα στις αλυκές, με σκοπό την εκμετάλλευση του αλατιού. Στο χωριό υπάρχει Εργοστάσιο Επεξεργασίας και Μουσείο Άλατος. Το Κολτσάνι κάθε χρόνο εμπορεύεται 25.000 τόνους αλατιού από τις αλυκές. Στο παρελθόν το εμπόριο ήταν ανταλλακτικό και η μεταφορά του επεξεργασμένου προϊόντος προς τις αγορές γινόταν με λάμα. Τα ζώα φορτώνονταν με αλάτι και διένυαν 560 χλμ. μέχρι το κοντινότερο εμπορικό κέντρο, την πόλη Ταρίχα στη Νότια Βολιβία. Από εκεί επέστρεφαν πίσω στο Κολτσάνι με φορτία φύλων κόκας (που θεωρούνταν φάρμακο για όλες τις ασθένειες), καλαμποκιού και άλλων ανταλλασσόμενων αγαθών. Σήμερα το εμπόριο και η μεταφορά του αλατιού γίνονται από τους συνεταιρισμούς της Βολιβίας και της Βραζιλίας.

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση στις εντυπωσιακές Αλυκές Ουγιούνι και επισκεπτόμαστε το απίστευτο νησί Ινκαουάσι (=Σπίτι των Ίνκα), που ξεπηδάει μέσα από τη λευκή αλάτινη λίμνη. Σχηματίζεται από απολιθωμένα κοράλλια και φύκια, και είναι γεμάτο με γιγάντιους κάκτους. Το νησί έχει έκταση 246 στρέμματα και είναι η κορυφή προϊστορικού ηφαιστείου που βγήκε στην επιφάνεια μιας τεράστιας προϊστορικής λίμνης περίπου 40.000 χρόνια πριν την εποχή μας. Οι κάκτοι που καλύπτουν το Ινκαουάσι, φτάνουν σε ύψος τα 12 μέτρα και ξεπερνούν σε ηλικία τα 100 χρόνια. Το θέαμα των πράσινων, τεράστιων φυτών που υψώνονται πάνω στο νησί των απολιθωμένων κοραλλιών, μέσα στην κατάλευκη αλάτινη λίμνη Ουγιούνι, είναι κάτι μοναδικό.

Το μεσημέρι στάση για μπουφέ γεύμα από νόστιμα τοπικά προϊόντα στην περιοχή των Αλυκών και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας, κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις στα γραφικά χωριουδάκια του Σαν Αγκουστίν.

 

5η ημέρα: ΟΥΓΙΟΥΝΙ: Λίμνες στα μαγικά υψίπεδα της Βολιβίας – ΕΡΗΜΟΣ ΣΙΛΟΛΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΒΑΡΟΑ (ΟΧΟ ΝΤΕ ΠΕΡΔΙΣ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το ηφαίστειο Ογιάγκουε και θα δούμε μια σειρά από υψιπεδικές λίμνες, όπως τις λίμνες Κανιάπα και Εντιόντα, αγαπημένο καταφύγιο των φλαμίνγκος των Άνδεων που συνηθίζουν να ξαποσταίνουν εδώ κατά τη διάρκεια του αποδημητικού τους ταξιδιού.

Διασχίζουμε ένα σουρεαλιστικό τοπίο χωρίς βλάστηση, την έρημο Σιλόλι (Siloli), που περιστοιχίζεται από ψηλούς λόφους. Συνεχίζοντας σε αυτό το παράξενο τοπίο αντικρίζουμε ένα βραχώδη σχηματισμό που μοιάζει με πέτρινο δέντρο - οι ίδιοι οι ντόπιοι το αποκαλούν Πέτρινο Δέντρο (Árbol de piedra).

Φτάνουμε στο Εθνικό Πάρκο Αβαρόα, όπου υπάρχει και η διάσημη Λαγούνα Κολοράδα, το πιο παράξενο φυσικό φαινόμενο της Βολιβίας. Ουσιαστικά είναι μια ηφαιστειακή λίμνη άλατος, βάθους μικρότερου του ενός μέτρου και έκτασης 60 τ.χλμ. Είναι, όπως φανερώνει το όνομά της, κατακόκκινη, και περιέχει κατά τόπους κάτασπρες νησίδες βόρακα. Στο παρελθόν οι ντόπιοι θεωρούσαν ότι το κόκκινο χρώμα της λίμνης προερχόταν από το αίμα των θεών και γι’ αυτό τη θεωρούσαν ιερή. Ωστόσο οι επιστήμονες διέλυσαν τις δοξασίες επισημαίνοντας ότι το χρώμα οφείλεται στα φύκια και στα μέταλλα που περιέχει το νερό. Το εντυπωσιακό επίσης είναι πως στην Κόκκινη Λίμνη ζουν και… κόκκινα φλαμίνγκο. Αργά θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΒΑΡΟΑ (ΟΧΟ ΝΤΕ ΠΕΡΔΙΣ) – ΣΑΝ ΠΕΝΤΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ

Είπαμε ήδη πως οι εκτάσεις που διασχίζουμε και τα τοπία που αντικρίζουμε είναι άκρως σουρεαλιστικά. Καθόλου παράδοξο λοιπόν μια έρημος σ’ αυτό το άκρως σουρεαλιστικό τοπίο να φέρει το όνομα του μέγιστου των σουρεαλιστών, του Ισπανού Σαλβαδόρ Νταλί! Ξεκινώντας λοιπόν τη μέρα μας, μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την περιοχή των γκέιζερ, στα 4.950 μ. υψόμετρο, για να παρατηρήσουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα που δημιουργεί δεκάδες γκέιζερ, με την έντονη μυρωδιά του θειαφιού να απλώνεται παντού στον αέρα. Αν το… λέει η καρδούλα σας, μπορείτε να κάνετε και ένα θερμό μπάνιο στις φυσικές θερμοπηγές, σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 280ο έως 300οC! Στη συνέχεια θα περάσουμε στην Έρημο Νταλί, θα δούμε τους περίφημους, ακανόνιστους γεωλογικούς σχηματισμούς, πριν περάσουμε τα σύνορα και μπούμε στη Χιλή. Φτάνοντας στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα (San Pedro de Atacama), θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ

Λίγο έξω από το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα απλώνεται ακόμα μία γεωλογική ιδιοτροπία της φύσης: η κοιλάδα της Σελήνης, μία περιοχή χαραγμένη από τη διάβρωση του νερού, του αέρα και του χρόνου, με περίεργους σχηματισμούς, μικρές ξερές κοιλάδες και χωμάτινα εξογκώματα που προσομοιάζουν σε τοπίο σεληνιακό. Αφού απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σαντιάγο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το Μπουένος Άιρες, που είναι χτισμένο στις όχθες του μεγάλου ποταμόκολπου Ρίο ντε λα Πλάτα. Το Μπουένος Άιρες είναι η έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μια από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος, είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο του κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το Τανγκό.

Κατά την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, μαζί με τον αρχηγό μας. Θα περπατήσουμε στο Μπουένος Άιρες για να γνωρίσουμε τις όμορφες γωνιές του. Η αργεντίνικη πρωτεύουσα προσφέρεται για να την εξερευνήσει κανείς περπατώντας στις μεγάλες λεωφόρους αλλά και στα γραφικά στενάκια που συχνά οδηγούν σε μικρές, γραφικές πλατείες ή πολύχρωμες συνοικίες. Η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, και οι αφορμές για να περάσουν οι ώρες δίχως να το πάρουμε είδηση είναι ανεξάντλητες.

Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: Ξενάγηση

Ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον καθεδρικό ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, καθώς και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: Δέλτα του Τίγκρε

Αναχώρηση για μία κοντινή στο Μπουένος Άιρες περιοχή, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους "πορτένιος", όπως είναι γνωστοί οι κάτοικοι της πόλης. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Δέλτα του Τίγκρε θα σας μαγέψει με το καταπράσινο τοπίο της και την ατμόσφαιρα της χαλάρωσης. Εκεί οι κάτοικοι μετακινούνται με πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στο ειδυλλιακό περιβάλλον και ζώντας σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Αφού απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας θα επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – Πτήση αναχώρησης

Δυστυχώς, το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι μια αληθινή αποκάλυψη. Σχετικά απομονωμένες, διατηρούν την αυθεντικότητά τους και αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις του επισκέπτη, μέχρι την επόμενη φορά.

 

12η ημέρα: Άφιξη στην ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιστρέφουμε σπίτι μας υπερπλήρεις σε εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή, έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό που θα μας καταπλήξει.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2990 € 960 €
  Twin Room 2990 € 960 €
  Triple Room 2990 € 960 €
  Single Room 3890 € 960 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 5*. Στην επαρχία της Βολιβίας τα καταλύματα είναι πολύ περιορισμένα, έχουμε επιλέξει τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Στο Κολτσάνι διαμονή σε ξενοδοχείο φτιαγμένο από αλάτι!
  • Πλήρης διατροφή στη Βολιβία (εκτός Λα Παζ όπου παρέχεται ημιδιατροφή).
  • Ημιδιατροφή στη Χιλή (εκτός Σαντιάγκο όπου παρέχεται πρωινό).
  • Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με αργεντίνικα κρέατα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Μπουένος Άιρες.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 960€

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1833

17/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:40

20:10

AF 406

17/10/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ

23:20

08:40 (+1)

KL 702

27/10/2023

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

14:35

08:40 (+1)

KL 1575

28/10/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35