Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΗΠΑ Καλοκαίρι, Αύγουστος, Οκτώβριος 2019 από 7390.00

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΓΙΕΛΟΟΥΣΤΟΟΥΝ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 7/8 & 2/10
24 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Σαν Φρανσίσκο
Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και για την πανέμορφη πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από την γοητευτική μητρόπολη της Βόρειας Καλιφόρνια αφού θα περπατήσουμε στους θαυμάσια διαμορφωμένους χώρους τής Προβλήτας των Ψαράδων (Fisherman’s Wharf), με τα φινετσάτα εστιατόρια, τα κομψά καφέ και τα ενδιαφέροντα καταστήματα. Ακριβώς απέναντι φαίνεται το ιστορικό νησί του Αλκατράζ και η είσοδος του Ειρηνικού Ωκεανού στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Ημέρα 2η μέρα: Σαν Φρανσίσκο
Η πρωινή μας ξενάγηση αρχίζει με την παγκοσμίως γνωστή Χρυσή Γέφυρα (Golden Gate Bridge), όπου τη διασχίζουμε με το πούλμαν για να καταλήξουμε σε ένα σημείο όπου θα έχουμε στάση για καταπληκτικές φωτογραφίες με φόντο την πόλη. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε ανεβαίνοντας τους χαρακτηριστικούς λόφους της πόλης, εδώ που θα συναντηθούμε στο δρόμο με τα γραφικό τραμ «σήμα κατατεθέν» του Σαν Φραντσίσκο, σε γειτονιές όπως το περίφημο Pacific Heights. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με το Διοικητικό κέντρο της πόλης το αποκαλούμενο Civic Center που κυριαρχείται από το εκπληκτικό Δημαρχείο, το Ομοσπονδιακό Κτίριο και την βιβλιοθήκη. Στην ευρύτερη περιοχή τα κτίρια της Συμφωνικής Ορχήστρας, Όπερας και του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης απορροφούν την καλλιτεχνική κίνηση της πόλης. Συνεχίζουμε με το πραγματικό κέντρο της πόλης τη Πλατεία της Ένωσης (Union Square), όπου τα μεγάλα πολυκαταστήματα με τις προσιτές τιμές τους θα μας προσελκύσουν στον ελεύθερο χρόνο μας. Επόμενό μας αξιοθέατο η Τσαϊνατάουν, αφού η κινέζικη παροικία της πόλης του Σαν Φρανσίσκο θεωρείται η πιο σημαντική της Βόρειας Αμερικής. Τέλος κατηφορίζουμε στην περιοχή του λιμανιού απ’ όπου με φόντο τη Χρυσή Γέφυρα και το θρυλικό νησί Αλκατράζ που κάποτε στέγαζε τις ομώνυμες φυλακές υψίστης ασφαλείας, θα φωτογραφήσουμε μία άλλη, χαρακτηριστική γωνιά της πόλης.

Ημέρα 3η: Σαν Φρανσίσκο - Λος Άντζελες
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και σύντομη πτήση για την Πόλη των Αγγέλων, το Λος Άντζελες που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνια, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και φυσικά θεωρείται η «Μέκκα» του παγκόσμιου κινηματογράφου αφού εδώ βρίσκεται το παγκοσμίως διάσημο Hollywood.

Ημέρα 4η: Λος Άντζελες
Αμέσως μετά το πρωινό μας αρχίζει η γνωριμία μας με τις επίλεκτες περιοχές της μεγαλούπολης. Η διάσημη λεωφόρος Hollywood Drive, η περίφημη Sunset Blvd με το Κινέζικο Θέατρο που γίνεται κάθε χρόνο η λαμπρή τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ και φυσικά τα «αποτυπώματα» των αστέρων της 7ης τέχνης αλλά και το πολυτελές εμπορικό κέντρο του Beverly Hills με τον πασίγνωστο δρόμο Rodeo Drive, που φιλοξενεί τις πανάκριβες μπουτίκ των διάσημων σχεδιαστών μόδας, αποτελούν την αρχή της περιήγησής μας. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς τον Ειρηνικό Ωκεανό όπου μας περιμένει πρώτα η προβλήτα της Santa Monica με το χαρακτηριστικό της Λούνα Παρκ και αμέσως μετά η «μποέμ» και «ξέγνοιαστη» παραλία Venice, με τους εκατοντάδες σέρφερς να «παλεύουν» με τα κύματα του Ωκεανού. Τέλος, πριν οδηγηθούμε στο ξενοδοχείο μας, μας περιμένει η γνωριμία μας με το πλήρως αναβαθμισμένο Down Town με τα φουτουριστικά κτίρια και τους μοναδικούς ουρανοξύστες της πόλης ώστε να αποκτήσουμε μία μεστή πρώτη επαφή με αυτή την πόλη «κολοσσό» της Καλιφόρνια.

