Skip to main content

Νήσοι ΧΑΒΑΗ – West Coast Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2018 από 4395,00

EARLY BOOKING!!!
15 ημέρες
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ,ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ, (ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ),UNIVERSAL STUDIOS, (DISNEYLAND ή CALIFORNIA ADVENTURE)

1η μέρα: Αθήνα - Σαν Φρανσίσκο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Σαν Φρανσίσκο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  μας. Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στη "μύτη" μιας χερσονήσου, με τον Ειρηνικό στα δυτικά της και τον κόλπο Σαν Φρανσίσκο στα ανατολικά, θέση που χαρίζει σε κάθε της σημείο, όπως θα διαπιστώσουμε, μια εξαιρετική θέα.

2η μέρα: Σαν Φρανσίσκο (Ξενάγηση)
Ξεκινάμε σήμερα το πρωί την ξενάγησή μας από το κέντρο της πόλης (Downtown), όπου θα δούμε την πυραμίδα Transamerica και την Τσάιναταουν. Ακολουθεί το συγκρότημα Civic Center, με το Δημαρχείο, την Όπερα, το μουσείο και τον δρόμο των Ηνωμένων Εθνών. Σταματάμε για φωτογραφίες στην πλατεία Άλαμο και περνάμε μέσα από το πάρκο Γκόλντεν Γκέιτ, στολίδι και αυτό της πόλης, που διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Προχωρούμε ανηφορικά προς το Κλιφ Χάους και συνεχίζουμε προς την περίφημη Χρυσή Γέφυρα-σύμβολο της πόλης, απ’ όπου θα δούμε το Αλκατράζ και την περίφημη Προβλήτα 39, με τα μαγαζιά και τους υδρόβιους μόνιμους κατοίκους, τις φώκιες. Ολοκληρώνουμε με το Embarcadero και τη μικρή αγορά, για να καταλήξουμε στην αρχή της Market Street.
Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα με το ΤΡΑΜ/CABLE CAR στην Προβλήτα των Ψαράδων (Fisherman's Wharf), εκεί όπου κάποτε οι Ιταλοί ψαράδες πουλούσαν την ψαριά της ημέρας. Μύδια, στρείδια, καβούρια, αλλά και κάθε λογής ψάρι έπαιρνε τη θέση του στο Market. Στην Προβλήτα 39, με τα γραφικά εστιατόρια και τα πλούσια καταστήματα, μπορείτε να απολαύσετε ένα δείπνο με θαλασσινά και κυρίως με τα γιγάντια καβούρια του Ειρηνικού.

3η μέρα: Σαν Φρανσίσκο - Χονολουλού
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Χαβάη. Aloha είναι το γνωστό "καλωσορίσατε" στην τοπική διάλεκτο. Θα το ακούμε συνεχώς. Η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη της Χαβάης, η Χονολουλού, βρίσκεται στο νησί Οάχου. Εκεί θα συναντήσουμε ένα μείγμα από διάφορες εθνικότητες, με πολλές επιρροές κυρίως από την Ασία, γεγονός το οποίο είναι διάχυτο στην κουλτούρα των ντόπιων, που φημίζονται για τη φιλοξενία τους και την γευστική κουζίνα τους. Οι ειδυλλιακές παραλίες της Χαβάης αποτέλεσαν ιδανικό σκηνικό για δημοφιλείς κινηματογραφικές σκηνές. Στη Χονολουλού βρίσκεται και η διάσημη παραλία Waikiki, που έχει χαρακτηριστεί ως "η πρωτεύουσα του surf" - το εθνικό σπορ των κατοίκων της 50ης πολιτείας των ΗΠΑ. Το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό τοπίο του νησιού αποτελείται από ηφαιστειακές κορυφές, ανάγλυφα καταπράσινα βράχια, κοραλλιογενή βυθό και οργιώδη βλάστηση με σπάνια είδη φυτών και λουλουδιών. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο παραθαλάσσιο προάστιο της Χονολούλου, το Ουάκικι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αναγνωριστική βόλτα στην γύρω περιοχή.

4η μέρα: Χονολουλού (Ξενάγηση)
Κατά τη σημερινή ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εξωτική ομορφιά της Χονολουλού. Βλέπουμε τις πανέμορφες φυτείες ανανά, τις παραδεισένιες παραλίες με τους σέρφερ, την ορεινή τοποθεσία Ναουνάνου Πάλι, το Παλάτι Ιολάνι, που έκτισε ο βασιλιάς Καλοκάουα, καθώς και το άγαλμα του βασιλιά Καμέχα-Μέχα, που κατάφερε να συμφιλιώσει τα νησιά της Πολυνησίας. Θα δούμε, επίσης, το κτίριο που θα μας θυμίσει την τηλεοπτική σειρά "Χαβάη 5-0". Θα καταλήξουμε στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ (Λιμάνι των Μαργαριταριών), Ναύσταθμο του Αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού, όπου έγινε η μεγάλη αεροπορική επιδρομή των Ιαπώνων στις 7 Δεκεμβρίου 1941 και η συνακόλουθη τραγωδία. Από την ακτή διακρίνεται το μνημείο του Arizona, του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ, που παραμένει στον βυθό της θάλασσας. Για το βράδυ ο ξεναγός σας θα σας κάνει προτάσεις για να περάσετε όμορφα σε κάποιο κέντρο ή στο μπαρ κάποιου κοντινού ξενοδοχείου.

5η  μέρα: Χονολουλού
Ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε ξέγνοιαστα το μοναδικό εξωτικό τοπίο του νησιού. Στον ελεύθερό σας χρόνο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Κέντρο Πολυνησιακού Πολιτισμού (Polynesia Center). Εκεί, σε μια έκταση 42 περίπου στρεμμάτων ανάμεσα σε κανάλια και κανό, θα δείτε αντιπροσωπευτικά κτίσματα των διαφόρων νησιών της Πολυνησίας (Σαμόα, Φίτζι, Χαβάη, Ταϊτή, Τόγκα κλπ.). Επιπλέον, θα βρείτε καταστήματα με προϊόντα των νησιών αυτών και θα μάθετε πολλά για τη γλώσσα, τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και έθιμα των κατοίκων τους.

6η  μέρα: Χονολουλού – Big Island
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το νησί Χαβάη (Hawaii), γνωστό και σαν "το Μεγάλο Νησί". Είναι το μεγαλύτερο και νεότερο από τα νησιά της Χαβάη . Άφιξη και ξενάγηση, όπου θα θαυμάσουμε τα υπέροχα τροπικά τοπία και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Μεγάλου Νησιού. Η θαλερή βλάστηση που ευνοείται από τις μεγάλες ποσότητες νερού, δημιουργεί ένα υπέροχο περιβάλλον με τη φύση κυριολεκτικά να οργιάζει στα περισσότερα σημεία. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια, συγκεντρώνει η επίσκεψη στο ηφαίστειο Kilauea, που θεωρείται το πιο ενεργό ηφαίστειο της Γης, καθώς και το εθνικό πάρκο ηφαιστείων της Hawaii, όπου η λάβα ρέει σε φλεγόμενα ποτάμια μέχρι τον ωκεανό. Σημείωση: Η ηφαιστειακή δραστηριότητα μπορεί να κυμαίνεται από πολύ ήπια ως ιδιαίτερα έντονη και με βάση αυτό το δεδομένο. Ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση στο Καϊλούα Κόνα εκεί που έφτασαν για πρώτη φορά ιεραπόστολοι το 1820 . Η Κόνα είναι γνωστη για τον γευστικότατο καφέ της.Ελευθερος Χρόνος στην τοπική αγορά και στα καταστήματα της

7η  μέρα: Χαβάη" το Μεγάλο Νησί"
Επίσκεψη σήμερα  στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστίων .Το πάρκο περικλείει μία ποικιλομορφία από φυσικά τοπία, από θαλασσιές ακτές μέχρι και την κορυφή του μεγαλύτερου εν ενεργεία ηφαιστείου (Mauna Loa), που αγγίζει τα 4169 μέτρα σε ύψος. Η κύρια είσοδος του πάρκου βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό της Χαβάης (Hawaii Belt Road), ενώ ένας ελικοειδής ασφαλτοστρωμένος δρόμος συνολικού μήκους 30 km (Chain of Craters Road) περνάει ανάμεσα από μία σειρά από κρατήρες, που δημιουργήθηκαν από παλαιότερες εκρήξεις. Από το Μουσείο Τζαγγάρ (Jaggar) θα έχουμε την δυνατότητα να παρατηρήσουμε ένα μοναδικό θέαμα του ηφαιστείου!  Στην συνέχεια επίσκεψη σε χώρο παρασκευής εδεσμάτων από καρύδα και τον καρπό macadamia που είναι το καλύτερο του κόσμου

8η  μέρα: Χαβάη- Μάουι
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μάουι . Tο Μάουι  είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος της Χαβάης στον Ειρηνικό, όπου μαζί με άλλα τρία νησάκια, το Λανάϊ, Καχο’οαλάουε και Μολοκάϊ ανήκουν σε έναν νομό και τα ονομάζουν Μάουι Νούϊ (Maui Nui). Το Μάουι το αποκαλούν και «νησί της Κοιλάδας» (Valley Island), ενώ πριν χρόνια ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού “Travel & Leisure Magazine” ως το καλύτερο νησί του κόσμου! Οι παραλίες του Μάουι είναι ένας θρύλος! Βρίσκονται επί χρόνια στις 10 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας λίστας. Εκτός από τη διασκέδαση και ψυχαγωγία, το Μάουι προκαλεί και επιστημονικό ενδιαφέρον. Ελεύθερος χρόνος.

9η μέρα: Μάουι - Ωκεανογραφικό Κέντρο
Σήμερα θα επισκεφτούμε το Ωκεανογραφικό Κέντρο Μάουι. Στόχος του είναι η  προώθηση της εκπαίδευσης και του σεβασμού για τη θαλάσσια ζωή της Χαβάης το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Μάουι λειτουργεί από τον Μάρτιο του 1998 και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές από ζωντανά κοράλλια του Ειρηνικού Ωκεανού στον κόσμο. Στο ενυδρείο του κέντρου πραγματοποιούνται καθημερινά πολυάριθμες παρουσιάσεις από ειδικούς στη θαλάσσια ζωή με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα μοναδικά οικοσυστήματα του αρχιπελάγους.Θα θαυμάσουμε τις ενδημικές πράσινες χελώνες της Χαβάης εν δράσει, Θα εξερευνήσουμε τα μυστικά των θαλάσσιων θηλαστικών μέσα από διαδραστικές εκθέσεις.
Επιστροφη στο ξενοδοχείο και χρόνος ελευθερος .

10η μέρα: Χονολουλού - Λος Άντζελες
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λος Άντζελες. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε για βραδινή βόλτα στην Σάντα Μόνικα, γνωστή από αμέτρητες ταινίες, με μοναδική θέα την παραλία στις ακτές του Ειρηνικού. Στο κέντρο της, ο πολυσύχναστος πεζόδρομος Third Street Promenade, όπου σας περιμένουν υπέροχα εμπορικά καταστήματα, καφέ και έθνικ εστιατόρια, δύο αντικριστοί θάμνοι-δεινόσαυροι, οι μουσικές των πλανόδιων μουσικών, αλλά και τα εντυπωσιακά νούμερα των street performers, που χορεύουν break dance καλύτερα κι από επαγγελματίες. Επιστροφή στο κέντρο του Λος Άντζελες το βράδυ.

11η μέρα: Λος Άντζελες (Ξενάγηση)
Μεγάλη ημέρα, γεμάτη εικόνες, πληροφορίες και δραστηριότητα. Ξεκινάμε με το ιστορικό κέντρο της "Πόλης των Αγγέλων"... Βλέπουμε το κτίριο της ιεραποστολής του Ισπανού ιερωμένου Χουνίπερο Σέρα, του 17ου αιώνα, που λειτουργεί σήμερα σαν εκκλησία και θυμίζει την ιστορία της ίδρυσης των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων της Καλιφόρνιας. Δίπλα, ένα ακόμα τμήμα του ιστορικού κέντρου, η οδός Ολβέρα. Ακολουθεί το Walt Disney Concert Hall, με τις εκτυφλωτικές ανοξείδωτες επιφάνειες και τις ιδιόρρυθμες καμπύλες, έργο του Frank Gehry, το οποίο φιλοξενεί συναυλίες κλασικής μουσικής, όπερες και θεατρικές παραστάσεις. Περνώντας από το κέντρο, βλέπουμε το Δικαστήριο, το Δημαρχείο, την Αστυνομία, την Γιούνιον Σκουέρ. Μέσω της Sunset Boulevard προχωρούμε στην Rodeo Drive, τον πασίγνωστο δρόμο με τα πολυτελή καταστήματα, το ένα δίπλα στο άλλο, έτοιμα να υποδεχθούν την - κυρίως - επώνυμη (και ευκατάστατη) πελατεία τους. Μπέβερλι Χιλς μέσα στη χλιδή, Γουέστ Χόλυγουντ και στάση για να θαυμάσουμε την περίφημη "Λεωφόρο των Αστέρων" (Hollywood Boulevard), με τους διάσημους πρωταγωνιστές να έχουν καταλάβει τη θρυλική θέση τους στο πεζοδρόμιο. Dolby Theatre και κόκκινο χαλί μας θυμίζουν στιγμιότυπα από την απονομή των Όσκαρ και μας δίνουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε από κάποιο σημείο την επιγραφή "Χόλυγουντ" στον απέναντι λόφο. Συνεχίζουμε με το Man’s Chinese Theatre με την περίτεχνη κινέζικη πύλη και τον τσιμεντένιο του περίβολο, όπου φιλοξενούνται τα αποτυπώματα των σταρ. Το σκηνικό συμπληρώνουν εμπορικά κέντρα (όπως το Hollywood & Higland), εστιατόρια, εντυπωσιακά φωταγωγημένοι κινηματογράφοι (όπως το art deco El Capitan Theater) και ιστορικά ξενοδοχεία (όπως το Hollywood Roosevelt Hotel). Το βράδυ "επιβάλλεται" επισκεφθεί κανείς το Farmers Market. Δυο περιοχές, η μια πιο κυριλέ και η άλλη πιο απλοϊκή, που και οι δύο έχουν να σου προσφέρουν χάζι, γεύσεις, σουβενίρ και εικόνες να πάρεις μαζί σου. Στην πιο απλοϊκή, περπατάς ανάμεσα σε μαγαζιά της δεκαετίας '60-70 με περισσότερο παραδοσιακό και απλό στήσιμο. Με το που περνάς έναν κάθετο δρόμο μέσα στο Farmers Market, μεταφέρεσαι στην εποχή μας. Όλα είναι πιο εντυπωσιακά και πιο ακριβά.

12η μέρα: Λος Άντζελες, Universal Studios
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα στούντιο της Γιουνιβέρσαλ (Universal Studios), που βρίσκονται στα περίχωρα του Χόλυγουντ και καταλαμβάνουν μια ολόκληρη "πόλη" σε έκταση. Με ειδικά τραινάκια θα γυρίσουμε τον χώρο των στούντιο, που λειτουργούν από τη δεκαετία του ’30 και έχουν γυριστεί σε αυτά πάμπολλες ταινίες. Θα δούμε σκηνικά φημισμένων ταινιών ("Τζουράσικ Παρκ", "Τρανσφόρμερς", "Μούμια" κλπ.), τα στούντιο του "Υδάτινου Κόσμου", τα διάφορα εφέ και τον τρόπο με τον οποίο γυρίζονται οι ταινίες. Χρόνος ελεύθερος για αγορά σουβενίρ, πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.

13η μέρα: Λος Άντζελες (Προαιρετική εκδρομή στο Σαν Ντιέγκο, με Long Beach, Huntington Beach, Newport Beach, Laguna Beach, Dana Point, Coronado Island)
Για τη σημερινή ημέρα προτείνουμε μια ολοήμερη προαιρετική "κυκλική" εκδρομή. Ξεκινάμε από το λιμάνι του Λος Άντζελες, το Σαν Πέντρο, που διαθέτει εντυπωσιακές εγκαταστάσεις για τον τεράστιο όγκο των εμπορευμάτων που διακινούνται και του εξοπλισμού που τα διαχειρίζεται. Συνεχίζουμε στο Λονγκ Μπιτς, με το κρουαζιερόπλοιο "Κουίν Μέρι" αραγμένο στο λιμάνι του, και προχωρούμε στον παραλιακό δρόμο, με τον Ειρηνικό ωκεανό στα δεξιά μας: εναλλάσσονται παραλίες (Σίιλ Μπιτς, Χάντινγκτον Μπιτς, Νιούπορτ Μπιτς και Λαγκούνα Μπιτς) με σέρφερ, μαρίνες, πολυτελείς επαύλεις, πετρελαιοπηγές και πανάκριβα αυτοκίνητα. Από το Ντέινα Πόιντ βγαίνουμε στην εθνική οδό για Σαν Ντιέγκο. Άφιξη και στάση για γεύμα. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε την Gas Lamp District, όπου οι δρόμοι φωταγωγούνται με γκάζι. Μέσω της εντυπωσιακής, μήκους 3.000 μέτρων San Diego Bridge, φθάνουμε στο νησί Ντελ Κορονάντο, όπου θα επισκεφθούμε το 5άστερο ομώνυμο ξενοδοχείο. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το Καλιφόρνια Αντβέντιουρ ή τον Κόσμο του Ντίσνεϋ (Disneyland).

14η-15η μέρα: Λος Άντζελες - Αθήνα
Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη την επομένη.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 10 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Βραδινή βόλτα στη Σάντα Μόνικα
  • Ξενάγηση στο Σαν Φρανσίσκο
  • Ξενάγηση στην Χονολουλού
  • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστίων.
  • Εκδρομή Ωκεανογραφικό Κέντρο Μάουι
  • Επίσκεψη στην Σάντα Μόνικα
  • Ξενάγηση στο Λος Άντζελες και μεταφορά στα Universal Studios
  • Είσοδος στα Universal Studios (αξίας $95)
  • Δώρο 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι
  • Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης
  • Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Φιλοδωρήματα-αχθοφορικά υποχρεωτικά πληρωτέα κατά την άφιξη την πρώτη μέρα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Είσοδος στα θεαματικά πάρκα

*Οι τιμές είναι με Έκπτωση 350 € το άτομο για  EARLY BOOKING για τις Πρώτες 7 θέσεις .
Φόροι/Επίναυλοι/ESTA/Ασφάλιση € 675
Φιλοδωρήματα/Αχθοφορικά $200

Ημερομηνία

Ημέρες

Αεροπορική

2-Κλίνο

3-Kλίνο   4-Kλίνο

 

Παιδί

2-12

Διαφορά

1-Κλίνου

 

Ιούνιος

23

15

KLM/Lufthansa

 

€ 4460

€ 4360

€ 4300

€ 4270

€ 1450

Ιούλιος

26

15

Delta

 

€ 4395

€ 4295

€ 4235

€ 4200

€ 1395

Αύγουστος

10, 23

15

Delta

 

€ 4395

€ 4295

€ 4235

€ 4200

€ 1475

Σεπτέμβριος

08, 22

15

KLM/Lufthansa

 

€ 4495

€ 4395

€ 4335

€ 4300

€ 1475