Skip to main content

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΕΡΡΑ ΜΑΔΡΕ - ΚΟΠΕΡ ΚΑΝΥΟΝ Σιδηρόδρομος «Τσιουάουα Αλ Πασίφικο» 15 ημέρες Ιούλιος Σεπτέμβριος 2023 από 3990

Αναχωρήσεις: 12/7 | 3/8 | 23/9

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μέξικο Σίτυ

Η πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού θα μας μεταφέρει στο Μέξικο Σίτυ, την πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο του κόσμου με εικοσιπέντε εκατομμύρια ανθρώπους να κινούνται καθημερινά με χαοτικούς ρυθμούς στο οροπέδιο που βρίσκεται στα 2.250 μέτρα και που κάποτε καλυπτόταν από τα νερά λίμνης που σήμερα έχει αποξηρανθεί για να αποκαλυφθεί το πολύτιμο έδαφος που φιλοξενεί τους κατοίκους του.

 

Ημέρα 2η: Μέξικο Σίτυ

Άφιξη νωρίς το πρωί και αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινάει μια πληθωρική ξενάγηση στην πόλη. Η σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας, η κεντρική πλατεία Ζόκαλο (Plaza de la Constitución) έκτασης 57.600 τ.μ. θα μας προϋπαντήσει με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια που θα χτίσουν τις ιστορικές λεπτομέρειες της ξενάγησής μας. Την ίδια στιγμή, ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας, τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων, αλλά και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα τροφοδοτήσουν με ενδιαφέρον την περιήγησή μας στην πόλη.

Στην περίφημη Paseo de la Reforma, σχεδιασμένη στα 1860 στα πρότυπα των εντυπωσιακών ευρωπαϊκών λεωφόρων, το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας καθώς και οι προτομές των πιο διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας χαιρετούν φιλικά τους επισκέπτες. Στην πλατεία των μουσικών Μαριάτσι θα ακούσουμε τους λευκούς ήχους της πόλης, ενώ στον πανύψηλο πύργο Torre Latinoamericana και την περιοχή της Zona Rosa θα αφουγκραστούμε τον μεξικανικό urbanism, έτσι όπως αποκαλύπτεται με τα μοντέρνα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα bars και τα καφέ.

Στην οδό Calle de Londres, στο κέντρο της Κογιοακάν, η Casa Azul δηλαδή το σπίτι όπου έζησε και πέθανε η διασημότερη Μεξικανή ζωγράφος του 20ου αιώνα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Μέσα από ένα σύνολο έργων τέχνης, κεραμικών αλλά και προσωπικών αντικειμένων θα γνωρίσουμε τη Φρίντα Κάλο, γυναίκα- σύμβολο στην ιστορία της Τέχνης, η οποία ερμήνευσε με την τέχνη της αμέτρητα κοινωνικά, υπαρξιακά καθώς και θέματα ταυτότητας φύλου.

 

Ημέρα 3η: Μέξικο Σίτυ –  Ελ Φουέρτε

Η σημερινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στο Λος Μότσις, μία παραλιακή, «ξεχασμένη» πόλη στο κόλπο της Καλιφόρνια. Αναχώρηση οδικώς για το Ελ Φουέρτε, μια τυπική μεξικάνικη πόλη του βορρά. Κατά την απογευματινή μας ξενάγηση θα δούμε το δημαρχιακό μέγαρο, τα παλιά αρχοντικά αποικιακής αρχιτεκτονικής, τον καθεδρικό ναό καθώς και το μουσείο της πόλης. Το βράδυ θα διαμείνουμε σε γραφική Ποσάδα (παραδοσιακό ξενοδοχείο) αναμένοντας με ανυπομονησία το επόμενο διήμερο που θα διασχίσουμε με την ιστορική αμαξοστοιχία του Ειρηνικού το περίφημο Copper Canyon ή αλλιώς Φαράγγι του Χαλκού.

 

Ημέρα 4η: Ελ Φουέρτε – Μπαράνκας (Copper Canyon)

86 τούνελ, 39 γέφυρες και 90 ολόκληρα χρόνια μάχης με τις αντιξοότητες της γεωλογικής δομής της περιοχής, συνθέτουν το έπος της κατασκευής του περίφημου σιδηρόδρομου του Ειρηνικού, ο οποίος ολοκληρώνει την δραματική κατάβαση από τα 2.338 μέτρα του οροπεδίου του Μέξικο στα 0 μέτρα του Ωκεανού διασχίζοντας το διάσημο Copper Canyon (Φαράγγι του Χαλκού) σαφώς μεγαλύτερο, βαθύτερο και επιβλητικότερο από το γνωστότερο Grand Canyon στις ΗΠΑ.

Η μαγευτική διαδρομή του τραίνου, οι εικόνες ανείπωτης ομορφιάς, δύσκολο να περιγραφούν με λόγια, οι μεστές επισκέψεις με την βοήθεια των ντόπιων ξεναγών και η επίσκεψή μας στην Piedra Volada, συνθέτουν μία μοναδική ταξιδιωτική απόλαυση.

 

Ημέρα 5η: Μπαράνκας – Κριλ - Τσιουάουα

Η άφιξή μας στο Κριλ, τελευταίος σταθμός στο Copper Canyon, συνοδεύεται με περιήγηση στην γύρω περιοχή. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Τσιουάουα την πόλη που χάρισε το όνομά της στα γνωστά λιλιπούτεια σκυλάκια.

Η πόλη αποτέλεσε το ορμητήριο του θρυλικού επαναστάτη Πάντσο Βίλλα του οποίου θα επισκεφθούμε το αρχηγείο, την θρυλική Quinta Luz ενώ στη συνέχεια μας περιμένει το κέντρο της πόλης με τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό.

 

Ημέρα 6η: Τσιουάουα - Μοντερέι

Η πρωινή πτήση μάς μεταφέρει στο Μοντερέι, την βιομηχανική μητρόπολη του Βόρειου Μεξικό, εδώ που επιβιώνει η μεξικανική κουλτούρα με αυτή της άλλης πλευράς των συνόρων που ζούνε οι «Γκρίνκος» όπως αποκαλούν οι Μεξικάνοι τους κατοίκους των ΗΠΑ. Η ξενάγηση που ακολουθεί θα μας αποκαλύψει τα πολλά πρόσωπα της μοντέρνας πόλης με τους φρενήρεις ρυθμούς. Κορυφαίο αξιοθέατο ο Καθεδρικός Ναός της πόλης.

 

Ημέρα 7η: Μοντερέι - Γουαδαλαχάρα

Αλλαγή σκηνικού σήμερα, αφού μία σύντομη πτήση θα μας μεταφέρει στην 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την θρυλική Γουαδαλαχάρα, την πιο «μεξικάνικη» από όλες τις πόλεις του Μεξικό. Εδώ οι Μαριάτσι, τα Σομπρέρο και φυσικά η τεκίλα συνυπάρχουν σε ένα αρμονικό κοκτέιλ που συναρπάζει. Οι τέσσερις κεντρικές πλατείες της πόλης που περιβάλλουν τον Καθεδρικό Ναό και είναι γεμάτες από θαυμάσια κτίρια, το Οσπίσιο Καμπάνιας με τις απολαυστικές νωπογραφίες του Ορόσκο, η πλατεία Ταπατία με τον πεζόδρομο που την περιβάλλει, θα μας παρασύρουν στο μεξικάνικο ταμπεραμέντο της πόλης, ενώ για το βράδυ προτείνουμε ανεπιφύλακτα: Plaza De Los Mariachi.

 

Ημέρα 8η: Γουαδαλαχάρα - Ζακατέκας

Μία πόλη κόσμημα μας περιμένει σήμερα. Το Ζακατέκας υπήρξε ανέκαθεν μία πλούσια πόλη λόγω των ορυχείων ασημιού τα οποία λειτουργούν ανελλιπώς εδώ και 400 χρόνια. Αυτός ο πλούτος είναι εμφανής στα κτίρια της πόλης με την μπαρόκ αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερα εντυπωσιακό διάκοσμο. Η απογευματινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει αυτή τη σπάνια ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο.

 

Ημέρα 9η: Ζακατέκας - Γουαναχουάτο

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, με πρώτη στάση τη Λεόν, την πρωτεύουσα των δερμάτινων ειδών του Μεξικό, με πληθώρα ειδών σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Νωρίς το απόγευμα θα είμαστε στο Γουαναχουάτο, άλλη μία πόλη που γεννήθηκε λόγω του ασημιού. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μία αμφιθεατρική πόλη με ήσυχα στενά δρομάκια, καλοδιατηρημένες πλατείες και υπέροχα αποικιακά αρχοντικά. 

 

 

Ημέρα 10η: Γουαναχουάτο (Κερέταρο – Σαν Μιγκέλ) – Μορέλια

Πώς να περιγράψει κανείς μία μέρα σαν τη σημερινή που μέσα σε μερικές ώρες θα βιώσουμε τη μαγεία της αρχιτεκτονικής παράδοσης και της αμόλυντης μεξικανικής ατμόσφαιρας που προσφέρουν απλόχερα οι δύο πόλεις που ανήκουν αμφότερες στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Πρώτα το Κερέταρο και μετά το Σαν Μιγκέλ Αλιέντε με την καλλιτεχνική του παροικία, θα μας ξεδιπλώσουν τις πτυχές της αυθεντικότητάς τους που τα κάνανε διάσημα και θα μας χαρίσουν στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης. Η νότια σημερινή μας πορεία θα μας οδηγήσει στη γραφική Μορέλια που ιδρύθηκε το 1541 και που κάποτε ήταν γνωστή με το ισπανικό όνομα Βαγιαδολίδ. Άφιξη αργά το απόγευμα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. 

 

 

Ημέρα 11η: Μορέλια

Το πρωί θα περπατήσουμε στην πλατεία Ζόκαλο, θα δούμε τον σπουδαίο Καθεδρικό Ναό, θα εξερευνήσουμε το ανάκτορο Κλαβιχέρο και θα επισκεφθούμε το τοπικό κέντρο χειροτεχνίας ανακαλύπτοντας τα μυστικά της πόλης που δίκαια έχει ανακηρυχτεί ως Εθνικό Μνημείο.

 

Ημέρα 12η: Μορέλια (Πατσκουάρο)

Αναχώρηση για το γειτονικό Πατσκουάρο που κατοικείται από το 1400 περίπου από τους ιθαγενείς Πουρέπετσανς, φυλή μοναδική σε όλη την Αμερική λόγω του ότι δεν παρουσιάζει καμιά φυλετική ή γλωσσική συγγένεια με τις υπόλοιπες γνωστές προκολομβιανές φυλές. Σήμερα είναι μία κομψή πόλη όπου συνυπάρχει ο αποικιακός ρυθμός με την Ινδιάνικη ατμόσφαιρα. Στην διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Σάντα Κλάρα και το Τζιντζουντζάν.

 

 

Ημέρα 13η: Πατσκουάρο – Μέξικο Σίτυ

Αναχώρηση για την πόλη του Μεξικού. Άφιξη νωρίς το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος.

 

Ημέρα 14η: Μέξικο Σίτυ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Ένα εκπληκτικό οδοιπορικό φθάνει στο τέλος του, πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία σας ψώνια και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Ημέρα 15η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα Θεσσαλονίκη.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/σεις

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

ΣΙΕΡΡΑ ΜΑΔΡΕ – ΚΟΠΕΡ ΚΑΝΥΟΝ

 

15 ημέρες

Ημιδ/φή

12/7, 3/8, 23/9

3*, 4*, 5*

3.990

+890

+990

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.