Skip to main content

Βραχώδη Όρη/Rocky Mountains ΜΑΙΟ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2022! από 2880€

Mount Rushmore, Yellowstone Park

11 μέρες

Σολτ Λέικ Σίτι, Τζάκσον, Γκραντ Τετόν, Γιέλοουστοουν,

Κόντυ, Ράπιντ Σίτι, Όρος Ράσμορ, Φορτ Λαραμί, Τσεγιέν, Ντένβερ

Αναχωρήσεις 2022: Μάιος: 05, Αύγουστος: 20

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η μέρα: Αθήνα - Σολτ Λέικ Σίτι (Γιούτα)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το μοναδικό Σολτ Λέικ Σίτι (Salt Lake City), την πρωτεύουσα της πολιτείας Γιούτα. Η πόλη ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1847, όταν ο ηγέτης των Μορμόνων Μπίνγκχαμ Γιάνγκ, ίδρυσε μια αγροικία στην κοιλάδα της Γκρέιτ Σολτ Λέικ για την "Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών". Η πόλη έγινε η πρώτη πρωτεύουσα της Εκκλησίας των Μορμόνων. Δίχως να διαθέτει εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και φουτουριστικά οικοδομήματα, η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της Γιούτα με τίποτα δεν πείθει ότι είναι πρωτεύουσα αμερικανικής πολιτείας - θυμίζει περισσότερο μια τυπική αμερικανική επαρχιακή πόλη. Απλή και απέριττη - καθώς αντανακλά την κοσμοθεωρία και τον τρόπο ζωής των Μορμόνων - με λειτουργική ρυμοτομία και μεγάλους δρόμους, το Σολτ Λέικ Σίτι απλώνεται σε μια σχεδόν επίπεδη έκταση, νοτιοανατολικά της Μεγάλης Αλμυρής Λίμνης. Η πόλη έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2002, όταν φιλοξένησε τους 19ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σολτ Λέικ Σίτι, Ξενάγηση

Το κέντρο του Σολτ Λέικ Σίτι περιλαμβάνει περίπου 20 αξιοθέατα, που σχετίζονται με την πρωτοπόρο ιστορία και γενεαλογία των Μορμόνων. Τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατά του έχουν άμεση σχέση με τη θρησκευτική κοινότητα των Μορμόνων και βρίσκονται συγκεντρωμένα στην κεντρική πλατεία Τεμπλ, την Temple Square, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Γιούτα. Για να εντοπίσει κανείς τον ναό του Σολτ Λέικ (Salt Lake Temple) δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια - το τεράστιο μέγεθός του τον κάνει ορατό σχεδόν από παντού. Ο συγκεκριμένος ναός είναι ένα άκρως εντυπωσιακό θρησκευτικό οικοδόμημα 64 μέτρων, που υψώνεται επιβλητικά στην Temple Square. Σήμα κατατεθέν της πόλης και ιερός λατρευτικός χώρος των Μορμόνων, ο τεράστιος αυτός γρανιτένιος ναός χρειάστηκε ακριβώς 40 χρόνια (1853-1893) για να ανοικοδομηθεί, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε Μορμόνους. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το Καπιτώλιο της πολιτείας, καθώς και την πλατεία Τέμπλ. Σας προτείνουμε να γευματίσετε στο "The Roof Restaurant" που προσφέρει έναν εκλεκτό μπουφέ και εντυπωσιακή θέα στην Salt Lake Valley και στην Temple Square.

3η μέρα: Σολτ Λέικ Σίτι - Τζάκσον (Ουαϊόμινγκ) [450 χιλιόμετρα]

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη κοιλάδα Τζάκσον Χολ (Jackson Hole), που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της πολιτείας Ουαϊόμινγκ με την πολιτεία Αϊντάχο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα γύρω από την παλιομοδίτικη πλατεία της πόλης Τζάκσον, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα της παλιάς Δύσης. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τζάκσον - Γκραντ Τετόν - Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν - Κόντι (Ουαϊόμινγκ) [285 χιλιόμετρα]

Σήμερα το πρωί θα διασχίσουμε το Εθνικό Πάρκο Γκραντ Τετόν (Grand Teton National Park), που βρίσκεται νότια του Γιέλοουστοουν. Ένα εξαίσιο ορεινό τοπίο, όπου κρυστάλλινες λίμνες, πανύψηλα βουνά με πριονωτές κορυφές και υπέροχη βλάστηση δημιουργούν ένα υπέροχο αλπικό σκηνικό. Το Γκραντ Τετόν είναι η υψηλότερη και πιο σημαντική κορυφή της θεαματικής οροσειράς Τετόν (4.200 μέτρα). Εν συνεχεία η διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στο πρώτο και το πιο διάσημο Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ, το Γιέλοουστοουν, γνωστό για την άγρια ζωή (αρκούδες γκρίζλι, λύκοι, βίσονες, άλκες, αετοί κλπ.), για το πανέμορφο φυσικό του περιβάλλον με τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα φαράγγια, τα δάση, τους καταρράκτες κλπ., αλλά κυρίως για τα εκπληκτικά γεωθερμικά του φαινόμενα (θερμές πηγές, εντυπωσιακοί θερμοπίδακες/γκέιζερ, λίμνες καυτής λάσπης, φουμαρόλια κ.ά.). Το Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν απλώνεται σε μια έκταση 8.980 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα πολλά και διαφορετικά γεωθερμικά του χαρακτηριστικά, με τον θερμοπίδακα Όλντ Φέιθφουλ (Old Faithful) και την περίφημη Grand Prismatic Spring να "κλέβουν τις παραστάσεις". Αφού απολαύσουμε το πανέμορφο αυτό πάρκο θα συνεχίσουμε για το Κόντι (Cody), την πόλη που φέρει το όνομα του θρυλικού καουμπόη Γουίλιαμ Φρέντρικ Κόντι, γνωστού ως Μπούφαλο Μπιλ, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως κυνηγός βουβαλιών, καθώς ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία των κατασκευαστικών ομάδων που έφτιαχναν τον διηπειρωτικό σιδηρόδρομο Κάνσας Πασίφικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κόντι (Ουαϊόμινγκ)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης θα επισκεφθούμε το μουσείο του Μπούφαλο Μπιλ, ο οποίος συνέβαλε στην ίδρυση της πόλης το 1896. Το Buffalo Bill Museum προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά στην ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό της Δυτικής Αμερικής εκείνης της εποχής. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις, που περιλαμβάνουν ροντέο, αναπαράσταση αγώνων πυροβόλων όπλων και μουσική καουμπόηδων (γουέστερν).

6η μέρα: Κόντι - Ράπιντ Σίτι (Νότια Ντακότα) [600 χιλιόμετρα]

Πρωινή αναχώρηση για το Ράπιντ Σίτι, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Νότιας Ντακότα. Η πόλη είναι γνωστή ως "η Πύλη για τους Μαύρους Λόφους" ("Gateway to the Black Hills") λόγω της θέσης της, αλλά και ως η "Πόλη των Προέδρων" λόγω των μπρούτζινων σε φυσικό μέγεθος αγαλμάτων των πρώην προέδρων των ΗΠΑ, που βρίσκονται σε διασταυρώσεις κεντρικών της δρόμων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ράπιντ Σίτι - Όρος Ράσμορ - Φορτ Λαραμί - Τσεγιέν (Ουαϊόμινγκ) [515 χιλιόμετρα]

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα απολαύσουμε τη μαγευτική ομορφιά των Μαύρων Λόφων (Black Hills) της Νότιας Ντακότα και θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μνημείο του Όρους Ράσμορ (Mount Rushmore National Memorial), όπου θα δούμε τις ύψους 18 μέτρων σκαλισμένες στον γρανιτένιο βράχο μορφές των τεσσάρων αμερικανών προέδρων - από αριστερά προς τα δεξιά: Τζωρτζ Ουάσινγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Θεόδωρος Ρούζβελτ και Αβραάμ Λίνκολν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Εθνικό Ιστορικό Χώρο Φορτ Λαραμί (Fort Laramie National Historic Site). Αρχικά ιδρύθηκε ως σταθμός για το εμπόριο γούνας τη δεκαετία του 1830, με την πάροδο του χρόνου όμως εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη και πιο γνωστή στρατιωτική βάση των Βόρειων Πεδιάδων και έγινε μάρτυρας ολόκληρου του "έπους" της επέκτασης της Αμερικής προς τη δύση. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Ουαϊόμινγκ, την Τσεγιέν (Cheyenne), που ενσωματώνει το πνεύμα της παλιάς Δύσης. Αυτή η πόλη, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη Ινδιάνικη φυλή, είναι ιδιαίτερα δραστήρια και φιλόξενη. Η Τσεγιέν θεωρείται "η πρωτεύουσα του σιδηρόδρομου του έθνους" - το πρώτο τραίνο της Union Pacific Railroad έφθασε εδώ το 1867 - και φιλοξενεί μια συλλογή ατμομηχανών, συμπεριλαμβανομένου του Old Number 4004, της μεγαλύτερης ατμομηχανής του κόσμου και ενός από τα οκτώ εναπομείναντα "Big Boys", που εκτίθενται σε όλη τη χώρα.

8η μέρα: Τσεγιέν - Βραχώδη Όρη - Ντένβερ (Κολοράντο) [280 χιλιόμετρα]

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο των Βραχωδών Ορέων (Rocky Mountain National Park), όπου μέσα σε ένα θεαματικό ορεινό περιβάλλον θα νιώσετε σαν να βρισκόσαστε στην κορυφή του κόσμου. Και αν σκεφτήκατε ότι το ταξίδι στο πάρκο ήταν όμορφο, περιμένετε μέχρι να βιώσετε τον Trail Ridge Road. Γνωστός και ως "Highway to the Sky", ο δρόμος αυτός προσφέρει ασύγκριτη θέα προς κάθε κατεύθυνση. Συνεχίζουμε για το Ντένβερ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Κολοράντο. Με τα εντυπωσιακά Βραχώδη Όρη ως σκηνικό, το Ντένβερ είναι μια ιστορική πόλη της Δύσης, που κτίστηκε το 1858 σε υψόμετρο 1.600 μέτρων - εξ ου και το προσωνύμιο "The Mile High City". Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Ντένβερ (Κολοράντο)

Το Ντένβερ συνδυάζει αβίαστα την κληρονομιά της παλιάς Δύσης με τους σύγχρονους ουρανοξύστες. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης στην πόλη θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, μεταξύ των οποίων το Καπιτώλιο με τον χρυσό θόλο, το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, το City Park - το μεγαλύτερο πάρκο του Ντένβερ, που προσφέρει εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά - την ιστορική πλατεία Larimer και πολλά άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Ντένβερ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

Βραχώδη Όρη Η.Π.Α (Mount Rushmore, Yellowstone Park )

Ημερομηνία

Ημέρες

                                    2κλινο

               3κλινο

4κλινο

  Διαφορά

  Μονόκλινου

Φόροι/Επίναυλοι

ESTA/Ασφάλιση Covid-19

Φιλοδωρήματα

Αχθοφορικά

Μάιος 05, 2022

11

€ 2880

€ 2720

€ 2650

€ 850

€ 695

$ 150

Αύγουστος 20, 2022

11

€ 2950

€ 2800

€ 2715

€ 925

€ 695

$ 150

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*sup, 4*
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Eιδική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19  και τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων

  • Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά, Τοπικοί φόροι (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) πληρωτέα με την άφιξη κατά την πρώτη μέρα: $150
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • • Όλες οι τιμές είναι κατ άτομο και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων.
  • • Το πρωινό στις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου .Η παιδική τιμή υπολογίζεται στην τιμή 2 κλινου και ισχύει για ηλικίες 2- 12 ετών, στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.
  • • ΦΟΡΟΙ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ESTA/ETA Το κόστος περιλαμβάνει τους φόρους, επίναυλο καυσίμων, τοπικούς φόρους, ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 & ποσό χρέωσης ESTA.
  • • Η έκπτωση SMART PRICE ισχύει για έγκαιρες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα πρώτα 7 ή 10 άτομα.
  • • ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ Το κόστος περιλαμβάνει τα αχθοφορικά και φιλοδωρήματα ανά επιβάτη και είναι υποχρεωτικά. Καλύπτουν αχθοφορικά Ξενοδοχείων, φιλοδωρήματα οδηγών κτλ. και εισόδους εκεί που αναφέρετε στα αναλυτικά προγράμματα. .ΔΕΝ καλύπτουν φιλοδώρημα Αρχηγού/Ξεναγού.

 

  • • Απαραίτητη για την είσοδο στις ΗΠΑ & Καναδά είναι η έγκριση ESTA & eTA αντίστοιχα (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα).

Ζητήστε από εμάς τη συμπλήρωση της αίτησης με την εγγραφή σας στην εκδρομή.

  1. Εφ όσον έχετε ταξιδέψει σε ΣΥΡΙΑ,ΙΡΑΚ,ΙΡΑΝ, ΣΟΥΔΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΥΕΜΕΝΗ & Βόρεια Κορέα μετά από την 1η Μαρτίου 2011 θα χρειαστείτε Βίζα για τις ΗΠΑ. Για λόγους ασφαλείας τα στοιχεία σας θα σταλούν για έλεγχο προτού καταχωρηθούν για την αίτηση ESTA.
  1. Η σειρά των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι ενδεικτική. Ανάλογα µε την ημερομηνία, ώρα αναχώρησης, διάρκεια ταξιδιού, αργίες, ώρες πτήσεων και για όποιον άλλον λόγο κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να τροποποιηθεί, πάντα για την καλύτερη διεξαγωγή του και χωρίς παραλείψεις.
  2. Στις υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ’ άτομο (μέχρι 23 κιλά) είναι δωρεάν. Με EMIRATES & TURKISH 2 αποσκευές δωρεάν. Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 10 άτομα δικαιούστε μόνον μια αποσκευή
  3. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα $30-35
  4. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά το 3κλινο/4κλινο δωμάτιο αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια.
  5. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες ισότιμες/τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία που αναφέρονται είναι τα συνήθη συνεργαζόμενα και οριστικοποιούνται 16 ημέρες πριν την αναχώρηση
  6. Δυνατότητα επιπλέων ασφάλισης με αυξημένες παροχές και κάλυψη από  πανδημική νόσο όπως η COVID 19 στο εξωτερικό . Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας .Η ασφάλιση πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον 20 μέρες προ ταξιδιού και το κόστος υπολογίζετε περίπου στο 6,77 %  της αξίας της εκδρομής .