Skip to main content

Οι άγνωστες ΗΠΑ - Νότιες ΗΠΑ με Route 66, Mesa Verde και Χαβάη Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2020 από 5400,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 5/8, 15/10  - 22 ΗΜΕΡΕΣ

 


Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα – Νέα Ορλεάνη

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση από Αθήνα για Νέα Ορλεάνη, μέσω Νέας Υόρκης. Άφιξη στη Νέα Ορλεάνη, το λίκνο της μουσικής τζαζ, στους δρόμους της οποίας γαλουχήθηκαν δεκάδες μουσικοί. Η πολιτεία της Λουιζιάνας, που έχει το όνομα του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου ΙΔ΄, αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους πυρήνες του Γαλλικού αποικισμού στην Αμερική και πουλήθηκε στις ΗΠΑ από τον Ναπολέοντα το 1803. Διαρρέεται από τον Μισισιπή, τον μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό της Βόρειας Αμερικής (5.790 km). Στις όχθες του, στον Αμερικανικό Νότο, γεννήθηκαν τα μπλουζ, τα spirituals και η τζαζ. Η Νέα Ορλεάνη, το Big Easy (η «μεγάλη ξενοιασιά»), όπως είναι το παρατσούκλι της, είναι μια φιλελεύθερη και ανοικτή πόλη. Οι διάφορες φυλές και πολιτισμοί που τη συνθέτουν, της δίνουν μια ζωντάνια μοναδική. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ορλεάνη (ξενάγηση)

 

Ο Μισισιπής είναι το αίμα της πόλης, η Γαλλική συνοικία η ψυχή της και η πλατεία Τζάκσον η καρδιά της. Ένα κράμα Καραϊβικού στυλ, Γαλλικής κομψότητας και Σπανιόλικης γοητείας σε Αμερικανικό έδαφος. Η Νέα Ορλεάνη συχνά αποκαλείται «η βορειότερη πόλη της Καραϊβικής», λόγω της χαλαρής της ατμόσφαιρας, των έκδηλων κοινωνικών αντιθέσεων και των εξωστρεφών της κατοίκων - Αφροαμερικανοί κατά το 60%. Η σημερινή μας ξενάγηση θα αρχίσει με την παλιότερη γειτονιά της, την French Quarter (τη Γαλλική συνοικία), που είχε την τύχη να παραμείνει ανέπαφη από τη μανία του τυφώνα «Κατρίνα» στις 29/8/2005. Θα περάσουμε από την εμβληματική πλατεία Τζάκσον (Jackson Square), θα δούμε το παλιό Δημαρχείο, τον Ναό του Αγίου Λουδοβίκου και τα αποικιακού ρυθμού αρχοντικά με τα δαντελωτά περίτεχνα κιγκλιδώματα των μπαλκονιών από σφυρήλατο σίδερο, τα ξύλινα παντζούρια και τους παστέλ χρώματος τοίχους. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία του Στρατηγού Λη, το Superdome και το Garden District, που δημιουργήθηκε από τους νεοφερμένους Αμερικανούς μετά την αγορά της Λουιζιάνας από τους Γάλλους, όπου και θα δούμε δρόμους με ονόματα από την Ελληνική Μυθολογία και πολλές επαύλεις με πανέμορφους κήπους - το όνομα εξάλλου της περιοχής προέρχεται από τους υπέροχους κήπους των σπιτιών της. Ξενάγηση στη Νέα Ορλεάνη.

3η ημέρα: Ορλεάνη (κρουαζιέρα στον Μισισιπή)

 

Σήμερα μας περιμένει μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς θα επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στον Μισισιπή! Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Νέα Ορλεάνη – Ατλάντα

 

Αναχώρηση οδικώς για την πολιτεία της Τζώρτζια και την πρωτεύουσά της, Ατλάντα (Atlanta). Η Ατλάντα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, με εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, δεκάδες πολιτιστικά αξιοθέατα, έντονη νυχτερινή ζωή και μια πληθώρα αθλητικών διοργανώσεων – εδώ φιλοξενήθηκανοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1996. Η πόλη γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Εδώ έχουν την έδρα τους κολοσσοί, όπως η Coca Cola, το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, η αεροπορική εταιρία Delta Airlines, κ.ά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Νέα Ορλεάνη – Ατλάντα

 

Αναχώρηση οδικώς για την πολιτεία της Τζώρτζια και την πρωτεύουσά της, Ατλάντα (Atlanta). Η Ατλάντα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, με εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, δεκάδες πολιτιστικά αξιοθέατα, έντονη νυχτερινή ζωή και μια πληθώρα αθλητικών διοργανώσεων – εδώ φιλοξενήθηκανοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1996. Η πόλη γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Εδώ έχουν την έδρα τους κολοσσοί, όπως η Coca Cola, το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, η αεροπορική εταιρία Delta Airlines, κ.ά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ατλάντα – Νάσβιλ

 

Αναχώρηση οδικώς από την Ατλάντα με προορισμό μας την πολιτεία του Τενεσσί. Φτάνουμε στο Νάσβιλ (Nashville), την πρωτεύουσα της πολιτείας που απλώνεται στην όχθη του ποταμού Κιούμπερλαντ. Μεγάλο μέρος της παγκόσμιας φήμης του Νάσβιλ οφείλεται στη μουσική παράδοση της πόλης, που θεωρείται (και είναι) η κοιτίδα της κάντρι μουσικής, γεγονός για το οποίο θα πάρουμε μία γεύση με την επίσκεψή μας στο περίφημο Gaylord Opryland Hotel. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. Για το βράδυ σάς προτείνουμε να επισκεφθείτε μία από τις δεκάδες μουσικές σκηνές της πόλης.

7η ημέρα: Νάσβιλ (ξενάγηση, επίσκεψη στην πόλη Λίντσεμπεργκ με το αποστακτήριο Jack Daniels)

 

Σήμερα απολαμβάνουμε την ξενάγησή μας στο Νάσβιλ. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον… Παρθενώνα, ένα πιστό αντίγραφο, σε πραγματική κλίμακα, του Παρθενώνα των Αθηνών, κατασκευασμένο από μάρμαρο και πωρόλιθο, με γλυπτό διάκοσμο από εκμαγεία του Βρετανικού Μουσείου. Εδώ τον αποκαλούν «Naos» και στο εσωτερικό του θα δει κανείς και το αντίγραφο του αγάλματος της Αθηνάς, ύψους 13 μέτρων. Θα δούμε επίσης το Καπιτώλιο του Τενεσσί, καθώς και το μουσείο (Hall of Fame) της Κάντρι Μουσικής για να μάθουμε τα πάντα για τη μουσική που συμβολίζει όσο καμία άλλη τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη γειτονική πόλη Λίντσμπεργκ για να επισκεφθούμε ίσως το πιο διάσημο αποστακτήριο του κόσμου, εδώ όπου παράγεται το ουίσκι Jack Daniel’s. Αν έχουμε χρόνο, θα… παίξουμε και με τις τάπες των βαρελιών… Επιστροφή στο Νάσβιλ και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νάσβιλ – Μέμφις

Πρωινή αναχώρηση για το Μέμφις, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας Τενεσσί, νότια από τη συμβολή των ποταμών Γουλφ και Μισισιπή. Η πόλη αυτή, που ιδρύθηκε το 1819, είναι ιστορικός τόπος για εκατομμύρια μουσικόφιλους του κόσμου. Εδώ έζησαν και δημιούργησαν θρύλοι της μουσικής, όπως ο βασιλιάς του Ροκ εντ Ρολ (Rock ‘n Roll) ΈλβιςΠρίσλεϋ, ο Τζόνι Κας, ο Μπι Μπι Κίνγκ, η Βασίλισσα της Σόουλ Αρέθα Φράνκλιν και ο πατέρας των Μπλουζ Γιούλιαμα Κρίστοφερ Χάντι, έργο του οποίου είναι το περίφημο Beale Street Blues, από το όνομα του περίφημου δρόμου με τα clubs. Το Μέμφις όμως είναι γνωστό και για τη δολοφονία του 39χρονου ηγέτη του κινήματος για τα δικαιώματα των Μαύρων Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ το 1968. Άφιξη και απογευματινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Δεν θα παραλείψουμε φυσικά να δούμε (εξωτερικά) τη θρυλική Γκρέισλαντ (Graceland), που βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο του προαστίου Whitehaven, 12 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ο Πρίσλεϊ αγόρασε την κατοικία αυτή το 1957 προς $102.500 και έζησε εκεί μαζί με τους γονείς του έως και το τέλος της ζωής του. Εκεί βρίσκονται θαμμένοι ο Έλβις, η μητέρα του Γκλάντυς καθώς και η γιαγιά του Μίνι Μέι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βόλτα για όσους το επιθυμούν στην Beale Street για ένα ποτό σε κάποιο από τα δεκάδες μπαράκια.

9η ημέρα: Μέμφις – Σαιντ Λούις

 

Συνεχίζουμε σήμερα τη διαδρομή μας στις Μεσοδυτικές πολιτείες, με προορισμό το Σαιντ Λούις, στην πολιτεία Μιζούρι, στη δυτική όχθη του Μισισιπή λίγο πιο κάτω από το σημείο συμβολής του με τον ποταμό Μιζούρι. Φθάνοντας θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από την Γκεϊτγουέι Αρτς (Gateway Arch), μια ατσάλινη αψίδα ύψους 192 μέτρων που κατασκευάστηκε από τον Φιλανδό αρχιτέκτονα Eero Saarinen το 1965 και συμβολίζει την πύλη εισόδου προς την Αμερικανική Δύση, καθώς η πόλη αυτή από το 1803 διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον αποικισμό των τεράστιων περιοχών των Δυτικών ΗΠΑ. Μετά από ένα δροσιστικό γευστικό διάλειμμα στο Ted Drewes Frozen Custard, ένα αγαπημένο στέκι του Route 66 από το 1929, θα επισκεφθούμε ένα ακόμα ορόσημο της περιοχής, τη Ζυθοποιεία Anheuser-Busch, που λειτουργεί από το 1852, όπου θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να δούμε την παρασκευή και τη συσκευασία της μπύρας, αλλά και να τη γευθούμε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Σαιντ Λούις – Σπήλαια Μέραμεκ – Μπράνσον

 

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την κωμόπολη Μπράνσον. Στη διαδρομή μας θα δούμε την περίφημη Γέφυρα Chain of Rocks καθώς και τα σπήλαια Μέραμεκ, που δημιουργήθηκαν εδώ και 400 εκατομμύρια χρόνια και στα οποία έχουν βρεθεί αντικείμενα ιθαγενών Ινδιάνων. Εδώ λέγεται πως ήταν η κρυψώνα του θρυλικού κακοποιού Τζέσε Τζέιμς και της συμμορίας του. Συνεχίζουμε για τη νέα Μέκκα της αμερικάνικης μουσικής κάντρυ, το Μπράνσον, δημοφιλή προορισμό επισκεπτών όχι μόνο από τις γύρω περιοχές, αλλά και από ολόκληρη τη χώρα. Φθάνοντας θα έχουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε το διάσημο εμπορικό κέντρο Branson Landing, που βρίσκεται στην προκυμαία της πανέμορφης λίμνης Taneycomo. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε δείπνο παρακολουθώντας κάποια από τιςκορυφαίες μουσικές παραστάσεις του Μπράνσον. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Μπράνσον – Eureka Springs – Κλέρμορ – Αρκάντια – Οκλαχόμα

 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ακόμα γραφική διαδρομή μέχρι την Οκλαχόμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε πρώτα κοντά την κωμόπολη Eureka Springs και στο παρεκκλήσι Thorncrown για να δούμε τον ιδιαίτερο ναό με τα 425 παράθυρα, φτιαγμένο σχεδόν στο σύνολό του από γυαλί και ξύλο. Συνεχίζουμε για την πόλη Κλέρμορ (Claremore) για να επισκεφθούμε το μουσείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γουίλ Ρότζερς (Will rogers, 1879-1935). Γύρω στο 1802 Ινδιάνοι της φυλής Οσάζ (Osage) εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της σημερινής Κλέρμορ. Το όνομα της πόλης προήλθε από τον επικεφαλής των Οσάζ και σημαίνει "βουνό με καθαρή θέα". Το χωριό καταστράφηκε το 1817 μετά την Μάχη των Οσάζ καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Στη συνέχεια η οικογένεια Ρότζερς ήταν από τους πρώτους αποίκους που μετακόμισαν εδώ το 1856. Ο Γουίλ Ρότζερς ήταν ηθοποιός, κωμικός, σχολιαστής. Είχε φύγει από τα 20 του χρόνια από την Οκλαχόμα για να κάνει τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνα και βαπόρια. Ακολούθησε μια καριέρα στο Χόλυγουντ με 71 ταινίες, οι 50 από αυτές του βωβού κινηματογράφου. Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του κόσμου τη δεκαετία του 1920 μαζί με τη Σίρλεϊ Τεμπλ. Έχασε τη ζωή του το 1935 σε αεροπορικό ατύχημα στην Αλάσκα.
Καθοδόν για την Οκλαχόμα, πάνω στην Route 66, κάνουμε μία ακόμα στάση στην Αρκάντια και το μαγαζί Pops, ένα από τα πιο γνωστά ορόσημα του Route 66.
Φτάνουμε τελικά στην πρωτεύουσα της πολιτείας Οκλαχόμα, την πόλη της Οκλαχόμα, που ιδρύθηκε μόλις το 1889, μετά την κατανομή της ινδιάνικης γης στους λευκούς και οφείλει τον πλούτο της στο πετρέλαιο. Το όνομα Οκλαχόμα προέρχεται από τις λέξεις της γλώσσας των Τσοκτάου (Choctaw) "okla" και "humma", που σημαίνουν "ερυθροί άνθρωποι". Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε στην περιοχή Bricktown, που σφύζει από ζωή. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Οκλαχόμα (ξενάγηση) – Αμαρίγιο

 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη της Οκλαχόμα θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της και θα επισκεφθούμε το National Cowboy and Western Heritage Museum, ένα μουσείο με συλλογές έργων τέχνης των ιθαγενών Αμερικανών, αντικείμενα των καουμπόυς, καθώς και εκθέματα παλιών όπλων. Θα επισκεφθούμε επίσης το εθνικό μνημείο και μουσείο που τιμά τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης που έγινε στις 19 Απριλίου του 1995 με στόχο το Ομοσπονδιακό κτίριο Alfred P. Murrah στο κέντρο της πόλης. Ήταν η πιο καταστροφική τρομοκρατική ενέργεια σε αμερικανικό έδαφος μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Στις 19 Απριλίου 2000 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Εθνικού Μνημείου της Οκλαχόμα Σίτι στον χώρο του ομοσπονδιακού κτιρίου Murrah, στη μνήμη των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης.Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Κλίντον της Οκλαχόμα, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο που είναι αφιερωμένο στον ROUTE 66, τα εκθέματα του οποίου τεκμηριώνουν με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο τη χρυσή περίοδο που γνώρισε ο δρόμος αυτός. Εδώ θα δούμε μεταξύ άλλων κλασικά αυτοκίνητα, ταμπέλες νέον, εστιατόριο της δεκαετίας του 1950 κλπ. Συνεχίζουμε για το Αμαρίγιο, το «κίτρινο ρόδο του Τέξας» – η πόλη οφείλει το όνομά της στην ισπανική λέξη για το κίτρινο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Αμαρίγιο – Cadillac Ranch – Άντριαν – Τουκουμκάρι – Σάντα Φε – Τάος – Κάρσον Σίτι

 

Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από το Αμαρίλλο βρίσκεται το περίφημο Cadillac Ranch (Ράντσο της Κάντιλακ), όπου μια σειρά από 10 παλιές Κάντιλακ βρίσκονται "φυτεμένες" στο έδαφος. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τη χρονιά κατασκευής τους, δηλαδή από το 1948 ως το 1963. Πρόκειται για μια διαδραστική pop art κατασκευή που εξελίσσεται με τον χρόνο, καθώς τα γκράφιτι των περαστικών ανανεώνουν συνεχώς τη δομή της. Τα καπό των πολύχρωμων αυτών Κάντιλακ είναι θαμμένα στη γη, ενώ τα πίσω μέρη τους με τα χαρακτηριστικά φτερά υψώνονται προς τον ουρανό. Το μοναδικό αυτό έργο τέχνης είναι ένα αφιέρωμα στον μύθο της αυτοκίνησης στις ΗΠΑ. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής είναι το Τουκουμκάρι, που βρίσκεται στην πολιτεία του Νιου Μέξικο, διαχρονικά σημαντικός σταθμός για τους ταξιδιώτες του Route 66. Εδώ θα δούμε πολλά μοτέλ και εστιατόρια των δεκαετιών του 1930, 1940 και 1950 που ακόμα βρίσκονται εν λειτουργία, όπως π.χ. το Blue Swallow Motel, το οποίο εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες του Route 66 από το 1939.

Συνεχίζουμε για τη Σάντα Φε, μία από τις πόλεις-ορόσημα της Southwest. Απαραίτητη επίσκεψη στο χωριό Τάος, μνημείο της UNESCO καθώς κατοικείται αδιάκοπα εδώ και χίλια περίπου χρόνια, με τα κυβοειδή σπίτια του κατασκευασμένα από λάσπη. Τελικός μας προορισμός για σήμερα το Κάρσον Σίτι, όπου και διανυκτερεύουμε.

15η ημέρα: Αλμπουρκέρκε – Γκάλουπ – Χρωματιστή Έρημος (Painted Desert) – Εθνικός Δρυμός Απολιθωμένου Δάσους – Χόλμπρουκ – Γούινσλοου – Φοίνιξ

 

Πρωινή αναχώρηση για μια ακόμα υπέροχη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε αρχικά την πόλη Γκάλουπ, όπου βρίσκεται το ιστορικό ξενοδοχείο El Rancho, που αποτέλεσε βάση πολλών κινηματογραφικών αστέρων που γύριζαν σκηνές των ταινιών τους στην έρημο. Περνώντας στην Αριζόνα θα δούμε το παιχνίδισμα του ήλιου στην περίφημη Χρωματιστή Έρημο (Painted Desert) καθώς και τον Εθνικό Δρυμό του Απολιθωμένου Δάσους (Petrified Forest National Park). Στη συνέχεια θα δούμε το μοτέλ Wigwam στο Χόλμπρουκ, το άγαλμα του Ανθρώπου που στέκεται στη Γωνία στο Γουίνσλοου και θα φθάσουμε στο Φοίνιξ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αριζόνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Φοίνιξ – Χονολούλου

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Χονολουλού, πρωτεύουσα της πολιτείας της Χαβάη, στο νησί Ουάχου. Η διαμονή μας θα είναι στην κοσμοπολίτικη παραλία Γουακίκι, με τη χρυσή άμμο και τους πολλούς ουρανοξύστες, που προσφέρει στον κουρασμένο ταξιδιώτη το κομμάτι του παραδείσου που του αξίζει! Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και απογευματινός περίπατος στη λεωφόρο Καλακάουα, που είναι το κέντρο διασκέδασης και φαγητού της πόλης.

17η ημέρα: Χονολουλού (ξενάγηση, Περλ Χάρμπορ)

 

Ολοήμερη ξενάγηση στο νησί Ουάχου, όπου θα δούμε την πρωτεύουσα Χονολουλού, τις διάσημες παραλίες της, το Περλ Χάρμπορ, το πολεμικό του μουσείο και τον τόπο όπου έγινε η ιαπωνική επιδρομή και καταστράφηκε ο αμερικανικός στόλος το 1941. Θα επισκεφθούμε το γιγάντιο θωρηκτό «USS Misouri», μήκους 271 μ., πάνω στο οποίο το 1945 υπεγράφη η ιαπωνική συνθηκολόγηση και που τώρα είναι πλωτό μουσείο στην περιοχή Μπάτλσιπ Ρόου (Battleship Row).

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον λόφο όπου βρίσκεται το εθνικό νεκροταφείο Παντσμπόλουλ για άπλετη θέα προς την πρωτεύουσα, θα δούμε το Κοινοβούλιο της Χαβάης, την κατοικία της τελευταίας βασίλισσας Lili΄uokalani στο παλάτι Ιολανί, το άγαλμα του βασιλιά Καλεχαλέχα που ένωσε το νησιωτικό σύμπλεγμα σε μία πολιτική οντότητα, και θα κάνουμε έναν περίπατο στην China Town, που είναι γεμάτη από γεύσεις και αρώματα του προηγούμενου αιώνα, μια και πολλοί Κινέζοι μετανάστευσαν προς τα νησιά του Ειρηνικού.

Διανυκτέρευση

18η ημέρα: Χονολουλού – Χίλο (Μπιγκ Άιλαντ)

 

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Χονολουλού και σύντομη πτήση για το νησί Χίλο ή «Μεγάλο Νησί» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.Εδώ οι παραλίες με τη μαύρη και την πράσινη άμμο που θα δείτε από ψηλά υποδηλώνουν τη διαρκή αναμόρφωση της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής δραστηριότητας από τα κύματα και τα ρεύματα.

Το Μεγάλο Νησί αποτελείται από τον κώνο του ηφαιστείου Κιλαουέα στο κέντρο του και μερικές επίπεδες εκτάσεις στην περιφέρεια. Διαθέτει δύο κύριους δρόμους, που πηγαίνουν περιμετρικά και σε διαφορετικό επίπεδο και αποκαλούνται Μπελτ Χάιγουεϊ. Περικλείουν τις ψηλότερες κορυφές του Μεγάλου Νησιού, που φτάνουν τα 4.205 μ. (Mauna Kea) και τα 4.169 μ. (Mauna Loa) από την επιφάνεια της θάλασσας. Εδώ υπάρχουν η ψηλότερη λίμνη των νησιών, η λίμνη Γουαϊάου, στα 3.969 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, ο μεγαλύτερος καταρράκτης στο Πολιτειακό Πάρκο των Καταρρακτών Ακάκα, με νερά που πέφτουν από τα 135 μ., αλλά και το περίφημο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων.
Άφιξη στο αεροδρόμιο Γουαϊέα Κοχάλα και αναχώρηση για την πόλη Καϊλούα-Κόνα, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά. Η μικρή ηλικία του νησιού έχει επιτρέψει τον σχηματισμό μικρής έκτασης παραλιών, κατά μήκος της τραχιάς ηφαιστειακής ακτογραμμής, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του τοπίου.
Θα περάσουμε από λευκές ασβεστολιθικές παραλίες και θα δούμε πολλές περιοχές με βασαλτικά πετρώματα, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνητίτη και άλλων σιδηρούχων ορυκτών, που πέρα από το ιδιαίτερο χρώμα τους, αυξάνουν τις μαγνητικές ιδιότητες του εδάφους!
Φτάνοντας στο πολύβουο λιμάνι της Καϊλούα, που σφύζει από ζωή και πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση και θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας.
Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε το λίκνισμα του «χούλα», ενός τοπικού χορού από τοπικό συγκρότημα μουσικών και χορευτών σε κάποιο από τα clubs της πόλης.

19η ημέρα: Μπιγκ Άιλαντ (Ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που πέφτει στον ωκεανό)

 

Σήμερα, αφού ξυπνήσουμε από τον ήχο της θάλασσας, θα έχουμε όλη τη μέρα ελεύθερη για μπάνιο και απόλαυση στις παραλίες της Χαβάης.
Το απόγευμα θα μεταβούμε στο ελικοδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε σε ελικόπτερο για να δούμε από ψηλά την ακτή Πούντα, εκεί που η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα χύνεται στη θάλασσα, καθώς και το ίδιο το ηφαίστιο σε μια καταπληκτική διαδρομή διάρκειας 50 λεπτών.
Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο θέαμα!
Η Χαβάη κάθε χρόνο αυξάνει την επιφάνεια και τον όγκο της λόγω αυτής της αδιάκοπης ροής ρευστών πετρωμάτων. Από μέτρηση του 2011 το ηφαίστειο έχει αποδώσει 3,5 κυβικά χιλιόμετρα λάβας και 123 τετραγωνικά χιλιόμετρα επιφάνειας εδάφους…
Σημαντική παρατήρηση! Η διαδρομή αυτή βασίζεται 100% σε φυσικό φαινόμενο, η εμφάνιση του οποίου στηρίζεται στηφύση. Η ροή και ο όγκος της λάβας δεν μπορεί να προβλεφθεί και αλλάζει ανά διαστήματα.

Διανυκτέρευση.

20η ημέρα: Χίλο (Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων) – Χονολουλού (πτήση)– Λος Άντζελες (πτήση)

 

Αν το λιμάνι της Καϊλούα-Κόνα είναι στα νοτιοδυτικά, η πρωτεύουσα του νησιού Χίλο βρίσκεται στα βορειοανατολικά. Θα διασχίσουμε το Μεγάλο Νησί και θα δούμε τις μοναδικές αντιθέσεις του τοπίου λόγω της ύπαρξης των ηφαιστειακών κώνων. Έδαφος πετρώδες, σκούρο και άνυδρο ψηλά, αλλά χαμηλότερα επικρατεί οργιώδης βλάστηση. Ορεινό και λευκό τοπίο στις κορυφές, αλλά ζεστό και πράσινο στις παραλίες. Από τα λίγα μέρη του κόσμου που αν έλθει κανείς Φεβρουάριο ή Μάρτιο μπορεί να κάνει χειμερινό και θαλάσσιο σκι σε πολύ κοντινή απόσταση.
Θα συνεχίζουμε με μια εκδρομή που θα κόψει την ανάσα! Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, που υπό την αιγίδα της UNESCO αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα διασχίσουμε τα ορεινά σκουρόχρωμα πεδία λάβας του ενεργού ηφαιστείου Κιλαουέα και θα καταλήξουμε στο χείλος του κρατήρα του.
To 1908 η έκρηξη της Αίτνας ήταν καταστροφική για τη Νότια Ιταλία και το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα στον Αμερικανό γεωλόγο Τόμας Τζάγκαρ να υποστηρίξει τη συνεχή μελέτη των ηφαιστειακών και σεισμικών δραστηριοτήτων. Έτσι στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου, με πρωτοβουλία του ιδίου, συστάθηκε το 1912 ένας μικρός σταθμός επιτήρησης. Σήμερα ο σταθμός αυτός είναι επισκέψιμος για το κοινό, διαθέτει μουσείο και κυρίως δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε το μοναδικό θέαμα ενός ενεργού ηφαιστείου που ακόμα καπνίζει και βγάζει λάβα κατά περιοχές! Μπορεί η Σαντορίνη να παρέχει ανάλογο θέαμα, αλλά η κλίμακα του τοπίου στο Κιλαουέα είναι εντελώς διαφορετική, όπως και η ενεργός δράση του.
Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση-έκπληξη για να απολαύσουμε ένα γευστικό παραδοσιακό έδεσμα γνωστό από τον 19ο αιώνα. Με την εκδρομή αυτή θα καταλήξουμε στο Χίλο, από όπου με σύντομη πτήση θα μεταφερθούμε στο Μάουι, το «μαγικό νησί», που βρίσκεται ανάμεσα στο Ουάχου και τη Χαβάη.
Με την εκδρομή αυτή θα καταλήξουμε στο Χίλο, από όπου με πτήση θα μεταφερθούμε στο Λος Άντζελες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

21η ημέρα: Λος Άντζελες – Πτήση επιστροφής

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

22η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 5400€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5400 € 740 €
  Twin Room 5400 € 740 €
  Triple Room 5400 € 740 €
  Single Room 6950 € 740 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 5400€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5400 € 740 €
  Twin Room 5400 € 740 €
  Triple Room 5400 € 740 €
  Single Room 6950 € 740 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με  ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*, 4*sup. και σε lodges 3*, 3*sup., 4*
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Αμερικάνικο πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις προβλεπόμενες ξεναγήσεις
  • Έμπειρος, ειδικός αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής (ESTA)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 740 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν προαναφέρονται

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

- Καλό θα είναι να δηλώνετε την επιθυμία σας για Twin (2 κρεβάτια) ή Double Room (ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι) στο Γραφείο μας κατά την κράτησή σας και οπωσδήποτε πριν την αναχώρηση της εκδρομής.

- Στις Η.Π.Α. δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια. Τα standard δωμάτια είναι πάντα με ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι (King Bed) ή με 2 διπλά κρεβάτια (Twin King ή Queen  beds).

- Στις περιπτώσεις που 3 ή 4 άτομα κάνουν χρήση αυτών των δωματίων τυγχάνουν και μεγάλης έκπτωσης.

- Τρίκλινο με την προσθήκη έξτρα κρεββατιού δεν υπάρχει στην standard κατηγορία και χρειάζεται άλλος τύπος δωματίου με διαφορετική (υψηλότερη) τιμή και χωρίς την έκπτωση.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

DL 203

05.08.2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

12:00

15:56

DL 2949

05.08.2020

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

19:25

21:55

DL 3522

20.08.2020

ΦΟΙΝΙΞ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

10:29

12:00

DL 1559

20.08.2020

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ – ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ

14:55

17:37

DL 1121

24.08.2020

ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

14:18

22:49

KL 602

25.08.2020

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

13:50

09:10

KL 1575

26.08.2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35