Skip to main content

Χιλιανή και Αργεντίνικη Παταγονία - Γη του Πυρός 26/10 απο 3750.00


15 μέρες Μπουένος Άιρες - Καλαφάτε - Παγετώνας Περίτο Μορενο - Ουσουάγια - Tierra Del Fuego National Park - Διώρυγα Μπιγκλ - Τόρες Ντελ Πάινε - Πουέρτο Νατάλες - Πούντα Αρένας - Σαντιάγκο της Χιλής - Βάλπαραίσο - Βίνια Ντελ Μάρε.
Πρόγραμμα (15 μέρες)

Ημέρα 1Αθήνα - Μπουένος Άιρες Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για ένα οδοιπορικό στο νοτιότερο μέρος του κόσμου. Προορισμός μας η καρδιά της Παταγονίας. Ολονύχτια πτήση.


Ημέρα 2 Mπουένος Άιρες Άφιξη στο Mπουένος Άιρες. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας περπατήστε στην υγρή, δροσερή σκιά των δρόμων της πρωτεύουσας, που θυμίζουν Παρίσι του 19ου αιώνα. Oι κομψές πολυκατοικίες του Belgrano, τα χαμηλά σπιτάκια του Palermo, τα γαλλικά κτίρια του 19 ου αιώνα και οι βιτρίνες της Regoleta και του Retiro, οι τράπεζες και οι ουρανοξύστες του City γύρω από τη βόρεια Διαγώνιο, οι Mπελ Eπόκ προσόψεις της λεωφόρου Mayo και των γύρω παράλληλων δρόμων, τα αποικιοκρατικά σπίτια του San Telmo και το λιμάνι Puerto Madero, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να φωτογραφίσετε, ξεκινώντας από το «Tόξο», τη σπονδυλική στήλη της πόλης που διασχίζει τον Pιο ντε λα Πλάτα, από το Bορρά στο Nότο. Tο βράδυ θυμηθείτε ότι πολλά κέντρα προσφέρουν υπέροχο φαγητό και καταπληκτικό θέαμα με χορούς Tάγκο, που γοητεύουν.


Ημέρα 3 Mπουένος Άιρες-Περιήγηση πόλης Στην πρωινή μας περιήγηση θα διαπιστώσουμε ότι με το ίδιο πάθος που χόρευαν τανγκό οι Πορτένοι (οι κάτοικοι του κέντρου του Mπουένος ‘Aιρες) να συντηρούν και την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης τους. Γυάλινοι ουρανοξύστες συνυπάρχουν με τα κτίρια του 18ου και του 19ου αιώνα, σε αγαστή αρμονία. Aπο τις πρώτες στάσεις είναι η «Casa Rosada» στη Plaza de Mayo. Eδώ είναι το Προεδρικό Mέγαρο. Aπό το μπαλκόνι του η Eβίτα ξεσήκωσε τους Περονιστές, στο μπαλκόνι τραγούδησε και η Mαντόνα το «Don’t’ cry for me Argentina» για τις ανάγκες της ταινίας. Πολύ κοντά η περιοχή του San Telmo, η Avenida Defensa είναι ένας συνδυασμός «Ψυρρή και Mοναστηρακίου». H La Boca είναι η πιο πολυφωτογραφημένη γειτονιά του Mπουένος ‘Aιρες. Aφορμή τα σπίτια που είναι βαμμένα πολύχρωμα. Yπαίθριες γκαλερί, καταστήματα αλλά και χορευτές του τανγκό, προσφέρουν θέαμα και υπηρεσίες στους επισκέπτες. Eπιστροφή στο κέντρο: H Plaza del Congresso, η Calle Corrientas – ο δρόμος των θεάτρων -. Φυσικά το πιο λαμπρό θέατρο είναι το «Colon», το οποίο χρονολογείται από το 1908. Tο Cemetrerio de la Recoleta: Πρόκειται για το Kοιμητήριο. Oι πιο σημαντικοί άνθρωποι που πέρασαν από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, είναι συγκεντρωμένοι εδώ. Φυσικά ο τάφος της Eβίτα Περόν συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες. Δίπλα στο μεγάλο πάρκο με τα μνημεία ξεκινά ο δρόμος με τα πιο πολλά μαγαζιά. Eδώ βρίσκεται και η «Galerias Pasificas», ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο με κάθε είδους καταστήματα και την οροφή ζωγραφισμένη από λαϊκούς ζωγράφους. Tο απόγευμα χρόνος ελεύθερος.


Ημέρα 4 Mπουένος Άιρες - Ουσουάγια - Κρουαζιέρα στην διώρυγα Beagle - Νήσος Πουλιών και θαλάσσιων Λεόντων
     Η πόλη της Ουσουάγια στο νότιο άκρο του κόσμου βρίσκεται κοντά στο παγωμένο κανάλι του Beagle και στις κορυφές με ύψος 1.500 μέτρων αλλά μονίμως χιονισμένες της Cordillera Parwin. Άφιξη με πτήση στην πόλη που κάποτε είχε ιδρυθεί ως αποικία καταδίκων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για το κανάλι Beagle οι ακτές του οποίου πολιορκούνται από θαλάσσιους λέοντες και θαλασσοπούλια. Η περιήγηση ξεκινά γύρω από τον κόλπο της Ushuaia, από όπου θα έχουμε μια εξαιρετική πανοραμική θέα της πόλης. Στο τέλος του κόλπου, διασχίζοντας το Paso Chico,ξεκινάει το μυθικού Beagle Channel. Συνορεύει με τη βόρεια ακτή του καναλιού, διέρχεται από το Archipelago Bridges για να καταλήξει στο νησί των πουλιών από θαλάσσια πτηνά που κατοικούν την περιοχή, όπως κορμοράνοι, άλμπατρος, πάπιες και γλάροι. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Isla de los Lobos,το οποιο παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα αποικία από θαλάσσια λιοντάρια. Προσεγγίζουμε τον φάρο Les Eclaireurs και στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.


Ημέρα 5 Ουσουάγια - Tierra del Fuego National Park and Bahia Lapataia Tour
     Αναχώρηση για το Tierra del Fuego National Park (εθνικός Δρυμός της Γης του Πυρος), το μοναδικό στη χώρα, που βρίσκεται δώδεκα χιλιόμετρα από την πόλη της Ουσουάγια. Μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με πανοραμική θέα στο Beagle Channel, ένα μαγευτικό δάσος που αποτελείται από ποικίλα είδη δέντρων , όπως κερασιές, Ñires, Notros και τα διάφορα λουλούδια, όπως ορχιδέες, βιολέτες και senecios . Μια περιήγηση μεταξύ των βάλτων και των φραγμάτων οδηγεί στον ποταμό Lapataia και Laguna Verde . Συνεχίζουμε κατά μήκος της Εθνικής Route 3, η οποία καταλήγει στο Lapataia Bay. Εδώ , οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής αφήσαν το αποτύπωμά τους στα " concheros " αρχαιολογικούς χώρους που παρέχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα αρχαία έθιμα τους . Από εδώ θα επιστρέψουμε στην Ushuaia , κάνοντας μια ενδιάμεση στάση στο δρόμο για να θαυμάσουμε την λίμνη «Rock Lake» , η οποία χαρακτηρίζεται από το χρώμα των νερών της που ποικίλλουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας.


Ημέρα 6 Ουσουάγια - Καλαφάτε  Το πρωί πτήση για το Ελ Καλαφάτε στις όχθες του Λάγκo Αργεντίνο. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στην διάθεση σας.


Ημέρα 7 Καλαφάτε - Παγετώνας Πέριτο Μορένο Το πρωί συνεχίζουμε για τους Παγετώνες Περίτο Μορένο οι οποίοι είναι απομονωμένοι αλλά θεωρούνται οι πιο γοητευτικοί της χώρας με επιβλητικούς παγετώνες και λαμπερές ορεινές λίμνες. Στον Εθνικό Δρυμό που περιβάλλει τη λίμνη Βelgano στη ομώνυμη χερσόνησο βρίσκουν καταφύγιο πολλά άγρια ζώα, διάφορα είδη αιλουροειδών, γκουανάκο είδος της οικογένειας των καμηλοειδών, υδρόβια πουλιά και κόνδορες . Απολαμβάνοντας το τοπίο και φωτογραφίζοντας τους παγετώνες με γλώσσες πάγων που φθάνουν μέχρι τη λίμνη Αργεντίνο. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Ελ Καλαφάτε. Χρόνος στην διάθεση σας.


Ημέρα 8 Καλαφάτε - Εθνικός Δρυμός Τόρες Ντελ Πάινε - Χιλιανή Παταγονία
     Το πρωί αναχώρηση για τα σύνορα με την Χιλή μέσω των συνόρων στο Cerro Castillo. Ακριβώς μέσα στην πεδιάδα της νότιας Παταγονίας υψώνονται οι κορυφές της ορεινής μάζας του Torres del Paine. Εδώ είναι το βασίλειο της περιπέτειας: σύντομες εκδρομές και διαδρομές περάσματα από λίμνες με νερά που προέρχονται από το λιώσιμο των πάγων του Παγετώνα Grey και από τον ποταμό Rio Paine που χύνεται μέσα από θεαματικούς καταρράκτες στην λίμνη Peshoe. Μεταφορά μέσα από μία όμορφη διαδρομή με αιωνόβια δέντρα και λιβάδια και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.


Ημέρα 9 Τόρες Ντελ Πάινε - Πουέρτο Νατάλες (Σπήλαια του προιστορικού Μυλόδοντος)  Το πρωί θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη του Εθνικού Πάρκου Τόρες Ντελ Πάινε και στη συνέχεια θα έλθουμε στο Πουέρτο Νατάλες διαμέσου Κουέβα δε Μιλαδόν όπου θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο του προιστορικού Μυλόδοντος όπου ο Γερμανός μετανάστης Hermann Eberzhard ανακάλυψε το 1896 τα απομεινάρια ενός γιγάντιου μεγαθηρίου ύψους 4 μέτρων. Αργότερα άφιξη στο Πουέρτο Νατάλες και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.


Ημέρα 10 Πουέρτο Νατάλες (παρέλαση Πιγκουίνων)-Πούντα Αρένας Η Πούντα Αρένας μέχρι τα εγκαίνια της διώρυγας του Παναμά το 1914 ήταν κόμβος για την θαλάσσια επικοινωνία μεταξύ των δύο ακτών της Αμερικής. Το κτίριο που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο είναι δακοσμημένο με ταπετσαρίες από την Γαλλία, τραπέζια μπιλιάρδου από την Αγγλία, επιχρυσωμένα κιγκλιδώματα από την Φλάνδρα και ιταλικά μάρμαρα από την Καράρα της Τοσκάνης Στο κοιμητήριο της πόλης υπάρχουν τεράστια μαυσωλεία που ανήκαν στις πλούσιες οικογένειες ιδιοκτητών μεγάλων Estancias(φάρμες εκτροφής προβάτων) οι οποίες ήρθαν εδώ παλαιότερα Άφιξη μέσω του εσωτερικού κόλπου Οτβάι όπου το καλοκαίρι στις αποικίες κοντά στην πόλη βρίσκουν καταφύγιο μεταξύ άλλων χιλιάδες πιγκουίνοι του Μαγγελάνου,οι πιο μικρόσωμοι στη Νότια Αμερική.


Ημέρα 11 Πούντα Αρένας - Σαντιάγκο της Χιλής Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο. Άφιξη στο Σαντιάγο, την πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας.


Ημέρα 12 Σαντιάγο της Χιλής - περιήγηση πόλης Πρωινή είναι η περιήγηση μας στη πρωτεύουσα της χώρας, μία ζωντανή μητρόπολη με 5 εκατ. κατοίκους. Θα δούμε το προεδρικό Μέγαρο «Λα Μονέδα», την Πλατεία των όπλων, τον Καθεδρικό ναό και το Ταχυδρομείο, την μποέμικη συνοικεία Μπέλα Βίστα και τα προάστια Βατικούρα, Λας Κόντες και Προβιντέντσια με την μοντέρνα αρχιτεκτονική και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Το απόγευμα χρόνος ελέυθερος.


Ημέρα 13 Σαντιάγο - Βαλπαραΐσο - Βίνια Ντελ Μάρ - Σαντιάγο της Χιλής ια πανέμορφη διαδρομή είναι το ιντερλούδιο στη σημερινή μας ημέρα. Οι κοιλάδες Κουρακαβή και Κασαμπλάνκα είναι κατάφυτες με οπωροφόρα δένδρα, λαχανικά, αλλά κυρίως με αμπελώνες που παράγουν το περίφημο Χιλιανό κρασί, το καλύτερο της Αμερικάνικης ηπείρου και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Το Βαλπαραίσο είναι ο ναύσταθμος του πολεμικού ναυτικού της Χιλής και έχει κριθεί από την Ουνέσκο θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς. Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, κατοικίες βικτοριανής εποχής, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη, συνθέτουν ένα ζωγραφικό πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ. Το ιστορικό κέντρο, το Κοινοβούλιο, το μνημείο στην πλατεία Ιταλίας, το "Σχολείο Ελλάς", η πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, η δημοτική βιβλιοθήκη, το μνημείο της Νίκης και η πλατεία Σοτομαγιόρ η μεγάλη κεντρική πλατεία του Βαλπαραΐσο όπου δεσπόζει το μνημείο του ναύαρχου Αρτούρο, είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης στα οποία θα περιηγηθούμε, οδεύουμε προς το Βίνια Ντελ Μαρ, παραθεριστικό θέρετρο του Σαντιάγκο. Μια καταπράσινη σύντομη διαδρομή θα μας φέρει στο μουσείο Φονκ, όπου ένα άγαλμα Μοάι μας εισάγει στον πολιτισμό των Ραπανούι, των κατοίκων του Νησιού του Πάσχα. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί τόσο για την προέλευση του λαού όσο και για την προέλευση των αγαλμάτων Μοάι. Τα εκθέματα του μουσείου ρίχνουν άπλετο φως στην αποκάλυψη της αλήθειας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Ρενιάκα ένα ακόμα θέρετρο με εξαιρετικές παραλίες. Εδώ εάν θέλετε δοκιμάστε εξαίσιες θαλασσινές γεύσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή στο Σαντιάγκο αργά το απόγευμα.


Ημέρα 14 Σαντιάγο της Χιλής- πτήση επιστροφήςΧρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της πτήσης μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω δύο ενδιάμεσων σταθμών. Ολονύκτια πτήση.


Ημέρα 15Αθήνα  Άφιξη στην Αθήνα.


Περισσότερες πληροφορίες
Το  Travel ανταποκρινόμενο στην διαχρονική ποιότητα των υπηρεσιών του σας ενημερώνει πάντα στα αναλυτικά προγράμματα του, τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία, ώστε να γνωρίζετε εξαρχής και να μπορείτε να συγκρίνετε την υπηρεσία που αγοράζετε χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.
Προτεινόμενα Ξενοδοχεία:
Μπουένος Άιρες – American Towers Hotel 4*
Ουσουάγια – Los Acebos Hotel 3*
Καλαφάτε – Posada Los Alamos 4*
Τορρες Ντελ Πάινε – Hotel Rio Serrano 4*
Πουέρτο Νατάλες – Hotel Costa Australis 4*
Πούντα Αρένας – Hotel Cabo De Hornos 4*
Σαντιάγκο της Χιλής – Atton El Bosque 4*

Ενδεικτικές πτήσεις:
AF1333 ATHCDG  1940  2205              
AF 394   CDGEZE  2320  0750     
AF 401   SCLCDG  1535  1125     
AF1432  CDGATH  1240  1655   

Παρατήρηση:
Πακέτο Ημιδιατροφής (προαιρετικά) 500 € κατ’ άτομο

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
•    Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ και  με τουλάχιστον 2 κενές σελίδες για τις σφραγίδες θεωρήσεων άφιξης/αναχώρησης.

Σημειώσεις:    
•    Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 330 € κατ΄άτομο.
Τιμολογιακή πολιτική
Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων.
Τιμοκατάλογοι
Ξενοδοχείο: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


     26/10/2014 εώς 09/11/2014
Δίκλινο          € 3750.00
Μονόκλινο     4630.00


Περιλαμβάνονται
•    Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
•    Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4*, στην Ουσουάγια σε 3*
•    Πρωινό καθημερινά
•    Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
•    Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
•    Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
•    Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
•    Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
•    • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
•    Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη, Τοπικοί φόροι 50 €.