Skip to main content

Εξερεύνηση 7 χωρών της Κεντρικής Αμερικής 31/3/2023 απο 6560

Άγνωστοι πολιτισμοί της Μέσης Αμερικής

Καθολικό Πάσχα στην Γουατεμάλα   24 ΗΜΕΡΕΣ   31/3

 

Φίλοι ταξιδιώτες, το ταξίδι που κρατάτε στα χέρια σας αυτή τη στιγμή, αποτελεί την κορωνίδα των ταξιδιών στην Κεντρική Αμερική. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό που ξεκινάει από τις Ακτές του Μπελίζ στο Βορρά και καταλήγει στο απότατο άκρο της Κεντρικής Αμερικής στον Παναμά. Δεν είναι όμως το εύρος του (7 διαφορετικές χώρες!) που το κάνει ξεχωριστό. Είναι η εξαιρετική επιλογή των επισκεπτόμενων περιοχών, τα μνημεία, οι πόλεις, οι δραστηριότητες! Ένα ταξίδι που χτενίζει κυριολεκτικά την Κεντρική Αμερική χωρίς φειδώ στην ποιότητα! Και κάτι ακόμα. Το ταξίδι μας ξεχωρίζει και για την περίοδο που πραγματοποιείται μια που περιλαμβάνει τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής στην Αντίγκουα της Γουατεμάλα! Αν θέλετε πραγματικά ένα ταξίδι που δεν παραλείπει τίποτα από τα σπουδαία αξιοθέατα των πανέμορφων χωρών της Κεντρικής Αμερικής τότε μην διστάσετε. Η εμπειρία μας στην περιοχή και οι πολλαπλές αποστολές εδώ και 20 χρόνια είναι η καλύτερη εγγύηση. Σας περιμένουμε!

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*sup, με Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Εξαιρετικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για να βρίσκεστε στην Αντίγκουα την Μεγάλη Παρασκευή
  • Θα παρακολουθήσουμε το θείο δράμα, όλες τις θρησκευτικές τελετές, τη διαδικασία του στολισμού καθώς και τις περιφορές, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ντόπιου έμπειρου ξεναγού μας
  • Επίσκεψη στο μοναδικό Τικάλ, σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Γουατεμάλας και παλιά πρωτεύουσα των Μάγιας
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Λαμανάι στο Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής 
  • Επίσκεψη στο Τσιτσικαστενάγκο και βαρκάδα στη πανέμορφη λίμνη Ατιτλάν
  • Βαρκάδα στον ποταμό Ρίο Ντούλσε
  • Διαμονή στο Λίβινγκστον / Πουέρτο Μπάριος στα άδυτα της Γουατεμάλας
  • Ξενάγηση στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν στην Ονδούρα
  • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ονδούρας Τεγκουσιγκάλπα και διαμονή στη Γρανάδα της Νικαράγουα
  • Οδική διάσχιση από Κόστα Ρίκα για Παναμά για να απολαύσετε την μοναδική φύση
  • Ολοήμερη εκδρομή στους Κούνας στον Παναμά
  • Εμπειρότατος αρχηγός αποστολής: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ

Εξερεύνηση 7 χωρών της Κεντρικής Αμερικής

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η (31/3): Αθήνα- Μπελίζ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπελίζ.

 

Ημέρα 2η (01/04): Μπελίζ

Άφιξη στην ομώνυμη "πρωτεύουσα" της μόνης αγγλόφωνης χώρας της Κεντρικής Αμερικής γνώστης άλλοτε σαν Βρετανική Ονδούρα. Το ίδιο απόγευμα θα περιηγηθούμε την χαριτωμένη πολιτεία με τα ξύλινα Βικτωριανά κτήρια, τη ζωντανή ψαραγορά, την περιοχή των κυβερνητικών κτηρίων και την προκυμαία.

 

Ημέρα 3η (02/04): Μπελίζ (Λαμανάι)

Μια αλλιώτικη μέρα σάς επιφυλάσσουμε σήμερα που θυμίζει… Ιντιάνα Τζόουνς. Πρώτα θα επισκεφθούμε τον οικισμό Κάμπο 2 στο Σιπγυάρντ όπου έρχονται για ψώνια με τις… άμαξες οι Μενονίτες. Μια αποτραβηγμένη απ’ τα εγκόσμια θρησκευτική κοινότητα Ολλανδογερμανών. Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική, αφού μας περιμένει η γνωριμία με το κόσμημα του πολιτισμού των Μάγιας, που ακούει στο εξωτικό όνομα Λαμανάι, που βρίσκεται ερμητικά απομονωμένο μέσα στο τροπικό δάσος. Θα το προσεγγίσουμε με ταχύπλοο σκάφος αφού δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα χερσαίος δρόμος. Τα επιβλητικά μνημεία, οι ζωντανές ανάγλυφες παραστάσεις και φυσικά το μοναδικό καταπράσινο τοπίο συνθέτουν εικόνες σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης που θα μας συναρπάσουν. Επιστροφή στο Μπελίζε Σίτυ το απόγευμα.

 

Ημέρα 4η (03/04): Μπελίζ - Μπελμοπάν - Τικάλ

Το πρωί αναχωρούμε για την πραγματική πρωτεύουσα του Μπελίζ, το λιλιπούτειο Μπελμοπάν, που βρίσκεται σχετικά κοντά με τα σύνορα με την Γουατεμάλα. Προηγουμένως θα κάνουμε σύντομη στάση για τον Ζωολογικό πάρκο του Μπελίζ για να δείτε από κοντά τα σπάνια ζώα της κεντρο-αμερικανικής πανίδας όπως το τζάγκουαρ, τον μαύρο πάνθηρα, τους ταπίρους, τους τουκάνους κ.ά.

Αφού φωτογραφίσουμε το Κοινοβούλιο και τα διοικητικά κτίρια, του Μπελμοπάν συνεχίζουμε για τα σύνορα. Μετά τις απαραίτητες μεθοριακές διαδικασίες, παίρνουμε το δρόμο μας για το τροπικό δάσος του Ελ Πετέν, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται το «θαύμα» των Μάγια που ακούει στο διάσημο όνομα Τικάλ και το οποίο θα γνωρίσουμε εκτενώς αύριο.

 

Ημέρα 5η (04/04): Τικάλ - Ριο Ντούλσε - Λίβινγκστον

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο μεγαλειώδες Τικάλ, την πρωτεύουσα ενός από των ισχυρότερων βασιλείων των αρχαίων Μάγια. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικό αστικό κέντρο αυτού του προκολομβιανού πολιτισμού. Αυτό που θα εντυπωσιάσει είναι η τοποθεσία του, μια που όλο το αρχαιολογικό πάρκο βρίσκεται μέσα σε υγροβιότοπο και τροπικό δάσος με πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Το Τικάλ έφτασε στο απόγειό του κατά τη διάρκεια της κλασσικής εποχής (200 με 900 μ.Χ.). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πόλη κυριαρχούσε σε μεγάλο τμήμα της περιοχής των Μάγια πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, ενώ αλληλοεπιδρούσε με περιοχές σε όλη την Μεσοαμερική. Μετά το τέλος της κλασσικής περιόδου, υπάρχουν στοιχεία ότι τα ανάκτορα κάηκαν, ενώ παράλληλα ο πληθυσμός άρχισε να μειώνεται, μέχρι την εγκατάλειψη του χώρου στο τέλος του 10ου αιώνα. Αν και η ύπαρξη των ερειπίων ήταν γνωστή στους ντόπιους, ο χώρος έγινε ευρύτερα γνωστός στα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1979, το Εθνικό Πάρκο Τικάλ ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Εμείς θα απολαύσουμε την Μεγάλη Πλατεία, με δύο ναούς-πυραμίδες στην ανατολική και δυτική πλευρά, την ακρόπολη και θα μιλήσουμε για τους ναούς αλλά και για το εξαιρετικά ενδιαφέρον σύστημα ύδρευσης της πόλης. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το Ρίο Ντούλσε όπου θα επιβιβαστούμε σε σκάφος και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στον απέραντο υγρότοπο. Διανυκτέρευση στο Λίβινγκστον που κατοικείται από Αφρικανούς Γκαρίφουνα.

 

Ημέρα 6η (05/04): Λίβινγκστον - Κιριγουά Γουατεμάλα

Επιστρέφουμε στη στεριά και συνεχίζουμε οδικώς προς τον «άγνωστο», αλλά ιδιαίτερα σημαντικό και φωτογενή αρχαιολογικό χώρο του πολιτισμού των Μάγια, που ακούσει στο «εξωτικό» όνομα Κιριγουά. Η επίσκεψή μας είναι αποκαλυπτική του μεγαλείου του κορυφαίου αυτού αρχαίου πολιτισμού. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας την Γουατεμάλα.

 

Ημέρα 7η (06/04): Γουατεμάλα - Τσιτσικαστενάγκο - Αντίγκουα

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Τσιτσικαστενάνγκο που σήμερα Πέμπτη φιλοξενεί εδώ και αιώνες την εβδομαδιαία τοπική αγορά στην οποία συρρέουν οι ιθαγενείς από τις γύρω περιοχές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα ψώνια τους. Ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο ανθρώπων, χρωμάτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων θα αποκαλυφθεί απλόχερα κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην αγορά. Κορυφαίο αξιοθέατο της σημερινής μας μέρας η παλιά εκκλησία, ηλικίας 400 ετών, που είναι χτισμένη στα ερείπια ναού των Μάγια όπου ακόμα και σήμερα γίνονται παγανιστικές τελετές.

 Συνεχίζουμε για την Αντίγκουα, μια πόλη κόσμημα που προστατεύεται από την UNESCO.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για παραλαβή των δωματίων και μετά… βόλτα σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Λατινικής Αμερικής με σπιτάκια βαμμένα σε παστέλ χρώματα, πλακόστρωτους δρόμους και μπαλκόνια στολισμένα με ανθισμένες μπουκαμβίλιες. Όμως η πραγματική μαγεία βρίσκεται στις καταπληκτικές αποικιακές εκκλησίες – κοσμήματα, που σήμερα Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα και βράδυ, για τους καθολικούς, θα είναι γεμάτες με θεοσεβούμενους πιστούς, οι οποίοι δημιουργούν μία κατανυκτική, ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.

 

Ημέρα 8η (07/04): Αντίγκουα (Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών)

Αυτή την εποχή η Αντίγκουα υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν εδώ τις θρησκευτικές παραδοσιακές γιορτές της «Σεμάνα Σάντα» δηλαδή της «Μεγάλης Εβδομάδας». Τα έθιμα αυτής της εποχής έχουν τις ρίζες τους στους πρώτους Ισπανούς αποίκους που έφτασαν γύρω στον 15ο αιώνα από τη Σεβίλλη της Ισπανίας. Οι ιεραπόστολοι σε μία προσπάθεια να τονώσουν το ηθικό των ταλαιπωρημένων από τις αρρώστιες και τις κακουχίες Ισπανών, αναβίωσαν τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας με τον ίδιο τελετουργικό τρόπο που γινόταν και στην Ισπανία. Έχοντας κάνει την καλύτερη επιλογή για την ημέρα επίσκεψης στην πόλη, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Καθολικής Γουατεμάλας. Η Μεγάλη Παρασκευή, γνωστή και ως Ιερή Παρασκευή ή Καλή Παρασκευή, είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, όχι μόνο από θρησκευτικής άποψης αλλά και για την τέχνη της προετοιμασίας των «χαλιών» από λουλούδια κατά μήκος της διαδρομής του Επιταφίου, έτσι ώστε η πόλη να μοιάζει μ’ έναν τεράστιο κήπο. Πρόκειται για μία θρησκευτική τελετή-γιορτή με την οποία οι Χριστιανοί τιμούν τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού και του θανάτου του στον Γολγοθά και η οποία θα σας εντυπωσιάσει και θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Ημέρα 9η (08/04): Αντίγκουα - Σαν Σαλβαδόρ

Το πρωί θα επισκεφθούμε το πλούσιο αρχαιολογικό μουσείο της Γουατεμάλας (αν δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω του Πάσχα) και την ιστορική πλατεία με τον Καθεδρικό και το παλιό Προεδρικό μέγαρο. Στη συνέχεια θα μπούμε στο Ελ Σαλβαδόρ το πιο αναπτυγμένο κράτος της Κεντρικής Αμερικής, και θα παρακάμψουμε για το χωριό Κονσεψιόν ντε Ατάκο διάσημο για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες που στολίζουν τους τοίχους των σπιτιών. Πιο κάτω μας περιμένει το ζωηρό Ναχουιζάλκο που συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες χάρις στην μεγάλη αγορά χειροτεχνίας. Από ‘δω καταλήγουμε στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ για διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 10η (09/04): Σαν Σαλβαδόρ - Σουτσιτότο

Το πρωί θα επισκεφθούμε το κέντρο τεχνών του Φερνάντο Γιόρτ, του εθνικού ζωγράφου του Σαλβαδόρ, την πλατεία με τον καθεδρικό ναό, το παλιό θέατρο και το Μουσείο Ανθρωπολογίας. Το απόγευμα αναχωρούμε για το αποικιακό κομψοτέχνημα Σουτσιτότο που φαίνεται να μην έχει αλλάξει από την εποχή των Ισπανών.

 

Ημέρα 11η (10/04): Σουτσιτότο - Κοπάν

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε πάνω από την οροσειρά της Κεντρικής Αμερικής για την Ονδούρα. Σταματάμε για λίγο στο κέντρο της κωμόπολης Πάλμα της πρωτεύουσας της χειροτεχνίας του Ελ Σαλβαδόρ, και περνώντας τα σύνορα με την Ονδούρα καταλήγουμε στο γραφικό Κοπάν.

 

Ημέρα 12η (11/04): Κοπάν - Τεγκουσιγκάλπα

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν όπου συναντάμε τα περίτεχνα αγάλματα στην πλατεία των τελετών και καταλήγουμε μπροστά στην ιερή κλίμακα που κάθε της βαθμίδα την διακοσμούν ανάγλυφες παραστάσεις.

Στη συνέχεια διασχίζουμε την ενδοχώρα της Ονδούρα και σταματάμε στην παλιά πρωτεύουσα Κομαγιάγκουα μία από τις πιο καλοδιατηρημένες αποικιακές πόλεις της Κεντρικής Αμερικής. Η Κομαγιάγκουα που διετέλεσε πρωτεύουσα των Ισπανών εκπλήσσει τους επισκέπτες που ελάχιστοι έχουν ακούσει γι’ αυτή. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην Τεγκουσιγκάλπα την πρωτεύουσα της χώρας με το ακαταλαβίστικο όνομα που την κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με το Παραμαρίμπο του Σουρινάμ, την Μπουζουμπούρα του Μπουρούντι και την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο!

 

Ημέρα 13η (12/04): Τεγκουσιγκάλπα - Λεόν

Πρωινό αφιερωμένο στην ξενάγηση της πρωτεύουσας με την παλιά αποικιακή ατμόσφαιρα όπου θα δούμε το παλιό προεδρικό μέγαρο, και τον Καθεδρικό ναό με εξαίσια αποικιακά δείγματα θρησκευτικής τέχνης. Ακολουθώντας την εθνική οδό καταλήγουμε το απόγευμα στην παλιά πρωτεύουσα της Νικαράγουα, τη Λεόν. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα παλιά μέγαρα και την πλούσια ιστορική κληρονομιά της Λεόν.

 

Ημέρα 14η (13/04): Λεόν - Μανάγκουα - Γρανάδα

Αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της χώρας όπου θα δούμε τη λίμνη του παλιού κρατήρα Τισκάπα από το μνημείο του Σαντίνο. Θα περάσουμε από το παλιό ιστορικό κέντρο που το συγκλόνισε ο σεισμός το 1972 και θα σταθούμε στον νέο φουτουριστικό καθεδρικό ναό. Στη συνέχεια θα πάμε στην κορυφή του ηφαιστείου Μασάγια και στην πλούσια αγορά χειροτεχνίας της ομώνυμης πόλης όπου θα βρείτε δερμάτινες τσάντες και κεντημένα πουκάμισα. Θα καταλήξουμε στην πιο αρχοντική αποικιακή πόλη της κεντρικής Αμερικής, τη Γρανάδα.

 

Ημέρα 15η (14/04): Γρανάδα

Πρωινή ξενάγηση στη Γρανάδα όπου θα δούμε τις εκκλησίες, τον καθεδρικό ναό και το παλιό μοναστήρι του Σαν Φρανσίσκο που φιλοξενεί τα σπάνια προκολομβιανά αγάλματα των αμαζονιακών πολιτισμών. H μέρα μας τελειώνει με κρουαζιέρα ανάμεσα στις γραφικές νησίδες της λίμνης. Διανυκτέρευση στη Γρανάδα.

 

Ημέρα 16η (15/04): Γρανάδα-Σαν Χοσέ

Μακρινή η σημερινή διαδρομή καθώς αφήνουμε τις πεδιάδες και ανεβαίνουμε στα οροπέδια της Κόστα Ρίκα στα 1.800 μέτρα. Σταματάμε για λίγο στο παλιό κέντρο της Λιμπέρια και αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της χώρας το Σαν Χοσέ.

 

Ημέρα 17η (16/04): Σαν Χοσέ

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στο Σαν Χοσέ και στο Εθνικό Μουσείο. Εδώ έχουν (ήδη) σταματήσει τα ίχνη των Μάγια και εμφανίζονται άλλοι πολιτισμοί, προερχόμενοι από την Κολομβία και τον Αμαζόνιο. Θα δούμε ακόμη το Εθνικό Θέατρο και τα κυβερνητικά κτήρια και θα αναχωρήσουμε για τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο της Κόστα Ρίκα, τον Γκουαγιαμπό. Εδώ δεν έχουμε εντυπωσιακές πυραμίδες και ναούς όπως στο Βορά, αλλά οι πλατφόρμες και οι βάσεις των κατοικιών των ιθαγενών, υποδηλώνουν το σφρίγος αυτού του άγνωστου πολιτισμού που ξεκίνησε το 1000 π.Χ. και έσβησε το 1400 μ.Χ. πριν ακόμη καταφτάσουν οι Ισπανοί στην Αμερικανική ήπειρο. Μετά την περιήγηση στο χώρο, ανεβαίνουμε στο ηφαίστειο Ιραζού, που παρ' ότι ακόμα καπνίζει, δεν φαίνεται να απειλεί με έκρηξη τη γύρω περιοχή. Θα σταματήσουμε στη διάσημη φρουταγορά της Καρτάγο, ενώ στον υπόλοιπο χρόνο στο Σαν Χοσέ περπατήστε στον πεζόδρομο της πόλης και ψάξτε για χειροτεχνία στην Κασόνα. Δείπνο σε κάποιο από τα τυπικά εστιατόρια του Ελ Πουέμπλο.

 

Ημέρα 18η (17/04): Σαν Χοσέ - Παλμάρ Σουρ

Όταν οι Μάγια άνθιζαν στις βόρειες απολήξεις της Κεντρικής Αμερικής, ένας ακόμη άγνωστος πολιτισμός ήκμαζε στα νότια της σημερινής Κόστα Ρίκα. Πρόκειται για τον πολιτισμό του ποταμού Ντικίς. Οι κάτοικοι -που δεν γνωρίζουμε καν το όνομά τους- άφησαν πίσω τους μερικά απ' τα πιο παράξενα έργα τέχνης. Όχι, δεν είναι αγάλματα και ζωγραφική. Είναι οι απίστευτης τελειότητας γρανιτοειδείς Πετρόσφαιρες που ορισμένες ξεπερνούν σε διάμετρο το ένα μέτρο. Θαρρεί κανείς ότι κατασκευάστηκαν με τα πιο τέλεια μηχανήματα… λέιζερ. Δεν υπάρχουν γραπτές πληροφορίες γι’ αυτόν τον μυστηριακό πολιτισμό του 700 μ.Χ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την UNESCO να εντάξει στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς τις Πετρόσφαιρες του Ντικίς. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό το Παλμάρ Σουρ, μια αγροτική πόλη που σύντομα προβλέπεται να γίνει το κέντρο του τουρισμού της Κόστα Ρίκα. όπου θα διανυκτερεύσουμε!

 

Ημέρα 19η (18/04): Παλμάρ Σουρ - Νταβίντ

Πρωινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και τους αγρούς όπου βρίσκονται φυλαγμένες οι Πετρόσφαιρες. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στις τροπικές περιοχές της Καραϊβικής και περνώντας τα σύνορα στο Πάσο Κανόας εισερχόμαστε στον Παναμά. Το βράδυ καταλήγουμε στην πόλη Νταβίντ όπου θα διανυκτερεύσουμε απόψε.

 

Ημέρα 20ή (19/04): Νταβίντ - Παναμάς

Σήμερα διασχίζουμε κατά μήκος τον Παναμά περνώντας από κτηνοτροφικές περιοχές, ινδιάνικα χωριά και τροπικά τοπία. Το απόγευμα περνάμε πάνω από τη Γέφυρα της Αμερικής, που συνδέει τις δύο πλευρές της διώρυγας και καταλήγουμε στην πόλη του Παναμά.

 

Ημέρα 21η (20/04): Παναμάς

Ξενάγηση στην παλιά πόλη του Παναμά με τα κτίσματα της γαλλικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα πάμε εκεί που όλοι σίγουρα ανυπομονούν. Την Διώρυγα του Παναμά! Εδώ θα έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό το τιτάνιο έργο και να παρακολουθήσουμε τα γιγάντια εμπορικά πλοία να ανεβοκατεβαίνουν ανάμεσα στα βουνά !!! Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο τραίνο στο σταθμό του Κολόν στην πλευρά του Ατλαντικού και θα επιστρέψουμε στον Παναμά ανάμεσα από τα ονειρικά τοπία της διώρυγας.

 

Ημέρα 22η (21/04): Παναμάς - Αρχιπέλαγος Σαν Μπλας - Πάναμα Σίτυ

Ολοήμερη εκδρομή στο αρχιπέλαγος Σαν Μπλας, όπου θα αντικρίσουμε έναν μαγευτικό κόσμο με μικροσκοπικά νησάκια που αποτελούν την κατοικία των φιλικών Ινδιάνων Κούνα. Θα επισκεφθούμε με πλοιάριο τους καταυλισμούς, θα δούμε τον καθημερινό τρόπο ζωής τους και θα ψωνίσουμε πολύχρωμα υφάσματα «μόλα». Επιστρέφουμε το απόγευμα στον Παναμά όπου το βράδυ μάς περιμένει αποχαιρετιστήριο δείπνο με τοπικούς χορούς και μουσική.

 

Ημέρα 23η (22/04): Παναμάς - Πορτομπέλο - Αθήνα

Το πρωί θα εξορμήσουμε στον κόλπο του Πορτομπέλο με τα εντυπωσιακά φρούρια των Ισπανών και τις γαλαζοπράσινες ακτές. Όμως όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν. Το βράδυ πετάμε πίσω στην Αθήνα.

 

Ημέρα 24η (23/04): Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

ΤΙΜΕΣ

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Αναχώρηση

Διαμονή

Διατροφή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ

 

24 ημ.

31/3

4*, 4* sup, 5*

HB

Ημιδιατροφή

6.560

+1.580

+990

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 4* sup & 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Αρχηγός/συνοδός: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού