Skip to main content

Κούβα - Μεξικό με Κανκούν και Ριβιέρα Μάγιας | Καλοκαίρι 2023 από 2490€

Διάρκεια: 13, 14, 16 ΗΜΕΡΕΣ

8/7, 10/7, 10/8

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΝΚΟΥΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολιτικό Κανκούν, ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου. Η τουριστική του ζώνη είναι μια στενή λωρίδα γης αρκετών χιλιομέτρων, που βρέχεται από τη μια πλευρά της από τη λιμνοθάλασσα και από την άλλη από τα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής. Εξαιρετικό σκηνικό για ώρες χαλαρής περιπλάνησης. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΑΝΚΟΥΝ – ΤΣΙΤΣΕΝ ΙΤΖΑ – Μπάνιο σε σενότα - ΚΑΝΚΟΥΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για μια συναρπαστική ημέρα σε έναν συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο, από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους στον κόσμο: είναι το Τσιτσέν Ιτζά, η μητρόπολη των Μάγια στην κλασική και μετακλασική περίοδο της ακμής τους. Αμέτρητοι ναοί χωμένοι μέσα στη ζούγκλα, το κυκλικό αστεροσκοπείο, το μεγαλύτερο γήπεδο του παιχνιδιού της μπάλας, οι χώροι των ανθρωποθυσιών και φυσικά η επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα-ναός του Κουκουλκάν, μαρτυρούν το μεγαλείο της έξοχης αυτής πόλης. Λέγεται μάλιστα πως κατά την εαρινή και φθινοπωρινή ισημερία (21 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου), κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, σχηματίζεται η σκιά ενός φιδιού με στέμμα, του θεού Κουκουλκάν, να κατεβαίνεις τις σκάλες! Και όταν χτυπάς τα χέρια σου σε ορισμένο σημείο της πλευράς της μεγάλης πυραμίδας, ο ήχος είναι ακριβώς ο ήχος του κετζάλ, του ιερού πουλιού των Μάγια.

Μετά την ξενάγησή μας στο Τσιτσέν Ιτζά, η οποία θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη μας, μας περιμένει άλλη μία μοναδική εμπειρία: μπάνιο στη σενότα Ικ Κιλ, μία εσωτερική λίμνη με καταπράσινα νερά! 

Επιστρέφουμε στο Κανκούν. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΑΝΚΟΥΝ: Επίσκεψη στο ΤΟΥΛΟΥΜ – Μπάνιο σε σενότα - ΚΑΝΚΟΥΝ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για μια αξέχαστη ημέρα στη μαγευτική Ριβιέρα Μάγια, την περιοχή το Μεξικού που βρέχεται από την Καραϊβική. Πρόκειται πραγματικά για ένα από τα πιο μαγευτικά κομμάτια της Καραϊβικής. Αφεθείτε στη μαγεία των εκθαμβωτικών νερών και των ονειρεμένων κάτασπρων παραλιών με τους κοκκοφοίνικες, στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, στην καταπράσινη φύση που εκτείνεται πέρα από τον ορίζοντα και περάστε μοναδικές στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες σε αυτόν τον παράδεισο, ανάμεσα στα ίχνη των Μάγια και στις εξεζητημένες ξενοδοχειακές μονάδες, έτοιμες να ικανοποιήσουν τα θέλω σας.

Κατά τους Μάγια, οι θεοί έδωσαν εντολή να δημιουργηθεί ο ουρανός, ο οποίος κάλυψε τη γη με φως. Από το φως ήρθε το νερό που έδωσε ζωή στα δέντρα, τα οποία με τη σειρά τους έγιναν σπίτι για τα πουλιά, που μετέφεραν τους σπόρους των λουλουδιών. Στη συνέχεια ήρθαν οι τάπιροι (ζωάκια του Γιουκατάν) και οι φασιανοί. Κάτω από το ατάραχο φως του φεγγαριού, αυτό το μοναδικό μέρος γέμισε με παραδείσια γνωρίσματα για να το απολαμβάνει η ανθρωπότητα αιωνίως.

Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των Μάγια στο Τουλούμ, στον λόφο 12 μέτρων πάνω από την Καραϊβική, και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής, σε έναν τόπο, που συνδυάζει κατάλευκες σαν αλάβαστρο αμμουδιές με φοίνικες και κρυστάλλινα νερά, με τον αρχαίο πολιτισμό των Μάγια.

Μετά την ξενάγησή μας, κατευθυνόμαστε σε μία ακόμα σενότα, την Κάσα ντε λας Τορτούγας, για μπάνιο στα μαγευτικά νερά της εσωτερικής λίμνης.
Επιστροφή στο Κανκούν και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΑΝΚΟΥΝ – πτήση για την ΑΒΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πάνω στη μυθική παραλιακή Μαλεκόν της Αβάνας. Παρά την κούραση, λίγοι αντιστέκονται σε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και την ατμόσφαιρά της... αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του να μένεις στην καρδιά της πόλης κι όχι σε μακρινά προάστια. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΒΑΝΑ: ξενάγηση στην πόλη - Βόλτα με τα παλιά αυτοκίνητα του '50

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για μια απολαυστική εξερεύνηση της Αβάνας! Θα ξεκινήσουμε από το Βεδάδο, την καρδιά της σύγχρονης πόλης όπου μένουμε για να γνωρίσουμε τη Λεωφόρο των Προέδρων με τα ιστορικά αγάλματα, την καρδιά της πόλης την οδό 23 με το παγωτατζίδικο Coppelia, τους θρυλικούς κινηματογράφους και τα κτίρια αρτ ντεκό, θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο με τα νεοκλασικά του Προπύλαια, θα σταματήσουμε για να περπατήσουμε την ιστορική Πλατεία της Επανάστασης όπου έβγαζε τις ομιλίες του ο Κάστρο και στεγαζόταν το γραφείο του Τσε και θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων, όπου θα μυηθούμε στα μυστικά της τέχνης της παρασκευής πούρων και θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε και πούρα σε τιμές αισθητά χαμηλότερες από οπουδήποτε αλλού.

Συνέχεια έχει η παραλιακή οδός, όπου ξετυλίγεται μπροστά μας η σύγχρονη ιστορία της πόλης, από το ψηλότερο κτίριο της πόλης, το νοσοκομείο Hermanos Amejeiras μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία και τα όσα έχουν εκτυλιχθεί μπροστά της στο πέρασμα των δεκαετιών.

Σειρά θα πάρει το Centro, μια γειτονιά που αποπνέει μια γλυ¬κιά μελαγχολία, πριν εισέλθουμε στην Παλιά Πόλη, το αρχι¬τεκτονικό διαμάντι της Λατινικής Αμερικής. Αφού ανέβουμε το αρχοντικό Πράδο με τα Θέατρο Αλίσια Αλόνσο να δεσπόζει δίπλα στο ανακαινισμένο Καπιτώλιο, θα αφήσουμε το λεωφορείο για να περπατήσουμε τις κεντρικότερες πλα¬τείες της πρωτεύουσας της Κούβας: την πλατεία της Πόλης με το Κυβερνείο, την οδό Ομπίσπο με το Ambos Mundos, το ξενοδοχείο του Χέμινγουεϊ για τον οποίο θα μας αφηγηθεί ιστορίες ο ξεναγός μας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αποι¬κιακής Αρχιτεκτονικής ώστε να αφουγκραστούμε την αποικιακή περίοδο στην πρώην κατοικία του Κυβερνήτη, θα θαυ¬μάσουμε τον Καθεδρικό ή αλλιώς «την ποίηση σκαλισμένη σε πέτρα» όπως έλεγε ο Αλεχάντρο Καρπεντιέρ, θα μαγευτούμε από τα χρώματα της Παλιάς Πλατείας, θα ακούσουμε ιστορίες στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου για τις θρυλικές μορφές της πόλης που έχουν βάλει η καθεμιά το λιθαράκι της σε αυτό το μωσαϊκό πολιτισμών, αρχιτεκτονικών στιλ, θρησκειών και πολιτικών συστημάτων που έχουν περάσει από τη μαγική αυτή πόλη.

Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το Μουσείο με το Ρούμι (και να το γευθούμε βεβαίως, σε ένα χώρο ποτισμένο με ιστορία) και να κλείσουμε την ξενάγησή μας με τη θέα της πόλης από το ιστορικό κάστρο που έφτιαξαν οι Ισπανοί για να προστατεύσουν -μάταια- την πόλη από Βρετανούς και πειρατές.

Παίρνουμε την υποθαλάσσια σήραγγα και απολαμβάνουμε την τελευταία - για τώρα - θέα της Αβάνας. Όσοι το επιθυμούν επιστρέφουν στο ξενοδοχείο για μερικές ώρες χαλάρωσης στην πισίνα με θέα τη Μαλεκόν, ενώ όσοι θέλουν θα χαθούν στην πολύχρωμη αγορά με τους πίνακες, τα είδη λαϊκής τέχνης και τα μουσικά όργανα, συζητώντας και αστειευόμενοι με τους πάντα κεφάτους Κουβανούς.

Το βραδάκι έρχεται η ώρα για ένα ταξίδι στο χρόνο: τα κλασικά αυτοκίνητα που κοσμούν τους δρόμους της πόλης θα μας παραλάβουν από το ξενοδοχείο μας, θα μας κάνουν μια περιήγηση στη φωτισμένη πια Αβάνα. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε επιλεγμένο εστιατόριο.

Για το βράδυ, ο αρχηγός μας έχει να μας κάνει πολλές προτάσεις, από βόλτες στη σαγηνευτική παλιά πόλη μέχρι συστάσεις για ποτό και χορό σε μερικά από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στέκια της πόλης, όπως τα ξέρουν μόνο οι ντόπιοι. Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

 

6η ημέρα: ΑΒΑΝΑ: εκδρομή στο ΒΙΝΙΑΛΕΣ – ΠΙΝΑΡ ΝΤΕΛ ΡΙΟ

Πρωινή αναχώρηση για την επαρχία του Πινάρ Ντελ Ρίο, την κατεξοχήν καπνοπαραγωγό περιοχή της Κούβας. Η κοι¬λάδα του Βινιάλες, το ομορφότερο ίσως τοπίο στην Κούβα με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και την ορ¬γιώδη βλάστηση, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσι-κής ομορφιάς της UNES CO, θα σας εντυπωσιάσει τόσο όσο και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ντόπιων, αφού το ρολόι φαίνεται να έχει σταματήσει σε περασμένες, πιο ξέ¬νοιαστες δεκαετίες. Θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Ινδιά-νου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα, θα απολαύ¬σουμε παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζί¬νας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ενώ η γιγαντιαία βραχογραφία της Προϊστορίας σε ένα τοπίο που κόβει την ανάσα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την επίσκεψη σε μια από τις αυθεντικότερες επαρχίες της Κούβας. Επιστροφή στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας.

 

7η ημέρα: ΑΒΑΝΑ: ελεύθερη ημέρα

Ημέρα με ελεύθερο χρόνο η σημερινή για να περιηγηθείτε μόνοι σας ή με τη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού μας στα δρομάκια της και στα παζάρια ειδών λαϊκής τέχνης, να δοκιμάσετε τα τοπικά κοκτέιλ με ρούμι (ντάκιρι, μοχίτο) στα ιστορικά μπαράκια, να αναζητήσετε την ανεμελιά των κατοίκων της, των Habaneros και να κάνετε ευχάριστες συζητήσεις μαζί τους ή για κάποια προαιρετική εκδρομή ή πρόσθετη ξενά¬γηση σε άλλα, πιο άγνωστα μέρη της πόλης, ανακαλύπτο-ντας πτυχές της

