Skip to main content

η πιο οικονομικη/ποιοτικη εκδρομη Μεξικο Καλοκαιρι 2016 απο 1195

1195 + 690 φοροι/χρεωσεις, μονο 1885 ευρω  !  αναχωρησεις 17/7, 8/8 και 21/9

χωρις χασιμο χρονου σε παραθαλασσια θερετρα εποχης
χωρις εσωτερικές πτήσεις

Μέξικο Σίτυ - Τάξκο -  Πουέμπλα (Unesco)  -  Βερακρούζ  -  Ελ Ταχίν 

Μουσείο της Ανθρωπολογίας  - Πυραμίδες Τεοτιουακάν - Παναγιά Γουαδελούπης - Πυραμίδα της Τσολούλα, η μεγαλύτερη Πυραμίδα του κόσμου - φρουριο Σαν Χουάν ντε Ουλούα -  περίφημη Πυραμίδα με τις Εσοχές (Pyramide de los Niches) Τοτονάκας - Τάξκο η πολη του Ασημιου -  Κουερναβάκα η πολη της αιωνιας ανοιξης

Το Μεξικό είναι από τα λίγα λατινοαμερικάνικα κράτη, που μπορεί να υπερηφανευτεί για το λαμπρό παρελθόν του πριν από τους χρόνους του Κολόμβου. Η αυτοκρατορία των Αζτέκων ήταν, πράγματι, στον κολοφώνα της δύναμής της όταν ο Κορτές αποβιβάστηκε στις Μεξικανικές ακτές. Η συγχώνευση των στοιχείων της ινδιάνικης και της ισπανικής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό του σημερινού προσώπου της χώρας. Αυτό το σύντομο, αλλά μεστό και περιεκτικό ταξίδι συνδυάζει αριστοτεχνικά τις επισκέψεις του, δίνοντας στον επισκέπτη μια πολύ καλή εικόνα της χώρας, ενώ η χιλιοτραγουδισμένη Βερακρούζ είναι βέβαιο ότι εύκολα μεταδίδει το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο και το πάθος της.

 

Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη- Μέξικο Σίτυ

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτυ, τη πρωτεύουσα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου με πληθυσμό πάνω από 25 εκατομμύρια κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250m πάνω στο ομώνυμο οροπέδιο, εκεί που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Αζτέκων. Άφιξη αργά το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2: Μέξικο Σίτυ

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με το ιστορικό κέντρο και τη κεντρική του πλατεία Ζόκαλο. Ο περίφημος Καθεδρικός Ναός, τα χαλάσματα της πάλαι ποτέ Τενοχτιτλάν, περήφανης πρωτεύουσας των Αζτέκων και φυσικά το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα είναι μόνο η εισαγωγή. Αργότερα θα περπατήσουμε στα γραφικά στενά δρομάκια της αποικιακής παλιάς πόλης. Στη συνέχεια μας περιμένει η Πλατεία των Τριών Πολιτισμών, το διάσημο θέατρο Palacio de Bellas Artes (Παλάτι των Καλών Τεχνών), το οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε και φυσικά η πάντα κομψή Ζόνα Ρόσα με τα ακριβά καταστήματα και τα κομψά καφέ και εστιατόρια. Τέλος, αφού διασχίσουμε τη κεντρική λεωφόρο Paseo de la Reforma, θα επισκεφθούμε το σπουδαίο Μουσείο της Ανθρωπολογίας, όπου φιλοξενούνται οι ανεκτίμητοι θησαυροί των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε κάτι αυθεντικά Μεξικάνικο: να πάτε μέχρι τη Πλατεία Γκαριμπάλντι και να απολαύσετε τις δεκάδες μπάντες των Μαριάτσι να παίζουν διάσημα μεξικανικά τραγούδια.

Ημέρα 3: Μέξικο Σίτυ (Τεοτιουακάν - Παναγιά Γουαδελούπης)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη Παναγία της Γουαδελούπης, την σημαντικότερη Καθολική εκκλησία στην Αμερικάνικη ήπειρο, η οποία φιλοξενεί την ιερή εικόνα της ομώνυμης Παναγίας προστάτιδας της χώρας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο διάσημο αρχαιολογικό χώρο της Τεοτιουακάν, που φιλοξενεί τις περίφημες πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης. Το επιβλητικό τοπίο και τα ακόμη πιο επιβλητικά κτίσματα που χρονολογούνται από το 1ο αιώνα μ.Χ. τη καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά τοπία της Αμερικανικής Ηπείρου. Επιστροφή στη πόλη του Μέξικο το απόγευμα.

Ημέρα 4: Μέξικο Σίτυ - Πουέμπλα - Βέρακρουζ (400χλμ)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Πουέμπλα, μία θαυμάσια αποικιακή πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική, που έχει χαρίσει στο ιστορικό της κέντρο μια θέση στην περίοπτη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η περιήγησή μας είναι αποκαλυπτική αυτής ακριβώς της ομορφιάς. Στη συνέχεια, στα προάστια της πόλης μας περιμένει η περίφημη Πυραμίδα της Τσολούλα, η μεγαλύτερη Πυραμίδα του κόσμου, ακόμη μεγαλύτερη και από αυτή του Χέοπος στην Αίγυπτο. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας, κατευθυνόμαστε στις ακτές του κόλπου του Μέξικο και στη χιλιοτραγουδισμένη Βερακρούζ.

Ημέρα 5: Βερακρούζ

Οι ντόπιοι την αποκαλούν "Puerto", δηλαδή λιμάνι. Είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή με έντονη μουσική και χορό. Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τα όμορφα αξιοθέατα της πόλης, όπως το φρούριο Σαν Χουάν ντε Ουλούα χτισμένο το 16ο αιώνα, το Ζόκαλο, το Δημοτικό Μέγαρο και το Μπόκα Ντελ Ρίο. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 6: Βερακρούζ - Ελ Ταχίν - Μέξικο Σίτυ (520χλμ)

Η επιστροφή μας στο Μέξικο Σίτυ θα έχει σκόπιμα μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς θα κατευθυνθούμε αρχικά στη βορειοδυτική πλευρά της πολιτείας της Βερακρούζ, για να επισκεφθούμε ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα της προκολομβιανής αρχιτεκτονικής της Μεσοαμέρικα, τη περίφημη Πυραμίδα με τις Εσοχές (Pyramide de los Niches), που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρου του Ελ Ταχίν. Η επταώροφη πυραμίδα, με τις 365 εσοχές, μία για κάθε ημέρα του χρόνου αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα των Τοτονάκας και αφήνει άφωνο με την αισθητική της αρτιότητα τον επισκέπτη. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο γνώριμο Μεξικό Σίτυ.

Ημέρα 7: Μέξικο Σίτυ (Τάξκο - Κουερναβάκα)

Η σημερινή ολοήμερη εκδρομή θα μας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή... Την εποχή της αποικιακής κυριαρχίας των Ισπανών και του πλούτου του Μέξικο από τα ορυχεία της περιοχής. Το Τάξκο ήταν μία πόλη που πλούτισε από την εξόρυξη ασημιού και που ακριβώς σε αυτό το πλούτο οφείλει την σαγηνευτική αποικιακή του αρχιτεκτονική. Κτίρια-κομψοτεχνήματα, όπως ο Καθεδρικός Ναός και τα αρχοντικά των «βαρόνων του ασημιού», καθώς και δεκάδες μικρά αργυροχοΐα που κατασκευάζουν και πωλούν σε ελκυστικές τιμές όμορφα κοσμήματα, δίνουν μία ιδιαίτερη γοητεία στη πόλη. Στη συνέχεια επίσκεψη στη γλυκιά Κουερναβάκα, τη πόλη της αιώνιας άνοιξης, όπως την αποκάλεσε ο Αλεξάντερ Βον Χούμπολντ. Η περιήγηση στη πόλη με το άφθονο πράσινο, τα όμορφα πάρκα και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια θα κλείσει με ιδανικό τρόπο την τη μέρα μας. Επιστροφή στο Μέξικο Σίτυ το απόγευμα.

Ημέρα 8: Μέξικο Σίτυ - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία σας ψώνια ή για επίσκεψη σε κάποιο από τα ανεξάντλητα αξιοθέατα της μεγαλούπολης προτιμάτε. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε μέσω ενδιαμέσου σταθμού για την Ελλάδα.

Ημέρα 9: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού

 

αναχωρησεις

Κυ 17/07/2016
Δε 08/08/2016
Τε 21/09/2016


τιμη σε δικλινο 1195€   5* Ξενοδοχείο

σε μονοκλινο1535€

φοροι 690€     

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Air France/British Airways
  • Διαμονή: 5* Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Παρατηρήσεις
Tο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Προτεινόμενες πτήσεις με Air France:
Αθήνα–Παρίσι 06.35–09.05
Παρίσι–Μεξικό Σίτυ 13.30–18.40
Μέξικο Σίτυ–Παρίσι 21.15–14.45 (Άφιξη την επόμενη μέρα)
Παρίσι–Αθήνα 18.45–22.55

Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

Απαραίτητα
Το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχυ.