Skip to main content

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ Χριστούγεννα 2019 και Πρωτοχρονιά 2020 από 2560,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24 Δεκεμβρίου

12 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ με δείπνο σε νυχτερινό κέντρο στο καλύτερο Τάνγκο Σόου

 BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μαδρίτη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ρίο Ντε Τζανέιρο, ίσως την ομορφότερη πόλη της Νοτίου Αμερικής. Διανυκτέρευση στη Μαδρίτη.

Ημέρα 2η: Μαδρίτη - Ρίο Ντε Τζανέιρο

Πτήση για το εκπληκτικό Ρίο Ντε Τζανέιρο. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Ρίο Ντε Τζανέιρο

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια πρώτη γνωριμία με την τόσο ξακουστή πόλη. Ο κόλπος της Γκουαναμπάρα (τον οποίο θεώρησαν εκβολή ποταμού οι θαλασσοπόροι), που βρέχει το Ρίο ανακαλύφθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1502 και η ημερομηνία έδωσε και το όνομα στην πόλη (Ποταμός του Ιανουαρίου). Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό, μετά το Σάο Πάολο, πόλη της Βραζιλίας και ήταν η πρωτεύουσα της χώρας έως το 1960, χρονιά κατά την οποία μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα σε μία νεόκτιστη πόλη που ονομάστηκε Μπραζίλια. Στην απευθείας ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με τα θαυμάσια αποικιακά κτίρια καθώς και τις μυθικές παραλίες της Κόπα Καμπάνα, της Ιπανέμα και της Λε Μπλόν που θα ολοκληρώσουν την γνωριμία μας με την πόλη. Για το τέλος αφήνουμε το καλύτερο: μια ανάβαση με εναέρια βαγονέτα στο λόφο «Ζαχαρόψωμο» δηλαδή Πάο δε Ασούκαρ, όπως λέγεται στα πορτογαλικά, που θα μας δώσει μια άλλη οπτική γωνία της ποικιλόμορφης πόλης και θα έχουμε γεύμα  σε τοπικό εστιατόριο (τσουρασκερία).

Ημέρα 4η: Ρίο Ντε Τζανέιρο

«Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 ημέρες και την όγδοη το Ρίο Ντε Τζανέιρο», λέει το γνωμικό που περήφανα επικαλούνται οι κάτοικοι του Ρίο. Σίγουρα δεν έχουν άδικο. Η σημερινή μας ημέρα περιλαμβάνει την επίσκεψη σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέρη του πλανήτη. Το λόφο Κορκοβάντο με το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή (Cristo Redentor). Θα ανέβουμε στο λόφο χρησιμοποιώντας τον οδοντωτό σιδηρόδρομο και εκεί, από υψόμετρο 700 μέτρων θα έχουμε θέα στην πόλη που κόβει την ανάσα. Από τέτοιο υψόμετρο έχουμε μια καλή εικόνα της πόλης, των παραλιών, της λιμνοθάλασσας και του Νιτερόι – της αδελφής πόλης που είναι στην άλλη πλευρά του κόλπου της Γκουαναμπάρα. Δεν θα παραλείψουμε βέβαια να βγάλουμε φωτογραφία (όπως όλοι άλλωστε!) μπροστά στο άγαλμα του Ιησού παίρνοντας την αντίστοιχη στάση. Ένα άγαλμα κατασκευασμένο από τσιμέντο και μέταλλο με ύψος 36 μέτρα και του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1931. Η μαγευτική θέα από την κορυφή του λόφου ολόκληρης της πόλης και των δαντελωτών της ακτών θα σας γοητεύσει. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Απόγευμα ελεύθερο για να περπατήσετε την πόλη και να ανακαλύψετε όλες εκείνες τις γωνιές της που την έχουν κάνει διάσημη παγκοσμίως. Ο περίπατος στην διάσημη Κόπα Καμπάνα, είναι πάντα η καταλληλότερη εισαγωγή στη «ψυχή» της πόλης. Δέστε ταλαντούχα πιτσιρίκια να κλωτσούν τη μπάλα με μαεστρία επαγγελματία πάνω στη καυτή άμμο, θαυμάστε το κάλλος των «μουλάτας» ντυμένες πάντα με… ό,τι λιγότερο και όλα αυτά απολαμβάνοντας τη «θεϊκή» Caipirinha  αριστοτεχνικά φτιαγμένη από ρούμι, lime και ζάχαρη, και είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη φαντάζει πλέον… αιώνες μακριά. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε το θέαμα που προσφέρουν τα διάσημα νυχτερινά κέντρα «Σκάλα» ή «Πλαταφόρμα» και να νιώσετε τον φρενήρη ρυθμό της σάμπα ή προτείνουμε μια εξόρμηση για ψώνια στην Αβενίδα Ατλάντικα όπου υπάρχει νυχτερινή αγορά σουβενίρ, και τη δοκιμή του περίφημου Βραζιλιάνικου κοκτέιλ «καϊπιρίνια» σε ένα από τα μπαράκια της παραλίας.

Ημέρα 5η: Ρίο Ντε Τζανέιρο - Ιγκουασού

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο εθνικών πτήσεων, απ’ όπου θα πετάξουμε με προορισμό το Ιγκουασού, πόλη της Βραζιλίας, παγκοσμίως διάσημη για τους περίφημους καταρράκτες. Ο ποταμός Ιγκουασού πηγάζει στην περιοχή της Κουριτίμπα στη Βραζιλία, και εκβάλλει μετά από 1200 χιλιόμετρα στο ποταμό Παρανά. Το σημείο της συμβολής των δύο ποταμών -λίγο μετά τους καταρράκτες- είναι τριεθνές, μεταξύ της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Παραγουάης. Σήμερα θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών της Βραζιλίας. Το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στη στάση μας στην είσοδο του πάρκου, και από κει θα περπατήσουμε φωτογραφίζοντας τους καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού μέσα σε οργιώδη βλάστηση. Οι ίδιοι οι Βραζιλιάνοι λένε ότι οι πιο όμορφες εικόνες των καταρρακτών ανήκουν στην πλευρά της Αργεντινής, αλλά για να τις δει κάποιος θα πρέπει να βρίσκεται στην πλευρά της Βραζιλίας. Αφιερώνουμε χρόνο στο φωτογραφικό μας σαφάρι, έχοντας πάντα μαζί μας ένα αδιάβροχο (μπορεί να βρέξει καταρρακτωδώς χωρίς απολύτως καμία προειδοποίηση) και αρκετή ελεύθερη μνήμη στη φωτογραφική μας μηχανή. Εκστασιασμένοι από το έργο της φύσης καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα έχουμε και το δείπνο μας.

Ημέρα 6η: Ιγκουασού

Σήμερα θα απολαύσουμε το υπερθέαμα των καταρρακτών από την οπτική γωνία της Αργεντινής, εκεί όπου το «Λαρύγγι του Διαβόλου» συγκλονίζει με την δίνη των νερών, όπου κατακρημνίζονται στα έγκατα της γης. Θα απολαύσουμε το υδάτινο πέπλο να ξεδιπλώνεται μπροστά μας στολισμένο με τα χρώματα της ίριδας, καθώς οι ακτίνες του ήλιου φωτίζουν την επιβλητική του επιφάνεια. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Ιγκουασού – Μπουένος Άιρες

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να χαρούμε τη βουτιά μας στη πισίνα του ξενοδοχείου ή να επισκεφθούμε προαιρετικά το πανέμορφο πάρκο των πουλιών που διαθέτει η περιοχή. Αργά το μεσημέρι, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς το Μπουένος Άιρες, τη φημισμένη πρωτεύουσα της Αργεντινής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Μπουένος Άιρες

Το Μπουένος Άιρες είναι μία από τις μεγαλουπόλεις της Λατινικής Αμερικής με τον πληθυσμό του πολεοδομικού συγκροτήματος να ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια κατοίκους, έχει συνοικίες που θυμίζουν πολύ έντονα Ευρώπη, αλλά δεν της λείπουν και οι εικόνες που τη συνδέουν άρρηκτα με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις λατινικές της ρίζες. Μετά το πρωινό μας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) εκεί που η Εβίτα Περόν συνέπαιρνε τα πλήθη με την πύρινη δύναμη των λόγων της. Συνεχίζουμε για τον Καθεδρικό Ναό που φιλοξενεί το μαυσωλείο του Χοσέ Ντε Σαν Μαρτίν, του απελευθερωτή της Αργεντινής, την Πλατεία της Γερουσίας που φιλοξενεί το διάσημο «Σκεπτόμενο Άνθρωπο» του Ροντέν, την Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου με τον περίφημο Οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Κολόν. Στη συνέχεια περνώντας από τη γειτονιά του Σαν Τέλμο, εκεί που γεννήθηκε το Τάνγκο, φτάνουμε στη περιοχή της «Μπόκα» εκεί που βρίσκεται ο χιλιοτραγουδισμένος δρόμος « Ελ Καμινίτο». Τέλος την ξενάγησή μας θα συμπληρώσουν οι αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Παλέρμο Τσίκο καθώς και το Κοιμητήριο της Ρεκολέτα, εκεί που βρίσκεται και ο οικογενειακός τάφος της οικογένειας Ντουάρτε που φιλοξενεί τα λείψανα της Εβίτα Περόν. Το βράδυ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα απολαύσουμε ένα μοναδικό δείπνο παρακολουθώντας ένα υπέροχο πρόγραμμα ταγκό σε κάποιο από τα ονομαστά κέντρα της πόλης.

Ημέρα 9η: Μπουένος Άιρες

Σήμερα θα απολαύσουμε μία κρουαζιέρα στο Δέλτα του ποταμού Τίγκρε. Είναι το σημείο όπου ενώνονται δύο ποταμοί, ο Παρανά και ο ποταμός της Ουρουγουάης και σχηματίζουν στο πέρασμά τους διάφορα νησάκια. Γραφικά ξύλινα σπίτια, τα οποία στηρίζονται σε πασσάλους στις όχθες του ποταμού, όπου οι κάτοικοι καθισμένοι στις βεράντες τους απολαμβάνουν την εξαίσια αυτή θέα. Πράγματι μία αξέχαστη εμπειρία!!! Η σημερινή μας μέρα περιλαμβάνει γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψουμε με τη παρέα του συνοδού μας, τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, τον πιο φαρδύ δρόμο της πόλης με αρχοντικά κτίρια καθώς και την περιοχή της Ρεκολέτα με τα υπαίθρια καφέ και την αριστοκρατική ατμόσφαιρα που παραπέμπουν περισσότερο στο Παρίσι παρά σε μία πόλη της Νοτίου Αμερικής.

Ημέρα 10η: Μπουένος Άιρες

Σήμερα σας προσφέρουμε μία επιπλέον μοναδική εκδρομή. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γνωριμία του παραδοσιακού τρόπου ζωής των Αργεντίνων «Κάου Μπόις», τους λεγόμενους Γκαούτσος. Θα επισκεφθούμε τη καλύτερη φάρμα της περιοχής, την Σάντα Σουσάνα και θα γευτούμε τοπικές σπεσιαλιτέ και τα περίφημα Αργεντίνικα ψητά.

Ημέρα 11η: Μπουένος Άιρες – Αθήνα

Λίγος χρόνος στη διάθεση μας μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, απ’ όπου πλήρεις εντυπώσεων από τη γνωριμία μας με την Λατινική Αμερική, θα πετάξουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Ελλάδα.

Ημέρα 12η: Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΤΑΡ. ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

12 ημέρες

Ημιδιατροφή

24/12

4*, 5*

2.560

+590

+890

 BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Iberia
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* & 4* (Melia Buenos Aires, Arena Copacabana Rio, Wyndham Golden FOZ)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη της διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα και μία έγχρωμη φωτοτυπία αυτού.

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Διαδρομή

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αθήνα – Μαδρίτη

15:45

18:45

Μαδρίτη – Ρίο ντε Τζανέιρο

11:50

18:40

Μπουένος Άιρες – Μαδρίτη

14:35

06:25*

Μαδρίτη – Αθήνα

10:30

15:10

(*) Άφιξη την επόμενη ημέρα