Ημέρα 5η: Λος Άντζελες – Λας Βέγκας

Η πρωινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στο κοσμοπολίτικο Λας Βέγκας, στη γειτονική πολιτεία της Νεβάδα, που θα αποτελέσει από αύριο το σημείο εκκίνησης για την περίφημη περιοχή των Εθνικών πάρκων των Δυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ. Όμως, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η πόλη φημίζεται για τα πολυτελή της Ξενοδοχεία-Καζίνο καθώς και για τα διάσημα, φαντασμαγορικά της show. Η απογευματινή βόλτα στην περίφημη Strip -την λεωφόρο με τα διάσημα ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα, ειδικά την ώρα του δειλινού που «πέφτει» το φως του ήλιου και ανάβουν τα χιλιάδες neon lights της πόλης- είναι απλά επιβεβλημένη. Τότε είναι που η μάλλον ανιαρή και αδιάφορη πρωινή πόλη στην καρδιά της ερήμου μετατρέπεται σε μία φαντασμαγορική φωτεινή «βασίλισσα» της νύχτας. Χαρείτε την!!!

Ημέρα 6η: Λας Βέγκας - Γκραντ Κάνυον (Νότιο Χείλος – South Rim)
Σήμερα ξεκινάμε το επικό μας οδοιπορικό διασχίζοντας το άνυδρο και ερημικό τοπίο της Νεβάδα και αφού πλέον εισέλθουμε στη γειτονική Πολιτεία της Αριζόνα και μετά από μία σύντομη στάση στο κοντινό Γουίλιαμς που βρισκόταν πάνω στον περίφημο δρόμο Route 66, φθάνουμε στο Νότιο Χείλος του θαύματος της φύσης που ακούει στο βαρύγδουπο όνομα Γκράντ Κάνυον. Ο μοναδικός αυτός γεωλογικός σχηματισμός, ένα τεράστιο φαράγγι που δημιουργεί ο ποταμός Κολοράντο όπως έρχεται από το Βαθύπεδο Καιμπάπ, μήκους σχεδόν 280 μιλίων και πλάτους 18 μιλίων στα φαρδύτερα σημεία του, όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά πραγματικά κόβει την ανάσα του κάθε επισκέπτη. Το απόγευμά μας είναι λοιπόν αφιερωμένο στο να απολαύσουμε το υπέροχο αυτό φυσικό μνημείο από διαφορετικά πανοραμικά σημεία, και να γεμίσει το μυαλό από πραγματικά ανεπανάληπτες εικόνες ασύλληπτης ομορφιάς. Τέλος, φτάνουμε στην μικρή αλλά όμορφη πόλη του Φλάγκσταφ που θα μας φιλοξενήσει σήμερα το βράδυ.

Ημέρα 7η: Γκραντ Κάνυον (Νότιο Χείλος - South Rim) - Φαράγγι της Αντιλόπης (Antilope Canyon) - Καγιέντα (Monument Valley)
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε παράλληλα με το Γκραν Κάνυον, μέσω του περίφημου δρόμου της Θέας της Ερήμου, απολαμβάνοντας την μοναδική θέα του σημείου που ο ποταμός Κολοράντο κάνει τη στροφή 90μοιρών δημιουργώντας έναν απίστευτο σχηματισμό τον οποίο θα απολαύσουμε στο Desert View Point. Αμέσως μετά εγκαταλείπουμε το Γκραν Κάνυον και συνεχίζουμε βορειότερα μέχρι τα σύνορα με τη γειτονική πολιτεία τής Γιούτα, στην καρδιά της περιοχής των ιθαγενών Ναβάχο. Η διαδρομή μας διανθίζεται με την επίσκεψη στο «άγνωστο», αλλά αποκαλυπτικά ονειρικό Φαράγγι της Αντιλόπης. Τα λόγια, όπως θα διαπιστώσετε, είναι φτωχά για να περιγράψουν τη μοναδικότητα του τοπίου. Η απίστευτη σημερινή μέρα θα τελειώσει λίγο μετά την άφιξή μας στην κωμόπολη της Καγιέντα και με την επίσκεψή μας στην περίφημη Monument Valley όπου θα μαγευτούμε από τους κοκκινόχρωμους γεωλογικούς σχηματισμούς που η δύση του ηλίου τους απογειώνει χρωματικά. Τα βουνά, γνωστά ως Μίτενς αποτελούν μία από τις πλέον εμβληματικές εικόνες της Άγριας Δύσης απαθανατισμένες σε δεκάδες ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Ημέρα 8η: Καγιέντα (Monument Valley) – Εθνικό Πάρκο Φαραγγιού Μπράις (Bryce Canyon)
Η σημερινή μας οδική διαδρομή στη Νότια Γιούτα θα μας οδηγήσει σε ένα ακόμα αλλά εξίσου διάσημο Εθνικό Πάρκο, το περίφημο Φαράγγι Μπράις. Η απογευματινή μας επίσκεψη θα μας αποκαλύψει ένα απίστευτο απόκοσμο τοπίο όπου κυριαρχούν τα περίφημα εκατοντάδες Χούντους (μυτεροί βράχοι που μοιάζουν με βελόνες, έτσι όπως μ’ έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο τούς έχει σμιλεύσει η φύση, λόγω της διάβρωσής τους από τον άνεμο, τις χιονοπτώσεις και τις βροχές). Αμέσως μετά καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, στα όρια του Εθνικού Πάρκου, για διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η: Εθνικό Πάρκο Φαραγγιού Μπράις (Bryce Canyon) – Σολτ Λέικ Σίτυ
Με νωπές τις εντυπώσεις από τις εικόνες ανείπωτης ομορφιάς των τελευταίων ημερών, κατευθυνόμαστε στο Σολτ Λέικ Σίτυ (Salt Lake City), την πρωτεύουσα της Γιούτα, μία «ιδιόρρυθμη» πόλη που βρίσκεται χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης «Αλμυρής Λίμνης» που της έδωσε και το όνομά της. Η πόλη χαρακτηρίζεται από τη καταλυτική παρουσία των Μορμόνων, που όχι μόνο αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων της, αλλά παράλληλα εδώ βρίσκεται και το σπουδαιότερο θρησκευτικό τους κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο, η περίφημη Temple Square. Από εδώ θα ξεκινήσουμε και εμείς την περιήγησή μας επισκεπτόμενοι τους χώρους που είναι ανοιχτοί για το κοινό, για να μυηθούμε στις βασικές αρχές της ιδιότυπης αυτής «σέκτας» της χριστιανικής θρησκείας. Στη συνέχεια, τα σημαντικά κτίρια του κέντρου όπως τα Beehive House & Capitol Building, μαζί με τους κυρίως εμπορικούς δρόμους θα ολοκληρώσουν την γνωριμία μας με την πόλη.

Ημέρα 10η: Σολτ Λέικ Σίτυ – Εθνικό Πάρκο Γκραν Τέτον (Grand Teton National Park)
Η σημερινή μας οδική διαδρομή θα μας οδηγήσει βορειότερα στην «άγνωστη» Πολιτεία του Γουαιόμινγκ, και σε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα, αλλά απλά υπέροχα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ, το περίφημο Τέτον. Η απογευματινή μας περιήγηση στο «παρθένο» τοπίο του Εθνικού Πάρκου, ακολουθώντας τον ομώνυμο δρόμο, είναι αποκαλυπτική. Δεκάδες λίμνες με προεξέχουσα την διάσημη λίμνη Τζάκσον, δεκάδες άγρια ζώα όπως βίσωνες, λύκοι και αρκούδες, υπέροχη αλπική βλάστηση και φυσικά οι διάσημες κορυφές των Τέτον, με ψηλότερη αυτή του Μεγάλου Τέτον στα 4.119 μέτρα, να δεσπόζουν του τοπίου. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε κάποια από τις κωμοπόλεις στα όρια του Εθνικού Πάρκου.

Ημέρα 11η: Εθνικό Πάρκο Γκραν Τέτον (Grand Teton National Park) - Εθνικό Πάρκο Γέλοουστόυν (Yellowstone National Park)
Η σύντομη πρωινή μας διαδρομή θα μας μεταφέρει λίγο βορειότερα, στα όρια του διασημότερου Εθνικού Πάρκου των ΗΠΑ και του πρώτου που πήρε αυτό το τόσο σημαντικό για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, τίτλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά, ο λόγος είναι για το περίφημο Yellowstone, το Πάρκο της Κίτρινης Πέτρας, όπως είναι η ακριβής μετάφραση του ονόματός του στα ελληνικά. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο Πάρκο που δημιουργήθηκε πριν 600.000 χρόνια από την γεωθερμική δραστηριότητα του υπεδάφους της περιοχής.
Καταπράσινα λιβάδια, εντυπωσιακοί μικροί καταρράκτες, παρθένα δάση, δεκάδες θερμές πηγές και φυσικά η αυτού μεγαλειότης το Old Faithful, το μεγαλύτερο και γνωστότερο geyser (θερμοπίδακας) στον κόσμο, με το θερμό νερό να εκτινάσσεται 50 περίπου μέτρα πάνω από το έδαφος, πάνω από 20 φορές τη μέρα και με κάθε τέτοια εκτόνωση να κρατάει σχεδόν 1 λεπτό. Οι εικόνες και τα συναισθήματα που βιώνει ο ταξιδιώτης στη διάρκεια μιας τέτοιας επίσκεψης είναι πραγματικά δύσκολο να περιγραφούν με λόγια. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε κάποιο από τα λοτζ στα όρια του Εθνικού Πάρκου.

Ημέρα 12η: Εθνικό Πάρκο Γέλοουστόυν (Yellowstone National Park) - Σικάγο
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του γνώριμου Σολτ Λέικ Σίτυ, από όπου θα πετάξουμε για το Σικάγο, την πρωτεύουσα του Ιλινόις και τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, με σχεδόν 10 εκατ. κατοίκους. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη με τους πιο χαρακτηριστικούς ουρανοξύστες στις ΗΠΑ. Ήδη από την πρώτη μας διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο θα απολαύσουμε το skyline της πόλης, τα πανύψηλα κτίρια και φυσικά τη λίμνη Μίσιγκαν να «ακουμπάει» στην αριστοκρατική πόλη.

Ημέρα 13η: Σικάγο
Η πόλη του Σικάγο αποτελεί ένα μείζον επικοινωνιακό, επιχειρηματικό και αρχιτεκτονικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης είναι οι ουρανοξύστες, η λίμνη αλλά και οι αθλητικές της ομάδες. Έχει πλούσια πολιτική ιστορία και θεωρείται το άντρο του Δημοκρατικού Κόμματος, μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της χώρας Μπαράκ Ομπάμα προέρχεται από το Σικάγο. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε εξωτερικά το ψηλότερο κτίσμα των HΠA -τον πύργο Σίαρς- και το εμπορικό κέντρο Mερτσαντάιζ Mαρτ, θα διατρέξουμε τη λεωφόρο Mαγκνίφισεντ Mάιλ με τα φινετσάτα καταστήματα και την ρομαντική πλατεία με τον Πύργο του Nερού. Αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον αποτελεί ακόμη και το Navy Pier, το οποίο έχει εξελιχθεί σε νούμερο ένα τουριστικό προορισμό για το Σικάγο. Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού μας στην «Πόλη των Ανέμων» θα περάσουμε επίσης από το πανέμορφο πάρκο Millenium, από το Πλανητάριο Adler με τον εντυπωσιακό θόλο, από το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, το κτίριο της Συμφωνικής Ορχήστρας της πόλης και φυσικά από την παλιά γειτονιά του προέδρου Ομπάμα! Τέλος, στην πλατεία Richard J Daley θα θαυμάσουμε τα υπέροχα γλυπτά του Πάμπλο Πικάσο που δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτή την πόλη, θα διασχίσουμε τον ποταμό Σικάγο και θα δούμε το διάσημο κτίριο Wrigley Field και το John Hancock Center. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με το καταπράσινο τοπίο του Lincoln Park. Το απόγευμα απολαύστε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης για να φωτογραφήσετε το μετρό της που κινείται σε υπέργειες ράγες, να αναζητήσετε τα κομψά καταστήματα και φινετσάτα καφέ ή να εκστασιαστείτε μπροστά στα αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης που φιλοξενεί το διάσημο Μουσείο Τέχνης της πόλης, Art Institute of Chicago.

Ημέρα 14η: Σικάγο – Νέα Ορλεάνη
Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε για τη Νέα Ορλεάνη. Η “Big Easy” όπως είναι γνωστή στους Αμερικανούς, η χιλιοτραγουδισμένη πόλη, παρόλο που χτυπήθηκε ανελέητα από τον τυφώνα Κατρίνα τον Αύγουστο του 2005, έχει πλέον σταθεί στα πόδια της και είχε την τύχη –φυσικά μέσα στην ατυχία της– να διατηρηθεί απείραχτο το ιστορικό της κέντρο. Μία βραδινή βόλτα στην περίφημη Bourbon Street, εδώ που γεννήθηκε η τζαζ, είναι η καλύτερη πρώτη γνωριμία με την γοητευτική μεγαλούπολη της πολιτείας της Λουιζιάνα.

Ημέρα 15η: Νέα Ορλεάνη
Η σημερινή μας ξενάγηση θα αρχίσει με την γαλλική συνοικία όπου θα δούμε τα αποικιακού ρυθμού αρχοντικά με τα δαντελωτά περίτεχνα κιγκλιδώματα των μπαλκονιών από σφυρήλατο σίδερο, τα ξύλινα παντζούρια και τους παστέλ χρώματος τοίχους. Στο κέντρο της παλαιάς πόλης θα περάσουμε από την πλατεία Τζάκσον, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, το παλαιό κτήριο του Επισκόπου και τον ιστορικό ναό του Αγίου Λουδοβίκου. Συνεχίζουμε με την πλατεία του Στρατηγού Λη και την αριστοκρατική συνοικία του κέντρου Garden District που δημιουργήθηκε από τους νεοφερμένους Αμερικανούς μετά την αγορά της Λουιζιάνας από τους Γάλλους, που οι δρόμοι της φέρουν ονόματα από την ελληνική μυθολογία.
Θα δούμε πολλές επαύλεις με πανέμορφους κήπους και το μεγαλειώδες στάδιο Superdom. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τις περιοχές που έπληξε ο τυφώνας Κατρίνα και που σήμερα είναι πλέον εγκαταλελειμμένες. Η μέρα θα κλείσει με κρουαζιέρα στον διάσημο Μισισιπή πάνω σε γραφικό Ατμόπλοιο (Steam Boat), όπου υπό τους νωχελικούς ήχους της τζαζ θα απολαύσουμε το απόγευμά μας μεταφερόμενοι σε μιαν άλλη εποχή.

Ημέρα 16η: Νέα Ορλεάνη – Βαλτιμόρη – Ουάσινγκτον
Η πρωινή μας πτήση θα μας οδηγήσει στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης. Αμέσως μετά την άφιξή μας θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της ιστορικής πόλης της Πολιτείας του Μέριλαντ, εδώ που δεσπόζει το θαυμάσια διαμορφωμένο Εσωτερικό Λιμάνι (Inner Harbor), ένα από τα σημαντικότερα και ασφαλέστερα λιμάνια των ΗΠΑ στον Ατλαντικό τον 19ο και αρχές του 20ού αιώνα. Σήμερα η περιοχή έχει αναπλαστεί πλήρως και αποτελεί καθημερινό πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Ολοκληρώνοντας τη γνωριμία μας με την συμπαθητική αυτή πόλη κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την παγκοσμίως γνωστή πόλη της Ουάσινγκτον. Ο βραδινός μας περίπατος στο κέντρο της πόλης, εδώ που χτυπάει η πολιτική «καρδιά» των ΗΠΑ και ίσως και ολόκληρου του κόσμου, θα μας «εισάγει» με τον καλύτερο τρόπο στον ξεχωριστό ιδιότυπο κόσμο της πρωτεύουσας του ισχυρότερου κράτους στο κόσμο.

Ημέρα 17η: Ουάσινγκτον
Σήμερα θα γνωρίσουμε την Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την Ουάσινγκτον με τα μεγαλοπρεπή μνημεία της και τα αρχοντικά της κτίρια. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη των επιβλητικών υπαίθριων μνημείων της πρωτεύουσας, Λίνκολν, Βιετνάμ και Κορέας που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ήδη βρισκόμαστε στο ένα άκρο του πανέμορφου National Mall στο οποίο βρίσκονται τα πιο σημαντικά μνημεία και μουσεία της πρωτεύουσας ενώ στο απέναντι άλλο άκρο του κυριαρχεί το Καπιτώλιο, στο οποίο έχει έδρα η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ. Περνώντας με το πούλμαν την Arlington Memorial Bridge πάνω από τον ποταμό Πότομακ, θα καταλήξουμε στο πιο σημαντικό Νεκροταφείο των ΗΠΑ, το Arlington, στο οποίο βρίσκονται οι τάφοι σημαντικών προσώπων του Αμερικάνικου Έθνους. Συνεχίζουμε με το πούλμαν για την επίσκεψη του μνημείου Τζέφερσον που βρίσκεται σε μια καταπληκτική τοποθεσία και μπροστά από τη λιμνούλα Tidal Basin που δημιουργείται από τον ποταμό Πότομακ. Το μνημείο και η όλη περιοχή προσφέρεται για μοναδικές αναμνηστικές φωτογραφίες. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα, με το μνημείο Ουάσιγκτον ύψους 170μ. που είναι ορατό από πολλές περιοχές της πόλης. Ο Λευκός Οίκος, το Κτίριο της Αντιπροεδρίας, Υπουργεία και άλλα επιβλητικά δημόσια κτίρια θα προσελκύουν την προσοχή μας κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας με την πρωτεύουσα. Είναι ώρα να γνωρίσουμε και τα σημαντικά δημόσια κτίρια του δυτικού τμήματος της πόλης όπου κυριαρχούν το Ταχυδρομείο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το κτίριο της F.B.I, το κτίριο που στεγάζονται τα σημαντικά Αρχεία του Κράτους, το κτίριο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο επιβλητικός Σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Καπιτώλιο, στην περιοχή του οποίου βρίσκονται το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και η φημισμένη Βιβλιοθήκη της πρωτεύουσας. Γεμάτοι από εντυπώσεις γι’ αυτή την μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 18η: Ουάσινγκτον – Φιλαδέλφεια – Νέα Υόρκη
Σήμερα η πιο σημαντική από τις πολιτείες που θα διασχίσουμε είναι η πανέμορφη από φυσικά τοπία Πολιτεία της Πενσυλβάνια. Ένα επίσης εκπληκτικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων θα μας οδηγήσει μετά από επιλεγμένες για ξεκούραση στάσεις στην «απόλυτη» μητρόπολη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τη Νέα Υόρκη. Καθοδόν θα σταματήσουμε στην Φιλαδέλφεια, την πιο ιστορική πόλη της Αμερικής, με όνομα που για τους Έλληνες θυμίζει πατρίδα και που δημιουργήθηκε για να είναι η πνευματική Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, το Σύνταγμα, η Καμπάνα της Ελευθερίας και το σύνολο της παλαιάς πόλης είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε. Αργά το απόγευμα άφιξη στην επιβλητική μητρόπολη της Νέας Υόρκης και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Ο βραδινός μας περίπατος στο φωτισμένο Μανχάταν και μάλιστα στην φημισμένη Times Square που γύρω της βρίσκεται η παγκόσμια γνωστή θεατρική συνοικία του Μπρόντγουέι αποτελεί την ιδανική πρώτη επαφή με την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη και είναι απολύτως βέβαιο πως θα μας συναρπάσει!!!

Ημέρα 19η: Νέα Υόρκη (Ξενάγηση Άνω Μανχάταν – Σέντραλ Παρκ – Χάρλεμ)
Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο ξεναγήσεις στα αξιοθέατα για τα οποία φημίζεται η πόλη. Θα δούμε το άγαλμα του σημαντικότερου εξερευνητή, του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το οποίο σήμερα αποτελεί σημείο μέτρησης όλων των αποστάσεων από την Νέα Υόρκη. Θα περάσουμε από το Λίνκολν Σέντερ που φιλοξενεί τη Φιλαρμονική και την Μετροπόλιταν Όπερα, ιδανικός χώρος για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής. Το Σέντραλ Παρκ, ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα του κόσμου, το μέρος όπου χαλαρώνουν οι Νεοϋορκέζοι και περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο. Συνεχίζουμε με το μνημείο του στρατηγού Γκραντ και το Πανεπιστήμιο Columbia, το σημαντικότερο πανεπιστήμιο θεωρητικών επιστημών της Νέας Υόρκης, στην είσοδο του οποίου γίνεται μνεία σε αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Ακολουθεί η γειτονιά του Χάρλεμ, γνωστή στο παρελθόν ως η Μέκκα των αφροαμερικανών της Νέας Υόρκης όπου βρίσκεται το Apollo theater, στη σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της τζαζ αλλά και ο Michel Jackson. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με την 5η λεωφόρο με τα διάσημα καταστήματα οίκων μόδας και το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του κόσμου που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια, ορόσημο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί το παρατηρητήριο «Top of the Rock». Θα καταλήξουμε στην Τάιμς Σκουέρ την πιο πολυσύχναστη και φωτογραφημένη πλατεία του Μανχάταν, όπου εκατομμύρια επισκέπτες θαυμάζουν κάθε χρόνο τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες με τις πολύχρωμες πινακίδες «neon» που κάνουν πραγματικά τη νύχτα μέρα. Εκεί κοντά βρίσκεται το Μπρόντγουεϊ, κέντρο βιομηχανίας της ψυχαγωγίας όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τις πιο φαντασμαγορικές παραστάσεις στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ, προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις φημισμένες παραστάσεις Μιούζικαλ στα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα σας στη Νέα Υόρκη.

Ημέρα 20ή: Νέα Υόρκη (Ξενάγηση Κάτω Μανχάταν – Γουόλ Στρητ – Γκράουντ Ζήροου – Μπρούκλιν)
Συγκέντρωση στο λόμπυ του ξενοδοχείου για το δεύτερο μέρος της ξενάγησης της πόλης στην οποία θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμό East περνώντας από τις προβλήτες του ανατολικού Μανχάταν και με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν. Θα σταματήσουμε στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, την έδρα του οργανισμού ο οποίος έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης, επίσης μελετά τις διεθνείς οικονομικές τάσεις, υποβάλλει μελέτες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικούς πόρους κ.λπ. Κατόπιν θα κάνουμε στάση στο Σταθμό Γκραντ Σέντραλ ο οποίος αποτελεί πύλη και σύμβολο της πόλης, όπου τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι διέρχονται καθημερινά από την μεγαλοπρεπή κεντρική αίθουσα. Συνεχίζουμε με το Γκρίνουιτς Βίλατζ το οποίο αγαπήθηκε από καλλιτέχνες και συγγραφείς, σημείο αναφοράς την Washington square και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (N.Y.U). Ακολουθούν το Ηστ Βίλατζ, το Σόχο που είναι γεμάτο με διάσημους οίκους μόδας, η Μικρή Ιταλία και η Τσάινα Τάουν, δύο από τις πιο ζωντανές συνοικίες της πόλης όπου γίνεται αισθητή η πολυπολιτισμική ταυτότητα της Νέας Υόρκης. Κατευθυνόμαστε στην Γουώλ Στρητ, το κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας με στάση για φωτογραφίες με το χάλκινο γλυπτό ταύρο (Charging Bull). Αμέσως μετά συναντάμε το Σημείο Μηδέν, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μνημείο θυμίζοντας σε όλους την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ δίπλα σε αυτό βρίσκεται το νέο Οικονομικό Κέντρο με την ονομασία One Word Trade Center. Στην ίδια περιοχή προβάλλει ο νέος πολυσυζητημένος σταθμός, κατασκευής Καλατράβα, γνωστός ως Oculus, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίσμα με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, το οποίο εντυπωσιάζει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και μάλιστα θεωρείται ως ο ακριβότερος σταθμός στον κόσμο, με κόστος 4 δις δολάρια. Συνεχίζουμε στο Μπάτερυ Παρκ όπου θα δούμε από μακριά το Άγαλμα της Ελευθερίας, θα μπούμε στην περίφημη κλειστή αγορά Τσέλσι Μάρκετ, έδρα διάσημων γκουρμέ εστιατορίων της Νέας Υόρκης, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορά τοπικών προϊόντων αλλά και για να δοκιμάσουμε περίφημα εδέσματα. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορούμε να δούμε το ιστορικό Έλις Άιλαντ, το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης, το Στέιτεν Άιλαντ και τη μεγάλη γέφυρα Βερενζάνο. Φυσικά θα περάσουμε κάτω από τις διάφορες μικρές και μεγαλύτερες παλαιές και νεότερες γέφυρες και πάνω από τα πολλά τούνελ που συνδέουν το Μανχάταν με την γύρω περιοχή και τη διπλανή Πολιτεία του Νew Jersey. Έτσι θα έχουμε πλέον μία πολύ καλή ευκαιρία να φωτογραφήσουμε από μακριά το εντυπωσιακό Μανχάταν με τους ουρανοξύστες. Μετά το πέρας της κρουαζιέρας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος ενώ η επιστροφή μπορεί να είναι με τα πόδια ή με ταξί. Για τη βραδινή σας έξοδο προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα διάσημα cocktail bar, Jazz bar, εστιατόρια στο Meatpacking District ή στις κοντινές περιοχές Soho, Little Italy, Tribecca. Επιλέξτε και bar που βρίσκονται στον υψηλότερο όροφο των κτιρίων όπου προσφέρουν μαγευτική θέα του φωτισμένου Μανχάταν. Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τη νυχτερινή ζωή της πόλης, εμείς θα σας έχουμε έτοιμες προτάσεις με βάση τις δικές σας επιθυμίες!

Ημέρα 21η: Νέα Υόρκη
Μέρα ελεύθερη. Σήμερα έχουμε για εσάς αρκετές εναλλακτικές προτάσεις που η επιλογή κάποιων από αυτών εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα του καθενός. Για αυτούς που ενδιαφέρονται για αγορές, τα γνωστά πολυκαταστήματα της πόλης Saks & Macy’s όπως επίσης και οι μπουτίκς της 5ης Λεωφόρου σας περιμένουν. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για πραγματικές ευκαιρίες φημισμένων Οίκων θα πρέπει να ταξιδέψει 45 περίπου λεπτά μακριά από το Μανχάταν για να βρεθεί στο Woodbury Commons Outlets, σε ένα παράδεισο ειδών και προσιτών τιμών. Επίσης για τους λάτρεις της τέχνης διάσημα μουσεία όπως το Μητροπολιτικό και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ) αποτελούν τις απόλυτες must επιλογές για σήμερα. Εάν η ατμόσφαιρα της πόλης και ο ουρανός είναι καθαρός μια επίσκεψη στο Empire Building με το ανέβασμα με τα μοναδικά του είδους ασανσέρ στο παρατηρητήριο του 86ου ορόφου δίνει τη δυνατότητα για εκπληκτικές εικόνες και μοναδικές φωτογραφίες. Το σίγουρο όμως είναι ένα, ό,τι και αν κάνετε, η Νέα Υόρκη έχει τον τρόπο να «ξελογιάζει» τον επισκέπτη της!

Ημέρα 22η: Νέα Υόρκη - Βοστώνη
Πρωινή αναχώρηση οδικώς για τη Βοστώνη την πρωτεύουσα της πολιτείας της Μασαχουσέτης. Η Βοστώνη πόλη παραθαλάσσια με πλούσιο ιστορικό παρελθόν είναι σήμερα μία όμορφη και γοητευτική και μαζί με το γειτονικό της Καίμπριτζ, φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως όπως τα Χάρβαρντ, MIT και πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Σε αντίθεση με την «εκρηκτική» Νέα Υόρκη, η Βοστώνη ζει σε πιο ήρεμους ρυθμούς και φαντάζει πιο ανθρώπινη με πολύ πράσινο, στενά σοκάκια και αποικιακά κτίρια να αναμιγνύονται αρμονικά με τους μοντέρνους ουρανοξύστες. Άφιξη και απογευματινή ξενάγηση. Θα ξεκινήσουμε από την πόλη του Καίμπριτζ όπου θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία του Χάρβαρντ στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο, καθώς και το μνημείο της μάχης του Λέξινγκτον και το Battle Road Trail που συνδέονται άμεσα με τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τα σπίτια των διάσημων λογοτεχνών και θα καταλήξουμε στην γραφική Old North Bridge. Επιστρέφοντας στη Βοστώνη θα επισκεφθούμε την αγορά Quincy μια από τις πιο γραφικές αγορές όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση, ψώνια και φαγητό. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Beacon Hill με τα εξαιρετικά σπίτια και τις όμορφες γειτονιές, θα περάσουμε από το Ενυδρείο της πόλης, την περιοχή του λιμανιού όπου βρίσκεται το ιστορικό μνημείο της Σφαγής της Βοστώνης καθώς και το ιστορικό πλοίο George Washington και φυσικά θα ολοκληρώσουμε με τους αριστοκρατικούς δρόμους του κέντρου, όπως η Λεωφόρος της Κοινοπολιτείας και η οδός Άρλινγκτον, για να καταλήξουμε στην ιστορική πλατεία Κόπλευ.

Ημέρα 23η: Βοστώνη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Το πρωί απολαύστε έναν τελευταίο περίπατο στην καρδιά της αριστοκρατικής πόλης. Νωρίς το απόγευμα πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

Ημέρα 24η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

       

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

7/8 & 2/10

KL1572

Αθήνα – Άμστερνταμ

06.00

08.30

 

7/8 & 2/10

KL605

 

Άμστερνταμ – Σαν Φρανσίσκο

 

09.50

11.45

30/8 & 24/10

DL3478

Βοστόνη – Νέα Υόρκη

15.00

16.27

30/8 & 24/10

DL202

Νέα Υόρκη – Αθήνα

17.22

09.55*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

ESTA

Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΗΠΑ

24 ημέρες

BΒ Πρωινό

7/8, 2/10

3*sup,

4*

4*sup

7.390

+2.500

+890

+$125

USD

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με KLM/Delta Airlines
  • Ξενοδοχεία A’ κατηγορίας (3*sup, 4*, 4*sup στις μεγάλες πόλεις & τουριστικής κατηγορίας λοτζ στην περιοχή των Εθνικών Πάρκων
  • Πρωινό καθημερινά
  • Κρουαζιέρα στον Μισισιπή
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον και το λιμάνι της Νέας Υόρκης
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Είσοδοι στα Εθνικά Πάρκα και χώρους ενδιαφέροντος
  • Φιλοδωρήματα
  • Έξοδα ESTA για ΗΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Έμπειρο αρχηγό /συνοδό: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ (για την αναχ. 2/10)

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Κόστος αποσκευής στις εσωτερικές πτήσεις ($25 USD ανά πτήση στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Σύνολο $125 USD που καταβάλλονται στον αρχηγό στην αρχή του ταξιδιού, με την άφιξη στις ΗΠΑ)
  • Αχθοφορικά σε αεροδρόμια και ξενοδοχεία
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • ESTA Αμερικής.
  • Οι ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το Ιράν, Ιράκ, Συρία, Σουδάν ή Υεμένη από 1η Μαρτίου 2011 και μετά, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μη μεταναστευτικής βίζας, με προσωπικό ραντεβού στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας.