Skip to main content

Πανόραμα Περού, Αρεκίπα Καλοκαιρι 2021 απο 2.790€

30/04/21, 21/05/21 ,18/06/21, 16/07/21, 06/08/21 (τελευταιες θεσεις) 27/08/21, 10/09/21      12 ΜΕΡΕΣ και 17 μερες

και με συμμετοχες και 6/8 με τον πιο Ιστορικο και Σουπερ Αρχηγο !

 

Το ταξίδι με μια ματιά… 

  • Πτήσεις με KLM
  • Ξενοδοχεία 4* και 5* ως ακολούθως ή παρόμοια:
    Λίμα: Jose Antonio
    Νάσκα: DM Nasca Hotel
    Αρεκίπα: Costa del sol Arequipa
    Πούνο: Libertador Lago Titicaca
    Κούσκο: Costa del sol Cusco/Sonesa Hotel Cusco
    Ιερή Κοιλάδα:   Hotel Aranwa Sacred Valley
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξενάγηση της Λίμα και επίσκεψη στο Παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού
  • Μοναδικό πρόγραμμα με επίσκεψη στο Μουσείο Λάρκο Ερέρα με μια συλλογή που υπερβαίνει τα 45.000 αντικείμενα προϊνκαϊκών πολιτισμών και δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου!
  • Κρουαζιέρα στον υδροβιότοπο των Iσλας Mπαγιέστας
  • Διανυκτέρευση στη Νάσκα και πτήση με ελαφρά αεροπλάνα πάνω από τις μυστηριώδεις γραμμές της
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Αρεκίπα, γνωστή ως «Λευκή Πόλη», δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας με ξενάγηση
  • Βαρκάδα στη λίμνη Τιτικάκα, όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «πλωτά νησιά» που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ούρος
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πούνο με μεστή ξενάγηση της πόλης και ξενάγηση στα Τσούλπας Σιλουστάνι
  • Επίσκεψη στο Ράτσι, έναν ινκαϊκό αρχαιολογικό χώρο στον οποίο ξεχωρίζει ο ναός του θεού των Ίνκας, Βαϊρακότσα
  • Θα επισκεφθούμε το Ολιανταϋτάμπο, χωριό μεγάλης στρατηγικής σημασίας τόσο για τους Ίνκας, όσο και για τους Ισπανούς και τη παραδοσιακή αγορά Τσίντσερο στο ομώνυμο χωριό
  • Ολοήμερη επίσκεψη στο θρυλικό Μάτσου Πίτσου
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ακριβό Κούσκο & δείπνο με φολκλορικό σόου στο Κούσκο & μία διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα
  • Ξενάγηση στο Κούσκο και στο φρούριο Σακσαϊχουαμάν
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Λίμα
Πτήση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το απόγευμα στην «Πόλη των Βασιλέων» όπως ήταν ο τίτλος της όταν την ίδρυσε ο Φρανσίσκο Πιζάρο στις 18 Ιανουαρίου του 1535. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Λίμα (ξενάγηση πόλης, Μουσείο Χρυσού και Μουσείο Λάρκο Ερέρα)
Όταν κατέλυσαν οι «Κονκισταδόρες» την αυτοκρατορία των Ίνκας, αποφάσισαν να «κατασκευάσουν» ένα καινούργιο κρατικό μόρφωμα, το οποίο και ονόμασαν «Αντιβασίλειο του Περού». Για να γίνει πιο εμφανής η αλλαγή των πυλώνων της εξουσίας, αλλά και γιατί η εκμετάλλευση των οικονομικών πόρων των καινούργιων εδαφών απαιτούσε δημιουργία λιμανιού, μετέφεραν την πρωτεύουσα από το πάμπλουτο, αυτοκρατορικό Κούσκο, στις όχθες του ποταμού Ρίμακ, δίπλα στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού. Με την πάροδο των αιώνων, εγκαταλείφθηκε το επίσημο όνομα της πόλης και υιοθετήθηκε το όνομα του ποταμού, που, λόγω της παραφθοράς, έγινε Λίμα. Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρο, όπου μας περιμένουν εικόνες της αποικιακής αρχιτεκτονικής του Περού. Θα κατεβούμε στην πλατεία του ήρωα της επανάστασης Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και θα περπατήσουμε τον ενδιαφέροντα, γεμάτο με ιστορικά κτίρια πεζόδρομο που θα μας οδηγήσει στην Πλατεία των όπλων. Εκεί είναι το σημείο όπου χτυπάει η καρδιά της χώρας τα τελευταία 500 χρόνια. Τα κτίρια που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον μας είναι το Προεδρικό Μέγαρο, το αποικιακό δημαρχείο και βεβαίως, ο άλλος πόλος εξουσίας, ο καθεδρικός ναός που στεγάζει και το παρεκκλήσιο με το μνήμα του Πιζάρο. Μετά την έξοδό μας από τον καθεδρικό έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για να παρακολουθήσουμε, αν είμαστε τυχεροί, την αλλαγή φρουράς στο προεδρικό Μέγαρο. Αρκετά κοντά στην Πλατεία των Όπλων βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου με τις κατακόμβες το οποίο και θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια μας περιμένει η επίσκεψη στο Παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής. Το μουσείο αυτό είναι ιδιωτικό και στεγάζει (μεταξύ άλλων) πάνω από 1000 χρυσά αντικείμενα, κυρίως των πολιτισμών Τσιμού και Λαμπαγιέκε που άκμασαν μεταξύ του 11ου και 14ου αιώνα μ.Χ.. Μετά το τέλος της επίσκεψης, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Μουσείο Λάρκο Ερέρα. Είναι και αυτό ιδιωτικό, με μια συλλογή που υπερβαίνει τα 45.000 αντικείμενα προϊνκαϊκών πολιτισμών όπως των Γουόρι, Τσιμού, Τσαβίν και Τιαχουανάκο, ενώ τελευταία θα αφήσουμε την αίθουσα της έκθεσης των ερωτικών ειδώλων που ανήκουν στον πολιτισμό των Μοτσίκα. Δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου κι επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Λίμα – Παράκας – Νάσκα
Πριν την αυγή, αναχώρηση οδικώς για το παράκτιο Παράκας όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά ταχύπλοα για να απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος) στον υδροβιότοπο των Iσλας Mπαγιέστας, με τη σπάνια πανίδα που αποτελείται από θαλάσσια λιοντάρια και άφθονα είδη πτηνών. Τα νησιά Μπαγιέστας τα τελευταία 150 χρόνια έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας με τη συλλογή και εμπορική εκμετάλλευση της κοπριάς των πουλιών, η οποία όλοι ξέρουμε ότι αποτελεί το καλύτερο φυσικό λίπασμα, ενώ στην παρούσα φάση αποτελούν το σημείο αναφοράς για τον όλο και περισσότερο αναπτυσσόμενο εκοτουρισμό της χώρας. Εκτός από τους θαλάσσιους λέοντες, που μετρούν πολλές εκατοντάδες στην περίοδο της αναπαραγωγής τους, θα δούμε και πολλά είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι πιγκουίνοι Humbolt. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην έρημο της Nάσκα, η οποία είναι παγκοσμίως διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές της. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να παρατηρήσει κανείς από το επίπεδο του εδάφους και για το οποίο έχουν διατυπωθεί πάμπολλες θεωρίες. Από αυτές, ξεχωρίζει περισσότερο αυτή που αποτύπωσε στο βιβλίο του «Άρματα των Θεών» ο γνωστός Ελβετός συγγραφέας Έρικ Φον Ντένικεν, που υποστηρίζει ότι οι γραμμές αποτελούν σημεία αναφοράς για προσγείωση διαστημοπλοίων! Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, βέβαια, κατέρριψε τις θεωρίες του, αλλά όχι προτού αυτές βάλουν το λιθαράκι τους, κάνοντας τους χώρους στους οποίους αναφέρονται ιδιαίτερα γνωστούς στο ευρύ κοινό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Νάσκα – Αρεκίπα
Το πρωινό μας θα ξεκινήσει με την μοναδική εμπειρία της πτήσης με ελαφρά αεροπλάνα (καιρού επιτρέποντος), πάνω από αυτές τις ιδιότυπες γραμμές της Νάσκα, με τα διάφορα σχήματα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αρεκίπα, τον τελικό μας προορισμό για σήμερα. Η απόσταση που θα διανύσουμε με το λεωφορείο είναι –ως επί το πλείστον- παράλληλα με την ακτογραμμή και με κατεύθυνση προς τα νότια. Το τοπίο εναλλάσσεται από καθαρά σεληνιακό με καθόλου ή σχεδόν καθόλου βλάστηση, σε στενές, κατάφυτες ζώνες που οφείλουν τη χλωρίδα τους στους ποταμούς και τους χειμάρρους που πηγάζουν από τις Άνδεις και χύνονται στον Ειρηνικό ωκεανό, δίνοντας ζωή με τα ύδατά τους στα εδάφη που διατρέχουν. Τις τελευταίες τρεις ώρες της διαδρομής μας θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε τις Άνδεις με στόχο να φτάσουμε στην Αρεκίπα σε υψόμετρο 2.328 μέτρα όπου και θα γίνει η πρώτη εξοικείωση του οργανισμού μας για τα υψόμετρα που ακολουθούν αργότερα. Μετά την τακτοποίηση και το δείπνο μας στο ξενοδοχείο, ευκαιρία για έναν πρώτο περίπατο-γνωριμία της πόλης. Η πανέμορφα φωτισμένη κεντρική Πλατεία των Όπλων με τον καθεδρικό και τα σημαντικά της κτίρια είναι το σημείο που θα συγκεντρώσει το φωτογραφικό μας ενδιαφέρον, αλλά και η ευκαιρία μας να πιούμε το ποτό μας αφουγκραζόμενοι τον παλμό της πόλης.

Ημέρα 5η: Αρεκίπα
Η Αρεκίπα ιδρύθηκε στις 15 Αυγούστου του 1540 και –λόγω της θρησκευτικής εορτής- πήρε το όνομα «Όμορφη Πόλη της Κυρίας μας της Αναλήψεως», όνομα που δεν μακροημέρευσε βέβαια, αφού όλοι αποφάσισαν να την αποκαλούν με το σημερινό της –πιο εύκολο- όνομα λόγω μιας παρεξήγησης στη μετάφραση κατά τις πρώτες επαφές των αποικιοκρατών με τους ντόπιους ινδιάνικους πληθυσμούς. Είναι γνωστή ως «Λευκή Πόλη» είτε λόγω του πληθυσμού της που ήταν κατά συντριπτική πλειοψηφία λευκοί, είτε λόγω της λευκής πέτρας που χρησιμοποιήθηκε για την οικοδόμησή της, ενώ το ιστορικό της κέντρο αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η μέρα μας ξεκινά με πρωινή ξενάγηση της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια πανοραμική της εικόνα αλλά και να φωτογραφίσουμε τα ηφαίστεια που την περιβάλλουν με προεξέχουσα φιγούρα αυτή του Μίστι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Σάντα Καταλίνα που για αιώνες ήταν ο τόπος που μόναζαν -πάντα με τις υπηρέτριές τους- οι κόρες των λευκών κατοίκων, ενώ μετά, σειρά έχει η Πλατεία των Όπλων. Εδώ θα επικεντρωθούμε στον καθεδρικό ναό, του οποίου τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν την κατασκευή του μεγαλύτερου καθολικού ναού παγκοσμίως, τα αποικιακά κτίρια περιμετρικά της πλατείας και, τελικά το Ιησουίτικο μοναστήρι «Compania de Jesus» όπου θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τις αγιογραφίες της σχολής του Κούσκο.

Ημέρα 6η: Αρεκίπα – Πούνο
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε οδικώς για τη λίμνη Τιτικάκα, που στα 3.812 μέτρα είναι η μεγαλύτερη πλεύσιμη λίμνη στον κόσμο σε τέτοιο υψόμετρο. Η διαδρομή μας, μέσα από την οροσειρά, περνάει από το πιο υψηλό σημείο της διαδρομής το Crucero Alto στα 4.528 μέτρα και μας φέρνει στο Αλτιπλάνο (οροπέδιο), που με ένα μέσο υψόμετρο κοντά στα 4.000 μέτρα, ήταν κοιτίδα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων. Κατά μήκος της διαδρομής θα μπορέσουμε να δούμε κοπάδια ολόκληρα από Βικούνιες οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια των καμηλιδών, με πιο γνωστό εκπρόσωπο το λάμα και οι οποίες δίνουν μαλλί ποιότητας ανάλογης του Αλπακά. Στη συνέχεια μας περιμένει το Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας, τους τάφους – πύργους που χρησιμοποιούνταν ως τελευταία κατοικία για τους πολίτες της ανώτατης τάξης της φυλής των Κόλια. Ο πολιτισμός των Κόλια άνθισε παράλληλα με αυτόν του Τιαχουανάκο στη Βολιβία κατά τον όγδοο μ.Χ. αιώνα, δηλαδή είναι πολύ προγενέστερος αυτού των Ίνκας. Άφιξη στο παραλίμνιο Πούνο, χτισμένο αμφιθεατρικά στις όχθες της λίμνης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 7η: Πούνο
Η λίμνη Τιτικάκα με εμβαδόν 8.372 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Νότιας Αμερικής και η μεγαλύτερη στον κόσμο σ’ αυτό το υψόμετρο στην οποίαν πλέουν μεγάλα πλοία (το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή έχει εκτόπισμα 2.200 τόνους), ενώ την κυριότητα των υδάτων της μοιράζονται το Περού και η Βολιβία. Σ’ αυτή την περιοχή συναντάμε πληθυσμιακές ομάδες που ομιλούν την τρίτη κατά σειρά επίσημη γλώσσα του Περού, την Αϊμαρά. Η ολοήμερη ξενάγησή μας, ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «πλωτά νησιά» που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ινδιάνους Ούρος. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κατανοήσουμε τον τρόπο κατασκευής των νησιών τους, να επισκεφθούμε τα σπιτάκια τους, να δούμε τον –ακόμα και σήμερα- τρόπο ζωής τους. Η εκδρομή μας περιλαμβάνει γεύμα. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, θα περιηγηθούμε στο ίδιο το Πούνο με τις όμορφες πλατείες και εκκλησίες του, για να κλείσει ευχάριστα η μέρα μας.

Ημέρα 8η: Πούνο – Κούσκο
Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε, οδικώς, για το Κούσκο τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στην καρδιά των Άνδεων. Η διαδρομή μας περνά από το σημείο «Άμπρα Λα Ράγια» που με υψόμετρο 4.338 μέτρα αποτελεί το όριο μεταξύ των επαρχιών του Πούνο και του Κούσκο. Μερικά χιλιόμετρα αργότερα θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε το Ράτσι, έναν ινκαϊκό αρχαιολογικό χώρο στον οποίο ξεχωρίζει ο ναός του θεού των Ίνκας Βαϊρακότσα, που πιστεύεται ότι, πριν την καταστροφή του από τους Ισπανούς, είχε την μεγαλύτερη σε έκταση στέγη κτιρίου της αυτοκρατορίας. Η επόμενή μας στάση θα γίνει στο χωριό Ανταουαϊλίλιας για να θαυμάσουμε τον τοπικό καθολικό ναό που αποκαλείται «Καπέλα Σιξτίνα» της Αμερικής λόγω των πανέμορφων τοιχογραφιών που τον διακοσμούν. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Κούσκο, την κατά πολλούς, ομορφότερη αποικιακή πόλη του Περού που θα μας γοητεύσει με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία οφείλεται στους Ισπανούς που ξεδίπλωσαν τις αρετές τους πάνω στα προϋπάρχοντα παλάτια και κτίρια των Ίνκας. Η αλήθεια είναι ότι οι Ισπανοί βρήκαν μια πανέμορφα δομημένη πόλη και, για να υπογραμμίσουν ότι η καινούργια εξουσία (Βασιλιάς της Ισπανίας) υπερίσχυε της παλαιάς (Αυτοκράτορας των Ίνκας), φρόντισαν κάποια από τα κτίρια να τα γκρεμίσουν, ενώ στα υπόλοιπα να κρατήσουν μόνο τα θεμέλια (ορατά ακόμα και τώρα) και να χτίσουν από πάνω, χρησιμοποιώντας την γνωστή Αποικιακή Αρχιτεκτονική. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 9η: Κούσκο - Μάτσου Πίτσου - Ιερή κοιλάδα των Ίνκας
Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη επίσκεψη με τραίνο στο θρυλικό Μάτσου Πίτσου. Το ταξίδι μας ξεκινά με το λεωφορείο μέχρι το σημείο όπου μπαίνουμε στο τρένο που θα μας οδηγήσει στο Άγουας Καλιέντες, 400 μέτρα πιο χαμηλά από τον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί μπαίνουμε σε τοπικό λεωφορείο με το οποίο διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι την είσοδο του συμπλέγματος του Μάτσου Πίτσου. Το «Γέρικο Βουνό» όπως είναι η μετάφραση του Μάτσου Πίτσου στα ελληνικά, ανακαλύφθηκε το 1911 τυχαία από τον σπουδαίο Αμερικάνο αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου Γέηλ Χίραμ Μπίγκαμ. Στις ανασκαφές που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ο πρώτος μη ιθαγενής που είχε περάσει από το σημείο. Υπάρχουν στοιχεία ότι, ιεραπόστολοι και άλλοι εξερευνητές είχαν ανακαλύψει τον αρχαιολογικό χώρο τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα χωρίς να το κάνουν ευρέως γνωστό. Μετά την ανακάλυψη και την μελέτη των ευρημάτων από τις ανασκαφές, ο Χίραμ Μπίγκαμ δημοσίευσε το βιβλίο με τον τίτλο «Η Χαμένη Πόλη των Ίνκας», που πυροδότησε και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και της χώρας. Το Μάτσου Πίτσου με τα περισσότερα από 150 κτίρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται λουτρά, οικίες, ναοί και βωμοί, αποτελεί αναμφισβήτητα τον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Νοτίου Αμερικής. Ο μοναδικός συνδυασμός της εξαιρετικής τοπογραφίας της περιοχής, της οργιώδους βλάστησης (μην ξεχνάμε ότι είναι κτισμένο σε περιοχή που οι ντόπιοι ονομάζουν «Φρύδι της Ζούγκλας») και της επιβλητικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα σύνολο απαράμιλλο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Είναι γνωστό ότι οι Ίνκας δεν είχαν γραφή (τα περισσότερα στοιχεία που γνωρίζουμε γι’ αυτούς προέρχονται από τους Ισπανούς χρονικογράφους) με αποτέλεσμα, τα αρχαιολογικά ευρήματα του χώρου να έχουν πάρει ένα, μάλλον αυθαίρετο, όνομα από τους επιστήμονες. Από αυτά τα μνημεία λοιπόν, ξεχωρίζουν ο Ναός του Ηλίου, ο Θάλαμος με τα τρία παράθυρα, ο Ναός του Κόνδορα και ο σκαλισμένος βράχος Ιντιχουατάνα που χρησίμευε ως ηλιακό ρολόι. Μετά το τέλος της επίσκεψης γευματίζουμε και, ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή, φθάνουμε το βράδυ στην περιοχή της Ιερής Κοιλάδας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 10η: Ιερή κοιλάδα των Ίνκας - Κούσκο
Ενώ ο εγκέφαλος της αυτοκρατορίας των Ίνκας είχε τη βάση του στο Κούσκο, η καρδιά της χτυπούσε στη Ιερή Κοιλάδα. Είναι μια απίστευτα εύφορη κοιλάδα, λόγω του ποταμού Ουρουμπάμπα που τη διασχίζει και τα νερά του οποίου κάποια στιγμή (και αφού αλλάξει πολλά ονόματα), μετά από πολλά χιλιόμετρα καταλήγουν στον Αμαζόνιο και στη συνέχεια στον Ατλαντικό ωκεανό. Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το χωριό Τσίντσερο στα βορειοδυτικά του Κούσκο το οποίο ήταν το σημείο συνάντησης και ανταλλαγής προϊόντων των ντόπιων πληθυσμών μέχρι και πριν λίγες δεκαετίες, γνωστό για τη παραδοσιακή τεχνική υφαντών των Άνδεων. Ακόμη και τώρα, οι ντόπιοι χωρικοί, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους, έρχονται καθημερινά στη κεντρική πλατεία για να πουλήσουν τις πραμάτειες τους στους ξένους επισκέπτες. Βέβαια, με το τουριστικό ρεύμα να έχει ανοδική πορεία, το παζάρι αυτό είναι μεν καθημερινό χωρίς όμως να έχει χάσει την αυθεντική του γραφικότητα.
Ο επόμενός μας σταθμός είναι το Ολιανταϋτάμπο, χωριό μεγάλης στρατηγικής σημασίας τόσο για τους Ίνκας, όσο και για τους Ισπανούς λόγω του ότι ήταν η πύλη εισόδου στην Ιερή Κοιλάδα από την πλευρά των τροπικών δασών του Αμαζονίου. Εξαιτίας της μεγάλης σπουδαιότητάς του, οι Ίνκας φρόντισαν να το εφοδιάσουν με μεγάλες αποθήκες δημητριακών στις γύρω πλαγιές και να το διακοσμήσουν με λίθινες κατασκευές, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές στο λόφο των ναών, με σκαλισμένους μονόλιθους που ζυγίζουν αρκετούς τόνους, ενώ η μεταφορά τους εκεί από το λατομείο αποτέλεσε έναν μηχανολογικό άθλο για την εποχή. Θα δούμε όμως ότι και το ίδιο το χωριό είναι πανέμορφο, χτισμένο δίπλα στον ποταμό, ενώ τα κτίριά του (που στις περισσότερες περιπτώσεις ιδιοποιήθηκαν από τους Ισπανούς) έχουν τα θεμέλιά τους από την προκολομβιανή περίοδο. Όλα αυτά συνοδεύονται από τη τραχιά ομορφιά των τοπίων των Άνδεων και τη γαλήνια εικόνα των χωριών των ιθαγενών. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, επιστρέφουμε στο Κούσκο για να διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ παίρνουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο, παρακολουθώντας φολκλορικό θέαμα με χορούς και τραγούδια της τοπικής λαϊκής παράδοσης.

Ημέρα 11η: Κούσκο - Λίμα - Αθήνα
Μετά το πρωινό φορτώνουμε τις αποσκευές μας και ολοκληρώνουμε τη ξενάγηση στη πόλη του Κούσκο. Η ξακουστή πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο με τις εξαίρετες αγιογραφίες της Σχολής του Κούσκο, ο ναός του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στον περίφημο Κορικάντσα καθώς και ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Σακσαϊχουαμάν, που δεσπόζει της πόλης, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 12η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές

 

ΤΙΜΕΣ

30/04/21, 21/05/21 ,18/06/21, 16/07/21, 06/08/21, 27/08/21, 10/09/21    ΣΕ Δίκλινο 2.790€  Bonus price

Μονόκλινο 3.580€

Φόροι 950€

 

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΡΟΥ   ΛΟΡΔΟΣ ΤΟΥ ΣΙΠΑΝ ΤΣΑΤΣΑΠΟΓΙΑΣ, 17Μ

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 11η: Κούσκο - Λίμα

Μετά το πρωινό φορτώνουμε τις αποσκευές μας και ολοκληρώνουμε την ξενάγηση στην πόλη του Κούσκο. Η ξακουστή πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο με τις εξαίρετες αγιογραφίες της Σχολής του Κούσκο, ο ναός του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στον περίφημο Κορικάντσα καθώς και ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Σακσαϊχουαμάν, που δεσπόζει της πόλης, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε.

Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για τη Λίμα. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 12η: Λίμα - Τσικλάγιο

Ένας άλλος κόσμος μάς περιμένει καθώς πετάμε με πρωινή πτήση από Λίμα για το Βόρειο Περού. Άφιξη στο Τσικλάγιο και ξεκινάμε… Το 1988 τα νέα συντάραξαν τον κόσμο. Ο ασύλητος τάφος στο Σιπάν, του Ηγεμόνα των Τσιμού ήταν κάτι το απίστευτο. Μια ανακάλυψη που μπορεί να συγκριθεί μ’ εκείνη της Βεργίνας και του Τουταγχαμών. Το νέο μουσείο βρίσκεται στην κωμόπολη Λαμπαγιέκε λίγα χιλιόμετρα βορειότερα. Θα επισκεφθούμε το μουσείο που κατασκευάστηκε για να στεγάσει τα εντυπωσιακά ευρήματα του «Ηγεμόνα του Σιπάν» και θα μείνουμε άφωνοι από το θέαμα και τον πλούτο των πολύτιμων αντικειμένων. Θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε και το κοντινό Μουσείο Μπρούνιχ που για πολλές δεκαετίες ήταν αυτό που στέγαζε τα νέα ευρήματα από τους πολιτισμούς του Βόρειου Περού ενώ το απόγευμα θα επισκεφθούμε τις πυραμίδες και τους χωμάτινους όγκους όπου βρισκόταν η βασιλική νεκρόπολη των Τσιμού.

 

Ημέρα 13η: Τσικλάγιο – Γκόκτα (Τσατσαπόγιας)

Το πέρασμα των Άνδεων! Νωρίς το πρωί αφήνουμε τις παράκτιες πεδιάδες ακι ανηφορίζουμε στις Άνδεις. Τις ημιάγονες πλαγιές διαδέχονται πράσινα λιβάδια και στη συνέχεια τροπικά τοπία που υποδηλώνουν την γειτνίαση με την λεκάνη του Αμαζονίου. Το απόγευμα καταλήγουμε στην ειδυλλιακή περιοχή της Γκόκτα με θέα τον ομώνυμο καταρράκτη, ένα από τα φυσικά θαύματα του Περού.

 

Ημέρα 14η: Γκόκτα (φρούριο Κουέλαπ)

Όλη η μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη του φρουρίου Κουελάπ, των Μυκηνών της Νότιας Αμερικής! Παρότι χρονικά απέχουν τα δυο αρχαία μνημεία πάνω από 3.000 χρόνια δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τις αρχιτεκτονικές ομοιότητες. Το Κουέλαπ του πολιτισμού των Τσατσαπόγια προηγείται 1.000 χρόνια των Ίνκα και ατενίζει από τα 3.000 μέτρα το χάος του φαραγγιού που σχηματίζει ο ποταμός Ουτκουμπάμπα. Η πρόσβαση από μόνη της είναι μια περίπλοκη διαδικασία που αποκαλύπτει σταδιακά τη μεγαλοπρέπεια του χώρου. Από το χωριό Τίνγκο θα πάρουμε το τελεφερίκ. Από εκεί θα βρεθούμε 1.000 μέτρα ψηλότερα στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού όπου στέκει το επιβλητικό οχυρό με 10 μέτρα ψηλούς τοίχους. Οι Ισπανοί δεν συνάντησαν ποτέ τους κατοίκους Τσατσαπόγια. Οι περιγραφές των Ίνκα μιλάνε για έναν λαό με λευκό δέρμα και ξανθά μαλλιά όπως μερικές απ’ τις προτομές στο Τιχουανάκο της Βολιβίας. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα ερείπια που είχαν κρυφτεί για 12 αιώνες κάτω απ’ την υποτροπική βλάστηση και θα νιώσουμε εκείνο το συναίσθημα της προσωπικής ανακάλυψης ενός σπάνιου τόπου. Όταν χορτάσουμε από εικόνες και εμπειρίες θα επιστρέψουμε με τον ίδιο τρόπο στη βάση μας.

 

Ημέρα 15η: Γκόκτα - Χαέν - Λίμα

Μετά το πρωινό μας γεμάτοι από εικόνες μιας φύσης μοναδικής και πλούσιες διηγήσεις για ένδοξους βασιλείς, ξεκινάμε για το αεροδρόμιο της Χαέν απ’ όπου με μεσημεριανή πτήση θα επιστρέψουμε αεροπορικώς στη Λίμα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 16η: Λίμα - Αθήνα

Το πρωί απολαύστε τη βόλτα σας στο Μιραφλόρες με θέα τον Ειρηνικό. Το απόγευμα επιστροφή αεροπορικώς στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την επομένη.

 

Ημέρα 17η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

Επέκταση ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΡΟΥ

17 ημέρες

Ημιδιατροφή

18/6, 16/7, 6 & 27/8, 10/9

4*, 5*

4.580

+1.280

+1.050

 

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): KLM.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4 * & 5*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Kατά την διάρκεια των ξεναγήσεων.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Έλληνας Αρχηγός & τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβανονται

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: KLM

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Άμστερνταμ 06.00 08.30
Άμστερνταμ – Λίμα 12.35 18.05
Λίμα – Άμστερνταμ 19.55 15.05
Άμστερνταμ – Αθήνα 20.55 01.10*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα