Skip to main content

Κόστα Ρίκα – Παναμάς – αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο | Χριστούγεννα 2021 απο 2999,00

22/12   Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ  Εκτεταμενη εκδρομη με αγνωστους παραδεισους!

 

Εξερευνούμε έναν άγνωστο παράδεισο, το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο το οποίο διαθέτει αρκετές ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, αλλά και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου εξακολουθούν να ζουν πολλές αυτόχθονες φυλές ιθαγενών, όπως οι Ngobe, οι Naso και οι Bribri. Ανακαλύπτουμε με κανό τους Ινδιάνους Εμπέρα στο Εθνικό πάρκο Τσάγρες και χρωματίζουμε το σώμα μας όπως κάνουν οι ίδιοι. Εντυπωσιαζόμαστε από το υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό και χανόμαστε στο ζωηρό Πάναμα Βιέχο (παλιά πόλη του Παναμά). Στην Κόστα Ρίκα επισκεπτόμαστε ένα από τα πλουσιότερα οικοσυστήματα του πλανήτη.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εκτεταμένη Κόστα Ρίκα και όχι «επιδερμική» επίσκεψη για μείωση κόστους, στην πιο εντυπωσιακή από τις χώρες που επισκεπτόμαστε. Μπορεί να είναι ακριβή αλλά εμείς της δίνουμε το χρόνο που της αξίζει.
  •  Διαμονή και εξορμήσεις σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, αυτό της ζούγκλας και του ποταμού Τορτουγκέρο, στην Κόστα Ρίκα.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στα νησιά Μπόκας ντελ Τόρο, στον Παναμά.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Πόλη του Παναμά.
  • Είσοδος στο πάρκο με τις εναέριες γέφυρες πάνω από την ζούγκλα στο ηφαίστειο Αρενάλ
  • Πλήρη διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο, δυο μεσημεριανά στα νησάκια Μποκας ντελ τόρο  όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στα θάλασσα, Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Ολοήμερη εκδρομή στους Ινδιάνους Εμπέρα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, στον Παναμά.
  • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, στην Κόστα Ρίκα.
  • Επίσκεψη και περπάτημα στο ηφαίστειο Αρενάλ και ηφαίστειο Πόας
  • Επίσκεψη σε φητεία καφέ
  • Εκδρομή στο δάσος για να δούμε όλα τα στάδια συλλογής και παραγωγής της σοκολάτας από τους γηγενείς, με τον αυθεντικό  τρόπο.
  • Επίσκεψη και διαμονή στο Εθνικό πάρκο Σαραπίκι έναν παράδεισο της φύσης. Διανυκτερεύουμε σε λόντζ  κυριολεκτικά καλυμμένο από τη ζούγκλα και περπατάμε μέσα στο υπέροχο τροπικό δάσος.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα στην Κόστα Ρίκα. Εδώ οι παρθένες αμμουδιές και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πλαισιώνονται από τροπική ζούγκλα, κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων αλλά και υπέροχες διαδρομές μέσα σε πραγματική ζούγκλα!
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Σαν Χοσέ

Συνάντηση με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Πόλη του Παναμά. Άφιξη αυθημερόν στο «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς η Πόλη του Παναμά, είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ξεναγηση στον Πάναμα και στην διώρυγα

Ξεκινάμε την ξενάγησή μας κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθουμε πρώτα στη Διώρυγα του Παναμά, φτάνοντας στο σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων.

Η Διώρυγα αποτελεί το υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και άλλαξε για πάντα το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό. Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάστηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας σε παρατηρητήριο στη Διώρυγα, ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία, από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το μοντέρνο τμήμα της πόλης με τους ουρανοξύστες που το skyline θυμίζει Μανχάταν και το αποικιακό της τμήμα, όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: (Ινδιάνοι Εμπέρα)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με φυτικά χρώματα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua. Στην κοινότητα των Εμπερά φτάνουμε με τα παραδοσιακά κανό που οδηγούν οι ιθαγενείς διασχίζοντας τον ποταμό Τσάγρες. Για τους πιο θαραλλέους, προτείνουμε μια διαφορετική εξερεύνηση όπου θα περπατήσουμε μέσα στην ζούγκλα στην κοίτη ενός μικρού ποταμού για να καταλήξουμε σε μια πανεμορφη λιμνη στην οποία μπορούμε να βουτήξουμε και παραλληλα να θαυμάσουμε τους καταρρακτες. Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Πόλη του Παναμα - Αρχιπέλαγος Μπόκα Ντελ Τόρο

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα παραδισένια νησιά Μπόκας ντελ Τόρο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο μεγαλύτερο από αυτά, το νησί Κολόν. Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νοιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μα μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

 

Το ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται «τα Galapagos του 21ου αιώνα». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να χαρείτε τη βραδινή σας βόλτα στο νησί, και να τιμήσετε δεόντως τα μικρά, γραφικά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις Καραϊβικής και κάθε λογής ψαρολιχουδιές. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο (εκδρομή με βάρκα)

Βρισκόμαστε στην Καραϊβική, τον πρώτο λόγο λοιπόν έχει εδώ η θάλασσα, οι χρυσές παραλίες και οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς σχηματισμοί. Ξεκινάμε λοιπόν για μια εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο. Σχεδόν σε ολόκληρη η διαδρομή μας πλέουμε σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινήσαμε πρωί λοιπόν και ερχόμαστε πρώτα κοντά στο νησί Κριστόμπαλ και βλέπουμε τα δελφίνια να παίζουν και να κολυμπούν δίπλα μας στο Coral Key. Περνάμε από μαγκρόβια δάση που φυτρώνουν μέσα στη θάλασσα, προστατεύουν το οικοσύστημα και προσφέρουν καταφύγιο στους χαριτωμένους βραδύποδες που θα δούμε κρεμασμένους στα κλαδιά. Αργότερα με το πλοιάριο πάμε στο νησί Μπαστιμέντος, όπου για να φτάσουμε στην παραλία Red Frog, μία από τις ωραιότερες των νησιών, πρέπει να διασχίσουμε ένα ειδυλλιακό μονοπάτι μέσα στην τροπική βλάστηση, το οποίο και θα διασχίσουμε πεζοί. Στο νησί αυτό ίσως δούμε και τον σπάνιο (όσο και δηλητηριώδη!) κόκκινο βάτραχο! Μετά το μπάνιο μας, όποιος επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει την υπέροχη βόλτα του με εξωτικά κοκτέιλ από το πανέμορφο μπιτς μπαρ που βρίσκεται πάνω στην παραλια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας το μαγιό σας, μια αλλαξιά ρούχα και φυσικά καπέλο και αντηλιακό

 

6η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο (2η εκδρομή με βάρκα)

Στη σημερινή μας εξόρμηση ξεκινάμε από το εξωτικό νησί των Πουλιών (Isla de los Pájaros), ένα μικροσκοπικό, ακατοίκητο νησάκι που, όπως φανερώνει το όνομά του, προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε εκατοντάδες πουλιά, κυρίως γλάρους. Ανάμεσά τους και ο τροπικός κοκκινόραμφος γλάρος, που περνάει σχεδόν ολόκληρο το χρόνο στον ωκεανό, και έρχεται στο νησί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στο νησί Κολόν όπου θα πάμε σε μία πιο γνωστές παραλίες την Boca del Drago. Εδώ θα έχουμε χρόνο είτε να απολαύσουμε το μπάνιο και τη θάλασσα είτε να περπατήσουμε και να χαζέψουμε τα παραδοσιακά εστιατόρια και στα στέκια με τοπική χειροτεχνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Μπόλας Ντελ Τόρο - Ζούγκλα Τορτουγκέρο

Αναχώρηση οδικώς για τα σύνορα με την Κόστα Ρίκα. Και από εκεί για το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που περνά από φυτείες μπανάνας και ξεχασμένα χωριουδάκια. Φτάνοντας στην προβλήτα θα συνεχίσουμε για δύο ώρες εν πλω, περνώντας μέσα από τα κατάφυτα κανάλια της ζούγκλας μέχρι να φτάσουμε στο lodge που βρίσκεται στην «καρδιά» της. Στη διάρκεια της διαδρομής ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκηνικό στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ιδρύθηκε για την προστασία της πράσινης χελώνας της Καραϊβικής. Ανάμεσα στον ποταμό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγεται επίσης Τορτουγκέρο. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν και η μεταφορά γίνεται με κανό – ορισμένα διαθέτουν κινητήρα, αλλά τα περισσότερα είναι με κουπιά. Στο χωριουδάκι θα έχουμε δύο εναλλακτικές: ή θα μεταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή μπορούμε να δειπνήσουμε σε ρεστοράν της περιοχής, αντιπροσωπευτικό της κουζίνας της Καραϊβικής. Ό,τι και να επιλέξουμε αυτό που έχει σημασία είναι πως το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφροκαραϊβικής κουλτούρας. Τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα στους χωματένιους δρόμους του, οι άνδρες περιποιούνται τα πολύχρωμα βαρκάκια τους και οι γυναίκες καθισμένες έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, αλλά όμορφα στολισμένα με χρώμα, χαζεύουν τους περαστικούς. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge μέσα στη ζούγκλα, παρέχοντάς μας βασικές ανέσεις. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Ζούγκλα Τορτουγκέρο (βαρκάδα στα κανάλια)

ΗΗ σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους «κατοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλιγάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα. Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας. Η πλεύση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχοντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθήκων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μεταφορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο. Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχάκια με τακόκκινα μάτια, σήμα-κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφήσεις να φαίνονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυχιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, το επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα.

 

9η ημέρα: Τορτουγκέρο – Πουέρτο Βέχιο Ντε Σαραπίκι – ξενάγηγη της σοκολάτας

Μετά το πρωινό, κοινή μεταφορά με σκάφος πίσω στην αποβάθρα και στη συνέχεια μεταφορά στο Πουέρτο Βέχιο ντε Σαραπίκι. Το λοντζ στο οποίο θα βρεθούμε σήμερα είναι ένας πραγματικός παράδεισος για όλους εμάς που αγαπάμε την περιπέτεια και τη φύση και προστατεύει περισσότερα από 500 στρέμματα πρωτογενούς και δευτερογενούς τροπικού δάσους. Τα κτίρια του λοντζ είναι ενσωματωμένα στο τροπικό δάσος, πάνω σε υπερυψωμένες ξύλινες πλατφόρμες και διαδρόμους που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον. Η ξενάγηση μας είναι διαφορετική σήμερα γιατί θα γίνει μέσα από τη ζούγκλα. Θα έχουμε έτσι την δυνατότητα να περπατάμε και να παρατηρούμε την άγρια ζωή. Στη συνέχεια θα δούμε μέσα στη ζούγκλα πως φτιάχνεται η σοκολάτα με καθαρά φυσικό τρόπο, θα δούμε όλα τα στάδια παραγωγής συγκομιδή, ζύμωση και ξήρανση και θα συμμετέχουμε σε αυτά. Η σοκολάτα ξεκίνησε από την κεντρική Αμερική και έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στον πολιτισμό των Μάγιας και Αζτέκων. Στην συνέχεια εισήχθη στην Ευρώπη και πήρε την μορφή που ξέρουμε σήμερα. Στο ταξίδι μας όμως θα δούμε τον αυθεντικό τρόπο παραγωγής, από τους γηγενείς της περιοχής από οργανικά υλικά και με τρόπο απόλυτα φιλικό με το περιβάλλον. Διανυκτέρευση σε λόντζ στο Πούρτο Βέχιο Ντε Σαραπίκι.

 

10η ημέρα: Ηφαίστειο Αρενάλ (περπάτημα στο ηφαίστειο ) - Γέφυρες πάνω από τη ζούγκλα - Πουέρτο Βέχιο Ντε Σαραπίκι – περπάτημα σε μονοπάτια στη ζούγκλα.

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό μας το ηφαίστειο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται καθόλου... Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα είναι σίγουρα μοναδικό. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου. Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Αρενάλ ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Απολαύστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία.

Στη συνέχεια θα έχουμε είσοδος στο πάρκο με τις εναέριες γέφυρες πάνω από τη ζούγκλα στο Αρενάλ. Περπατώντας πάνω στις γέφυρες θα παρατηρήσουμε τη ζωή από ψιλά συμμετέχοντας σε αυτή.

Στην συνέχεια επιστροφή στο Πούερτο Βέχιο Ντε Σαραπίκι περάτημα από διάφορα μονοπάτια μέσα στη ζούγκλα για παρατήρηση της άγριας ζωής.

Διανυκτέρευση στο λόντζ μας.

 

11η ημέρα: Πουέρτο Βιέχο ντε Σαραπίκι – Ηφαίστειο Πόας - Σαν Χοσέ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς. Το ηφαίστειο Ποάς είναι «στρωματοηφαίστειο», ένα κωνικού σχήματος ηφαίστειο δηλαδή, που σχηματίστηκε από πολλαπλά στρώματα λάβας και τέφρας, που χαρακτηρίζεται από έναν κρατήρα κορυφής και περιοδικά διαστήματα εκρήξεων. Η εικόνα της λίμνης στον κρατήρα του είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Κόστα Ρίκα.

Περιήγηση στη φυτεία καφέ Doka Estate.

Η φυτεία Doka βρίσκεται στις εύφορες πλαγιές του ηφαιστείου Poás. Το αγρόκτημα ανήκει στην οικογένεια Vargas Ruiz από την Κόστα Ρίκα, πρωτοπόρους στην παραγωγή καφέ για περισσότερα από 70 χρόνια. Η μεγάλη ποικιλία μικροκλιμάτων και υψομέτρων προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή καφέ .

υψηλής ποιότητας. Με την καθοδήγηση ενός έμπειρου γνώστη, οι επισκέπτες θα λάβουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, τη συγκομιδή και το καβούρδισμα του "χρυσού κόκκου" μας. Μετά το τέλος της επίσκεψης, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα αναμνηστικών και να πάρετε μαζί σας στο σπίτι σας μερικούς από τους καλύτερους καφέδες της Κόστα Ρίκα.

Συνεχίζουμε για το Σάν Χοσέ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

12η ημέρα: Σαν Χοσε – ζούγκλα και παραλίες Μανουέλ Αντόνιο – Σαν Χοσέ

Αναχώρηση με προορισμό το Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι μαγευτικές παραλίες του με τα σμαραγδένια νερά και τη λευκή άμμο, καθώς και το πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις ακτές συνθέτουν ένα ονειρικό́ σκηνικό́.

Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Χουάν Πόνθε ντε Λεόν, ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας

το ελιξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παράδεισου!Στη διαδρομή για το Μανουέλ Αντόνιο θα δούμε φυτείες που τροφοδοτούν με καφέ, κακάο και μπανάνες τις αγορές της Ευρώπης, καθώς και τον εγκαταλελειμμένο σιδηρόδρομο που απέκτησε αυτή η μικρή χώρα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα προκειμένου να μεταφέρεται ο καφές στις ακτές και από εκεί στην Ευρώπη. Το Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα στην Κόστα Ρίκα. Εδώ οι παρθένες αμμουδιές και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πλαισιώνονται από τροπική ζούγκλα, κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων αλλά και υπέροχες διαδρομές μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Σε αυτό το πάρκο θα κληθούμε να επιστρατεύσουμε το ένστικτο του εξερευνητή, αναζητώντας ιγκουάνα, πιθηκάκια καπουτσίνος καθώς και τα γοητευτικά σλοθ (σ.σ.: βραδύποδες, νωθρά και βραδυκίνητα θηλαστικά, χαρακτηριστικά της Κεντρικής Αμερικής), αλλά και περπατώντας σε μονοπάτια με πανύψηλα δέντρα που αντιλαλούν από τις κραυγές των πιθήκων και τα κρωξίματα πουλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Χοσέ και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Σαν Χοσε – ξενάγηση – αναχώρηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως το Εθνικό Θέατρο (1897), στο οποίο θα ξεναγηθούμε και στον εσωτερικό του χώρο, το Εθνικό Μουσείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό Ανώτατο Δικαστήριο αλλά και τον φυσικό «πνεύμονα» της πρωτεύουσας, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, την Πανεπιστημιούπολη κ.ά. Επίσης θα επισκεφθούμε το Μουσείο Χρυσού, στις αίθουσες του οποίου και θα ξεναγηθούμε, ενώ θα ξεναγηθούμε και στο σπίτι του Όσκαρ Άριας Σάντσες, του προέδρου της Κόστα Ρίκα, ο οποίος τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης ως επιβράβευση για τις προσπάθειές του προκειμένου να τερματιστούν οι εμφύλιες συρράξεις στα κράτη της Κεντρικής Αμερικής. Μετά την ξενάγησή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

14η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα (Θεσσαλονίκη, Λάρνακα)

Άφιξη στην Αθήνα.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2999 € 790 €
  Twin Room 2999 € 790 €
  Triple Room 2999 € 790 €
  Single Room 3859 € 790 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*. Στη Ζούγκλα Τορτουγκέρο lodge βασικών ανέσεων.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 €.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το πρακτορειο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL1572

22/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL757

22/12/2021

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΑΝΑΜΑΣ

11:20 

16:25

KL717

03/01/2022

ΣΑΝ ΧΟΣΕ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:15 

11:05+1

KL1581

04/01/2022

   ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05+1