Ο ξεναγός μας μπορεί να σας προτείνει δείπνο σε κάποια από τα paladar (εστιατόρια που στεγάζονται σε κουβανικά σπίτια) και φυσικά μια πλειάδα από δραστηριότητες για τη νυχτερινή ζωή της πόλης: φρενήρης σάλσα, δυναμική ροκ, λάτιν τζαζ, νοσταλγικά μπολέρο, δημιουργική fusion, τίποτε δε λείπει από το ρεπερτόριο μιας πόλης που ποτέ δεν κοιμά¬ται. Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

 

8η ημέρα: ΑΒΑΝΑ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΓΚΟΥΑΜΑ – Εκτροφείο Κροκοδείλων – Βαρκάδα στη ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ (Μαυσωλείο του Τσε) – ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Αποχαιρετούμε την Αβάνα για να κινηθούμε νοτιανατολικά. Καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής θα εντρυφήσουμε στην κουβανική ιστορία με τρόπο ζωντανό, μεταδοτικό και ψυχαγωγικό ταυτόχρονα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη Χερσόνησο Guama, όχι μακριά από τον Κόλπο των Χοίρων όπως μαρτυρούν τα σημάδια για όσους ξέρουν να τα διαβάσουν. Θα επισκεφθούμε το εκτροφείο κροκοδείλων και θα μάθουμε για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο διαφορετικά είδη, οι πιο τολμηροί θα αγγίξουν μάλιστα τα μικρά κροκοδειλάκια (με τα μεγάλα δεν παίζουμε!) και, αφού δούμε τα προϊστορικά ψάρια manjuari, στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα με ταχύπλοο στη Λίμνη του Θησαυρού σε ένα γαλήνιο, ειδυλλιακό τοπίο, όπου υπάρχει αντίγραφο κοινότητας των Ινδιάνων Ταϊνος. Είναι το κατάλληλο σημείο για να μάθουμε για τις συνήθειές τους, τη θρησκεία τους, την κληρονομιά που μας άφησαν (γνωρίζατε ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε ακόμη και στα Ελληνικά πάνω από 20 λέξεις που προέρχονται από τη γλώσσα αυτού του αφανισμένου λαού;) και θα μάθουμε για τις γενοκτονίες των Ισπανών στην Καραϊβική. Εκτός από τα κοκτέιλ σε καρύδα που θα μας δροσίσουν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τηγανιά κροκόδειλο, με θέα την πλούσια βλάστηση της λίμνης.

Η συνέχεια περιλαμβάνει τόνους ιστορίας: Για μιάμιση ώρα που διαρκεί η διαδρομή, θα εντρυφήσουμε και στις πιο άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, από την παιδική του ηλικία μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι για την επίσκεψη στη Σάντα Κλάρα και το Μαυσωλείο του Τσε, όπου το εντυπωσιακό άγαλμα και τα συγκινητικά εκθέματα θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας και θα μας φέρουν πιο κοντά σε περασμένες, επαναστατικές εποχές. Θα διασχίσουμε την πόλη της Σάντα Κλάρα και θα έχουμε διέλευση και από το σημείο του εκτροχιασμού του τραίνου που προκάλεσαν οι άνδρες του Τσε για να προκαλέσουν την πτώση του Μπατίστα και τη φυγή του 3 ημέρες αργότερα.

Μετά τη Σάντα Κλάρα, η περιήγησή μας θα μας φέρει στο Τρινιδάδ. Μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της ηπείρου, τα καλντερίμια και τα πολύχρωμά του κτίρια αξίζουν κάτι παραπάνω από μια φευγαλέα επίσκεψη. Έτσι διανυκτερεύουμε στην παραλία του Τρινιδάδ ώστε να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στο all inclusive ξενοδοχείο μας πάνω στην τεράστια παραλία Ancon με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε, και το βράδυ, μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο, όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στα στενά της πόλης για να αφουγκραστούμε όχι μόνο την αποικιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτή η πόλη-σκηνικό ταινίας, αλλά και να απολαύσουμε την υπαίθρια νυχτερινή ζωή της πόλης, την καλύτερη σε όλη την επαρχία της Κούβας.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες αξιολογούν τη βραδιά στο Τρινιδάδ ως την καλύτερη της διαμονής τους στην Κούβα.

 

9η ημέρα: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Μετά το πρωινό μας, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το μαγικό Τρινιδάδ και με το φως της ημέρας. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Πόλης με την πλούσια αποικιακή κληρονομιά, θα περπατήσουμε τα στενά της, θα θαυμάσουμε την Plaza Mayor και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο πριν βρεθούμε στο ιστορικό μπαρ Canchanchara όπου θα πιούμε το ομώνυμο ποτό που οι αποικιοκράτες έδιναν στους σκλάβους, ώστε να πάρουμε δυνάμεις για να χορέψουμε υπό τους ήχους της τοπικής μπάντας.

Λίγα χιλιόμετρα αργότερα θα βρεθούμε στο Σιενφουέγος, μια πόλη που πρόσφατα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της από Γάλλους. Θα επισκεφθούμε φυσικά την κεντρική πλατεία, που προστατεύεται από την UNESCO ως ένα από τα σπάνια παραδείγματα γαλλικής αρχιτεκτονικής στον ισπανόφωνο κόσμο . Θα μπούμε στο Θέατρο Tomas Terry να θαυμάσουμε ένα από τα θέατρα-διαμάντια της χώρας και θα επισκεφθούμε και το Palacio Valle, ένα από τα εντυπωσιακότερα παλάτια της εποχής, με ιδιαίτερη ιστορία και θέα σε όλο τον κόλπο.

Η τελευταία μας στάση θα είναι το Βαραδέρο, το θέρετρο με μια από τις διασημότερες παραλίες της Καραϊβικής, όπου και θα περάσουμε τα τελευταία μας βράδια στη χώρα. Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο μας και μας περιμένει για στιγμές χαλάρωσης.

Το ξενοδοχείο μας, Melia Varadero, είναι all inclusive και προσφέρει και εντυπωσιακή ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα, όσοι το επιθυμούν μπορούν το βραδάκι να περπατήσουν στο κέντρο της κωμόπολης, όπου η νυχτερινή ζωή ικανοποιεί όλα τα γούστα.

 

10η – 11η ημέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Δύο ελεύθερες ημέρες στο Βαραδέρο για να έχουμε όλο τον χρόνο που θα χρειαστούμε ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο το μαγευτικό αυτό τμήμα της Κούβας! Προαιρετικά, για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα εκδρομής στο Κάγιο Μπλάνκο. Πρόκειται για την πιο διάσημη κρουαζιέρα (κόστος: 110€) στο νησί που θα σας μείνει αξέχαστη. Αναχώρηση το πρωί για τη μαρίνα του Βαραδέρο, όπου θα επιβιβαστούμε σε καταμαράν για τη σημερινή μας εξόρμηση. Θα περάσουμε ανάμεσα από νησιά με μαγκρόβιες, θα βουτήξουμε προαιρετικά στα ανοιχτά, θα χορέψουμε και θα πιούμε στο κατάστρωμα (η εκδρομή είναι all inclusive), πριν φτάσουμε στο χώρο όπου βρίσκονται τα δελφίνια, ανοιχτά στη θάλασσα, όπου μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: μπαίνουμε στο νερό και τα αγγίζουμε, τα αγκαλιάζουμε, τα φιλάμε (και μας ανταποδίδουν το φιλί!), τα σηκώνουμε (!) κι όποιος επιθυμεί τα πιάνει και από τα πτερύγια για να τον κάνουν μια μικρή βόλτα.

Η εκδρομή μας δεν τελειώνει εδώ: ακολουθεί παραμονή στο ακατοίκητο τροπικό νησί Κάγιο Μπλάνκο, όπου θα έχουμε δύο ώρες στη διάθεσή μας να απολαύσουμε τόσο την κατάλευκη παραλία του, όσο και το μπουφέ. Η επιστροφή, ανέμου επιτρέποντος, γίνεται με πανιά, για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Όσοι το επιθυμούν... επιστρέφουν στην παραλία, ή ακολουθούν τις συμβουλές του αρχηγού μας για το τελευταίο τους βράδυ στο Βαραδέρο.

 

12η ημέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ – ΑΒΑΝΑ πτήση επιστροφής

Ελεύθερος χρόνος στο Βαραδέρο (check-out στις 12:00) μέχρι την ώρα που θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση επιστροφής μας.

13η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Η αναχώρηση 10.07 αφορά 14ήμερο πρόγραμμα με μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα με πρωινό

Η αναχώρηση 08.07 αφορά 16ήμερο πρόγραμμα με δύο (2) επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Κανκούν με πρωινό και μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα με πρωινό

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα – 16 ημέρες / 14 διανυκτερεύσεις-Με δύο (2) επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Κανκούν με πρωινό και μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα με πρωινό - Τιμή από 2690€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2690 € 990 €
  Twin Room 2690 € 990 €
  Triple Room 2690 € 990 €
  Single Room 3640 € 990 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα – 14 ημέρες / 12 διανυκτερεύσεις-Με μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα με πρωινό - Τιμή από 2490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2490 € 990 €
  Twin Room 2490 € 990 €
  Triple Room 2490 € 990 €
  Single Room 3240 € 990 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα – 14 ημέρες / 12 διανυκτερεύσεις-Με μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα με πρωινό - Τιμή από 2490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2490 € 990 €
  Twin Room 2490 € 990 €
  Triple Room 2490 € 990 €
  Single Room 3240 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το πολυτελές Melia Cohiba 5* ή το Hotel Nacional 5* (4 διανυκτερεύσεις), στο Βαραδέρο 5* All Inclusive (3 διανυκτερεύσεις), στο Τρινιδάδ 4* All Inclusive (1 διανυκτέρευση)
  • διαμονή στο Κανκούν στο εξαιρετικό InterContinental Presidente Cancun Resort 4* sup, το πολυτελές resort ξενοδοχείο ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με θέα τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής.
  • Διατροφή στην Κούβα: Πρωινό καθημερινά και 9 γεύματα συνολικά 
  • Πρωινό στο Κανκούν
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός/ξεναγός-αποκάλυψη (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την Κούβα και το Μεξικό.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Βίζα Κούβας (Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην τιμή).
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά .

         
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι φόροι για το ταξίδι στην Κούβα ανέρχονται σε  990€

 

AIR FRANCE 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF1033

08/07/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

Operated by DAT ( Danish Air Transport) preferred partner of Air France

AF 650

08/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΚΑΝΚΟΥΝ

14:35

18:25

AF 959

22/07/2023

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

23:35

14:55 +1

AF1032

23/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

18:20

22:30

Operated by DAT ( Danish Air Transport) preferred partner of Air France

16 ήμερο πρόγραμμα με δύο (2) επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Κανκούν με πρωινό

και μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα με πρωινό

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF1033

10/07/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

Operated by DAT ( Danish Air Transport) preferred partner of Air France

AF 650

10/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΚΑΝΚΟΥΝ

14:35

18:25

AF 959

22/07/2023

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

23:35

14:55 +1

AF1032

23/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

18:20

22:30

Operated by DAT ( Danish Air Transport) preferred partner of Air France

14ήμερο πρόγραμμα με μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα με πρωινό

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF1033

10/08/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

Operated by DAT ( Danish Air Transport) preferred partner of Air France

AF 650

10/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΚΑΝΚΟΥΝ

14:35

18:25

AF 959

21/08/2023

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

23:35

14:55 +1

AF1032

22/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

18:20

22:30

Operated by DAT ( Danish Air Transport) preferred partner of Air France

13 ήμερο πρόγραμμα όπως περιγράφεται